URMĂTOARELE ȚINTE ALE REVOLTELOR: BISERICILE si CREȘTINII TRADIȚIONALI? Activist proeminent al “BLACK LIVES MATTER” incită la DEMOLAREA statuilor lui Iisus și Maicii Domnului pe motiv de „SUPREMATISM ALB”. Cu toate acestea, înalți clerici CATOLICI ȘI ORTODOCȘI (!) se alătură mișcării BLM

25-06-2020 4 minute Sublinieri

Sursă foto: https://m.washingtontimes.com/news/2020/jun/22/shaun-king-says-jesus-images-a-form-of-white-supre/

EvZ/ Adrian Pătrușcă:

„Hristos și Maica Domnului trebuie distruși pentru că sunt albi” – Biserica Catolică se supune

În timp ce protestele împotriva așa-zisului „rasism sistemic” continuă să se extindă în SUA, revărsându-și furia asupra statuilor, activiștii Stângii se orientează acum către personajele religioase, cerând distrugerea imaginilor lui Iisus Hristos și Maicii Domnului, pentru că sunt „albi”.

Shaun King, unul dintre liderii mișcării Black Lives Matter, binecunoscut pentru faptul că susține că este pe jumătate negru, deși ambii părinți figurează ca albi pe certificatul său de naștere, a declarat că toate statuile, frescele și vitraliile în care Iisus este înfățișat ca alb trebuie distruse, deoarece sunt „forme de supremație albă”, cu rolul de a fi „unelte de opresiune” și „propagandă rasistă”.

De asemenea, trebuie distruse toate imaginile cu „mama europeană” a lui Iisus, cere King.

Faptul că Iisus Hristos s-a născut în Orientul Mijlociu, în mijlocului poporul iudeu, și că prin urmare era firesc să aibă culoarea pielii și celelalte trăsături somatice ale acestei etnii nu pot încăpea în mințile înguste ale unor propagandiști fanatici.

Însă presiunea BLM asupra Bisericii nu se limitează doar la aceste acțiuni. Iar o parte a Bisericii Catolice are tendința să se supună pretențiilor aberante ale Stângii, cu riscul pierderii propriei identități.

Săptămâna trecută, profesoarea Shannen Dee Williams de la Universitatea din Villanova, scria în National Catholic Reporter că declarațiile liderilor catolici de condamnare a morții lui George Floyd „sunt departe de a fi suficiente, atunci când este vorba de a recunoaște rolul Bisericii în criza contemporană și complicitatea directă în păcatele rasismului, sclaviei și segregaționismului anti-negri din epoca modernă”.

Profesoara cere Bisericii Catolice să prezinte oficial scuze pentru rolul său în injustițiile sociale din trecut; să nu mai închidă parohiile de culoare; să mărească cheltuielile cu educația și bursele catolicilor negri; să înceapă să predea „istoria catolică neagră și brună”; să promoveze „femeile antirasiste și membre ale laicatului” în conducerea oficială a Bisericii etc.

Apelul său a fost preluat într-o scrisoare semnată de opt episcopi din Maryland și Washington D.C. Aceștia au aprobat poziția Black Lives Matter conform căreia „conștiința națiunii noastre este pusă la încercare, în timp ce problemele de rasă și de egalitate ne privesc pe toți” și că „rugăciunea și dialogul nu sunt suficiente. Trebuie să acționăm pentru a face schimbări adevărate.”

Arhiepiscopul Wilton Gregory, din Washington D.C., unul dintre semnatarii scrisorii, a mers până la a pune pe picior de egalitate „dreptatea rasială” a BLM cu lupta pentru a proteja viața umană de avort: „Nașterea nu este decât primul moment al demnității umane a unei persoane, care nu se pierde niciodată de-a lungul întregii sale vieți”.

Trebuie să subliniem – dacă mai era nevoie – că valorile promovate de Black Lives Matter sunt departe de cele creștine.

Grupul de stânga susține oficial „justiția reproductivă care ne dă autonomie asupra corpului nostru”. Se estimează că, în timp ce afro-americanii reprezintă circa 17% din populația Statelor Unite, 40% din avorturile făcute în SUA sunt făcute de femeile de culoare.

BLM se angajează să „perturbe exigența structurii familiei ca celulă (a societății), așa cum este prescrisă de Occident”, în favoarea unei organizări sociale tribale, „familii lărgite și «sate», care se sprijină reciproc și care se ocupă în mod colectiv unele de altele”.

Așadar, reîntoarcerea la organizarea tribală, pe care o propunea acum vreun an și o activistă USR.

De asemenea, afirmă BLM, „sprijinim o rețea a afirmării queer, adăugând: Când ne reunim, o facem cu intenția de a ne elibera de influența apăsătoare a gândirii hetero-normative sau, mai degrabă, a concepției că toți oamenii sunt heterosexuali.”

***

Hetti Adriana Benedek

Shaun King, un activist renumit în mișcarea Black Lives Matter, ne îndemână pe contul său de Twitter (las link către postarea originală în comentarii) să scăpăm de statuile care îl personifică pe Hristos alb, întrucât acest lucru (a fi alb) este un semn al supremației albilor și, în consecință, un act rasist. Rețineți, trebuie distruse DOAR CELE ALBE!

Și tot noi suntem rasiști. Cum, nene, cum? Unde-i minima logică? Unde-i fraternitatea și toleranța atât de propovăduită de noua ordine socială? De când aplicarea selectivă a iubirii pentru oameni ia locul adevărului absolut?

Pregătiți-vă că toate asta vin și peste noi. Așa cum a venit și ideologia de gen, deși nu ați crezut.

Nota noastră

Nu doar clerici catolici s-au alăturat oportunist revoltelor din SUA, ci și unii ierarhi ortodocși. Arhiepiscopul Elpidophoros al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești a participat la un marș al BLM ținând o lozincă și purtând corespunzător și masca! (vezi foto)

În acest articol de pe Public Orthodoxy, intitulat CREȘTINISMUL ORTODOX, RASISMUL SISTEMIC ȘI LATURA GREȘITĂ A ISTORIEI, autorul justifică gestul arhiepiscopului, folosind un limbaj al justiției rasiale și sociale afin activiștilor BLM (rasism sistemic). De asemenea, aduce argumentul „convingător” al „momentului istoric”: ideea e să fii de partea corectă a istoriei..., nu de partea adevărului sau, ce o mai fi și aceea, a… Evangheliei. 

The American Conservative/ Rod Dreher:

Următoarea țintă sunt bisericile

Biserica Episcopală – și îndeosebi parohia din Washington DC – este super liberală. Dar asta nu e de ajuns – acești vandali stângiști, rasiști, au luat-o în vizor oricum (chiar dacă episcopul care prezidă este o persoană de culoare):

https://twitter.com/RichieMcGinniss/status/1275224278582071296

Totodată, Shaun King, un proeminent activist negru, fost pastor și colaborator al Universității Harvard spune că mișcarea ar trebui să ia la țintă bisericile.

În seara aceasta, o gloată a încercat sî dărâme statuia lui Andrew Jackson de lângă Casa Albă. Andrew Jackson este fondatorul Partidului Democrat modern.

Poliția a salvat monumentul:

(…)

UPDATE 2: Nu știu cât o să-l mai lase pe Tucker Carslon să spună adevărul. Știți că a pierdut toată publicitatea de calibru, nu? Asta în condițiile în care are programul cel mai popular dintre televiziunile de știri. Fiți atenți la ce spune aici. Mă tem că nu veți mai auzi asemenea lucruri pentru mult timp:

Foxnews/ Tucker Carlson:

Tucker Carlson: The mob tearing down America’s monuments is an arm of the Democratic establishment

(…) Regulile nu sunt expuse fățiș, dar sunt evidente. America are o justiție cu dublu standard. Când ți-o aplică ție, se cheamă justiție socială. Dacă îndrăznești să te aperi, este hate crime (incitare la ură). 

Să ne gândim la ce am văzut recent. Câte magazine, parcuri și statui, clădiri publice au fost distruse de vandali? Câte biserici și memoriale și monumente dedicate soldaților noștri au fost vandalizate? Prea multe pentru a le mai ține contul. Iar acum să vedem – câți au fost trași la răspundere pentru aceste infracțiuni? Câțiva? Nu, nici măcar. Politicienii au aplaudat aceste distrugeri. Forțele de ordine le-au ignorat. De ce? Revoltele sunt o infracțiune federală; asemenea jaful. Însă până acum două persoane au fost arestate și acuzate de incendierea sediului poliției din Minneapolis. Două. (…) 

Practic orice centru de putere american stă într-unul din polii clivajului politic. Ceea ce vedem pe străzi este o încercare de a zdrobi centrele de rezistență. Întrebă-te: cine este ținta acestor distrugeri? Oricine nu este alături de ei. 

Asta include departamente locale de poliție, evrei ortodocși, proprietari de arme, Fox News, fanii NASCAR, creștinii tradiționali. Nu este o înșiruire aleatorie de instituții. Este vorba de cei care stau în calea lor. Există un motiv pentru care liderul Black Lives Matter, Shaun King, a îndemnat la profanarea bisericilor. Asta îi va supune pe creștini. (…)

 


Categorii

"Black Lives Matter"/ Miscarile violente de schimbare culturala, 1. DIVERSE, America, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Progresism/ Justitie sociala, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Revolte populare, revolutii, Rod Dreher

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “URMĂTOARELE ȚINTE ALE REVOLTELOR: BISERICILE si CREȘTINII TRADIȚIONALI? Activist proeminent al “BLACK LIVES MATTER” incită la DEMOLAREA statuilor lui Iisus și Maicii Domnului pe motiv de „SUPREMATISM ALB”. Cu toate acestea, înalți clerici CATOLICI ȘI ORTODOCȘI (!) se alătură mișcării BLM

 1. Unul din liderii miscarii blm a spus clar ca intentia lor este sa darame un intreg sistem si sa il inlocuiasca cu altul, cu un sistem de sorginte marxista. Nu cred ca America mai poate fi salvata. Propaganda radicalista, ura si intoleranta a cuprins mintile prea multora ca aceasta nebunie sa mai poata fi oprita. “Rasismul” este bau baul cu care papusarii care instrumenteaza aceasta revolutie culturala reusesc sa sperie/invinovateasca pe oricine indrazneste sa se critice aceasta miscare pe de o parte, si sa incite si sa inflameze spiritele pe de alta parte. Cei care ii sustin pe criterii anti-rasism sunt naivi si dau dovada de lipsa mare de discernamant. Este o miscare politica de extrema stanga iar propaganda este mijlocul prin care vor sa ingenuncheze si conduca aceasta tara. Propaganda bolsevica este o nimica toata comparativ cu indoctrinarea care are loc in SUA in prezent. Nimic nu ii mai trezeste pe indoctrinati la realitate, nici macar ideile nebunesti de distrugere a reprezentarilor lui Iisus sau renuntarea la politia comunitara (care nu are duce decat la colapsul societatii), este o paranoia colectiva.

  Imi amintesc de o profetie pe care a facut-o un sfant, dar nu mai imi amintesc cine, despre ceva foarte rau care urmeaza sa se intample in SUA si ca este mai bine pentru cine locuieste acolo sa paraseasca tara.

 2. In 1992 a avut loc primul atentat cu bomba impotriva World Trade Center, adica impotriva unuia din turnurile gemene din New York. Cineva care astazi nu mai este, dar pe vremea aceea se ocupa cu studiul… cu studiul, mi-a zis asa: Acesta este razboiul viitorului, nu vor mai ataca state ci simboluri. Cand vor darama simbolurile, identitatea va fi distrusa si dusmanul (lor) va fi infrant.
  O populatie fara identitate (care rezida in simboluri) nu mai poate sustine un stat. E o gloata, manata doar de instinctele primare, nici macar gregare. De ce le repugna statul? Pentru ca statul inca inseamna niste reguli, niste drepturi, o minima morala pe care se poate construi o lege. Asta deranjeaza pe cei care vor faradelege ca ei sa fie stapanii faradelegii.
  BLM nu va fi la noi, ca nu e cazul. Nici macar tiganii nu vor si nu-i intereseaza. La noi ramane covidul. Apropos ca sfintii apostoli au fost pescari. Acum noi vom fi pescuti la undita si la lanseta. Ne-au prins, ne-au tras in case si inchis prin spitale, apoi ne mai lasa putin, mai slabesc guta, ne simtim liberi si credem ca am scapat; apoi iar mulineaza si pe urma iar ne mai lasa, si tot asa pana o sa obosim si cand ne vor trage de tot in barca abia o sa mai putem sa ne zbatem ceva acolo, ca un peste pe uscat. Cine a muscat momeala, nu mai are scapare.

 3. Pingback: GÂNDURI DESPRE REVOLUȚIA CULTURALĂ/ Conducătorul Bisericii Anglicane devine tovarăș de drum al revoluției: UNELE STATUI DIN LOCURILE DE ÎNCHINARE VOR FI DATE JOS/ Tucker Carlson: președintele Trump ar putea pierde alegerile (Video)/ Unde sunt ap
 4. Da, urmaresc si eu de ceva timp Fox news si pe Tucker. Ceea ce n-am mai facut-o pina acum, niciodata. Pina acum 1 luna nici nu stiam cine e Tucker.

  Lucrurile sint evident clare mai ales ca se intimpla in acelasi timp:
  COVID, BLM, alegerile din SUA ….. si foarte important, lansarea tehnologiilor avansate de detectare, monitorizare si analizare de tip Inteligenta Artificiala si Big/Deep Data analysis: drone, recunoastere faciala, app-uri, etc. Aceste tehnologii, mai ales cele de recunoastere faciala, au fost respinse in mare parte in Occident chiar daca au fost aplicate mai pe usa din dos din cind in cind. Acum insa s-a trecut la institutionalizarea lor.

  La aceasta se adauga pasii uriasi si de o obraznicie crunta dar care spunmulte al celor de la Facebook si Google de a aplica cenzura fara perdea. Alde Zuckerberg a si spus ca va scoate toate materialele care contesta dogma oficiala covid plus “dezinformarile” despre 5G si ca va promova vocea minoritatilor … stim exact care-s alea.

  Ceea ce s-a schimbat cu adevarat este ca daca pina inainte de COVID discutam despre lucrurile astea la modul oarecum abstract si intelectual – pentru ca putini erau afectati DIRECT, acum furtuna a ajuns la noi!

  Ceea ce m-a uimit foarte mult cind ma uitam la Tucker, la Fox news in general, sau la emisunigen Unheard (excelent pentru demontarea COVID, de exemplu) era numarul foarte mare de oameni care se uitau/uita – Tucker aduna in citeva ore peste un milion; si comentariile practic 95% in favoarea comentatorului sau a celor care demonteaza COVID, etc. Un numar foarte, foarte mare!
  Si totusi: UNDE sint acestia oponenti, unde sint acesti oameni care comenteaza dur la adresa politicilor guvernului, si care, repet, sint foarte multi…. UNDE este acestea majoritate semi-tacuta – care se vede doar pe internet dar nu in realitate, nu intr-o organizarea anume, nu intr-o manifestatie de masa, nu intr-o opozitie concreta organizata?? Pe mine chestia asta – inca- mai ma uimeste (prosteste probabil) dar inca mai ma uimeste.

  Sigur, inteleg, aceasta majoritate este mult mai greu de organizat pentru ca nu exista o forta organizatoare securistica, soros-ista, etc. Dar totusi…..

  Chestia e ca daca ACUM nu se va face nimic …..deja sintem in ceasul 12 si 1 minut.

 5. Pingback: Trump citează pe Twitter un autor catolic: „SE DUCE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI” (Video)/ Discurs bun, dar tradiv (?) al președintelui Americii de Ziua Independenței: IDEOLOGIA RADICALĂ CARE NE ATACĂ VA TRANSFORMA SOCIETATEA NOASTRĂ Î
 6. Pingback: Biserica de lemn din parcul IOR, București, a fost VANDALIZATĂ cu inscripții despre „BLM” și „Be Gay, Do Crime”. Reacția lui Vasile Bănescu: „ANTIFA lovește din nou”
 7. Pingback: CARTEA SEMNAL a conservatorului american ortodox ROD DREHER tradusă în română: SĂ NU TRĂIM ÎN MINCIUNĂ! Un manual pentru disidenții creștini. Despre volum și despre TOTALITARISMUL SOFT la emisiunea lui Carlson Tucker (Video)
 8. Pingback: „Intrăm într-o vreme a persecuțiilor”. Lansarea-eveniment a cărții lui Rod Dreher, „Să nu trăim în minciună”. Reacții, comentarii
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare