Angela Merkel, AGENT STASI? Tineretile comuniste ale celei mai puternice femei din lume

23-05-2013 2 minute Sublinieri

merkel-divisa-ragazza-240209

Șefa Guvernului de la Berlin a fost pregătită de STASI ca „agent în adormire” și a fost „trezită” după Războiul Rece, susține o carte despre anii RDG-iști ai cancelarului german • Merkel a lucrat în ultimii ani în favoarea Moscovei, punând urmărul la parteneriatele energetice cu Rusia

Cu doar câteva luni înainte de alegeri, o biografie privind tinerețea politică a cancelarului Angela Merkel a fost lansată la Berlin. Autorii, ziariștii Ralf Georg Reuth și Günther Lachmann, de la „Bild” și „Die Welt”, au motive să creadă că Merkel a avut mai multă simpatie față de regimul comunist din RDG decât s-a crezut inițial. Mai mult, susțin cei doi, actuala șefă a Guvernului german ar fi fost pregătită de poliția politică secretă din fosta Germanie comunistă (STASI) ca „sleeper agent” (agent în adormire). Adică un om antrenat special pentru o misiune, activat la momentul oportun. Nu este prima dată când se vorbește despre legăturile pe care Merkel le-ar fi avut cu STASI. Cei care cred însă teoria „agentului în adormire”, de care KGB-ul nu a fost străin, aduc drept argument principal dependența energetică tot mai mare a Germaniei de Rusia, la care Merkel a pus umărul.

„Prima viață a Angelei M” este numele biografiei neautorizate a șefei Guvernului german, după ani de documentare în dosare aproape inaccesibile. Cei doi jurnaliști, acuzați că nu aduc nicio probă concretă împotriva lui Merkel, încearcă să prezinte o altă față a cancelarului german, despre care se spune și acum că rămâne o enigmă. „Putem să demonstrăm că Angela Merkel a fost mult mai legată de sistemul din RDG decât se crede.

Trecut glorios în UTC-ul din RDG

Din 1981 a fost secretară pentru serviciul însărcinat cu propaganda, în organizația tineretului comunist al Germaniei Democrate. Lucru pe care ea continuă să îl nege și azi, spun autorii cărții. Jurnaliștii o descriu pe Mekel drept „un comunist reformator”, care nu și-a dorit nicio secundă unificarea Germaniei. Una dintre concluziile cărții este că, în 1989, la căderea Zidului Berlinului, ea nu era nici pe departe o începătoare în ale politicii. Una dintre dezvăluirile cele mai interesante ale cărții vine din partea lui Reuth, care susține că cei care au dat elan carierei politice a lui Merkel au fost Wolfgang Schnur și Lothar de Maiziere. Ambii, colaboratori neoficiali ai STASI.

Protejata lui Kohl

Teoria conform căreia fostul președinte al RDG, Erich Honecker, ar fi gândit un plan de răzbunare, cu ajutorul STASI, în urma căderii Zidului Berlinului, de asemenea nu este nouă. Cartea lansată acum sugerează însă că unul dintre oamenii pregătiți să facă acest lucru ar fi chiar Angela Merkel. Unul dintre miile de așa-numiți „agenți în adormire” aflați pe teritoriul Germaniei. Plasa a fost țesută și cu ajutorul Moscovei, care, după ce a realizat că Germania de Est va fi o amintire, le-ar fi cerut lui Schnur și Maiziere să îi ghideze pașii tinerei fiziciene Angela Merkel, care în 1989 avea doar 35 de ani, spre cancelarul german de la acea vreme, creștin-democratul Helmut Kohl. Așa a ajuns nemțoaica sub aripa lui Kohl, omul care a propulsat-o politic în CDU.

Legați energetic de Rusia

Ajunsă prima femeie cancelar al Germaniei în urma alegerilor din 2005, Merkel a acționat pas cu pas, astfel încât Germania să devină dependentă de Rusia într-un procent foarte mare. Totul a culminat cu anunțul, din martie 2011, al șefei Guvernului de la Berlin privind renunțarea Germaniei, până în 2022, la resursele atomice de energie. Rusia livrează în prezent Germaniei o treime din necesarul primar de energie, iar pe viitor, principalul ofertant rămâne tot Moscova.

Nu l-a vrut pe „vânătorul STASI”

O serie de atitudini ale Angelei Merkel, din ultimii ani, au dat de gândit multora. Așa s-a întâmplat când a refuzat ca televiziunea germană să difuzeze un film documentar în care era prezentată o fotografie, din 1976, cu tânăra Angela într-o misiune de supraveghere a disidentului Robert Havemann. La fel de surprinzătoare a fost opoziția pe care Merkel a manifestat-o, în 2012, față de numirea pastorului reformist disident Joachim Gauck, prietenul bun al ei, ca președinte al Germaniei. Supranumit „vânătorul STASI”, Gauck a condus, după 1989, agenția care investiga dosarele poliției politice din Germania de Est.

Luciana Pop

Angela Merkel ramane in continuare cea mai puternica femeie din lume, in fata presedintelui Braziliei, Dilma Rousseff (locul 2), si a sotiei lui Bill Gates, Melinda (locul 3), potrivit clasamentului revistei Forbes, publicat miercuri si citat de AFP.

Este pentru a treia oara consecutiv cand cancelarul german se impune in clasamentul celor mai puternice femei din lume.

Christine Lagarde, directoarea FMI, castiga un loc in raport cu anul trecut, fiind plasata pe locul al 7-lea.

Hillary Clinton a pierdut locul doi de anul trecut, dupa ce a parasit Departamentul american de Stat. Dar ramane pe locul 5, dupa prima doamna a Americii, Michelle Obama, care urca de le locul 7 pe 4. Cea mai tanara femeie din acest clasament, dominat de americance, ramane excentrica Lady Gaga (27 de ani, locul 45), iar cea mai in varsta regina Elisabeta a II-a (87 de ani, locul 40).

ANGELA-MERKEL-BRUXELLES-VERTICE-BILANCIO-UE-230x155


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Angela Merkel, AGENT STASI? Tineretile comuniste ale celei mai puternice femei din lume

 1. Când Europa importă petrol și gaze din Rusia se numește ”dependență”, când aceeași Europă importă petrol din Arabia Saudită se numește ”schimb comercial”. Chinezii sunt cei mai ”dependenți” se pare și sunt mulțumiți că au de unde cumpăra.

  Nu observăm aici o mică perversiune lingvistică? Dependența implică, evident, o stare nefirească care cere măsuri de îndreptare, de eliberare. De pe acest fundament putem apoi justifica alte acțiuni ostile, lipsite de etică sau mai nou de colonizare a altor teritorii în numele ”câștigării independenței energetice”. Hello Chevron!

 2. Ha Ha !
  Păi toți Barros-ani, Redingii și Bampirii-de-Țiopui sunt *rosii* dacă le zgîrie cineva crusta albastră !!
  Toți au *Tinerețe revoluționară* !!!!
  Au fost ba maoisti, ba mensevici,ba reformatori de profeșie.
  Nimic nou pe frontul talmudiștilor !

 3. aceasta tanti pe nume angela merkel, face si dumneaei parte din colectia de marionete ale ocultei

 4. Pingback: GERMANIZAREA EUROPEI SAU ERA MERKELIANA: Angela Merkel castiga zdrobitor alegerile din Germania. MODELUL AUSTERITATII PERIFERIEI IN AVANTAJUL BUNASTARII NEMTILOR A TRIUMFAT - Recomandari
 5. Pingback: CRITICA DEVASTATOARE A IPOCRIZIEI GERMANE SI A MINCIUNII AUSTERITATII. Mircea Platon si Radu Golban despre alegerile din Germania si noua aplicare a principiului ARBEIT MACHT FREI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare