Biserica Ortodoxa a Bulgariei a luat atitudine fata de violentele stradale: EVENIMENTELE MARTURISESC O ACUMULARE MARE DE FURIE SI URA INTRE OAMENI…

30-09-2011 1 minut Sublinieri

Iubiţi fii ai lui Dumnezeu din Biserica noastră,

Cu mare durere suflet am aflat de evenimentele din Katuniţa şi în alte părţi. În ultimele zile, ne-am rugat continuu ca Dumnezeu să-şi arate mila Sa infinită acum şi să dăruiască linişte sufletelor copiilor noştri spirituali şi tuturor cetăţenilor bulgari. Naţiunea noastră este înţeleaptă şi sigur că nu vom permite să fim atraşi în ispite de furie necontrolate, care cauzează violenţă. Tensiuni etnice în Bulgaria nu au fost şi nu vor fi de acum încolo. Biserica Ortodoxă va face totul în puterea sa de rugăciune şi de predică, pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

În acelaşi timp, evenimentele mărturisesc o acumulare mare de furie şi ură între oameni. Aşa se întâmplă ori de câte ori sunt ignorate sistematic şi se încalcă legile lui Dumnezeu. Justiţia există atunci când crimele sunt pedepsite. Există grupuri întregi ale populaţiei bulgare, oameni aduşi la situaţia dificilă de a fi lipsiţi de oportunităţi, adăpost şi mijloace de trai pentru ei şi copiii lor, şi în aceste grupuri – deşi grupuri mici – se naşte rezistenţa. Uneori, lipsa a două principii fundamentale – justiţie şi solidaritate, ameninţă să distrugă organismul social. Problema este ca statul cu acţiunile sale să arate şi să demonstreze că el este dispus să aplice legea, pentru a pedepsi criminalii. Şi, în acelaşi timp, să aibă grijă şi de a proteja pe cei slabi.

Dumnezeu ne dă toate cu un motiv. Aşadar trebuie să cerem iertare din toată inima şi în genunchi să cerem lui Dumnezeu să ferească Bulgaria de dezastre şi de nelinişte. Sf. Apostol Pavel ne povăţuieşte: “în măsura în care depinde de voi, să fiţi în pace cu toţi oamenii” (Romani 12: 18 ). Amintindu-ne de cuvintele apostolilor lui Hristos, să le punem în aplicare.

În numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, exprimăm condoleanţe pentru părinţii şi rudele apropiate ale victimelor nevinovate şi ne rugăm lui Dumnezeu să primească sufletele plecate în fericirea veşnică, şi tuturor rudelor îndoliate să le dăruiască mângâierea fericită a Duhului Sfânt.

† Maxim, Patriarhul Bulgariei,

împreună cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Prin decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, în Bisericile din întreaga ţară se săvârşească rugăciuni publice pentru pace şi unitate naţională, în care se va citi acest mesaj Sinodal.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://bg-patriarshia.bg


Categorii

1. DIVERSE, Biserica Ortodoxa Bulgara, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Biserica Ortodoxa a Bulgariei a luat atitudine fata de violentele stradale: EVENIMENTELE MARTURISESC O ACUMULARE MARE DE FURIE SI URA INTRE OAMENI…

  1. Pingback: REVOLUTIA GLOBALA? Protestele de pe Wall Street au luat amploare. PE RETELELE SOCIALE SE FACE APEL LA MISCARI STRADALE GLOBALE PE 15 OCTOMBRIE 2011
  2. Pingback: Bulgaria: TENSIUNILE INTER-ETNICE continua (VIDEO)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare