”CAPTIVI ÎN ȚARA FERICIRII” – emisiune TVR despre Camelia Smicală și copiii săi (VIDEO)/ PS Macarie Drăgoi invocă necazurile familiei SMICALĂ în Pastorala Crăciunului 2019

19-12-2019 1 minut Sublinieri

DISPĂRUȚI FĂRĂ URMĂ | Episodul 10: “Captivi în țara fericirii” | TVR

La începutul anilor 2000, Camelia Smicală era medic de urgenţă la Spitalul din Piatra Neamţ. Un medic cunoscut, cu o cariera promițătoare. În 2005, ea se va căsători cu un om de afaceri finlandez. O poveste ca oricare alta, deloc spectaculoasă.

În aceste condiţii, Camelia va părăsi România şi se va stabili în Finlanda. O ţară despre care cu toţii ştim că este ţara oamenilor fericiţi. Dar oare aşa să fie?

Ei bine, nu. Odată ajunsă în Tampere, al doilea oraş ca mărime din Finlanda, Camelia, Jalaskoski de acum, a aflat că fericirea finlandeză nu era decât un slogan, un brand de ţară bine pus la punct. Iar viata ei va lua o întorsătură dramatică. Agresată de soţ, singură într-o lume pe care nu o poate înţelege, Camelia decide să divorţeze. Şi aşa, o poveste de de viaţă care părea perfectă, se va încheia zgomotos, cu o despărţire dureroasă.

Şi ca şi când nu ar fi fost suficient, povestea nu se opreşte aici. Ceea ce părea finalul unei căsătorii eşuate se va dovedi a fi începutul unui război de uzură, ale cărui arme sunt înşişi copiii celor doi soţi.

Din 2015, Mihai şi Maria Jalaskoski, copiii Cameliei, au fost luaţi împotriva dorinţei lor şi plasati în grija statului finlandez.
Întreaga poveste a unei mame care se luptă pentru copiii ei, în ultimul episod din seria “Dispăruţi fără urmă”.

“Captivi în ţara fericirii”, un film de Ruxandra Ţuchel
A prezentat Rafael Udriște
Montajul și grafica Gabriela Burcea
Director de imagine Silviu Alexandru Andrei
Producător Ruxandra Țuchel
TVR, 19 decembrie 2019

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a făcut referire, în cadrul Pastoralei la Nașterea Domnului 2019, la necazurile prin care trece greu încercata familie a medicului român Camelia-Mihaela Smicală din Finlanda.

Ierarhul ortodox român a explicat că „fireștile năzuințe” ale Cameliei-Smicală și ale celor doi copii ai săi de a se reuni și a de a reveni în țară, nu le sunt, în prezent, îngăduite de autoritățile finlandeze. „Tot ceea ce vor este să stea împreună și să se întoarcă în țară, însă aceste firești năzuințe nu le sunt îngăduite.”

Episcopul Macarie a îndemnat, în cuvântul său pastoral, la manifestarea unui duh de bunăvoire și de compasiune față de cei care se află în nevoie. În acest context, a fost amintită familia Smicală: „Să facem aceasta față de toți și să începem cu cei din jurul nostru, care au nevoie de noi. Iată, știm cu toții de necazurile prin care trece familia Cameliei-Mihaela Smicală, medicul român din Finlanda care stă separată de cei doi copii ai săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra.”

„Să ne rugăm cu toată osârdia pentru această familie și pentru toți cei care suferă din cauza separării, a singurătății, pentru toți care se simt abandonați și care nu se pot împărtăși de bucuriile simple, firești, ale vieții”, a îndemnat episcopul românilor din Europa de Nord.


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, PS Macarie Dragoi

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “”CAPTIVI ÎN ȚARA FERICIRII” – emisiune TVR despre Camelia Smicală și copiii săi (VIDEO)/ PS Macarie Drăgoi invocă necazurile familiei SMICALĂ în Pastorala Crăciunului 2019

  1. Pingback: “Pruncul și răstignitul într-o lume a învârtoșării și a învrăjbirii”. CUVINTE SENSIBILE ÎN APĂRAREA CELOR SĂRACI, BĂTRÂNI SAU SUFERINZI și importante îndemnuri la bunătate și solidaritate ÎN MINUNATA PASTORALĂ A PĂRINTELU
  2. Pingback: PS MACARIE cere autorităților române să se IMPLICE mai mult în cazul familiei SMICALĂ. „Avem convingerea că se poate face mai mult în acest caz și că implicarea autorităților este necesară pentru a împiedica o tragedie și mai mare”/ COP
  3. Pingback: STRIGĂTUL COPIILOR MIHAI ȘI MARIA SMICALĂ: "Vreau la mama mea, vreau să am o viață normală, ca și ceilalți… și vreau ca ăia care au facut asta să plătească!”. DUREREA UNEI MAME, COMPASIUNEA ACTIVĂ A UNUI ARHIEREU - PREASFINȚITUL M
  4. Pingback: PREASFINȚITUL MACARIE împreună cu enoriașii de la Stockholm, în rugăciune CU și PENTRU CAMELIA SMICALĂ (video, text): "SUNTEM ÎMPREUNĂ! Aceasta înseamnă Biserica. SĂ TE DOARĂ ATUNCI CÂND FRATELE TĂU ESTE ÎN DURERE. Este cumplit atunc
  5. Pingback: De ce continuă abuzurile asupra copiilor Smicală? SE PARE CĂ MARIA ȘI MIHAI AU FOST INTERNAȚI ÎN CENTRE DE TRATAMENT PSIHIATRIC AFLATE LA MARE DISTANȚĂ, fără acordul mamei, unde există temerea că sunt supuși unor tratamente degradante (VIDEO)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare