DONALD TRUMP citează pe Twitter un autor catolic: „SE DUCE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI” (Video)/ Discurs bun, dar tardiv al președintelui Americii de Ziua Independenței: „IDEOLOGIA RADICALĂ care ne atacă va transforma societatea noastră într-un LOC AL REPRESIUNII”

5-07-2020 3 minute Sublinieri

Președintele Trump a citat într-un tweet de pe 3 iulie din autorul catolic Taylor Marshall: “There Is A War On Christianity”/ „Se duce un război împotriva creștinismului”.

Afirmația era preluată din cadrul unei emisiuni a One America News, o televiziune pro-Trump, mai exact din cadrul unui dialog între Jack Posobiec și Taylor Marshall ce poate fi vizualizat aici, în care TM arată că actualele revolte din America sunt îndreptate, în ultimă instanță, împotriva creștinismului:

 

Taylor Marshall este un fost preot al biserica episcopală ce s-a convertit la catolicism. Este un critic al Papei Francisc și autor al cărții „Infiltrarea: complotul ce distruge biserica din interior”, în care arată că Vaticanul a fost subminat constant, în ultimele două secole, de ideologia umanistă și secularistă. El se referă la inamicii din interior ai catolicismului, la prelați, cardinali și alți lupi în blană de oaie care, din poziții cheie de conducere, lasă poarta cetății deschise pentru ca invadatorii să intre și să jefuiască. Teza lui Marshall este că pericolul adevărat provine de la cei „infiltrați”, care, atunci când inamicii declarați vor veni asupra bisericii, îi vor vinde pe cei credincioși. 

TM a fost legat de incidentul prin care doi catolici au aruncat idolii amazonieni puși într-o biserică catolică din Roma în râul Tiber. Este o prezență activă pe online (youtube, twitter) și un activ susținător al catolicismului tradiționalist. Marshall a explicat într-un video recent semnificația scrisorii deschise a arhiepiscopului Vigano către Trump. El a comentat citatul lui Trump în acest video:

Marshall reia aici teza expusă și la OAN: criza din America nu este (despre) politică, ci este profundă, este un război care este dus împotriva creștinismului. Totodată, se referă și la acuzațiile de conspiraționism care i-au fost aduse.

Dar Trump a atras atenția mass-media prin discursul rostit pe 4 Iulie, Ziua Independenței Americii. Spre deosebire de obiceiul său de a ține discursuri în care deseori improvizează, de această dată Trump a citit un text – care a spus cam tot ceea ce putea fi spus despre ce se întâmplă astăzi în America și deriva totalitară în care este antrenată:

„Una din armele lor politice este „Cultura Anulării/ Cancel Culture” – care face ca oamenii să-și piardă slujbele, să fie puși la stâlpul infamiei disidenții, să ceară totală supunere de la oricine se află în dezacord. Aceasta este definiția însăși a totalitarismului și este complet străină de cultura noastră și de valorile noastre și nu-și are locul în SUA. Acest atac asupra libertății noastre, libertății noastre magnifice, trebuie oprit, și va fi oprit foarte repede. Vom demasca această mișcare periculoasă, vom proteja copiii națiunii noastre, vom pune capăt acestui radical asalt, vom păstra iubitul nostru mod american de viață.”

„Nicio mișcare care caută să demanteleze aceste moșteniri prețuite ale Americii nu poate avea dragoste față de America. Nu se poate. Nicio persoană care rămâne tăcută la vederea distrugerii acestei splendide moșteniri nu ne poate duce către un mai bun viitor. Ideologia radicală care ne atacă țara avansează sub stindardul justiției sociale, dar, de fapt, va demola atât justiția, cât și societatea. Va transforma justiția într-un instrument al divizării și al răzbunării și va transforma societatea noastră liberă și incluzivă într-un loc al represiunii, dominării, excluderii. Vor să ne amuțească, dar noi nu vom tăcea.”

Alte mici extrase:

Trump a atras atenţia că demonstraţiile împotriva inegalităţilor rasiale din societatea americană ameninţă fundaţiile sistemului politic american și a anunţat că va crea o „Grădină Naţională a Eroilor Americani’‘, pe care a descris-o drept un uriaş parc în aer liber unde să fie amplasate statui „ale celor mai mari americani care au trăit vreodată”.

În timpul manifestațiilor antirasiste de după moartea afro-americanului George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei din Minneapolis, protestatarii din mai multe oraşe au vandalizat statui ale generalilor confederaţi care au condus rebeliunea împotriva guvernului SUA în timpul războiului civil din anii 1861-1865.

Într-unul dintre aceste incidente, protestatarii au încercat fără succes să doboare o statuie a preşedintelui Andrew Jackson, monument amplasat în faţa Casei Albe. Jackson, cunoscut pentru politicile sale populiste, a deţinut sclavi şi a alungat din căminele lor mii de indieni americani.

Mulţimi furioase încearcă să doboare statuile părinţilor noştri fondatori, să vandalizeze cele mai sacre memoriale ale noastre şi să dezlănţuie un val de infracţiuni violente în oraşele noastre”, a avertizat Trump, care s-a opus propunerii de a schimba denumirea bazelor militare americane care poartă numele unor generali confederaţi şi a promis să-i pedepsească dur pe cei care vandalizează statui.

„Există un nou fascism de extremă stânga care pretinde loialitate absolută. Cine nu vorbeşte limba lui, cine nu-i execută ritualurile, nu-i recită mantra şi nu-i respectă poruncile va fi cenzurat, interzis, pus pe lista neagră, persecutat şi pedepsit. Nouă nu ni se va întâmpla asta”, a avertizat Trump în discursul său.

„Muntele Rushmore va fi pentru totdeauna un tribut etern adus strămoşilor noştri şi libertăţii noastre’‘, a decretat Trump de pe un podium decorat cu drapelul american şi care avea ca fundal impozantul monument sculptat în munte.

„Acest monument nu va fi niciodată profanat. Aceşti eroi nu vor fi niciodată desfiguraţi. Moştenirea sa nu va fi niciodată, niciodată distrusă”, a continuat insistat Trump, în timp ce participanţii aplaudau şi strigau “USA, USA!”.

„Naţiunea noastră este martora unei campanii nemiloase de ştergere a istoriei, de defăimare a eroilor, de ştergere a valorilor şi de îndoctrinare a copiilor noştri”, a mai spus el.

„Să vă fie clar, această revoluţie culturală a stângii are ca scop înlăturarea revoluţiei americane. Copiii noştri sunt învăţaţi în şcoală să-şi urască propria ţară”, a declarat preşedintele republican.

 

Este foarte puțin probabil ca Trump să reușească să mai oprească/amâne valul care a cuprins acum America. În ciuda discursului bun, care practic are menirea de a-l relansa în cursa prezidențială, Trump a părut mai degrabă obosit, departe de tonusul din 2016. Evident, mass-media liberală americană, care nici nu mai pretinde vreo minimă neutralitate sau corectitudine în redarea faptelor, a caracterizat discursul ca fiind, cum altfel, outrageous, divisive, dark, amplifying racism. Prin cunoscuta tactică de a acuza pe celălalt de propriile rele, Trump este acuzat de specularea cilvajelor culturale și sociale din America sau de crearea unui portret caricatural adversarilor săi politici. Portretul este însă foarte realist, iar diviziunile sunt semănate cu înverșunare exact de cei care fac aproape totul ca să scape de Trump și să transforme SUA în noul URSS.

ARHIEPISCOPUL CATOLIC VIGANO transmite un avertisment puternic către președintele Trump: în spatele violențelor sunt cei care vor să profite de DEZORDINEA SOCIALĂ. Trimiteri directe la FORȚELE MASONICE și critici dure la adresa clericilor „BISERICII SUBTERANE”, vasali mercenari ai statului profund, gândirii aliniate și NOII ORDINI MONDIALE

URMĂTOARELE ȚINTE ALE REVOLTELOR: BISERICILE si CREȘTINII TRADIȚIONALI? Activist proeminent al “BLACK LIVES MATTER” incită la DEMOLAREA statuilor lui Iisus și Maicii Domnului pe motiv de „SUPREMATISM ALB”. Cu toate acestea, înalți clerici CATOLICI ȘI ORTODOCȘI (!) se alătură mișcării BLM

GÂNDURI DESPRE REVOLUȚIA CULTURALĂ/ Conducătorul Bisericii Anglicane devine tovarăș de drum al revoluției: UNELE STATUI DIN LOCURILE DE ÎNCHINARE VOR FI DATE JOS/ Tucker Carlson: președintele Trump ar putea pierde alegerile (Video)/ Unde sunt apărătorii Occidentului?/ AGENDA RADICALĂ A ACTIVIȘTILOR BLM

LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM? Reflecții despre o CATASTROFĂ IMINENTĂ. SUA ca stat semieșuat, SFÂRȘITUL VECHII ORDINI și milenarismul totalitar al mișcării WOKE/ Presedintele Academiei, AUREL POP despre FERVOAREA DEMOLARII, MANIPULARE si DICTATURA

Și totuși, ce se întâmplă în SUA?/ BURGHEZIA BOLȘEVICĂ ȘI NOUA TEOCRAȚIE SECULARĂ AMERICANĂ/ Spectrul lui Soros bântuie „REZISTENȚA” anti-Trump/ “Black Lives Matter”: cel mai puternic partid din SUA?

Cum o ia AMERICA pe urmele RUSIEI BOLȘEVICE. Comentarii, reacții și analize despre stupefianta REVOLUȚIE CULTURALĂ care a cuprins SUA/ Tucker Carlson despre BLACK LIVES MATTER și sensul revendicării ABOLIRII POLIȚIEI/ Soros, revoluționarii profesioniști și NOUL LEVIATHAN

ANTIRASISMUL CA PSEUDO-RELIGIE. Tulburătoarele scene ale PENITENȚEI PUBLICE, uneori în masă, la care se supun persoanele albe în contextul violențelor din SUA (Video)/ TUCKER CARLSON: „Gloata vrea totala înjosire a adversarilor săi”/ Activist anti-rasist la CNN: COPIII ALBI NU MERITĂ SĂ FIE INOCENȚI/ Joe Biden, contra-candidatul democrat al lui Trump: RASISMUL E PĂCATUL ORIGINAR AL SUA


Categorii

"Black Lives Matter"/ Miscarile violente de schimbare culturala, 1. DIVERSE, America, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “DONALD TRUMP citează pe Twitter un autor catolic: „SE DUCE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI” (Video)/ Discurs bun, dar tardiv al președintelui Americii de Ziua Independenței: „IDEOLOGIA RADICALĂ care ne atacă va transforma societatea noastră într-un LOC AL REPRESIUNII”

 1. “Este foarte puțin probabil ca Trump să reușească să mai oprească/amâne valul care a cuprins acum America.”

  Nu sint convinsa de asta, inca. Multi din suporterii lui Trump intotdeauna au tacut si au stat cuminti ca sa nu fie tiriti prin noroi de mass media, pentru ca de multe ori sint afectati si la locurile de munca. Si-au spus cuvantul insa in ziua alegerilor. Pollurile au dat mare esec si la alegierile trecute, asa ca nu sint un reper bun in a prezice viitorul presedinte.

  Din cei care simpatizeaza oarecum cu BLM, putini sint cei care sustin chiar toate (sau majoritatea) cererilor aberante ale acestora. Depinde de ce va mai nascoci stinga intre timp, pina la alegeri. Majoritatea oamenilor sanatosi la cap, chiar simpatizatori ai BLM, nu au sustinut niciodata vandalismul si furtul in timpul protestelor. Pe de cealalta parte, fiecare din noi trebuie sa avem incredere in rezultatele alegerilor acolo unde sintem, pentru ca daca rezultatele sint falsificate, deja ne aflam intr-o forma de totalitarism, nu numai in US, dar si peste tot in restul lumii. Adevarul de multe ori iese pana la urma la soare, chiar daca este acoperit si umbrit un timp de tatal minciunii.

 2. De ce tardiv? Evenimentele din ultima perioada nu au facut decat de devoaleze hidosenia alternativei la Trump. Orice american normal la cap voteaza Trump.

 3. @Cristian:

  Reacția sa față de revolte a semnalat slăbiciune. Da, nu există alernativă, dar există intimidare. În plus, nu știu cât mai ține de americanul normal la cap ce se va întâmpla în noiembrie.

 4. admin:

  Asa este. Dar tot din motive politice si sfatuit de cei din administratie nu a actionat in cadrul protestelor, spre uimirea tuturor. Si tot din motive politice a citit textul, care probabil a fost scrutinizat si aprobat de citiva avocati. E clar ca este impins sa stea mai pe mijloc, sa para mai “blind” in toamna. Parca nici nu mai este el.

  Totusi, cea mai mare problema pentru crestinii ortodocsi din US este ca multe biserici ortodoxe si manastiri sint inca inchise si transmit decit on line. Iar una deschisa (romaneasca), inca practica impartasirea pe git cu capul pe spate. Masca e obligatorie. Si iata ca si in absenta protestelor si a tuturor celorlalte rautati, ceea ce loveste direct in inima crestinilor, a inceput cu virusul si nu se stie cu ce sau cum se va termina. Trebuie sa le acceptam si sa multumim pentru toate, si bune si rele, caci toate sint ingaduite de sus. Daca nu il pierdem pe Hristos, nimic nu pierdem. Singura arma si mingiiere este rugaciunea, pe care nu ne va putea lua-o nimeni. Si de vom fi prigoniti, “Fericiti cei prigoniti”.

  Doamne ajuta si multa pace va doresc. Va multumesc cu multa dragoste pentru toata osteneala voastra, mai ales in aceste momente tulburi. Domnul Hristos si toti Sfintii sa fie cu noi in tot ceasul si sa ne intareasca.

 5. Pingback: Tucker Carlson despre ATACURILE ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI din SUA sub pretextul antirasismului (Video). Eric Metaxas: dacă liderii creștini nu reacționează, OAMENII VOR FI LOVIȚI/ Statul California ÎNCHIDE BISERICILE pe motiv de creștere a cazuril
 6. Pingback: JIM CAVIEZEL, actorul principal din Patimile lui Hristos: PERSECUȚIA ÎNCEPE DIN INTERIORUL BISERICII. Actorul se referă la cardinalii și episcopii ce „colaborează” cu promotorii CULTURII ANULĂRII și ai închiderilor bisericii sub pretextul pand
 7. Pingback: PAPA FRANCISC afirmă într-un documentar recent lansat că susține PARTENERIATELE CIVILE GAY. Reacții din lumea catolică tradițională și legătura cu alegerile prezidențiale din SUA/ În aceeași perioadă, pontiful iezut a condus o ceremonie SINC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare