Agenția Basilica a comis o CRIMĂGÂNDIT pentru presstituta de sistem: a preluat un interviu cu Părintele Stareț de la Putna, MELCHISEDEC VELNIC, cu afirmații tari despre „MAIMUȚĂREALA EUROPEANĂ” și „AMESTECUL DIFERITELOR AMBASADE”

14-12-2018 5 minute Sublinieri

Starețul Mănăstirii Putna, vorbește, într-un interviu preluat de basilica.ro, despre ”maimuțăreala europeană” care ar fi dus la decăderea societății românești și susține că poporul român nu mai este liber, dând exemplul ”amestecului diferitelor ambasade”.

Preotul susține că influența de afară este cea care a dus la o decădere a societății, vorbind despre ”robie” morală, politică și economică.

”(…) societatea românească a decăzut enorm, influențată mai mult sau mai puțin din afară, și a ajuns într-o stare de robie morală. (…) Putem vorbi însă de o libertate economică? Nici pe departe. Vedem că dispar de pe piață produsele românești. Ce se află în spate? O robie economică. Te distruge pe tine, care ești mic, pentru a trăi cel mare, cel din afară.

Din punct de vedere politic, se întâmplă același lucru. Să ne amintim numai de amestecul diferitelor ambasade în problemele politice ale țării. Și atunci, ne întrebăm: mai e liber acest popor? Eu nu prea mai văd libertate…”, spune clericul.

Nici subiectul Catedralei Mântuirii Neamului nu a fost scutit de comentarii, starețul susținând că cei care fac comparație între biserici și spitale sunt în eroare și că asta ar arăta că societatea este bolnavă, iar boala este o consecință a păcatului.

”Eu, iertat să-mi fie că spun această vorbă, când am auzit că unii vor <<spitale și nu catedrale>>, am zis: Înseamnă că suntem bolnavi, pentru că recunoaștem în mod public că suntem un popor bolnav mintal și sufletește, un popor bolnav biologic, de aceea avem nevoie de spitale. Este nevoie și de spitale, desigur, de o modernizare a spitalelor. Dar ce este boala? Urmarea păcatului. Marea majoritate a bolilor sunt consecințe ale păcatului”, a comentat el.

Referindu-se le referendumul pentru familia tradițională care a fost invalidat, el acuză ”maimuțăreala europeană” care ar impune legi împotriva firii.

”Statul din ce este format? Din familii. Atunci, cine susține statul? Familiile. Împotriva cui luptă în ziua de astăzi societatea, mai cu seamă cea din afară? Cum a zis cineva: maimuțăreala asta europeană, care vine din afară cu legi contra firii, când tata nu mai e tată, când mama nu mai e mamă, când tata poate să fie și femeie, când mama poate să fie și bărbat, când fiecare e liber să-și aleagă genul, toate acestea sunt o răzvrătire a societății contemporane împotriva normalității”, mai spune el.

Observ cum din când în când poliția presei saltă câte un slujitor al Bisericii prins în delict de opinie și-l aduce în fața publicului pentru cele două minute de ură.

Cum se recunoaște din trei pași delictul de opinie. E același în toate gândirile totalitare: în primul rând e selectiv (operează ideologicdoar în câmpul propagandei oficiale), în al doilea rând e un delict de clasă (nu ne interesează ce spui, dacă vii dintr-o clasă reacționară ești în mod automat suspect), în fine, se bazează pe frustrările unei justiții populare manipulate prin modul în care i se oferă informația.

De data asta a fost rândul starețului Melchisedec de la Mânăstirea Putna să fie săltat de poliția presei pentru vina unui simplu interviu dat unei publicații religioase de care mă îndoiesc c-a auzit până acum lumea largă. Nici nu-mi închipuiam că părerile unui stareț oarecare pot fi atât de importante pentru presă, dar când cauți cu tot dinadinsul pe dracul faci până la urmă și pe mironosița ca să-l găsești.

Titlu de pe digi.24: „Răspuns controversat al starețului Mânăstirii Putna: Ce este boala? Urmarea păcatului”. Și ce este controversat cu acest răspuns, minți obscure care în afară de știri nu mai citiți nimic altceva? Starețul acesta nu face decât să repete unele cuvinte ale lui Iisus și credința la fel de veche a Bisericii că moartea, și boala, și suferința sunt consecințele păcatelor noastre. Ce e „controversat”, stupizilor, că un preot vorbește despre credința lui? Când vă botezați copiii, în slujba botezului vi se spun aceleași lucruri despre firea căzută a omului. Controversat era ca un preot să citeze din buletinul societății medicilor și farmaciștilor, dar dacă vreți să înțelegeți credința acestui om, n-aveți decât să deschideți niște cărți sau să veniți la biserică.

Alt titlu care se vrea incriminator, de pe hotnews.ro: „Starețul Mânăstirii Putna acuză «maimuțăreala europeană» și amestecul ambasadelor”.Ce să spun, parcă aud niște copii proști care strigă la mama din fața blocului: „Mamaaa, Melchisedec a zis că Europa se maimuțăreșteee!”.

Frații mei de la hotnews.ro, erați pe-acolo câțiva oameni rezonabili, unde-ați dispărut? Citiți până la capăt interviul acestui om, o să vedeți că a numit „maimuțăreală europeană” nu aderarea la valorile politice și culturale ale Europei, ci faptul că în curând n-o să mai știm în ce veceu să ne pișăm ca să nu jignim „identificarea” de gen a aproapelui nostru. Asta e „maimuțăreala”, lipsa discernământului social, nu suferințele psihice la care a ajuns o parte din lumea de astăzi.

Și cu ambasadele, n-are starețul nici măcar un pic de dreptate, doar pentru că o spune el? Amintiți-vă că acum doi ani voi înșivă aveați pe prima pagină o știre despre „gestul controversat” al ambasadorului american care se fotografiase cu steagul Ținutului Secuiesc. Nu mai stau să caut și altele ale ambasadelor. Dacă aveți un pic de demnitate, ar trebui să recunoașteți că în țara noastră unele ambasade sunt mult prea vocale pentru rolul și statutul lor diplomatic.Eu trăiesc de opt ani în Marea Britanie, au fost aici probleme cu independența Scoției, cu Brexitul, cu participarea la campanii militare, adică tot felul de situații cu posibile consecințe directe și grave în plan internațional, și totuși n-am auzit nici măcar o singură ambasadă ieșind pe BBC ca să dea sfaturi sau avertismente Londrei.

Măcar dacă aveați bunăvoința să explicați cititorilor voștri un mare adevăr pe care-l spune starețul Melchisedec în interviul lui: „Putem vorbi însă de o libertate economică? Nici pe departe. Vedem că dispar de pe piață produsele românești. Ce se află în spate? O robie economică. Te distruge pe tine, care ești mic, pentru a trăi cel mare, cel din afară.”

Și ce nu este adevărat din cuvintele lui? Dimpotrivă, ați fi avut aici încă o ocazie, dacă chiar vă pasă de țara noastră, de-a pune în discuție un lucru nu doar foarte adevărat, dar atât de dureros și disprețuitor pentru munca atâtor fermieri români care se duce pe apa sâmbetei ca să cumpărăm aceleași produse de la turci sau de la olandezi sau de aiurea. Iarăși trebuie să invoc exemplul țării în care locuiesc: produsele locale au rafturile lor în magazinele scoțiene, sunt cele mai scumpe și primele care se vând. Pui din Olanda cumpără aici numai oamenii săraci. Iar când apar căpșunii sau cireșele, importurile sunt limitate până se vinde toată producția internă, apropo, mai mare în această țară mică și întunecoasă decât toată producția de căpșuni și cireșe a României.

Chiar a spus starețul Melchisedec așa niște mari neadevăruri încât să merite executat în articole sumare, livrate tendențios frustrărilor justiției populare? Sau cumva nu mai este loc de dezbatere doar pentru că două minute de ură vă vând știrile mai bine?

Îmi pare rău că la aceste campanii de poliție a gândirii se asociază site-uri de presă precum digi.24hotnews.ro sau g4media.ro, adică redacții unde cred sincer că sunt niște oameni care sunt de partea bună a forței politice. Ce vreți să arătați cu asta, că Biserica e înapoiată? Biserica Ortodoxă nu e nici înapoiată, nici progresistă, e așa cum a fost de două mii de ani, și învățați-vă să trăiți cu ideea asta pentru încă două mii de ani de acum înainte. Spre deosebire de bisericile din Occident, învățăm repede din greșelile noastre. Nu vă cerem să ne susțineți, nici să ne fiți parteneri, criticați ceea ce este de criticat, luăm aminte, schimbăm unde trebuie, ne adaptăm în ritmul nostru și mai ales după învățătura noastră, dar lăsați trucurile ieftine și mai ales nu vă închipuiți că ne intimidați acolo unde ni s-au putut pune botnițe un timp dar nu ni s-au tăiat niciodată colții.

N-ar fi însă rău să vă gândiți, pentru însăși libertatea voastră, că delictul de opinie a fost infracțiunea predilectă și a nazismului, și a comunismului, și a oricărei forme de gândire totalitară. Când vom ajunge să gândim la fel și să spunem aceleași lucruri, vom trăi în cea mai bună dintre lumile posibile și începând de a doua zi ziarele voastre vor fi la fel de inutile ca „Scânteia” lui Ceaușescu.

Nota noastra

Cel mai probabil, nu atat interviul in sine, preluat de pe siteul revistei Familia Ortodoxa, a deranjat, cat faptul ca a fost preluat si popularizat si de Agentia oficiala de presa a Patriarhiei, Basilica. Preluarea functioneaza, pentru presstituta de sistem, ca o asumare la nivel oficial al Bisericii a discursului etichetat de ea „antioccidental” si „antieuropean”.

Reactia pr. Ioan Florescu este excelenta. Mai putin remarcile despre Hotnews, digi24 si G4Media. Cel putin in ceea ce priveste Hotnews, au existat antecedente mult mai grave decat semnalarea acestui interviu. E realmente bizar cum reuseste pr. Florescu sa regrete o… niciodata-existenta-rezonabilitate a celor de la aceste siteuri cu epoleti, care au fost cele care au etichetat din start “partida ortodoxa” drept vulnerabilitate nationala, teza care, intre timp, a devenit semi-oficiala si reprodusa aproape ca atare de oameni ai serviciilor.

Dar sa ne aducem aminte cat de “rezonabili” au fost, in trecut, Hotnews:

Hotnews recidiveaza grav: IPS TEOFAN, “FILORUS CONVINS”, “PARTIDA ORTODOXA” O VULNERABILITATE A ROMANIEI FATA DE RUSIA!

HOTNEWS considera ca PATRIARHUL DANIEL a primit o “LECTIE DURA” si ca trebuie sprijinit pe “NOUL DRUM”, cel “CORECT”. Care ar fi acesta si cum este incondeiat IPS TEOFAN de oficios?

LA LOC COMANDA: Premierul Cioloș a revenit la ordin(e) si TAIE COMPLET BANII PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou si arata adevaratul obiectiv: REFORMAREA BOR, INCLUSIV A “FONDULUI INVATATURILOR TRANSMISE”!

Raportul DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA privind libertatea religioasa: SINTEZA PROPAGANDISTICA DIN MATERIALELE ANTI-BOR ale ASUR, INSTITUTULUI ELIE WIESEL si chiar HOTNEWS. Despre ora de religie, retrocedarile catre greco-catolici si onorarea parintelui Iustin

HOTNEWS ridica miza in CAMPANIA PRO-CORPORATII si ANTI-B.O.R.: Gazele de sist, pasapoartele biometrice si nationalismul sau NOUA TEMA DE ATAC IMPOTRIVA BISERICII: conflictul intre TRADITIONALISTI SI MODERNISTI, intre MOLDOVA habotnica si CENTRUL progresist

In orice caz, vigilantes anti-BOR pot sa stea linistiti. Probabil Basilica isi va oferi generos spatiul pentru a gazdui bloguri unde, printre altii, dl Teodor Baconschi isi va expune pe larg tezele sale despre necesitatea “ajustarii” discursului Bisericii la imperativele euroatlantice, iar astfel de opinii incorecte ca ale Staretului de la Putna vor putea fi criticate chiar acolo…


Categorii

1. DIVERSE, Manastirea Putna

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Agenția Basilica a comis o CRIMĂGÂNDIT pentru presstituta de sistem: a preluat un interviu cu Părintele Stareț de la Putna, MELCHISEDEC VELNIC, cu afirmații tari despre „MAIMUȚĂREALA EUROPEANĂ” și „AMESTECUL DIFERITELOR AMBASADE”

  1. Vedeți articolele pe Florescu și cum critică că BOR s-a implicat în procesul de promovare al referendumului…

    https://ioanflorin.wordpress.com/2018/10/13/calea-bisericii-este-pastoratia-nu-referendumul/

  2. Ca o completare; Ioan Florescu este unul dintre preotii promovati de presa mainstream (alaturi de monahul Calistrat,Constantin Necula s.a.), inclusiv de Hotnews. De ce oare?

  3. Pingback: INTERVIUL INCENDIAR DIN “FAMILIA ORTODOXA” AL PARINTELUI MELCHISEDEC, staretul manastirii PUTNA, despre ROBIA ECONOMICA, POLITICA si MORALA a poporului român de astazi si LUPTA IMPOTRIVA FAMILIEI SI A NORMALITATII: “Acum asistam la o no
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare