Basescu intre ierarhi ai BOR, hăhăind – “fotografia anului”? INCA O PALMA SIMBOLICA PE OBRAZUL BISERICII, LA CANONIZAREA LUI ANDREI SAGUNA

29-10-2011 4 minute Sublinieri

ICOANA SFIDARII NERUSINATE SI A UMILIRII SERVILE?

Preşedintele României, Traian Băsescu, a participat la slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna. Traian Băsescu a fost surprins de unul dintre fotografii prezenţi la eveniment într-o postură specială – înconjurat de feţe bisericeşti.

UPDATE: Băsescu: Şaguna a înţeles că şcoala, educaţia, cultura sunt elementele de perenitate ale unui popor

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde a avut loc canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna, că acesta “a înţeles că şcoala, educaţia, cultura sunt elementele de perenitate ale unui popor“, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Traian Băsescu s-a adresat, după canonizarea propriu-zisă a Mitropolitului Andrei Şaguna, celor prezenţi în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, vorbind despre personalitatea celui care a devenit sfânt prin această ceremonie. El a spus că Şaguna a dus la Viena vocea românilor ortodocşi, că el i-a reprezentat pe români la Viena în Parlamentul imperial şi la Budapesta şi în Senatul din Transilvania. “Ca orice patriot, a ştiut că, dincolo de bătălia de zi cu zi pentru români şi Transilvania lui, a înţeles că şcoala, educaţia, cultura sunt elementele de perenitate ale unui popor“, a afirmat Băsescu.

Şeful statului a spus că de la Şaguna ne-au rămas “şcoli răspândite în toată Transilvania, ne-a rămas Societatea Astra, dar şi gândirea că unirea poporului român se face prin cultură şi educaţie“.

“Un astfel de înaintaş al nostru devine astăzi sfânt, iar eu nu voi pierde prilejul de a mă închina în faţa sfintelor feţe bisericeşti prezente aici şi a Sfântului Andrei Şaguna”, a încheiat Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a asistat, sâmbătă, la slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna, care s-a desfăşurat la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde s-au adunat aproximativ 10.000 de persoane. Traian Băsescu a ajuns la Catedrala Mitropolitană din Sibiu în jurul orei 9.30, fiind însoţit de ministrul Economiei, Ion Ariton. Şeful statului a coborât din maşină, fiind întâmpinat de forţele de ordine, şi a intrat direct în catedrală prin culoarul creat de acestea.

În catedrală s-a desfăşurat Sfânta Liturghie, oficiată de aproximativ 50 de ierarhi români şi străini, în fruntea cărora s-a aflat PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de Patriarhul Teodorus al Alexandriei. La slujbă au asistat şi liderul PSD, Victor Ponta, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene din Sibiu, precum şi ai bisericilor de mai multe confesiuni din România. După Sfânta Litrughie, a început ceremonialul propriu-zis de canonizare a Mitrolitului Andrei Şaguna, care a constat în citirea tomosului, semnat de toţi membrii Sfântului Sinod.

Potrivit Mitropolitului Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, tomosul este un fel de pergament din piele de viţel, care prevede că “de acum până în vecie” Mitropolitul Transilvaniei Andrei Şaguna va fi cunoscut drept Sfântul Andrei Şaguna şi va fi pomenit în fiecare an în 30 noiembrie, odată cu Sfântul Andrei, ocrotitorul României. După canonizare, biserici din întreaga ţară vor putea purta hramul Sfântului Andrei Şaguna, iar la ctitorirea unor biserici se vor putea solicita moaşte ale acestuia din Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că peste 500 de preoţi vor participa, vineri şi sâmbătă, la slujbele oficiate cu ocazia proclamării canonizării Mitropolitului Andrei Şaguna, care vor avea loc la Catedrala Mitropolitanã din Sibiu.

Peste 2.000 de credincioşi şi aproximativ 300 de preoţi au participat, vineri după-amiază, la o procesiune în cadrul căreia osemintele Mitropolitului Andrei Şaguna au fost purtate prin centrul municipiului Sibiu, ajungând apoi la Catedrala Mitropolitană, unde a continuat ceremonialul pentru canonizare.

Un sobor de preoţi condus de PS Andrei Făgărăşanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat, vineri, în localitatea Răşinari, o slujbă la mormântul Mitropolitului Andrei Şaguna, iar de acolo coloana oficială cu osemintele mitropolitului a plecat spre platoul Sălii Transilvania din Sibiu. Pentru a marca evenimentul, în jurul orei 16.00, la toate bisericile din municipiul Sibiu au bătut clopotele timp de zece minute. La Biserica Bunavestire, care a avut rolul de catedrală pe vremea când Andrei Şaguna era mitropolit al Transilvaniei, a fost oficiată o slujbă specială pentru pelerini.

Procesiunea a trecut şi pe strada Andrei Şaguna, unde se află Prefectura Sibiu, stradă care “din respect pentru Mitropolitul Şaguna îi poartă numele”. Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, declara, joi, că “Andrei Şaguna vine, astfel, pentru totdeauna, în catedrala pe care şi-a dorit-o şi pentru care a strâns bani, dar nu s-a bucurat să o vadă construită”, după canonizare moaştele acestuia urmând să rămână în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Totodată, vineri seară, aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde au fost aduse moaştele Sfântului Andrei, ocrotitorul României, racla fiind adusă cu o cursă aeriană specială de către Patriarhul Daniel şi o delegaţie de ierarhi din Grecia. Moaştele Sfântului Andrei vor rămâne la Sibiu până sâmbătă seară, când vor fi duse la Alba Iulia, unde PF Daniel va participa, duminică, la canonizarea Mitropolitului Simion Ştefan.(…)

Președintele Traian Băsescu, cel al PSD, Victor Ponta, Corneliu Vadim Tudor, miniștri și parlamentari au luat parte sâmbătă, la Sibiu, la slujba prin care mitropolitul Andrei Șaguna a fost trecut în rândul sfinților.

CITIȚI ȘI:

Mitropolitul Andrei Şaguna,canonizat la Sibiu

Canonizarea lui Andrei Șaguna a adus foarte mulți oameni politici la catedrala mitropolitană din Sibiu. Primul a ajuns la Sibiu, încă de vineri, președintele PSD Victor Ponta, care a venit la slujba de sâmbătă împreună cu socrul său, fostul ministru al agriculturii, Ilie Sârbu. Președintele Traian Băsescu a venit la Sibiu sâmbătă, la ora 9:30, și a evitat băile de mulțime care l-au consacrat. A intrat direct în catedrală, unde la finalul slujbei a primit din partea mitropolitului Ardealului o icoană cu Sfântul Andrei Șaguna.

 

Băsescu a ales să vorbească în catedrală, în momentul în care i-a fost înmânată icoana. “Aşa cum spunea Înalt Prea Sfinţia Sa, participarea la o slujbă de canonizare este un eveniment unic, irepetabil. Canonizarea mitropolitului Andrei Şaguna este nu numai un semn de recunoaştere a Bisericii Ortodoxe Române, dar este, în acelaşi timp, un moment în care un om care a participat la scrierea istoriei străbunilor noştri şi a noastră devine Sfânt”, a spus președintele.

Scaun special pentru președinte

Băsescu a fost flancat în primul rând de scaune din partea dreaptă a catedralei de doi miniștri, cel al Economiei, Ion Ariton, și cel al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Pe același rând au mai stat primarul Sibiului, Klaus Iohannis, și președintele Consiliului Județean, Martin Bottesch, Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale și soția sa, deputatul Raluca Turcan. Pentru președinte, gazdele au pregătit un scaun îmbrăcat în catifea roșie, în timp ce toți ceilalți invitați au luat loc pe scaune din piele neagră. (…)

NOTA

Uneori imaginile chiar spun mai mult decat orice cuvinte… “Evlavia” de pe chipurile ranjinde si/sau hahainde ale presedintelui dar si ale altor lupi in haine de oaie este cat se poate de graitoare.

Aproape la fel de graitor este insa si discursul prezidential. Sa pomenesti despre lupta pentru Transilvania “lui”, despre scolile si cultura romaneasca si ortodoxa promovate de Sfantul Mitropolit Andrei Saguna, cand tu, ca presedinte al tarii, in conditii mult mai libere decat cele din sec. XIX pentru romani, vinzi Ardealul prin regionalizare si distrugi invatamantul prin “reforma”, calcand in picioare unitatea si insusi acest popor, este nu mare indrazneala, nici doar tupeu, ci un cinism sec, rece si tare ca piatra.

Sa nu uitam insa: DE CE AVEM CONDUCATORI TIRANICI SI EPISCOPI NEVREDNICI? RASPUNSUL CATEGORIC DE LA DUHUL SFANT: „Fiindca nu am gasit altii mai rai!”


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, IPS Laurentiu Streza, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Basescu intre ierarhi ai BOR, hăhăind – “fotografia anului”? INCA O PALMA SIMBOLICA PE OBRAZUL BISERICII, LA CANONIZAREA LUI ANDREI SAGUNA

  1. Credinta multa ne trebuie dragilor. Sa nu fim caldicei caci il vom ispiti pe Dumnezeu sa caute altii si mai rai decat acestia.
    Multa traire in Hristos; pocainta, post si rugaciune necontenita, caci acestea sunt singurele “arme”. Solutii lumesti nu exista.

    11. Imbracati-va intru toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva mestesugirilor diavolului.
    12. Caci nu ne este noua lupta impotriva trupului si a sangelui; ci impotriva incepatoriilor si a domniilor, si a stapanitorilor intunericului veacului acestuia, impotriva duhurilor rautatei intru cele ceresti.
    ( Efeseni cap.6 )

  2. Da, asta e individul care ne conduce, acelasi care a scuipat pe obrazul acestei natii spunandu-i ca e un neam de betivi si puturosi.
    Privindu-l, am certitudinea ca inainte de plecare, acest specimen va lasa robinetul deschis la toate magariile…daca a mai ramas vreo una nefacuta.

  3. Totuși, mă mir că băsescu nu l-a luat cu el la pozat pentru acreditare totală și pe reprezentantul FMI… că doar ăla conduce țara noastră acum…

  4. Dragut di9scursul lui basescu. Daca ar mai si crede in ce a spus, ar fi super ok.
    basescu pare a fi un individ deosebit de interesant; mai ieri se gasea inaintea dezbaterilor euro summitului alaturi de reprezentantii altor tari ” admirandu-si pantofii” cand toti erau cu capul sus si cand – cica- se glumea (bine ca nu a ras asa cum stie, ca jumatate din aceia ar fi murit de inima); acum, cand s-ar fi cuvenit, daca nu sa se uite la pantofi, macar sa fie serios, rade parca e duca-s-ar. Am ajuns la concluzia ca omul asta, langa oameni mai evoluati financiar, spiritual, cultural, etc, si care adunati la un loc ar putea crea o oarecare elita, nu poate fi serios. Se manifesta de parca ar fi timid, dar cred ca timiditatea e necunoscuta pentru el.

  5. Poza e trucata. Detaliile decuparii se vad clar la gulerul presedintelui. Asta a scapat celui ce a prelucrat imaginea, chiar daca a avut mare atentie la firele de par din barbile ierarhilor care se disting clar pe fondul costumului presedintelui.

  6. @Pr. Cezar: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fotografia-saptamanii-traian-basescu-alaturi-de-50-de-ierarhi-dupa-canonizarea-lui-andrei-saguna.html

    Poza este difuzata si de ProTV, parte din acelasi trust cu Mediafax (media pro). Poza respectiva apartine, asadar, trustului lor mediatic. Va dati seama ca Mediafax, agentie de presa de stiri, nu ar face asemenea trucaje.

    Mai mult, e mentionat in clar si fotograful:

    Pe pagina de Facebook a Stirilor ProTV, imaginea surprinsa de fotoreporterul Mediafax Foto Sebastian Marcovici a adunat peste 500 de Like-uri.

    Altfel, trucajul dezgustator este asocierea in sine intre arhierei si un sef de stat… anti-national. Aici da trucaj.

  7. Se vede că este din “alt film”, şi că se simte în plus printre ierarhii BOR. Nu are nici o legătură cu ceea ce se întâmplă acolo.

  8. Din articolul de pe Gandul:

    Când românii au văzut pe internet fotografia în care Traian Băsescu râde cu gura până la urechi în mijlocul a câteva zeci de înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodox, au râs şi ei, crezându-se în faţa unei prelucrări în Photoshop extrem de reuşite. Citind explicaţia, au putut vedea cum realitatea bate imaginaţia. Fotografia este reală şi a fost făcută, sâmbătă, după slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Şaguna, de către fotoreporterul Sebastian Marcovici, colaborator al ProSport şi Mediafax.

    Sebastian Marcovici, fotoreporter

    Acesta a povestit pentru gândul cum a reuşit să surprindă imaginea care a făcut astăzi înconjurul internetului, după o extrem de lungă slujbă de canonizare, care nu promitea mare lucru din punct de vedere fotografic. “În timpul slujbei, care a durat foarte mult, am făcut nişte fotografii destul de clasice. Singurul lucru mai interesant, pe plan local, ar fi fost faptul că preşedintele stătea lângă reprezentanţii Forumului German, lângă primarul oraşului Sibiu, Klaus Johannis, şi ei sunt cam în ceartă”, spune fotoreporterul.

    Citeşte şi GALERIE FOTO: Traian Băsescu la canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna

    Înăuntrul Catedralei Mitropolitane din Sibiu era înghesuială mare: într-o parte Traian Băsescu, lângă care se adunaseră “de la directorul de muzeu până la ultimul politician din oraş”. În cealaltă mulţimea. “Am zis că mai bine ies ca să-l prind pe preşedintele Traian Băsescu afară, voiam să-l fotografiez pe treptele catedralei. Mă temeam că, la final, se va crea înghesuială şi nu voi mai reuşi să ies la timp”, şi-a făcut planul Sebastian Marcovici.

    A aşteptat o vreme în faţa catedralei. “Traian Băsescu n-a ieşit din prima. Au ieşit mai întâi ierarhii, în grupuri mici. Unii dintre ei m-au rugat să le fac fotografii cu aparatele lor. Mai întâi erau cinci ierarhi, apoi zece şi, după ce s-au strâns toţi, a ieşit şi preşedintele Băsescu. Ierarhii l-au invitat între ei. În spatele lui se aflau ministrul Ariton şi alţi reprezentanţi ai PDL. Cineva de la PDL a făcut o glumă, iar Băsescu a izbucnit în râs. A durat o fracţiune de secundă pentru că s-a prins că a exagerat, că a râs în gura mare, şi şi-a compus o faţă serioasă”, îşi aminteşte fotoreporterul.

    Nu crede că realizarea acestei poze a fost doar o chestiune de noroc. “A fost un noroc pregătit, pentru că am ieşit din catedrala la momentul potrivit, pregătisem totul, aveam focusul potrivit”.

    Sebastian Marcovici are 25 de ani şi a fost desemnat anul trecut fotograful sportiv al anului, de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.

  9. Atunci, pacat ca nu-i trucata.

  10. Că un preşedinte participă la o canonizare a unui mare sfânt şi marcantă personalitate istorică, cred că este un fapt de la sine înţeles şi în firea lucrurilor.
    Că T Băsescu a vorbit liber şi aşa de bine, este, omeneşte vorbind, de mirare şi o surpriză f plăcută. Duhovniceşte vorbind, el era, ca şi ceilalţi oficiali, ca şi toţi credincioşii prezenţi, sub atingerea Sfântului Duh, Carele este prezent la orice Sf Liturghie şi în moaştele sfinţilor Săi (prezenţi acolo Sf Apostol Andrei şi Sf Andrei Şaguna). A fost un moment sfânt şi înălţător, au participat 32 de ierarhi, aprox 500 de preoţi şi f mulţi credincioşi; nici Băsescu, nici ceilalţi mai puţin sau deloc duşi la Biserică nu au făcut disonanţă. Iar despre oficialităţi, vorba unei femei simple: “Las’ că-i bine că sunt ei acolo, căci aşa poate Sfântul Duh să acţioneze asupra lor şi să-i trezească.” Chiar aşa, m-am gândit şi eu; altfel cum? Căci şi faptul că au stat acolo preţ de câteva ore, “îndurând” Liturghia + speechurile, a fost un lucru deosebit pt ei! Nu se poate să nu-i fi marcat câtuşi de puţin!
    Ce rămâne de sperat în continuare, că Băsescu chiar va lua exemplul Sf Ierarh Andrei Şaguna în ceea ce priveşte învăţământul şi cultura în România şi în provinciile româneşti din afara graniţelor temporare; în prezent face exact contrariul şi bineînţeles că este de criticat şi chiar de contrat, dar Dumnezeu îi lasă fiecărui om şansa să se trezească. Ei, sâmbătă au mai primit încă o astfel de şansă.

  11. @cristian:

    Un parinte cunoscut povestea cum o femeie incerca sa il convinga pe barbatu-sau sa se lase de bautura. Una din metode a fost sa il duca si in Sfantul Altar. Cum a descris parintele situatia: ce-ai facut femeie, ai adus magarul in Altar? Poti sa pui si furtunul de agheazma pe el, nu se indreapta daca nu vine de la el.

    Simpla prezenta la liturghie nu ne face din dobitoace cuvantatoare crestini sau macar oameni. E nevoie de ceva mai mult.

  12. Bine ca nu l-au invitat pe presedinte sa se aseze pe scaunul arhiereului.

    Daca poza nu e trucata, meritul exclusiv este al diavolului, nu al fotografului respectiv. Privind chipul arhiereului din partea stanga a presedintelui, imi amintesc cuvintele Parintelui Roman Braga despre arhiereii Bisericii din vremea comunista, si nadajduiesc in mila lui Dumnezeu.

  13. Intr-adevar, chiar nu se vede nicio disonanta, daca ne asuptam constiintele ca sa nu mai auzim strigatele la cer ale nevinovatilor. Da, poza este destul de relevanta pentru cum ii “marcheaza” cele sfinte pe DUSMANII CINICI ai lui Hristos si ai fratilor mai mici ai sai, pe UCIGASII de suflete si de trupuri si VANZATORII de neam.

    Ar fi fost de la sine inteles si in firea lucrurilor ca Biserica sa-i mustre cu glas mare pe acesti stapanitori ai faradelegii. Iar daca ii si gireaza, atunci sa ne asteptam la ASBOLUT orice e mai rau pt acest popor. Fara niciun fel de falsa nadejde.

  14. admin2,
    Off, greu ne mai intelegem…Sau chiar deloc in ultimul timp 🙁
    “Ar fi fost in firea lucrurilor ca Biserica sa ii mustre…” DE ACORD CU DVS. Dar daca nu a facut-o…Ce-i de facut???

    La aceste cuvinte ale pr Roman m-am referit:
    “Intrebare: Deci, dupa Sfintia Voastra, in timpul regimului comunist n-a existat nici o clipa vreo ruptura intre ierarhie si credinciosi! Raspuns: Nici una. Credinciosii nostri au fost atat de intelepti ca n-au parasit Biserica. Bisericile in timpul comunistilor n-au fost niciodata goale; asa cum se spune ca ierarhii erau compromisi, bisericile au fost mai pline decat intre cele doua razboaie, cand exista libertatea si democratia si arhiereii nostri erau”necompromisi”. Cand eram in inchisoare, noi ne rugam lui Dumnezeu pentru ierarhie, cum am mai spus-o, sa pastreze bisericile deschise. Eu nu stiu ce diferenta este intre ierarhii nostri si Sfantul Ghenadie Scholarul, care atunci cand s-a cucerit Constantinopolul de catre Mahomed, a facut cel mai mare compromis; a iscalit un ordin sa nu se traga clopotele, sa nu se iasa cu Sfintele Moaste pe strada si asa mai departe, si astazi este Sfant in calendar; iar ai nostri, care au iscalit niste compromisuri, ca sa poata tine bisericile deschise, sunt batjocoriti. Ce deosebire este intre o situatie si alta? Eu cred ca daca s-a salvat viata sacramentala a Bisericii de catre ierarhia din timpul comunismului, Duhul lui Dumenzeu a lucrat prin ei. Ce putea sa fie mai important decat sa salvezi viata sacramentala care este mantuirea poporului! Si sa va mai spun ceva: candva, un oarecare pastor protestant Richard Wurmbrant, care este acum in Glendale, California, a nascocit teoria Bisericii subterane din Romania, ca si cum pe atunci ar fi existat niste catacombe incare se adunau credinciosii, iar comunistii umblau dupa ei sa-i omoare. N-a fost niciodata asa ceva. Biserica subterana era in fiecare individ. Fiecare arhiereu, una avea in inima si alta era silit sa faca; una simtea si alta trebuia sa spuna. In fiecare individ era o dedublare, si lucrul acesta tortureaza; am vazut aceasta in marturisirile multor ierarhi din perioada comunista, care mai sunt ierarhi si acuma. NOI CARE AM FOST IN INCHISOARE, N-AM AVUT CA EI RESPONSABILITATEA APARARII SI MENTINERII IN VIATA A BISERICII. Iar dupa ce ne-am refugiat, este imoral ca sa-i criticam de departe, unde ne bucuram de libertate; sa criticam niste oameni care au facut niste contorsiuni sufletesti ca sa salveze institutia Bisericii. Desigur, nu ei au salvat-o, caci Biserica este in mana lui Dumnezeu, nu in mana lor. Dar eu cred ca Dumnezeu nu-i va lepada de la fata sa, deoarece au salvat Sacramentele bisericii. Ce-au sacrificat ei? Bunul renume? Educatia tineretului? Procesiuni afara pe camp? Ghenadie Scholarul, pe care l-am pomenit mai inainte, la cucerirea Constantinopolului, a trimis o scrisoare calugarilor, pe atunci la fel de revoltati impotriva lui, cum sunt si unii acum impotriva ierarhilor nostri, spunandu-le: ” a venit vremea sa sacrificam formele pentru ca sa pastram esenta”. Acelasi lucru s-a intamplat si in Rusia si in Romania: s-a pastrat esenta, sacrificandu-se formele neesentiale, manifestarile vazute ale Bisericii…”, NADAJDUIND ca si acum ar putea fi la fel.

    De ce e falsa nadejdea mea ca nu tot sinodul este de acord cu ce face patriarhul sau presedintele tarii?

    PS. Bineinteles, mesajul este doar pt dvs. Si mii de scuze ca v-am suparat!

  15. @ Ioana:

    Reactia era la mesajul lui Cristian. Cititi-l si veti vedea ca am folosit cateva din expresiile sale in raspuns.

    Tocmai ca aceasta este singura nadejde care ne-a ramas, cand au disparut toate falsele nadejdi.

    Nu ne-ati suparat!

  16. Ar fi fost de la sine inteles si in firea lucrurilor ca Biserica sa-i mustre cu glas mare pe acesti stapanitori ai faradelegii.

    Aveti perfecta dreptate, dragi admini, dar in ziua de azi mai exista oare un Sfant Ioan Gura de Aur? Nu mai exista (…)

  17. Pe unde se duce Băsescu dă impresia a fi un om singur. Deşi are o familie care-l susţine, deşi este preşedintele unei ţări, îl împresoară parcă singurătatea din toate părţile. În poza de grup cu ierarhii este iarăşi singur. Singur în atitudinea sa atât de disonantă faţă de cea a ierarhilor. Are alt duh. Dacă am decupa poza şi ar rămâne ierarhii, nu s-ar simţi nici o lipsă.

  18. Mi s-a întâmplat să văd demonizați care se manifestă prin crize de râs. În special în apropierea celor sfinte…

  19. Pingback: In timp ce PSIHOZA ”BOTEZULUI BARBAR” IA AMPLOARE si BISERICA este terfelita in ziare pe teme economice, PATRIARHIA doarme pe durerea oamenilor sai
  20. Pingback: Cotidianul patriarhal Lumina, rampa de lansare pentru MIHAIL NEAMTU si NOUA REPUBLICA a lui Traian Basescu
  21. Pingback: Patriarhia Romana si cea Rusa VERSUS Patriarhiile Grecesti - O FALIE IN ORTODOXIE?/ PF Daniel premiat de ministrul Gabriel Oprea/ ARCA LUI NOE, GASITA IN TURCIA. Biblia - confirmata/ PATRIARHIA SI INTERNETUL - capra, varza si lupul (Stiri religioase)
  22. Pingback: Parintele Mihail Milea: NIMENI NU NE POATE SALVA: GUVERN, PARTID, CONDUCATOR. TREBUIE SA NE SCHIMBAM NOI INSINE - Razboi întru Cuvânt
  23. Pingback: Patriarhia Romana instrainata de popor? Vaticanul “EMPATIZEAZA” CU CEI SARACI la intalnirea cu Traian Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. cei de nu apar in poza de grup si cei ce nu rad in hohote trebuie respectati.

  25. Pingback: Parintele Mihai-Andrei Aldea despre evolutiile recente: AM INTRAT INTR-O EPOCA DE PERSECUTIE DESCHISA ANTI-ORTODOXA! - Recomandari
  26. Pingback: “BISERICA ELECTORALA” sau… cat de mult costa PRESTIGIUL SI VERTICALITATEA BISERICII banii dati cu taraita de oamenii politici? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare