CAZUL COPIIILOR CAMELIEI SMICALĂ SE AGRAVEAZA. Ipoteza: Finlanda s-a oferit sa ne inlocuiasca la presedinitia Consiliului UE ca sa blocheze eventuale initiative in acest caz?/ REZOLUTIA PE A CONDAMNAT ROMÂNIA SI PENTRU REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE

16-11-2018 4 minute Sublinieri

de Camelia Smicală, Facebook

„Protecția copilului din România tine de Ministerul Muncii. Anikka Saarikko este in poze. Ea este ministru în ministerul familiei și al protecției sociale în Finlanda, deci nu aparține de Ministerul Muncii.

Întrebare :

Oare ce s-a discutat (sau s-a discutat?) despre cazul nostru?

Later edit:

Am primit informații că Protecția Copilului din România nu a trimis nici un reprezentat la această întrunire, deși Protecția copilului face parte din Ministerul Muncii. Și nici nu s-a discutat despre cazul nostru, deși era o oportunitate uriașă. Rămâne întrebarea ce căuta ministrul finlandez pentru protecția copilului și a familiei acolo.

PS. Anikka Saarikko este unul dintre puținii miniștri care încearcă cu adevărat să schimbe ceva în bine în ministerul pe care îl conduce. Este printre puținii care sunt deschiși la dialog și este empatica. Părerea mea, este că ar fi vrut să discute pe tema noastră, dar… nu a avut cu cine. Deci, tot partea română ne-a dat cu flit. De când am întrat în politică în Finlanda, am învățat că toate tratativele și hotărârile se iau pe coridoare, în culise.”

Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala: Deputat Constantin Codreanu, apel către MAE:

Am plecat din Finlanda (n.b. după vizita delegației române din 30 mai -1 iunie 2017) cu un sentiment optimist, pentru că am primit de la autoritățile finlandeze promisiunea că vor permite într-un final ambasadorului nostru dl. Răzvan Rotundu să-i viziteze pe cei doi minori, și mă gândeam că este un prim pas spre o direcție potrivită în acest caz. Din păcate constat că la mai mult de un an, acest lucru nu s-a întâmplat. Am decis că este momentul să ,,trag de mânecă” autoritățile statului responsabile de soluția pe care ar putea-o oferi conaționalei noastre, doamna Camelia Smicala. Aștept răspunsuri din partea oficialilor care din păcate nu au mai mișcat nimic în acest caz. Este îngrijorător faptul că doamna Smicală a făcut în ultima perioadă și niște afirmații extrem de regretabile dpdv al stării prin care trece atât ea, cât și cei doi minori care se află în situații efectiv inacceptabile în acest moment. Copiii sunt despărțiți de mama lor, și cei care au fost atenți la evoluția cazului știu că au fost forțați să fie plasați în centre diferite. Inițial au fost în custodia tatălui, dar mai apoi au intervenit din nou autoritățile finlandeze ca să-i ia – pentru că au fost înregistrate abuzuri. În același timp, nu au considerat nicio clipă potrivită opțiunea de a-i da în custodie mamei.

Am simțit pe pielea mea această atitudine de multe ori ostilă a autorităților finlandeze față de acest caz, pentru că în discuțiile pe care le-am purtat cu mai mulți reprezentanți ai autorităților finlandeze, de fiecare dată exista o reacție -pot să spun nervoasă față de argumentele pe care le invocam privind încălcarea unor acte internaționale – vorbim de Convenția ONU pentru drepturile omului, Convenția ONU pentru drepturile copilului, și altele pentru care ei nu aveau contraargumente. Se arătau deranjați de acest fapt, și presupun că tocmai de aceea au acceptat acel compromis de a permite reprezentantului nostru diplomatic să facă o vizită. Din păcate, după această mini victorie așa cum am prezentat-o, nu a urmat nimic concret și pozitiv (…) În cazul doamnei Smicală m-aș fi așteptat ca statul român să ofere asistență juridică, dar mi s-a spus că nu există fondurile necesare (…).

(…) Am trimis scrisori în acest sens către parlamentarii europeni care reprezintă România la Bruxelles, din păcate fără reacții pozitive, dar dincolo de reacțiile – să le spunem diplomatice – de condamnare a unui comportament abuziv din partea Finlandei, există resurse juridice la care putem recurge, cum ar fi CEDO, Comisia de la Veneția. Lucruri pe care le putem face ca stat, împreună cu cetățeanul român aflat în această stare deplorabilă din punctul de vedere al respectării drepturilor pe care ar trebui să i le asigure statul finlandez. Sunt în permanență informat despre evoluția negativă a acestui caz, tocmai de aceea în acest moment am decis să adresez o interpelare publică (…) Am văzut că doamna Smicală este într-o stare efectiv de depresie și neputință, și am considerat că acum este momentul să dăm un semnal cel putin, poate lucrurile se vor schimba odată ce România va ajunge să dețină președinția consiliului UE, poate de acolo vor veni alte pârghii pe care să le putem utiliza. O asigur pe doamna Camelia Smicală si pe toți cei care sunt interesați de acest caz, că nu voi renunța să monitorizez evoluția problemei, și sper că vom ajunge într-o zi să vorbim despre o soluționare pozitivă în beneficiul celor doi copii, care nu poate fi decât aceea ca ei să revină alături de mama lor.

Secvențe din calvarul celor 1130 de zile de pedeapsă. Ele curprind și un moment in care Maria prezintă un discurs din ce in ce mai dezorganizat, lipsit de coerență, ca efect clar al traumei emoționale la care este expusă.
Rezultatele măsurilor luate de autoritațile finlandeze, pot fi concentrate intr-un singur cuvănt: suferință.

Ceea ce a trecut neobservat în aceste zile este faptul ca în Rezoluția PE împotriva României (diferit fata de Raportul MCV, care aparține Comisiei), statul nostru este criticat și pentru simplul fapt ca a respectat vointa cetatenilor si a permis Referendumul pentru Căsătorie. Problema, evident, este că am îndrăznit sa organizam așa ceva. Argumentul că am greșit? Un raport al ONG-ului ILGA, adică al lobby-ului internațional homosexual – care in anii 90 era aliata bine mersi cu organizații pedofile (link către Wikipedia).

A se vedea punctele L si M din Rezoluție:

L. întrucât, în mai 2016, a fost lansată o petiție de revizuire a Constituției din România pentru a se limita definiția familiei la căsătoria dintre un bărbat și o femeie; întrucât numeroase grupuri de apărare a drepturilor omului și-au exprimat preocuparea cu privire la faptul că această propunere ar putea încălca standardele internaționale în materie de drepturi ale omului și ar putea duce la creșterea discriminării homofobe în România; întrucât parlamentul a aprobat această revizuire cu o majoritate de două treimi; întrucât la referendumul organizat pe această temă nu s-a înregistrat pragul minim necesar de 30% din alegători;

M. întrucât a în ceea ce privește legislația, discursul de incitare la ură și discriminarea împotriva persoanelor LGBTI, potrivit Analizei anuale din 2018 a situației drepturilor omului în cazul persoanelor LGBTI în Europa, publicată de Regiunea Europa a Asociației Internaționale a Lesbienelor și Homosexualilor (ILGA-Europa);”

Observații:

– „Standardele internaționale” este o expresie vagă care nu acoperă o realitate juridică. Nu există niciun Tratat care să oblige România să se rețină în materie de politici privind căsătoria și familia, sau să adopte o unică viziune asupra lor. Dimpotrivă, cum a arătat CJUE, România, ca oricare alt stat membru al UE, are dreptul de a defini căsătoria cum vrea, evident, în respectul drepturilor omului. Care drepturi ale omului nu includ, în tratatele din care face parte România, vreun drept al LGBT la căsătorie.

– „Creșterea discriminării homofobe” este o altă expresie de lemn care nu acoperă nimic. Este o simplă presupunere, în cel mai bun caz. Oricum, un fals argument. Persoanele LGBT nu aveau nici înainte dreptul de a se căsători. Nu avea cum sa crească vreo discriminare in aceasta privință, pentru ca nu există discriminare de la bun început.

– E inadmisibil sa invoci ca autoritate într-un raport privind statul de drept și drepturile omului dintr-un stat național viziunea unilaterală a unei grupări de lobby care militează strict pentru o agendă facțională societal. Mesajul dat este că ILGA decide care stat național respectă drepturile omului și care nu, ceea ce evident nu ar trebui să se întâmple.

– Interesant că sunt invocate votul din parlament pentru Referendum si nevalidarea. Acestea sunt argumente ca se încalcă statul de drept?!

Una peste alta, includerea acestor critici in Rezoluția PE constituie un alt act de sfidare la adresa suveranității naționale, dar și a regulilor jocului european de până acum. Este împotriva propriilor Tratate și decizii ale curților de justiție europene să critici o țară pentru că își folosește dreptul suveran de a decide în materie de căsătorie și familie.

Rezoluțiile PE nu sunt obligatorii pentru statele membre, însă ele arată ce fel de pericol ar constitui un Parlament European, în formula actuală, care să aibă astfel de atribuții…

În fine, o mare problemă de coerență cu propriul crez o au acei europarlamentari (și nu parlamentari) români care au votat sau aprobat Rezoluția PE în această formă.

un comentariu de Anghel Buturugă, invitat


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, Referendum casatorie familie, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “CAZUL COPIIILOR CAMELIEI SMICALĂ SE AGRAVEAZA. Ipoteza: Finlanda s-a oferit sa ne inlocuiasca la presedinitia Consiliului UE ca sa blocheze eventuale initiative in acest caz?/ REZOLUTIA PE A CONDAMNAT ROMÂNIA SI PENTRU REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE

  1. Iohannis: Numărul mare al copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă este alarmant
    Statisticile Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului arată, pe de-o parte, că avem 95 de mii de copii în această situație, iar, pe de altă parte, Inspectoratele Școlare Județene raportează 159 de mii de copii.
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22822798-iohannis-numarul-mare-copiilor-caror-parinti-sunt-plecati-munca-este-alarmant.htm

  2. O fetiță de 8 ani din Buzău, rănită într-un accident rutier, ameninţată cu executarea silită de spitalul care a îngrijit-o
    “Nu suntem noi vinovaţi. Legea are scăpări. Chiar dacă eşti copil, pensionar sau asigurat, la orice accident rutier, dacă nu se finalizează dosarul prin demostrarea unui vinovat, plăteşte victima.”
    https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-22837917-fetita-8-ani-din-buzau-ranita-intr-accident-rutier-amenintata-executarea-silita-spitalul-care-ingrijit.htm

  3. Se pare ca doamna Camelia are ceva sperante sa i se faca dreptate.
    Nu pot trimite link-ul unde am citit, dar sursa era contul dumneaei de facebook.
    – KRP a inceput o ancheta in casele de copiii din Finlanda.
    – Pprocurorul general al Finlandei ( care i-a fost extrem de ostil) a fost demis si este cercetat penal pt coruptie. La fel si seful politiei finlandeze.
    – Avocatul Poporului s-a autozesizat si a ajuns la aceeasi concluzie ca si politia.

  4. @cititor
    Slavă Domnului !!! Bunul Dumnezeu să o întărească și pe ea și pe copiii ei. Grea cruce au, dar Mare este Dumnezeu !!!

  5. Pingback: PS MACARIE s-a rugat cu credincioșii din Suedia pentru Camelia-Mihaela Smicală/ Ambasada României ar fi REFUZAT să acorde AZIL Cameliei și copiiilor săi!
  6. Pingback: ”CAPTIVI ÎN ȚARA FERICIRII” - emisiune TVR despre Camelia Smicală și copiii săi (VIDEO)/ PS Macarie Drăgoi invocă necazurile familiei SMICALĂ în Pastorala Crăciunului 2019
  7. Pingback: PS MACARIE cere autorităților române să se IMPLICE mai mult în cazul familiei SMICALĂ. „Avem convingerea că se poate face mai mult în acest caz și că implicarea autorităților este necesară pentru a împiedica o tragedie și mai mare”/ COP
  8. Pingback: STRIGĂTUL COPIILOR MIHAI ȘI MARIA SMICALĂ: "Vreau la mama mea, vreau să am o viață normală, ca și ceilalți… și vreau ca ăia care au facut asta să plătească!”. DUREREA UNEI MAME, COMPASIUNEA ACTIVĂ A UNUI ARHIEREU - PREASFINȚITUL M
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare