Cabinetul de securitate al Israelului e pentru ATACAREA Iranului fara aprobarea SUA

15-03-2012 1 minut Sublinieri

iran razboi

Majoritatea membrilor cabinetului de securitate sunt în favoarea unor atacuri împotriva Iranului “chiar fără aprobarea americanilor“, anunţă joi cotidianul Maariv, în timp ce şeful Statului Major israelian Benny Gantz a plecat pentru o primă vizită oficială în America de Nord, relatează AFP.

Opt dintre cei 14 miniştri ai cabinetului de securitate sunt în favoarea unui atac preventiv împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, “chiar fără aprobare americană”, scrie joi Ben Caspit, editorialist la Maariv, citând “surse politice”.Cabinetul de securitate trebuie să organizeze o reuniune decisivă pe acest subiect, iar aceste estimări sunt bazate pe discuţii secrete între premier şi miniştri”, a precizat el.

Netanyahu nu a consultat nici cabinetul de securitate, nici “Forumul celor opt”, un cabinet format din miniştrii săi cei mai apropiaţi, de la întoarcerea din vizita la Washington la 7 martie, ceea ce îngrijorează opozanţii unui atac, menţionează Caspit.

În plus, generalul Gantz a plecat joi spre Canada, de unde va merge apoi în Statele Unite, unde va avea o întrevedere cu “omologii săi şi responsabili guvernamentali, militari şi din cadrul securităţii pe tema cooperării militare şi a provocărilor comune privind securitatea”, potrivit unui comunicat militar.

Generalul Gantz, numit în februarie 2011, s-a întâlnit deja în ianuarie cu omologul său american, generalul Martin Dempsey, în cadrul vizitei în Israel a acestuia din urmă, care a pledat pentru o cooperare continuă între Israel şi Statele Unite şi a reafirmat alianţa dintre cele două ţări.

Netanyahu şi preşedintele israelian Shimon Peres, au mers la Washington la începutul lui martie pentru a discuta cu preşedintele american Barack Obama, în principal pe tema dosarului nuclear iranian. Netanyahu şi-a multiplicat în ultimele luni declaraţiile privind o eventuală intervenţie militară israeliană pentru a împiedica Teheranul să înregistreze progrese ireversibile către obţinerea armei atomice.

Legaturi:

*

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare