Primul discurs al lui Basescu de la revenirea la Cotroceni, ACEEASI AGENDA, IN FORTA: “NU NE VOM OPRI AICI, VOM MERGE PANA LA CAPAT”!

4-09-2012 16 minute Sublinieri

updatat

Invocand APASAT si scrasnit “statul de drept” al serviciilor secrete si procurorilor politici, LAUDAND CORPORATIILE STRAINE, Traian Basescu cere fir direct cu ambasadele si “EDUCAREA” POPORULUI!

“NU MAI AVEM UN PREŞEDINTE ALES. DE DATA ASTA E NUMIT… Referendumul n-a existat”.


Traian Băsescu, prima ieşire oficială de când s-a întors la Cotroceni. El a fost faţă în faţă cu ambasadorii, la Cotroceni, în marja Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Băsescu a declarat că în perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept prin destituiri, revocări, emiteri abuzive de ordonanţe de urgenţă.

PRINCIPALELE DECLARATII

“Dincolo de ceea ce avem de discutat legat de politica externă, aş vrea să vă fac un scurt şi clar tablou a ceea ce s-a întâmplat în luna iulie şi până în prezent şi să vedem ce e de făcut în continuare. Acest aspect mi se pare singurul element care trebuie subliniat într-o întâlnire cu corpul diplomatic românesc”, a declarat preşedintele.

“Statul de drept, atacurile continue la adresa justiţiei au fost un alt element care a fost încălcate de majoritatea parlamentară”, a mai spus Băsescu.

“Aceste lucruri au făcut ca România să fie pusă sub lupa aliaţilor, în special al Comisiei Europene. A fost surprinzător că politicieni de vârf nu au recunoscut CE un drept dat de tratat de a veghea la respectarea criteriilor politice în statele membre. Ştiu că sunt capitale în care se întâlnesc amabasadorii statelor membre fără a invita ambasadorul României”, a adăugat Băsescu.

CE S-A ÎNTÂMPLAT CU INSTITUŢIILE STATULUI

“Restabilirea statului de drept s-a făcut pentru că instituţii au rămas în picioare chiar în faţa acestei furii din 3-6 iulie”, a spus preşedintele, comentând că sunt politicieni din afară care îşi arogă “salvgardarea României.

“Credinţa unor politicieni că odată ajunse la guvernare, partidele trebuie să-şi anexeze intituţiile statului, nu la guvern, ci la partid. Ce s-a întâmplat din 3 iulie până astăzi ne arată că acest lucru nu e posibil. CSM, Parchetul, serviciile (SECRETE – N.N.), CCR nu s-au înclinat în faţa acestei furii politice. Acesta este mesajul pe care vă cer să-l transmiteţi”, a continuat şeful statului.

El a adăugat că statul română şi-a consolidat suficient de mult instituţiile pentru ca ele să fie capabile să apere statul de drept.

“Vizez nu doar CSM, dar şi Parchetul General, DNA, structurile de securitate naţională, au rămas toate verticale şi au slujit statul de drept. Acesta este mesajul pe care vreau să îl preia toţi ambasadorii României în statele membre şi nu numai. Instituţiile statului de drept din România au rămas în funcţiune”, a subliniat şeful statului.

“Acesta este un mesaj pe care vă cer să îl susţineţi pentru că avem toate argumentele. Deşi aparent a fost un mare deserviciu pentru România ceea ce s-a întâmplat în perioada 3-6 iulie, precum şi după epuizarea votului de la referendum, deci deşi aparent a fost un lucru extrem de negativ pentru România, în acelaşi timp ceea ce s-a întâmplat a probat că România şi-a consolidat instituţiile statului de drept la un nivel suficient pentru ca acestea să fie capabile să îl apere. Nu a venit niciun politician străin să voteze la CC, nu a venit niciun procuror din altă parte să lanseze anchetele cu privire la eventuale fraude declanşate de Parchetul General şi de DNA. Această perioadă de eroare politică, această întâmplare a fost o probă de foc pentru aceste instituţii, pe care au trecut-o. Nu spun că au trecut-o perfect, dar au trecut-o”, a mai declarat preşedintele Băsescu.

In opinia sa, “roadele sunt resetarea abuzurilor politice şi revenirea la situaţia anterioară acţiunii majorităţii parlamentare din perioada 3-6 iulie”.

“Aceste observaţii sunt reale, diplomaţia românească are obligaţia să le prezinte”, a mai susţinut Traian Băsescu.

Instituţiile statului au rămas verticale, indiferent cine s-a aşezat deasupra lor. Nu mai dau explicaţii de ce a fost o reacţie atât de puternică în interiorul UE şi la aliaţi. România a devenit o ţară importantă. În România s-a investit încredere enormă, nu numai din punct de vedere politic, dar şi din punct de vedere al securităţii aliaţilor. Reacţia a fost generată de surpriza pe care am făcut-o, iar pe de altă parte reacţia a fost generată de dezamăgire. Mesajul trebuie să fie cel corect, că instituţiile şi-au făcut treaba şi îşi vor duce misiunea până la capăt.

Mai mult, preşedintele a declarat că ştie foarte bine că sunt capitale în care ambasadorii statelor membre UE se întâlnesc fără a-l invita şi pe ambasadorul român, “tocmai pentru a discuta deschis situaţia din România”.

Băsescu a continuat, declarând că instituţiile statului au trecut peste “o probă de foc”. Şeful statului a spus că evenimentele politice din iulie nu au însă schimbat agenda de politică externă. “Direcţia este vest, Occidentul”, a continuat Băsescu, precizând că UE poate garanta obiectivul de creştere a nivelului de trai, iar NATO obiectivul de securitate.

POLITICA EXTERNĂ

Referindu-se la Republica Moldova, Băsescu a spus că România se limitează la integrarea Republicii Moldova în UE, cerându-le diplomaţilor români să nu meargă pe ideea aderării Chişinăului la NATO, indiferent de ce politician român susţine asta, deoarece acest lucru ar fi contrar Constituţiei Moldovei.

Pe de altă parte, Băsescu a reluat ideea Statelor Unite ale Europei, declarând că “Europa nu are şanse de supravieţuire dacă procesul de integrare nu se accelerează. Avem nevoie de integrare fiscală, economică, politică, aşadar putem vorbi mai repede de aderarea la zona euro”.

“Această clasă politică trebuie să dovedească că vrea să meargă alături de aliaţii lor. Spre est avem toată amiciţia, dar drumul nostru este sper Vest, spre Occident. Dacă clasa politică nu vrea, UE o va abandona. Nimeni nu poate să-i tracteze pe banii lor pe cei care nu vor”, a mai spus Băsescu.

“Nu ştiu cum îşi poate imagina cineva o Românie izolată”, a adăugat şeful statului, apreciind că mai avem de educat clasa politică şi, de ce nu, populaţia că avem instituţii care nu pot fi atinse de clasa politică”.

Mda, s-a terminat cu vacanţa, Traian Băsescu s-a întors. Şi a continuat mai dur ca-n campanie. A fost un fel de lovitură de stat. Le-a spus practic amabasadorilor cum să transmită în afară că statul de drept a fost făcut aproape ţăndări, dar acum îşi linge rănile şi se reface încet.

Acuzaţia de naţionalism este totuşi de un tupeu fără margini.

Traian Băsescu se prezintă ca un soi de comisar european venit în România de pe poziţii forte. A depăşit stadiul votului clasic. El e numit, e sprijinit. Mi se pare extrem de periculoasă alunecarea într-un soi de naţionalism pe invers: noi venim pe tancuri din vest şi civilizăm boborul. De ce e încă valabilă schema naţionalistă: pentru că, după cum aţi văzut, termenii în care se discută sînt de-a dreptul mesianici – e o misiune naţională care vine dinspre polul civilizator. Traian Băsescu se prezintă ca un soi de VIktor Orban fără susţinere, doar ceva tupeu.

TB intuieşte puterea şi acţionează mimetic. Puternic înseamnă să fii reprezentant FMI sau UE. Păi atunci să ne prezentăm ca fiind cruciaţii acestor cauze.

Nu credeam că e nevoie să le explic unor oameni precum Cristi Preda, profi universitari care predau ştiinţe politice, că discuţiile despre suveranitate în UE sînt prezente şi intense peste tot în Europa. Apropo, Sarkozy multiubitul prieten al lui Băsescu i-a dat peste cap lui Reding (aceasta intervenise în chestiunea romilor, pe bună dreptate spun eu) pentru comparaţia cu perioada nazistă (şi aici Reding şi-a luat-o pe bună dreptate, comparaţia fiind deplasată). Merkel s-a certat cu Curtea Constituţională tocmai pentru că aceasta-i cerea o consultare parlamentară înainte de deciziile care să privească UE şi implicit Germania.

( O paranteză: Să nu uităm un lucru. Tot soiul de intelectuali gedesişti care urlă “naţionalism” se află într-o impostură de-a dreptul comică. Principalii dezgropători ai naţionalismelor interbelice de tot felul, în numele elitismului, urlă acum “naţionaliştii”. Asta cînd toată scena intelectuală a fost dominată în ultimii douăzeci de ani de două forme de naţionalism: naţionalism cică luminat de tip gedesist şi naţionalism de tip “Săptămîna”; naţionalism elitist interbelic şi naţionalism ceauşist).

Pentru Băsescu e clar. Mesajul a fost cristalin: NU MAI AVEM UN PREŞEDINTE ALES. DE DATA ASTA E NUMIT. Aşa că, la prima intervenţie după atîta tăcere, nici nu avea vreun rost să transmită vreun mesaj participanţilor la referendum. Referendumul n-a existat.

Nu e nici un naţionalism să critici intervenţii extrem de dure, tonuri colonialiste de-a dreptul, clişee stupide vehiculate în presa străină de cea mai bună calitate. Eu am făcut asta aici şi cred că sînt ultimul să fiu acuzat de “naţionalism”.

Nu e naţionalism să spui că privatizările se precipită şi se fac aiurea. Iar asta e o critică şi pentru guvernul Ponta. Una e să apelezi strategic, în funcţie de diverse cicluri economice, la securizarea unor industrii-cheie (cum ar fi energia), alta e “naţionalismul”. Dar nu, cine nu vrea să vîndă tot pe doi lei e naţionalist.

Scandalul românesc a fost de fapt o premieră europeană din mai multe puncte de vedere, iar principalul a fost înlocuirea scandalului economic cu scandalul democratic. Şantajul cu “insuficienţa democratică” va continua ca un substitut pentru o politică pe faţă spre o Uniune cu 2-3 viteze. După ce România a fost proiect european pilot pentru experimentarea austerităţii extreme, acum e un pilot pentru trecerea de la ratingul economic, la ratingul democratic.

Mulţumiri

Instituţiile lăudate: SRI, DNA, CSM. Asta e toată politica lui Traian Băsescu. Nu poate genetic-politic să depăşească discuţia în aceşti termeni. Justiţia nu se discută de fapt în termeni reali, se discută doar în termeni de “rezistenţă” şi “supraveghere”. Aşa că, vă mulţumesc băieţi că m-aţi votat.

Altele. Mulţumim SUA că sînt cei mai tari:

 • SUA este aliatul nostru primordial in NATO, dar si in lumea civilizata. E cel mai complex parteneriat pe care il avem. Odata declarat, in anul 2011, acest parteneriat, SUA au actionat in mod deosebit in zona care pentru noi era un deziderat, si anume zona economica.
 • Am vazut aparitia Exxon, aparitia Chevron in tara noastra, si in zone de importanta strategica pentru noi, precum zona energetica.

Mitul României izolate. Dzeule, cine o vrea izolată? Toată lumea plînge şi se milogeşte la investitori, în privinţa asta nici un guvern n-a avut vreo altă atitudine deşi se chinuie comentatorii de serviciu să inventeze nu ştiu ce linie naţionalist liberală. În timp ce exact oamenii lor din businessul politic schimbă borduri, vînd hîrtie igienică la stat, trăiesc din “externalizări”.

Ce a înţeles Băsescu şi n-am înţeles noi?

Păi o spune doamna Reding, uneori de o sinceritate gigibecaliană:

“Vom menține o supraveghere atentă asupra României, după teribila bătălie care s-a derulat în iulie și august. Noi am putut să spunem opriți-vă din acest tip de puci parlamentar. Am evitat tot ce era mai rău mulțumită intervenției a mai multor actori, printre care Comisia Europeană, Parlamentul European, statele europene și chiar Fondul Monetar Internațional

Ca să traducem: într-o bătălie totuşi democratică, după CCR, a trebuit să intervină “chiar” Fondul Monetar Internaţional ca să iasă cum trebuie.

Asta a spus indirect şi Traian Băsescu astăzi. Iar cu acest cinism al intervenţiilor împrumutat cu drag de elite cu genom extremist-interbelic dar cu vis european va trebui să ne obişnuim de acum. Avem un segment politic şi un segment intelectual care s-au autoproclamat comisarii democraţiei. Urmează alte trei luni de praf în ochi şi de discuţii pe lîngă subiect – sărăcie, locuri de muncă lipsă, inechitate, groapă lărgită între privilegiaţi şi amploaiaţi de rînd, creşterea costului supravieţuirii (alimente de bază, energie).

După redobîndirea mandatului, Traian Băsescu a recurs la ceva ce probabil i s-a părut de o subtilitate extraordinară: o destul de lungă perioadă de tăcere. Subtextul: iată ce preşedinte neconflictual, pentru liniştea noastră. Mă rog, asta timp de două săptămîni. Apoi totul a reînceput.

Esenţa primului discurs prezidenţial concentrează întreaga perversiune a modului în care TB a tratat aventura suspendării, derivată din modul în care şi-a conceput în general rolul de preşedinte al ţării. Principala idee e că tentativa de distrugere a statului de drept a eşuat din cauză că instituţiile ar fi “rămas în picioare” şi au funcţionat. Să încercăm să depănăm toate perversiunile din această mega-idee.

Instituţiile noastre nu au rămas în picioare, pentru simplul motiv că ele nu prea au picioare. Picioarele lor ar trebui să fie funcţionarea după norme care să reflecte principii şi interese comune ale societăţii, în timp ce mare parte din instituţiile la care se referă TB (serviciile şi parchetul) au funcţionat în regim de aservire directă faţă de politica şi interesele lui. CCR a funcţionat în regim de reprezentare a propriilor ei interese şi de asigurare a unui surogat de imparţialitate care a adus mai mult haos şi conflict decît legalitate supremă.

Justiţia, marele atu intern şi extern al preşedintelui, a funcţionat, în aceşti ani, în regim dublu: parţial scoasă de sub influenţa partidelor, e adevărat, ceea ce era un progres faţă de înainte, dar cu preţul aservirii faţă de aceeaşi agendă personală a preşedintelui. Acţiunile de comando ale parchetelor în MAI şi în anchetarea votului din sate o dovedesc suficient.

A eşuat “lovitura de stat” pentru că au funcţionat instituţiile? Să ne luăm cîteva zile liber de la serviciu, ca să avem timp să rîdem suficient de această glumă. Tentativa de suspendare a eşuat, pur şi simplu, pentru că UE şi SUA au spus nu. E atît de simplu şi de evident. Ideea că decizia finală a CCR a fost luată pe principii nu poate fi decît fantasmagorică pentru oricine a urmărit succesiunea de evenimente (oricum nu putea fi astfel, deoarece contrazicea alte decizii anterioare CCR, şi pe aceleaşi principii nu poţi lua decizii contradictorii). Mesajul UE şi SUA a fost foarte clar: nu faceţi asta că daţi de dracu’. Iar în România nu există forţe care să reziste nici măcar la sugestii subtile din Occident, cu atît mai puţin la ameninţări atît de dure.

Oricum, cu această ocazie am putut vedea şi cît de mare e iubirea pentru democraţie a UE şi SUA. După ce au impus în forţă acceptarea cvorumului de către USL, nici unul din oficialii europeni care au făcut asta nu a ieşit, după ce preşedintele şi-a anunţat boicotul, să încurajeze participarea la vot. Aici s-a văzut clar că toată povestea e pe interese politice şi de putere, nu pe devotament faţă de vot, democraţie, voinţa cetăţenilor şi alte poveşti de debitat prin campanii.

Poate că cea mai mare perversiune, totuşi, cireaşa de pe tort sau bomboana de pe colivă, a fost că cvorumul acela fantomatic nu s-a realizat, printre altele, şi din cauza acelor români pe care chiar preşedintele i-a îndemnat să plece din ţară şi să muncească în străinătate. Sigur, imensa lor majoritate ar fi plecat oricum, dar simbolic mi se pare devastator. Nu mai are cine să îţi conteste puterea pentru că ţi-ai alungat cetăţenii din ţară. Uau. (…)

Cred că era prin clasa a V-a sau a VI-a, la ora de Istorie. Habar nu am dacă relatarea profesoarei avea/are sau nu acoperire înrealitate, dar era o una dintre acele povești care nu merita să fie distrusă de adevăr. Era vorba despre asigurarea ordinii și liniștii publice în orașele Evului Mediu. ”Închipuiți-vă străduțele înguste, de piatră, pe care polițiștii [vigilii  faceau asta si numai la marginea cetatilor, strigand: „E bineee! E bineee!”, n.n.] bocănuiau ritmat cu cizmele lor, de seara și până dimineața, pe sub geamurile cetățenilor. La oră fixă, dădeau raportul, strigând din toate puterile: ”Este ora unuuuu! Dormiți în linișteee, cetăăățeni! Noi vegheeem!””. Nici până în ziua de astăzi nu am ajuns la un răspuns la întrebarea ”ce deranja mai mult somnul cetățenilor, teama de hoți sau apelurile ”de siguranță”, repetate din oră în oră, de apărătorii ordinii publice?”.

La întâlnirea de ieri (marți) cu diplomații români, președintele le-a solicitat să transmită mai departe ideea că instituțiile statului sunt puternice, ”supraviețuind” evenimentelor din ultimele luni. Și a evidențiat, în mod special, ”serviciile” și procurorii. Nu am o fobie principială față de ”servicii” și procurori. Mă deranjează însă, al naibii de tare, atunci când sensul și rostul acestor instituții este deformat. În teorie, totul sună bine și frumos: ”serviciile sunt necesare/utile pentru somnul liniștit al locuitorilor unei comunități sau al unei țări”. Îm practică însă, de câteva mii de ani buni, s-a dovedit însă că, mai mereu, ”serviciile” nu au acționat împotriva dușmanului/amenințărilor externe, ci împotriva propriilor cetățeni. ”Amenințarea externă” era frica necesară pentru a justifica existența unor asemenea instituții, al căror scop s-a dovedit, aproape ca regulă, să fie cel de a apăra oligarhia ajunsă la un moment dat la Putere, împotriva oponenților politici sau, mai grav, împotriva cetățenilor.

Nici de această dată ”serviciile”, dublate de eforturile unei părți a procurorilor, nu au acționat împotriva unei amenințări externe, ci împotriva uneia INTERNE. Reprezentată, pe de o parte, de adversarii politici ai grupării din jurul lui Traian Băsescu, iar pe de altă parte de cea mai importantă fracțiune a cetățenilor activi din România. Desigur, oricine e liber să creadă penibilitățile cu ”lovituri de stat” și ”amenințarea din Est”. Și dacă ar fi reale, tot nu ar justifica acțiunile ”serviciilor” și procurorilor îndreptate împotriva a aproximativ 7,5 milioane de români.

Iar faptul că Traian Băsescu le laudă activitatea în prima ieșire publică de după reîntoarcerea lui la Cotroceni se transformă, astfel, într-o amenințare directă. ”Serviciile  sunt bune, cetățeeeni! Ele veghează la liniștea noastră!” e mesajul președintelui. Din care rezultă, destul de clar, pe cine veghează și desprea a cui liniște e vorba.

Traian Basescu vorbeste despre integrarea canalului Dunare – Rhine in contextul economic al Europei si despre rolul Romaniei in consolidarea conceptului de Statele Unite ale Batranului Continent, cand noi avem sanatatea si educatia la pamant, nu mai avem cercetare, iar economia, atata cata e, provine din resursele occidentale si este in intregime la discretia lor. Cat despre institutiile pe care le elogiaza ca stalpii care au tinut statul in spinare, sa avem pardon! Daca CCR e una dintre alea, inseamna ca masa la care a castigat Basescu e mai verde decat pare.

Traian Basescu a vorbit …cand ar fi putut sa taca! A avut sansa, ar fi putut sa demonstreze ca e mai intelept decat l-am banuit, dar a ales sa raspunda prostiei si urii cu si mai multa ura, cu si mai multa prostie. Raspunsul si oferta lui Traian Basescu pentru romani este „frica”. Si teroarea care va urma, eliberata de frica pe care o induceInfigandu-se in centrul valorilor europene, proclamandu-se aparatorul lor si salvatorul Romaniei de sub jugul cotropitor al nelegiuitilor din USL, care „au facut tandari statul de drept”, presedintele declara razboi nu doar USL, ci, consideram logic firesc, si tuturor celor care au votat impotriva lui si au sustinut astfel lovitura de stat.

E de apreciat, macar acum, coerenta si consecventa declaratiilor. Daca tot a tipat in gura ca Romania e violata prin lovituri repetate la baza statului, atunci macar sa-i vedem pe vinovatii – pucisti, asa cum a promis, luati si bagati la racoare pentru raul pe care l-au facut capodoperei pe care a realizat-o domnul Traian Basescu in cei opt ani ai sai de indelunga reforma si inexistenta modernizare.

Asteptam momentul in care o sa vorbeasca din nou in numele romanilor. A facut-o. ‘…„NOI” vrem asta, spunem asta, stim asta, indrumam Romania intr-acolo, pentru ca „NOI” stim ca asa trebuie, asa e bine… Asteptam si prima explicare a acestui aparent, desigur, paradox. O varianta, cea mai rezonabila si mai bine argumentata, ar fi aceea ca „NOI” suntem toti cei care nu am votat si ne identificam cu valorile Europei spre care presedintele vrea sa traga, cu forta, si pe cei 7,4 milioane… Da, insa aici e o mica eroare in premise. Si eu ma identific in acele valori, si eu vreau ceea ce spune Traian Basescu, dar am votat la referendum.

Si am votat pentru ca nu mai am incredere ca presedintele asta, care acum se profeteste drept Salvatorul Natiunii in fata Uniunii Europene, poate sa ne duca intr-acolo. Pentru ca discursul lui nu mai are credibilitate, pentru ca si l-a anulat si il anuleaza singur cu aproape fiecare ocazie cand deschide gura. De fiecare data doar de dragul puterii si nu pentru ca si-ar pune mandatul in slujba unor idealuri pe care „le stie” sau care i-au fost „pogorate de catre duhul sfant” in constiinta. Iar daca nu ne intelegem, sa ne intrebam ce o fi fost mai european in tot comportamentul de pana la suspendare al lui Traian Basescu?

Cand o fi combinat majoritatile din Parlament dupa cum a vrut el, nu dupa cum au votat romanii, de exemplu? Sau cand o fi spus ca Justitia romana, prin judecatorii ei care se cred dumnezei, au facut cel mai mare rau unui stat din Europa? Nu cumva statul era tandari inca de pe atunci, mai ales cand presedintele sau sfatuia judecatorii cum sa isi faca treaba in functie de buget si sa o lase mai moale cu dreptatea si adevarul, daca nu pot face rost de bani la buget?

Revenind la esenta problemei – declansarea razboiului impotriva pucistilor si sustinatorilor lor (nici macar mentionati pe undeva in ora aia de exercitiu de imaginatie pur). Doar asa statul si Traian Basescu insusi se mai pot credibiliza, ducandu-si acuzatiile, promisiunile, ideile si proiectele pana la capat, iar teza „loviturii de stat” sta fondatoare la baza revenirii lui la Cotroceni si la baza statului, de fapt. Ideea ca o institutie sta doar intr-un anume om este echivalentul lui Traian pentru o alta expresie celebra –„l’etat, c’est moi”.

Intrucat piatra a fost aruncata, astept sa vad cum vor reusi inteleptii din noua miscare de dreapta, tot mai agresiva si extremista, s-o scoata si pe asta la suprafata.

Zicerile marilor gânditori ai nației cum că Traian Băsescu, întors la Cotroceni, va fi o corcitură conciliantă de miel cu iepure s-au spulberat la întâlnirea de la reuniunea ambasadorilor. Dl Băsescu, scrâșnind din dinți, ne-a explicat cum că “Parlamentul și Guvernul au făcut țăndări statul de drept”, dar „instituțiile statului au salvat statul de drept”(! )

Instiutuțiile salvatoare sunt Parchetul, DNA, Servicile secrete, CSM și Curtea Constituțională.

Dăm deoparte gândirea dlui Băsescu despre statul de drept sau despre democrație. Întrebarea este de ce și-a apărat Traian Băsescu, direct, fără, echivoc Monstrul creat în ultimii opt ani? Această Nouă Securitate, formată din organe de represiune și care răspunde exclusiv la comanda președintelui, zdrobind adversari politici, oameni de afaceri potrivnici sau ziariști incomozi, este cu atât mai eficientă cu cât e mai puțin invocată. De ce a pus dl Băsescu reflectorul pe Noua Securitate?

Răspunsul ar putea fi acela că dl Băsescu a dărâmat orice punte cu poporul român. El știe că se află în funcție prin mijlocirea directă a străinătății. Dl Băsescu se va baza în continuare doar pe Monstru, iar scopul va fi unul singur: prezervarea puterii. Dl Băsescu nu mai are nicio pretenție la imagine în fața poporului, nu mai ține nici măcar la o spoială de democrație. Misiunea sa actuală este să nu-i supere pe cancelara Merkel și pe ambasadorul Gitenstein. Pe vremuri, Securitatea îi ridica în miez de noapte cu Volga neagră pe indezirabili. Astăzi, cine-l va deranja pe T.B. va fi ridicat în văzul lumii cu duba Mercedes a Parchetului, spre a servi de exemplu.

Este una dintre puținele diferențe între Securitatea lui Ceaușescu și Monstrul lui Băsescu, după 23 de ani de democrație.

În fața Corpului Diplomatic Român, Traian Băsescu a lăudat instituțiile de forță ale statului. Pentru dânsul, statul de drept se rezumă la DNA, Parchet, servicii secrete și CSM. Sigur, printre toate astea are loc și Curtea Constituțională, nu încape însă în înșiruire forul legislativ, despre care președintele nu suflă un cuvințel, chiar dacă în Constituție la articolul 61 se spune clar că ”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”

”Suprem” și “unic” sunt atribute neesențiale, nefolositoare și pe cale de consecință îl încurcă rău de tot pe domnul președinte. Suprem și unic nu poate fi Parlamentul sau vreo altă instituție din România, așa ceva e periculos întrucât submineaza unicitatea și supremația domnului Băsescu.

 Articolul 61 e un articol prost ce trebuie sărit la lectură sau modificat în sensul înlocuirii forului legislativ la alegere cu Parchetul, DNA sau direct cu numele Băsescu.

Președintele ne-a reamintit astăzi cum gândește și e clar că așa cum gândește și acționează. Pentru dânsul, Parlamentul e excelent doar atunci când îl poate controla și folosi după bunul plac. Nu a fost bun când l-a suspendat în 2007 și nu avea cum să fie bun nici când l-a trimis acasă în 2012. A fost însă perfect începând cu iarna lui 2009 și până la instalarea guvernului Ponta, când numărau voturile Anastase Alma Roberta și Voinescu Cotoi Sever.

Pentru Traian Băsescu, instituțiile sunt de fapt grămezi de indivizi ce pot sau nu pot fi controlate. Dacă  pot fi ghidonați, oamenii ăia intră pe lista scurtă și bună a domnului președinte, cu tot cu instituția pe care o reprezintă. Dacă nu,ți-i taie din carnetel cu tot cu numele și adresa clădirii în care grupul ăla de bezmetici ce nu pot fi influențați își au locul de muncă și dă drumul și unui perdaf public ,așa ca să se simtă nevrednicii care nu se lasă stăpâniți. Furia președintelui trebuie făcută publică pentru ca cei ce nu s-au speriat încă să tremure la gândul că instituțiile alea verticale, cum sunt Parchetul și DNA ar putea intra în acțiune!

Un astfel de mesaj a transmis astăzi  cel ales la mustață cu vreo 5,2 milioane de voturi în 2009 și nedorit acum, în 2012, de peste 7,4 milioane de romani! A facut-o la întalnirea cu ambasadorii României unde a inșirat o droaie de inexactități și minciuni ce vor avea cu siguranță un efect mai devreme sau mai târziu pentru că asta au fost practic sfătuiți să transmita reprezentanții noștri peste hotare. Mai vrea domnul președinte și linie directă cu dânșii, semn al obsesiei sale pentru firul scurt sau roșu, sau de orice altă culoare, dar al lui să fie!

Tipul ăsta de apucătură rostită public și în cadru oficial nu se constituie oare într-un motiv suficient pentru o noua suspendare? Chiar dacă răspunsul e DA, eu pun pariu că așa ceva nu se va mai întâmpla pentru că împreună cu instituțiile de forță, domnul Băsescu a dat de fapt o lovitură mortală statului de drept eliminând de facto articolul 61 din Constituție!

O altă suspendare nu va mai avea loc și pentru că eu sunt convins că în actuala majoritate sunt oameni care ascultă de Traian Băsescu. Eu cred că în USL se găsesc destui Ioan Rus. Cel din urmă se află de ceva vreme într-o ofensiva mediatică susținută și e greu de presupus că face asta fără a fi sfătuit. Recunoaște fără să vrea acest lucru invocând un prieten care se ocupa de marketing politic (cred că e vorba de Dâncu), chiar într-un articol publicat într-o revistă ce se vrea de umor, dar care pare mai degrabă un departament al unei instituții ce se ocupă cu lucruri discrete, de genul celor ce îi fac mare placere domnului Băsescu. Și ce face Rus acolo? Sterge podelele cu Antonescu exact în ziua în care domnul Neamțu, acel agitator de steaguri prezidețiale cu trecut de legionar nerăcorit îl vede pe Rus viitorul premier al PSD nominalizat de Băsescu….

Așa că intreb din nou: domnule Ponta, prezența acestui clujean în guvern a fost o condiție ca domnul Băsescu să vă dea guvernul? Dacă da, bine, dacă nu, îl mai tineți în partid? Cât timp și de ce ar fi o altă întrebare pe care nu o pun eu, poate că o vor pune vreo 7,4 milioane de români.


Nota noastra:

La prima aparitie publica de dupa instalarea la Cotroceni presedintele Basescu nu s-a dezmintit. A preluat toate temele sale tipice si a fost la fel de ofensiv-agresiv cum il stim.

A laudat “statul de drept”, adica …mentinerea sa proprie la putere, precum si institutiile care au combatut parlamentul (si poporul): institutiile justitiei infiltrate de agenti ai regimului Basescu (CSM), procurorii care neglijeaza violatorii criminali, dar nu iarta oltenii si moldovenii care au votat la referendum, si celebrele servicii secrete, care au in misie orice numai securitatea nationala nu.

Procuratura si politia politica, pe scurt, curat stat de drept! In treacat fie spus, practica ignorarii infractorilor de drept comun, a celor mai odiosi uneori, in favoarea supravegherii politice a natiunii, practica sistematic si intentionat folosita pentru a creste anomia societatii, nu este o inovatie basista, ci o cutuma totalitara ce vine direct din URSS. Sub acest aspect, directia noastra catre Vest, clamata de presedintele-dictator, este un drum catre cel mai intunecat si trecut totalitarism, oriunde s-ar afla acesta dpdv geografic.

Mai departe, laudele si tamaierile aduse SUE si corporatiilor straine fac deja parte din fisa postului – de agent al eurocratilor si al stapanilor colonialisti, nicidecum de cea de presedinte al Romaniei. Sunt cele mai previzibile teme ale presedintelui Basescu.

O nota mai aparte face referirea la legatura directa intre ambasade si Cotroceni: este o cerinta autoritara de a controla total diplomatia Romaniei, pentru a emite in vest mesajele “corecte”. Ca, daca are cumva de gand sa inceapa in tara niste razbunari, nu care cumva sa fie informati “gresit” eurocratii sau cancelariile occidentale.

Basescu ar trebui sa stea linistit in aceasta privinta. Nu e nevoie de paranoia aici. Europa este oarba, lacoma si interesata si ii va tine isonul. Europei nu ii pasa ce se intampla in Romania sau e in stare sa interpreteze cele mai marsave experimente totalitare drept sperante ale progresului democratic. Totusi, sa ne aducem aminte ca URSS a avut o imagine buna in Vest pana tarziu; decenii intregi Europa a fost surda la zecile de milioane de crime din lagarul sovietic. Chiar si pe Soljenitin l-a primit, initial, cu fluieraturi.

In fine, un alt obiectiv tipic enuntat de Basescu este cel al (re)educarii clasei politice si a poporului… care e ignorant si stupid, vezi bine, neintelegand “binele” pe care Stapanul sau i-l face… Face parte din seria clasica a modernizarii cu forta.

Asadar, punct si de la capat. Basescu are o misiune si nu are de gand sa tergiverseze.

Incepe asadar ceea ce anticipam inainte de 29 iulie: DE CE A FOST CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii


 

 

Legaturi:


Categorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “Primul discurs al lui Basescu de la revenirea la Cotroceni, ACEEASI AGENDA, IN FORTA: “NU NE VOM OPRI AICI, VOM MERGE PANA LA CAPAT”!

 1. Pai era de asteptat, nu ?
  Dar sa nu ne plangem, fiindca se pare ca romanilor din tarisoara le place Basescu & Securitatea! Altfel s-ar fi manifestat mai pregnant….

 2. Ma scuzati, am uitat ca devina sunt Merkel, Barroso si administreatia Obama, niciodata romanii din tarisoara…care, in majoritate, de vreo 60 de ani dau cu saru’mana la securisti !

 3. @ Hrisanti:

  Chiar nu-si au rostul aceste sarcasme dispretuitoare, draga sora, si nu ar avea rostul cu atat mai putin sa ne certam.

 4. @admin

  Frate, nu sunt sarcasme dispretuitoare, si nici nu caut cearta. Insa nu se poate, dupa tot ce s-a intamplat, ca sa nu existe o reactie populara masiva, cum ar fi fost in orice tara democrata intr-o situatie similara.
  Din pacate in Romania nu exista “societatea civila”, si asta e politizata ca pe vreama PCR ! Dar nu-i cam ridicol dupa 22 de ani de cand au murit oameni pentru libertate si democratie, ca sa numai vorbim de cei care au murit in inchisori in timpurile comuniste, ca sa fie la conducerea tarii, NESTINGHERITI, tot securistii si comunistii ?
  Daca erau zeci de mii de oameni in strada, nici Merkel, nici Barroso, nici Obama nu mai puteau sa zica nimic, macar din ipocrizie…
  Oricum, nu este nevoie sa fiti de acord cu mine…

 5. @Hrisanti
  Nu stiu daca sunteti din Bucuresti sau din alta zona…
  Sunt sigur ca dvs si ai dvs ati iesit cu totii in strada, acolo unde ati fost, sa faceti cunoscut lumii ca vi s-a furat votul.
  N-ati iesit? Sa va fie rusine!
  De fapt, sa NE fie, pentru ca suntem in aceeasi oala!
  Eu am trecut si eu odata prin “Piata” si erau nici o suta de oameni care incercau sa se faca auziti… de cine?? Majoritatea votantilor erau la serviciu, pana tarziu, sau la televizor. Prea putini in “Piata” sau in biserici, ori acasa rugandu-se pentru tara asta. De politicieni? Care politicieni? 🙁 Personal cred ca USLul n-o mai duce mult. Pare ca vor avea pe cap fel si fel de controale, audit-uri adica prilejuri sa fie trasi de urechi pentru fel si fel de boacane mai vechi sau mai noi.

  Cand cei care au avut mingea si-au dat un autogol de toata frumusetea, neactualizand listele electorale la timp, ce sa mai ceri, cum sa te simti?
  Mie-mi place ca si acum se prefac ca nu inteleg ca TB putea fi demis prin vot popular daca ar fi fost oleaca mai organizati, cu un pic de planificare in plus…
  Avem, asadar, de-a face cu mentalitatea noastra, romaneasca (si nu cred ca doar romaneasca), cu SUPERFICIALITATEA la toate nivelurile.

  Oare nu asta e pacatul care ne roade de jos si pana sus, de la mic la mare??

 6. @florin m

  Fratioare, eu am iesit in 1990 in Pitata Universitatii seara de seara o luna de zile, apoi am incercat sa fac ceva, acum 22 de ani :-), in admlinistratia publica in Romania, alaturi de patru colegi, eram tineri absolvenit de facultate, si ne-am lovit de “sistem” 🙂 care ne-a desfiintat serviciul. Acum traiesc in Franta, de aproape 16 ani, ceilalti colegi ai mei traiesc in SUA si Australia. Am scris in aceasta perioada mesaje si scrisori catre organismele europene, partidele principale din Franta, Germania si SUA, despre situatia reala din Romania (au fost publicate cu nume si prenume si pe acest blog). In strada in Romania nu am putut iesi, desi crede-ma ca daca nu aveam 3 copii, luam avionul si acolo dormeam, in Piata Universitatii ! As fi iesit si in Franta, am dat mesaje pe mai multe site-uri ale diasporei si in tara ca sa iesim in fata ambasadelor, dar…nu am avut decat UN raspuns…
  Sigur, gasim intotodeauna scuze, dand vina pe altii, e ok !:-)

 7. @florin m

  Nu stiu de ce mesajele pe care le-am scris nu apar nici macar in asteptare, poate este o eroare care se va repara mai tarziu, dar la ce spuneti:

  “N-ati iesit? Sa va fie rusine!”

  Eu va raspund ca nu-mi este rusine deloc, pentru ca desi nu sunt in Romania ca sa pot iesi in strada, mi-am manifestat revolta fata bde atitudinea lui Basescu, la nivelul institutiilor europene si al administratiei SUA !

  Sigur, daca vreti sa-mi fie neaparat rusine, atunci va spun ca-mi este rusine sa fac parte dintr-un popor atat de las…Grele cuvinte, stiu, si le asum.

 8. @Hrisanti:

  Greu sa ne abtinem… Nu e greu sa ne asumam ca noi suntem perfecti si ceilalti sunt rai.

  Deci: chestiunea in disputa e artificiala. Iar iesitul in strada tine si el de niste conditii, respectiv organizare, cutuma sociala, lideri informali, retele sociale, preoti (vezi cazul maghiarimii). Asta ne lipseste pentru ca ne lipseste o cultura organizationala a protestului. Nu are nicio treaba cu lasitatea.

 9. Sa asteptam putin oameni buni. Europa se misca si e posibil sa vedem rapid schimbari. Nu e nici Merkel vesnica si, cred, nici Basescu nu se simte prea bine.

  A urla la TV acelasi refren nu inseamna ca e mai puternic.Doar mai disperat. NU e usor sa ai in fata, chiar tacuta, o populatie cat o tara. Bulgaria, sau Austria cu 8.2 milioane.

  Ca suntem lasi si fatarnici, asta o stim fiecare despre sine. Cine n_o stie inca se minte si priveste poate doar la altii.

  NU se opreste soarele din loc cu Basescu asta.

 10. Oare pe Hitler l-a oprit ceva sau cineva?
  Dar nu e vorba doar de asta. E clar ca Basescu a vorbit la dictare, cu unele mici accente personale de subliniere si confirmare ca este supus fidel.
  Printre altele, pacat ca si cultural nu accepta o indreptare spre Rasarit, ci musai spre Apus. Specificat. Deci e vorba pur si simplu de reeducare fortata. Comunism, episodul 2.

 11. @c2
  “merkel”, masinaria germana, este vesnica la nivel discursiv si ideatic eurocrat…atata timp cat socialistii germani si francezi ii canta in struna, in chestiunea Romaniei si in altele, mai grave, “merkel” va supravieti alegerilor din 2013, chiar dac va reveni spd la putere.
  idem, si “basescu” va dainui atata timp cat ponta si antonescu se inchina acelorasi instituti’: Komisia, FMI, BM, Departamentul de stat….

 12. Pardon,o mica intrebare,pe alaturi de subject:exista si alte motive decit cele economice,dupa `90,pe care un credincios sa le poata invoca cu succes?Sistemul? 🙂

 13. *un credincios imigrant!

 14. @K: Nu cred ca Europa isi doreste sa fie calarita de Germania.

  Nu am expertiza de a face analize. Cred insa ‘ca nu se va mai cunoaste inca locul sau’. Ca va fi suferinta si umilinta, cu siguranta. Apropo, la finele WW II, documentarele ii arata pe nemti cautand in gunoaie si mancand te miri ce (nu spui, dar arata mai rau ca in comunismul ceausist).

  Deci, pentru mine, acelasi neastampar, aceeasi agresivitate si la final aceeasi vale a plangerii.

  @ Ovidiu: motive pentru ??

 15. Da,exista si alt motiv. Sti calul aflat intre magari zice-se primeste copite si muscaturi.Asa ca te saturi de impartirea sfaturilor intre cei ce nu vor sa asculte si iti iei lumea in cap:-las´ca veti vedea unde duce surzenia voita si lasitatea si iat-o! Asta-i situatia. Si totusi inca te doare pe, tine cel suparat si muscat,asa cum o mama sufera cind pruncul ei ajunge sa puna mana pe soba dupa atatea sfaturi si griji.

 16. Dupa sfidarea cu care ne abordeaza de la Cotroceni e clar ca Basescu ne considera prosti pe majoritatea locuitoriloe din aceasta tara, dar unii nu realizeaza inca acest lucru, cand isi vor da seama probabil ca va fi prea tarziu.deja

  Nu poti ajunge la alta concluzie cand vezi un astfel de om care se foloseste de strategii mizerabile pentru ai prosti pe cei care sunt inca preocupati de nimicurile basesciene,

  Adica la nunta ficei tale faci pe patriotul cantand “Treceti batalioane romane Carpatii” pentru a castiga popularitate, iar pe de alta parte de la Cotroceni din postura de presedinte trambitezi despre prietenia cu dusmanii care iti cer autonomie in tara ta si despre intregul plan antiRomania si de colonizare a tarii…

 17. @I.L. Multi nu inteleg si putiin inteleg ca acest ticalos se foloseste de discursuri emotionale ptr cei naivi care cred in democratie totala se foloseste de statul de drept,democratie si alte cuvinte frumoase de ii prosteste pe multi.Eu intreb care stat de drept cand tu ne spui ca CE un drept dat de tratat de a veghea la respectarea criteriilor politice în statele membre.Adica comisia europeana voteaza si ne decide viitorul? Se pare ca da daca multi naivi ii sufla in ceafa lui basescu prostindui cu asa zis statul de drept democratic.Cand se vor trezi Romanii vom fi condusi in totalitate de elita masonica si va fi prea tarziu. Toata ziua rade,rade cel cu coarne prin el probabil rade de naivii Romani cat de naivi sunt ei.

 18. @ion,deci caii sfatosi plecara din tara…nu pt. un ham mai comfortable ci pt. system…si pt. ca magarushii nu-i ascultara.Pai nu e peste tot cai si magarusi?Acilea e mai multi?Pai daca era toti o…mindrete de cai,atunci cum ar fi fost,ar fi plecat sau ar fi ramas toti?Pai de eram asa de mindri poate deveneam putere mondiala,frate…Dear,oh dear…Totusi,se pare ca tot caii de-afara mor de marea grija a magarilor lasi ramasi in tara…
  Acu,lasind saga,sint convins ca anumite exagerari frustra(n)te din partea `cailor` sint venite tocmai dintr-o durere adevarata fata de tara de origine,dar mai ales fata de sufletul/constiinta(fie ca o recunosc sau nu)proprie,amestecat cu incercarea de atenuare a sentimentului de vinovatie al parasirii `corabiei` in deriva pt. motive de…comfort,pina la urma…Un prim pas ar fi sa acceptam realitatea aceasta care ne tot siciie constiinta.

 19. cei interesati in ” binele ” Romaniei si poporului roman continua fervent campania de denigrare a puterii actuale . Se pare ca la parlamentare se va face deja rocada . Ii vor neaparat pe oranjgutani la masa negocierilor pentru privatizarea tuturor obiectivelor importante ramase inca neinstrainate . Basescu si ai lui sunt creditati in continuare si nu cred ca vointa populara va mai avea vreo sansa de izbanda .
  A nu se intelege ca actualii ar face vreo mare branza comparativ cu fostii , dar ceea ce este absolut suparator este ca NI SE IMPUNE FATIS TOTUL .

  http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-parlamentare-2012/gunther-krichbaum-se-teme-de-fraudarea-alegerilor-parlamentare-din-romania-1188476

 20. http://www.dcnews.ro/2012/09/deutsche-welle-razboiul-civil-profetit-in-chip-incitator-in-romania-nu-promite-nimic-bun/

  El a anunţat în chipul acesta că, în lunile care urmează, va juca cartea înfruntării totale, fără concesii, căutând până la alegeri să delegitimeze radical USL şi pe simpatizanţii săi. Faptul că PPE va organiza congresul său la Bucureşti este o circumstanţă care favorizează această strategie. Pornind de la prezumţia unităţii politice europene, PPE va lansa mesaje anti-USL ca într-o campanie politică internă”, scrie Deutsche Welle.

 21. Deutsche Welle consideră că, până la alegerile parlamentare, în România, ”vom asista la o bătălie retorică mai plină de mistificări ca niciodată, arătând că, spre deosebire de campaniile din 2008 și 2009, când a renăscut lupta ”anticomunistă”, şi pretinsul pericol al vechii nomenclaturi revizioniste, în cea din 2012, se vor ataca teme precum reînvierea ”pericolului rusesc”, că NATO nu ar fi pentru toată lumea o opţiune lipsită de ezitări, că în străfundurile necunoscute ale politicii româneşti ar exista partide cu opţiuni ”răsăritene” sau ”izolaţioniste”.

  ”Într-o ambianţă ca cea românească în care modelul conspiraţiei domină foarte multe minţi, o asemenea strategie are şansele ei de izbândă”, arată Deutsche Welle, notând că ”aceia, care, la fel ca preşedintele Traian Băsescu, caută să conducă societatea cu aceste mijloace, o dispreţuiesc, încurajâdu-i viciile şi adâncindu-i ignoranţa. În tabăra prezidenţială se simte cu siguranţă absenţa unui spirit iluminist, unul care să ridice nivelul participării politice prin transparenţa deciziilor şi prin lărgirea cunoaşterii”.

  Analizând aceste considerente, Deutsche Welle, susține că, și în acest an, campania pentru parlamentare nu va aduce în fața națiunii subiecte adevărate și importante, ”dezbătute în termeni calmi, economici”, deoarece, ”s-a văzut de pe acum că preşedintele evită dezbaterea căutând să delegitimeze preventiv orice opinie care i-ar pune la îndoială punctele de vedere sau deciziile luate deja în chip netransparent”, iar, de cealaltă parte, ”USL nu pare să aibă opţiuni cristalizate. După 8 ani de opoziţie suferă neîndoielnic de o decuplare de la circuitul marilor decizii şi nu a demonstrat că ar fi capabilă să iniţieze o dezbatere, preferând o rezervă prudentă”.

  În final, Deutsche Welle conchide că ”în aceste circumstanţe înfruntarea ”totală” anunţată de preşedintele Traian Băsescu se va axa mai curând pe clişee propagandistice, incitatoare şi nu va reuşi cel mai probabil decât să consolideze confuziile”.

 22. @ Oividiu: inteleg ca pana la urma e o problema de salam. salam cu soia.

 23. c2:frate,ai uitat sa pui hyperlink pe `salamu` tau ca sa te pricep mai bine…am inteles aluzia ta,totusi,puteai sa nuantezi pe margine,in schimb te oferi cu mustar picant…

 24. @Ovidiu: (mustar ???..Picant???…glumesti)

  iarta_ma, ori isi sunt frate, ori ne jucam fatarnic cu cuvintele ?
  e valabil si pentru ceilalti si pentru mine.

 25. Razbunarea si executia au inceput:

  http://politicata.wordpress.com/2012/09/06/comunicatul-d-n-a-in-cazul-dragnea-cand-prezenta-la-vot-este-folos-nepatrimonial/

  http://www.cotidianul.ro/in-romania-s-a-iesit-fortat-si-fraudulos-la-vot-pe-29-iulie-193469/

  http://www.luju.ro/magistrati/dna/altul-luat-dupa-ce-a-fost-aratat-cu-degetul-dna-a-inceput-urmarirea-penala-a-secretarului-general-al-psd-liviu-dragnea-pentru-pretinse-fraude-la-referendum-dupa-ce-traian-basescu-l-a-nominalizat-pe-printre-artizanii-suspendarii

  http://inregistrari.antena3.ro/view-06_Sep-2012-La_Ordinea_Zilei-19.html

  http://radu-tudor.ro/dna-intercepteaza-usl-dosare-politice-adversarilor-presedintelui/

  Inculparea secretarului general PSD Liviu Dragnea pentru stimularea participarii la referendumul din 29 Iulie este inca o lovitura sub centura data democratiei romanesti de catre DNA, institutia de buzunar al lui Traian Basescu. Din comunicatul institutiei cu pricina rezulta un fapt gravissim, acela al supravegherii activitatii unui partid politic din partea procurorilor, ceea ce duce Romania intr-o realitate de tip sovietic.

  Scriam mai deunazi ca Traian Basescu va ordona interceptarea, monitorizarea, anchetarea si chiar arestarea liderilor USL pentru implicarea in ceea ce el a numit “lovitura de stat”. Nu mai conteaza hotariri ale Parlamentului, Guvernului, Curtii Constitutionale si nici votul popular. Totul este pus in paranteze de acest politician de tip stalinist si se trece direct la executia adversarilor sai politici.

  Se intampla exact cele despre care scriam aici:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/25/referendum-basescu-vot-dce-ne-asteapta-dupa-29-iulie/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/30/sfarsitul-romaniei-cu-flacara-anti-democratiei-la-capatai/

  … si probabil se va merge departe de tot.

  Dar nu uitati:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/08/02/tradarea-oamenilor-cumsecade-biruinta-raului/

 26. Pai, daca era vorba de stimulare la vot, nu trebuia sa inceapa cu Basescu care a boicotat in modul cel mai public si grosolan cu putinta, si ulterior, prin prezenta uriasa la vot s-a si dovedit ca nu putea fi vorba de “lovitura de stat”?

  Dar, ma iertati, nu stiu de ce mai intreb asa ceva, trebuie luate lucrurile asa cum sunt, adica Basescu se razbuna, si nu ca s-ar cauta adevarul si pe cine a incalcat legea.

 27. Pingback: Rus, Maior, MRU sau TOTI OAMENII… NOII SECURITATI “TRILATERALE”. “Statul de drept” condus prin serviciile secrete si PROCURORII “INDEPENDENTI” CARE UMFLA GOGOASA “FRAUDELOR” depasindu-l in absurd si in
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare