SOC IN LUMEA CATOLICA: Biserica Catolica din Brazilia sustine UNIUNILE CIVILE INTRE HOMOSEXUALI

23-05-2014 1 minut Sublinieri

“[Biserica] nu mai este aceeaşi de-a lungul timpului (…) Biserica caută în continuare să citească semnele timpului, pentru a vedea ce trebuie să schimbe sau nu.”
Felicity

Puternica Biserică Catolică din Brazilia s-a declarat joi în favoarea uniunii civile între persoane de acelaşi sex, aflate deja în vigoare în această ţară, în contextul în care era împotriva acesteia în urmă cu un an.

“Este necesar să se poarte un dialog asupra drepturilor vieţii în comun a persoanelor de acelaşi sex care decid să trăiască împreună. Ele au nevoie de o susţinere legală din partea societăţii”, a declarat secretarul general al Conferinţei Naţionale a Episcopilor din Brazilia Leonardo Steiner, într-un interviu publicat joi seara pe site-ul cotidianului O Globo.

În urmă cu un an, Biserica s-a opus unei hotărâri a justiţiei din Brazilia, cea mai mare ţară catolică din lume, care obliga toţi ofiţerii stării civile să înregistreze uniunile persoanelor de acelaşi sex, în aşteptarea unei legi în Parlament.

Potrivit clericului, Biserica se află într-o schimbare constantă. “Ea nu mai este aceeaşi de-a lungul timpului (…) Biserica caută în continuare să citească semnele timpului, pentru a vedea ce trebuie să schimbe sau nu. Adevărul credinţei nu se schimbă”, a subliniat el.

Monseniorul Steiner a declarat că partea Bisericii care se opune acestei măsuri judiciare se bazează pe faptul că legea nu a fost votată încă. Proiectul se află în aşteptare în Parlament.

În pofida acestor măsuri de integrare, peste 300 de homosexuali, transsexuali şi travestiţi sunt asasinaţi anual în Brazilia, potrivit ONG-ului Grupo gay da Bahia.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “SOC IN LUMEA CATOLICA: Biserica Catolica din Brazilia sustine UNIUNILE CIVILE INTRE HOMOSEXUALI

 1. Ce-i drept a trecut ceva vreme de la primele semnale. Anul trecut, presa vorbea despre o melodie care i-a plaut papei in mod deosebit:
  http://www.romaniatv.net/hit-la-vatican-ce-cantec-ii-place-papei-francisc-video_91695.html
  La finalul videoclipului se pot observa mai multe simboluri religioase, printre care si cel care combina ambele sexe – al treilea din stanga.
  http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_symbols

 2. ANATEMA!! ANATEMA!! ANATEMA catolicismului si perversiunilor(invataturilor) sale!!!

 3. ce sa facem, astea sunt semnele vremurilor

 4. …”să citească semnele timpului”… asta chiar sună poetic!
  Noi însă, să “citim” și “coarnele” din spatele unor astfel de declarații…

 5. http://www.bbc.com/news/world-europe-27469349

  Papa va fi insotit de un rabin si un imam si va avea nu mai putin de 4 intalniri cu patriarhul Bartolomeu intalnire vazuta ca o concelebrare a intalnirii din 1964 din Athenagora si Papa Paul al VI-lea.

 6. Ce ne tot plangem? Daca nici cei care merg sau slujesc( angajati) in BISERICA ORTODOXA nu poarta barba decat in perioada de mercato a prinderii unei parohii, lasa problema avortului, anticonceptionalelor si a vasiliadelor adevarate…fara reclama… vin papistasii si ne mangaie pe fetze de fete proaspete after-shave—ate(e). *femeia* cu barba si papa fara barba desi in acte e cel mai intabulat pe Dumnezeu…
  Biserica Ortodoxa din Brazilia ce zice? Are loc sa primeasca puhoiul care o sa vina spre ei la convertit?HRISTOS A INVIAT!

 7. Nu ma mira, cam ma asteptam la o veste ca asta… Dar ce inseamna? Inseamna ca va incepe biserica catolica braziliana sa acorde ceremonii religioase intre cupluri homosexuale? Si cum ar putea ei sa faca asta fara a avea aceleasi “legi bisericesti” pentru toti catolicii? Pentru ca aici vad un adevarat pericol, atit pentru Biserica Catolica cit si pentru cea Ortodoxa. In viitor, probabil ca cuplurile gay vor incerca sa dea in judecata bisericile care nu le performa ceremonii religioase (de nunta).

  Atit timp cit Biserica Ortodoxa nu se uneste cu cea Catolica, mai avem o sansa.

 8. Dupa ce vor ceda catolicii, ortodocsii vor raman ultimul bastion impotriva sodomiei. Sa ne fereasca Maica Domnului de ura cea de pe urma.

 9. Pingback: PAPA FRANCISC – cordial si “umil” cu un CLERIC ACTIVIST PRO-HOMOSEXUALITATE care a scris: “dragostea homosexuala este un dar de la Dumnezeu care nu este mai prejos decat cea heterosexuala” - Recomandari
 10. Pingback: VATICAN: document oficial care ar cere ca HOMOSEXUALII sa nu mai fie judecati cu “asprime” si sa sufere din cauza “PREJUDECATILOR” Bisericii - Recomandari
 11. Pingback: PAPA FRANCISC prezideaza un CONCILIU “ISTORIC” al catolicilor unde vor fi abordate teme ca AVORTUL si HOMOSEXUALITATEA - Recomandari
 12. Pingback: PAPA FRANCISC si gestionarea iezuita a AGENDEI HOMOSEXUALE si “REFORMISTE”. Ce ramane dupa “istoricul” CONCILIU CATOLIC dedicat temelor “FAMILIEI”? - Recomandari
 13. Pingback: PAPA FRANCISC: IDEOLOGIA GENULUI ESTE DEMONICA. TEORIA GENULUI neaga natura femeii si barbatului EXCLUDE credinta in Dumnezeu – O POZITIE CATOLICA | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: AMORIS LAETITIA SI CUVINTELE LUI HRISTOS. Un comentariu la exortatia PAPEI FRANCISC pe tema FAMILIEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare