CALCULATORUL, TELEVIZORUL si FAST-FOOD-ul provoaca GRAVE AFECTIUNI copiiilor/ Bomba hormonului de crestere din CARNEA DE PUI/ Cum se combina ceaiurile cu medicamente? (stiri sanatate)

19-01-2013 5 minute Sublinieri

Dupa ce psihologii au constatat ca majoritatea copiilor intre 7 si 15 ani stau prea mult in fata calculatorului, psihiatrii au ajuns si ei la concluzii ingrijoratoare. Din cauza orelor petrecute pe internet, multi nu mai pot fi atenti la oamenii din jur, nu mai vor sa stea de vorba cu nimeni, si au multe probleme, asociate cu dependenta: anorexie mintala, obezitate, tulburari de vedere. Speriati, tot mai multi parinti, merg cu cei mici la neuro-psihiatru, pentru tratament.

In policlinica spitalului de copii din Brasov, la un singur specialist se sta la coada cite cinci, sase ore. Cel mai cautat medic din acest spital este cel de neuropsihiatrie. In fiecare zi vin aici zeci de parinti cu aceeasi problema. Copiii lor fie nu se mai pot concentra fie refuza sa mai socializeze.

Encefalograma dezvaluie concret o parte dintre aceste probleme. Multi dintre copiii care ajung la psihiatru sint trimisi aici de psihologii din scoli, care le sugereaza parintilor sa mearga la un consult cu elevul. Florin, de exemplu, statea cel putin 8 ore pe zi in fata televizorului si calculator pana cand mama lui a observat ca a devenit tot mai neatent, iar profesorii se plangeau de el.

“Nu tinea minte si ne-am gandit sa mergem sa il consultam si chiar nu avea tinere de minte. Doamna a zis ca nu e concentrat.“, spune Oana, o mama. Un studiu UNESCO arata ca aproape 40% dintre copiii de pana la trei ani intra zilnic pe internet si stau si cateva ore la televizor.

Alexandra petrecea foarte mult timp in fata calculatorului si a inceput sa aiba deficit de atentie. Medicul le-a spus clar parintilor sa ii schimbe total programul. “Doua ore, doua ore jumate, la TV, cam o ora se uita la desene animate…i-am si spus… de asta am ajuns aici.”, spune mama Alexandrei. Medicii insista ca recuperarea acestor copii sa fie un efort constant, al intregii familii. Numai printr-o schimbare radicala a stilului de viata, problemele se pot ameliora.

Copiii şi adolescenţii care consumă mâncare de tip fast-food de cel puţin trei ori pe săptămână riscă mai mult să sufere de astm sever, rinită alergică şi eczeme, arată un studiu internaţional menţionat de afp.com.

Studiul are la bază datele a 319.000 adolescenţi de 13-14 ani şi a 181.000 copii de 6-7 ani, care au participat la un vast studiu internaţional având ca subiect astmul şi alergiile în copilărie, început în 1991. În cercetare au fost implicate circa 100 de ţări.

Cercetătorii conduşi de profesor Innes Asher de la Universitatea din Auckland (Noua Zeelandă) au intervievat adolescenţii şi părinţii copiilor despre regimul alimentar şi gravitatea simptomelor respiratorii observate în ultimele 12 luni. Ei au descoperit că mâncarea fast-food a fost singurul tip de hrană ‘asociat’ cu agravarea simptomelor în cele două grupuri de copii, indiferent de ţară, nivel social sau sex.

Trei mese sau mai multe pe săptămână cu hrană de tip fast-food ar creşte riscul de astm sever cu 39% la adolescenţi şi cu 27% la copiii de 6-7 ani, precum şi pe cel de a avea o rinită alergică sau o eczemă grave, potrivit studiului publicat în revista ‘Thorax‘, care face parte din grupul ‘British Medical Journal‘ (BMJ).

În schimb, consumul de fructe de trei sau de mai multe ori pe săptămână pare a avea un efect protector, cu scăderea gravităţii simptomelor cu 11% la adolescenţi şi cu 14% la copii. Cercetătorii menţionează că nu este vorba despre o legătură de la cauză la efect, ci de o ‘asociere’ statistică ce urmează să facă obiectul unor studii suplimentare.

‘Dacă s-ar dovedi această asociere, ar avea o însemnătate majoră în privinţa sănătăţii publice, în contextul în care consumul de mâncare de tip fast-food continuă să crească la nivel mondial‘, încheie cercetătorii.

Un studiu realizat în Australia arată că la femeile care alăptează cel puţin 13 luni riscul de a dezvolta o tumoră ovariană scade cu 63%. Astfel, prin alăptare, femeile îşi protejează ovarele, scrie 20minutes.ch.

Este una din concluziile unui studiu apărut în ‘American Journal of Clinical Nutrition’, realizat pe circa 950 de femei. Potrivit cercetătorilor, alăptarea protejează ovarele pentru că adesea stopează ovulaţia. Alăptarea mai multor bebeluşi creşte efectele acestei ‘protecţii’: la mamele care au alăptat trei copii, 31 de luni în total, s-a observat scăderea cu 91% a riscului de tumori ovariene.

Cancerul ovarian este a patra cauză a mortalităţii de cancer la femei, după cele de sân, colon şi plămâni.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

În această perioadă, riscul dezvoltarii obezităţi s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi consumul de carne de pui. În urma studiilor s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vandut pentru consum uman, ofera mai multa energie din grasimi decat din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala intrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine, scrie sfatulmedicului.ro.

Carnea de pui, mai grasă din cauza hormonilor de creştere

Potrivit cercetarilor, intre 1870 si 2004 continutul de grasime a crescut de la 36Kcal/100g la 207 Kcal/100g. In aceasta perioada de timp, nivelul de proteine a scazut de la 84kcal/100g la 64kcal/100g. In urma rezultatelor s-a considerat ca puiul nu mai poate fi considerat un tip de carne cu un continut scazut de grasimi.

Hormonii de creştere favorizează apariţia diferitelor afecţiuni

Pubertatea precoce la fete Pubertatea precoce poate fi determinata de hormonii de crestere care se regasesc in carne si produsele lactate. Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de crestere din produsele alimentare asupra dezvoltarii tinerelor femei. Cu toate acestea, unii cercetatori considera ca steroizii (in mod special), declanseaza pubertate prematura si cresc riscul de cancer de san, mai tarziu, in viata. Persoanele preocupate de acest potential efect secundar, ar trebui sa consume carne sau produse lactate fara hormoni de crestere sau sa evite carnea si produsele lactate.

Risc crescut de cancer la san Cercetatorii si consumatorii sunt preocupati de faptul ca riscul de cancer de san poate creste ca urmare a utilizarii de hormoni de crestere in produsele alimentare. Potrivit expertilor, preocuparea este realista, întrucat resturile hormonale din anumite alimente pot creste, intr-adevar riscul pentru dezvoltarea cancerului de san. Cu toate acestea, in multe state, nu este permisa utilizarea hormonilor pentru cresterea porcilor, gainilor, curcanilor si a altori pasari.

Riscul crescut pentru cancerul de prostata O alta preocupare a cercetatorilor si consumatorilor legata de hormonii de crestere din alimentatie este ca acestia pot creste riscul aparitiei cancerului de prostata. În urma unor studii, s-a constatat ca evitarea anumitor hormoni de crestere poate reduce riscul declansarii anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostata. Astfel, consumul de alimente care contin reziduri hormonale poate predispune la producerea cancerului de prostata.

Bacteria din carnea de pui care provoacă infecţii grave la milioane de femei

Cele aproximativ 8 milioane femei din Statele Unite care se îmbolnăvesc anual de infecţii ale vezicii urinare ar putea fi, de fapt, victimele unei bacterii devenite rezistente la antibiotice, bacterie prezentă în carnea de pui din marile magazine, scrie descopera.ro. O tulpină a bacteriei Escherichia coli a fost descoperită în ADN-ul puilor de găină trataţi cu antibiotice şi oferiţi apoi spre consum în supermarketuri. Se pare că, la ora actuală, bacteria rezistentă la tratamente se găseşte în carnea de pui ce poate fi cumpărată de la orice magazin alimentar şi se transmite mai ales femeilor, care ajungă să se îmbolnăvească în urma manipulării puilor înainte de a fi gătiţi sau prin contaminarea altor alimente cu bacterii din carnea de pui.

În sezonul ceaiurilor, medicii atrag atenţia că unele dintre ele pot interacţiona cu tratamentele pentru diferite boli şi ne pot trimite la spital.

Infuzia de sunătoare este una dintre cele mai riscante atunci când urmăm tratamente tonice cardiace, când luăm medicamente antiastmatice, tratamente antirăceală şi chiar atunci când luăm anticoncepţionale, avertizează specialiştii. „Sunătoarea scade efectul medicamentelor administrate în aceeaşi perioadă, iar la oprirea ingerării produselor pe bază de sunătoare, efectul medicamentelor creşte, în unele cazuri, periculos de mult, atrage atenţia prof. dr. Ioan Fulga, şeful Catedrei de Farmacologie a UMF „Carol Davila“ din Bucureşti.

De asemenea, infuzia de echinacea, consumată frecvent în perioada rece este contraindicată în cazul persoanelor care iau tratamente anticanceroase, imunosupresoare, hipocolesterolemiante (statine) sau anxiolitice, fiindcă poate provoca reacţii secundare grave.

Atenţie, cardiaci!

Ceaiul verde şi păducelul au ca efect aproape imediat creşterea tensiunii arteriale. De aceea, sunt contraindicate bolnavilor care iau tratamente pentru reducerea tensiunii, reducându-le eficienţa acestora.

Remediile naturale au căi de metabolizare în organism care sunt, de multe ori, comune cu ale medicamentelor pe care le iau pacienţii cardiaci“, subliniază prof. dr. Doina Dimulescu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă „Elias“, din Bucureşti. Medicul cardiolog spune că multe remedii naturale pe care lumea le priveşte ca pe nişte remedii inofensive, în sensul că vin din natură, influenţează fie prin creşterea efectelor medicaţiei pe care o iau pacienţii, crescând toxicitatea acesora, fie prin scăderea eficacităţii lor, adică prin expunerea pacienţilor la riscul de a nu fi trataţi.

Din nefericire, nici lumea medicală nu este foarte avizată întotdeauna asupra acestor interacţiuni“, precizează prof. dr. Dimulescu.

Un exemplu elocvent este ce se poate întâmpla cu tratamentul anticoagulant.Am avut pacienţi care aveau absolută nevoie de un tratament anticoagulant foarte bine ţinut în limite terapeutice, pentru că aveau, de exemplu, proteze mecanice cardiace. Şi, în contextul administrării unor ceaiuri de slăbit din plante, eficacitatea tratamentului a scăzut brutal şi pacientul a fost expus la riscul de a face embolism şi de a-şi compromite proteza din cauza formării de cheag şi a ineficacităţii tratamentului coagulant. Imediat ce s-a oprit administrarea de ceaiuri, la aceeaşi doză de medicamente anticoagulante, eficacitatea tratamentului s-a restabilit. Pentru unele medicamente este scris şi în prospect“, conchide specialista.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “CALCULATORUL, TELEVIZORUL si FAST-FOOD-ul provoaca GRAVE AFECTIUNI copiiilor/ Bomba hormonului de crestere din CARNEA DE PUI/ Cum se combina ceaiurile cu medicamente? (stiri sanatate)

  1. catre parintii Romani,
    NU mai lasati copiii vostri prada Calculatorului, TV, si fast foodurilor. Asta daca nu veti sa-i pierdeti , ei risca sa devina legume!Vinovati veti fii , voi parintii!Veti raspunde pentru ce le-ati facut copiilor, si pentru nebagarea voastra de seama!Indreptarea pana nu devine prea tarziu!trimitet-i la sport si la biserica ortodoxa!Si gata cu TV si Laptopul, or computerul.

  2. Bun, si pina la urma ce-ti mai ramine sa maninci?! Aia nu, ailalta nu, asta nu….Si cine are timp sa se agite sa alerge cine stie pe unde ca sa faca rost de 10 oua fara hormoni si de 3 kg de carne de pui crescuti la tara. Pentru copii parintii ar trebui sa faca un efort dar pentru noi astia marii…..practic sint foarte putine optiuni fezabile. puiul are hormoni, porcul…e porc, verdeturile contin pesticide, zharul…. e rafinat, pestele e foarte scump, fructele nu mai au gust deci nu mai au nici vitamine. Si atunci ce sa mai faci?

    Cred ca pina la urma trebuie sa ne obisnuim cu idea ca mincam prostii pe care practic, nu le putem evita si sa intelegem ca pina la urma sanatatea noastra tot in mina lui Dumnezeu este. Asa ca in ultimul timp mi-a intrat in reflex sa fac o cruce peste mincare si sa zic o rugaciune scurta si…..Dumnezeu cu mila!

    TV-ul si calculatorul insa sint alta poveste….si aici efortul de a le evita este esential.Dar, iarasi, si aici, cind ai o meserie care-ti cere sa fii in fata calculatorului…..ce te faci?

  3. Păi, n-ați vrut ștevia și conservele de pește și peștele de pe vremea lui Ceaușescu! Acuma… hamburgheri și hot-dog! Eu zic să treceți pe fasole, mai ales că sau scumpit gazele.

  4. Eram cu Părintele Arsenie şi 1-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, face-ţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)

  5. Pingback: PACALEALA MEZELURILOR "TRADITIONALE", "NATURALE" - intre pervertirea gustului si perversiunea marketingului ( Reportaj "Romania, te iubesc", VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Uniunea Europeana, Initium, E-urile si EXPLOZIA CANCERULUI. Cate kilograme de E-uri mancam pe zi? Ce spune SOTIA PREMIERULUI despre INTERESELE CARE NE FAC COBAI ALIMENTARI - Recomandari
  7. Pingback: GENOCID PENTRU PROFIT. Cum ne otraveste INDUSTRIA ALIMENTARA - Recomandari
  8. Pingback: CONSERVANTII, HORMONII SI ADITIVII – EFECTE DEZASTRUOASE ASUPRA COPIIILOR: Pubertate precoce si grave dereglari hormonale. ADOLESCENT DE 19 ANI – INTERVENTIE CHIRURGICALA DE EXTIRPARE A SANILOR [video] - Recomandari
  9. Pingback: VERDICT OFICIAL al OMS: CARNEA PROCESATA (mezelurile, carnea tocata etc.) si CARNEA ROSIE sunt CANCERIGENE! Centrul International de Cercetari asupra Cancerului recomanda “LIMITAREA CONSUMULUI DE CARNE”. “Fiecare portie de 50 de grame de
  10. Pingback: PERICOLUL DIN MANCARE. Salamurile cancerigene si rosiile “de plastic”, stimulate artificial: “Şi chiar dacă plătim ceea ce consumăm, adevarata notă de plată nu vine imediat, vine încet şi în timp… Cum să creadă cineva c
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare