Comisie a Parlamentului European: cartile de copii ce contin referiri la familia traditionala ar trebui INTERZISE

22-08-2013 1 minut Sublinieri

carti copii

Cărțile care înfăţişează imaginea “tradițională” a familiei, cu mame ce se ocupă cu îngrijirea copiilor şi taţi care merg la muncă, ar putea fi excluse din școli, conform unor propuneri de la Bruxelles.

Raportul Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen din cadrul Parlamentului European susține căstereotipurile de gen” din școli influențează percepția modului în care băieții și fetele trebuie să se comporte și, deasemenea, dăunează oportunităților de carieră ale femeilor în viitor.

Criticii au afirmat că propunerile de modificare a “materialelor de studiu” ar însemna interzicerea literaturii tradiţionale.

Documentul, de asemenea, sugerează necesitatea existenţei unei legislații, la nivel UE, care să combată modul în care femeile sunt prezentate în cadrul publicităţii din timpul programelor pentru copii.

În raport se spune: “Copiii se confruntă cu stereotipuri de gen de la o vârstă fragedă prin intermediul serialelor, reclamelor, materialelor de studiu şi programelor educaţionale, fapt ce le influenţează percepţia despre modul în care personajele masculine şi feminine ar trebui să se comporte.”

“Prin urmare, ar trebui să fie introduse programe educaționale speciale și materiale de studiu în care bărbaţii şi femeile să nu mai aparăi în exemple de “roluri tradiţionale”, avându-l pe bărbat ca persoană care întreţine familia şi pe femeie ca pe cea care are grijă de copii.

Despre acest document, Marina Yannakoudakis, membră a Partidului Conservator din cadrul Parlamentului European, a declarat că este: “Un nonsens din punct de vedere politic”.

“Cărţile pentru copii sau programele tv, care îl portretizează pe bărbat ca pe cel care întreţine familia şi pe femeie ca pe cea care se îngrijeşte de familie, nu le fac rău copiilor, iar Uniunea Europeană nu ar trebui să nu se preocupe de aceste lucruri. Propunerile vor ajunge curând în Parlament şi sper ca şi restul colegilor să mi se alăture, votând împotriva acestor planuri absurde.”

Joseph Salerno, editor la Quaterly Journal of Austrian Economics, a declarat: “Aceşti oameni nu doar că îşi anunţă intenţiile de a ataca unitatea familiei dar şi pe acelea de a interzice prin forţă menţinerea sa. Seamănă puţin cu încercarea de a anula legea gravităţii”.

Deşi nu se aşteaptă ca recomandările raportului să fie prea curând transformate în legi, ele “ilustrează amplul întuneric din centrul experimentului Uniunii Europene, ce şterge orice urmă de decenţă umană, asemeni unei găuri negre care absoarbe căldura galaxiei.”, adauga Salerno.

Prelucrare după: dailymail.co şi pravoslavie.ru

Traducere: Diana Lois

Puteţi citi în întregime textul raportului Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen aici.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Comisie a Parlamentului European: cartile de copii ce contin referiri la familia traditionala ar trebui INTERZISE

 1. Macar de-am avea puterea de mobilizare a crestinilor din Franta, care au iesit in strada cu sutele de mii. Daca in Romania s-ar intampla asa ceva, 20 de ani de acum incolo n-ar indrazni politicienii sa vorbeasca impotriva familiei traditionale.
  Insa, din pacate, imi e teama ca la noi grija zilei de maine este mai importanta decat agenda crestina. Chiar si in Franta s-a intamplat la fel, dorinta de a scapa de masurile de austeritate a aruncat electoratul de partea lui Hollande. Daca ar fi stiut ce-i asteapta, ca isi vand constiinta pentru mai putina austeritate, cred ca francezii, care sunt buni familisti, nu i-ar fi dat puterea lui Hollande.

 2. Maine poimaine se va ajunge la invocarea “dreptului” de a alege din ce specie simti ca faci parte.Adica, dom’le, de ce sa fii obligat sa iti declari copilul de la nastere ca este om? De ce sa i se inoculeze de mic ideea ca este om? Poate el se identifica cu o maimuta sau cu un copac.Sau poate se crede televizor.Dar de ce sa discriminam pisica insasi spunandu-i ca este pisica. Poate de fapt este un om si nu stie inca si noi cu discriminarea noastra o impiedicam sa-si afle adevarata identitate de specie.
  Si lucrurile nu se vor opri aici.
  Vi se pare SF?

 3. @Madalina:

  Corecte observatii.

 4. Asa lucreaza Satana cu mintile politicienilor de la Bruxelles, asa le ingradeste libertatea data de Dumnezeu, ajung sa spuna adevarului minciuna.
  In Romania si lucrul acesta se datoreaza Sfintei Patriarhii Ortodoxe, Sfanta familie, adica familia crestina se pastreza nelovita din exterior de “liberalisme”, de invataturi mincinoase.
  Este nevoie stringenta de Catehism Ortodox de la scolar pana la pensionar, ca sa inteleaga “cetateanul” roman ca doar “Adevarul ne face Liberi”{conform Sf.Evanghelist Ioan}
  Ce sa facem traim vremea smintelilor, a ratacirilor de tot felul din nestiinta, se apropie cu pasi repezi domnia lui Antihrist, trebuie sa ne rugam Bunului Dumnezeu pentru oameni, ca sa nu mai rataceasca pe “calea cea larga a pierzarii”

 5. Pingback: Raportul Lunacek: FOAIE DE PARCURS PENTRU HOMOSEXUALIZAREA EUROPEI/ Cu pasi repezi catre HETEROFOBIE si CRESTINOFOBIE: “BIG BROTHER bate iarasi la usa istoriei”/ Cernea revine cu parteneriatele civile in Parlament - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare