CAZ IMPORTANT. Judecătoria din Galați a anulat o decizie de INTERNARE FORȚATĂ a unei minore asimptomatice luată de DSP. Din motivare: „DSP Galaţi NU A ANALIZAT situaţia pacientei şi NU A ȚINUT CONT că ea şi mama ei puteau să se izoleze la domiciliu”/ Profesorul Vasile Astărăstoae: LEGEA CARANTINEI LASĂ LOC ABUZURILOR

29-07-2020 5 minute Sublinieri

Sursă poză: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/144470-la-spitalul-de-boli-infectioase-galati-personalul-medical-cere-sa-fie-testat-pentru-coronavirus

Anghel Buturugă:

Foarte, foarte important. Și este vorba de un minor!

Pentru toți tejghetarii care o dădeau cu „doar 48 de ore”, „nu mai internează nimeni forțat asimptomaticii”. Iată:

„O minoră din Galaţi, confirmată cu noul coronavirus, dar asimptomatică, a câştigat în instanţă dreptul de a fi izolată la domiciliu în detrimentul izolării într-un spital, aşa cum hotărâse Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au admis contestaţia mamei minorei şi au dispus revizuirea Deciziei de confirmare sau infirmare a prelungirii măsurii de izolare nr. 1 din 22.07.2020 emisă de DSP Galaţi privind minora, în sensul înlocuirii măsurii izolării în spaţiul special desemnat din Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Cuvioasa Parascheva” cu măsura izolării minorei la domiciliul acesteia.

În susţinerea deciziei, magistraţii au constatat că DSP Galaţi nu a analizat situaţia pacientei şi nu a ţinut cont că ea şi mama ei puteau să se izoleze la domiciliu astfel încât să nu existe riscul de a răspândi virusul.

De asemenea, instanţa consideră că măsura dispusă de DSP Galaţi a fost una pur formală, fără a se analiza proporţionalitatea dintre măsura luată care afectează libertatea persoanei, mai ales în condiţiile în care aceasta este minoră, şi nevoia de a realiza o protecţie adecvată a sănătăţii publice.”

NU AU ANALIZAT
NU AU ȚINUT CONT

Exact. Despre asta e vorba cu legea carantinei. Să citim în continuare:

“De altfel, intimata (DSP Galaţi) nu a demonstrat în niciun fel că a luat în considerare situaţia minorei şi a aparţinătoarei acesteia, în sensul că acestea se pot izola în mod eficient la domiciliu sau în altă locaţie declarată, alta decât cea a unei unităţi spitaliceşti. Petenta (mama minorei), în calitate de reprezentant legal al minorei, nici nu a fost consultată cu privire la acest aspect, decizia izolării într-o unitate spitalicească fiind luată ab initio’, se arată în motivarea deciziei instanţei, publicată marţi.”

Așadar: mama NU A FOST CONSULTATĂ

Și când judecătorul este mai rațional decât DSP-ul:

„”Nu în ultimul rând, deşi nu este un argument juridic, instanţa are în vedere şi tendinţa constatată la momentul pronunţării hotărârii în ceea ce priveşte răspândirea coronavirusului în România, această tendinţă fiind pe un trend ascendent îngrijorător. În acest context, este de notorietate capacitatea logistică redusă a unităţilor spitaliceşti în România de a putea face faţă unui număr crescând de pacienţi infectaţi cu acest virus, prin aglomerarea acestor spitale cu pacienţi asimptomatici sau cu simptome minore putând fi afectate persoane cu forme mai severe ale bolii care nu vor fi tratate din lipsă de spaţiu sau vor fi tratate necorespunzător din cauza supraaglomerării şi a numărului redus de medici şi alt personal specializat. În acest sens, se impune cu atât mai mult analizarea cu mai multă profunzime fiecărui caz în parte şi dispunerea măsurii izolării la domiciliu sau în spital, după împrejurările fiecărui caz în parte”, se arată în motivarea deciziei instanţei.”

Preluat după Agerpres via Hotnews

Decizia instanței aici: http://rolii.ro/hotarari/5f1ce165e49009101900002e 

ActiveNews:

Internarea obligatorie și carantina, spulberate de instanță. Primele decizii judecătorești după noua lege a carantinării, la Galați și Târgu Mureș, dau câștig de cauză contestatarilor

După cum era de așteptat, legea carantinării începe să fie contestată de românii care nu acceptă internarea forțată decisă de Direcțiile de Sănătate Publică. Mai multe persoane au contestat în instanță decziile de internare forțată, folosindu-se de prevederile noii legi a carantinei, adoptată săptămâna trecută.  O lege considerată neconstituțional și care, așa cum cer mai multe voci din spațiul public, ar trebui contestată de Avocatul Poporului la CCR.

Un caz notabil este cel al unei minore din Galați, sportivă de performanță, care a contestat decizia DSP de a fi internată, iar judecătorii au scos fata din spital și au plasat-o în izolare la domiciliu, transmite Mediafax.

Ea a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și, fiind asimptomatică, DSP a vrut să o interneze în spital. Mama sa a semnat deja o declarație prin care a spus că o va izola acasă vreme de 14 zile.

Judecătorii spun că DSP Galați nu a demonstrat în niciun fel că a luat în considerare situația minorei și a mamei sale, în sensul că ele se pot izola eficient la domiciliu. De altfel, mama fetei nu a fost deloc consultată, decizia ca minora să fie internată în spital fiind luată de DPS încă de la început.

„Instanța apreciază că un astfel de comportament din partea autorităților cu putere de decizie în astfel de cazuri creează un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătății publice și imperativul respectării libertății persoanei, în detrimentul respectării dreptului fundamental la libertate a persoanei”, se arată în motivarea deciziei dată de Judecătoria Galați

Judecătorii admit că internarea sau carantina sunt măsuri pentru a proteja interesul public însă prin măsura izolării la domiciliu se poate îndeplini „dezideratul primordial al protejării interesului general, cu respectarea libertății persoanei”.

Un alt caz este al unor persoane din Târgu Mureș, care au dat DSP în judecată. Ulterior, instanța a anulat carantina.

Un alt caz, încă nesoluționat de instanță, este cel al autorităților din comuna Gornet care au atacat în instanță decizia Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) de plasare a satului cu același nume în carantină și cer despăgubiri de 500.000 de euro.

Întregul demers a fost instrumentat de un avocat, Dumitru Bogdan, care locuiește în Gornet Cuib, o localitate din județul Prahova – focar de coronavirus, care a anunțat încă de joi în presa locală că va ataca în instanță ordinul de carantinare pe motiv că nu se poate izola o întreagă o localitate „pentru câteva cazuri”, în ciuda faptului că legea adoptată cu o largă majoritate parlamentară îl contrazice.

DSU spune însă că, de fapt, ordinul privind carantina permite intrările sau ieșirile persoanelor pentru diverse activități, inclusiv pentru a merge la serviciu.

Ionuț Popescu:

Pentru ca un individ să-și piardă libertatea e necesar ca un procuror să te acuze și un judecător să admită că împotriva ta sunt acuzații temeinice și, deci, trebuie să fii arestat.

Arafat și Tătaru vor să-i priveze pe oameni de libertate, să-i bage cu forța în spitalele care sunt adevăratele focare de infecție, pe baza unui test despre care medicii spun că ar avea o marjă de eroare chiar și de 70%. Ba, mai mult, depinde și de priceperea celui care analizează testul.

Vă dați seama? Libertatea oamenilor atârnă de un fir de ață; e de-ajuns să ai de-a face cu vreunul care nu prea știe să interpreteze testul și gata. Arafat cere polițiștilor să-i ia cu forța de acasă pe cei despre care el și sistemul lui ar avea bănuiala că ar fi infectați. Bănuială întemeiată pe niște teste de kkt și pe priceperea sau nepriceperea unui nea Caisă.

Ei, bine, acest sistem nu numai că nu-i scandalizează pe toți! Nu! E plină țara de ticăloși cu creiere spălate care strigă și-i încurajează pe Arafat și Tătaru la fel cum erau încurajați minerii să-i bată pe ochelariști și bărboși, sau cum erau demascați chiaburii în anii ’50. Exact la fel! Dumnezeule mare!

Mediafax:

Prof. dr. Vasile Astărăstoae, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: Nu ştim câţi morţi sunt din cauza acestui virus. Sunt declaraţi decedaţi din cauza COVID-19 cei cu simptome asemănătoare cu cele de SARS-COV-2, dar cu teste negative

Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, a avut acelaşi mesaj optimist, deloc alarmist, privind pandemia, pentru că a trecut prin mai multe pandemii şi ştie că frica scade inclusiv răspunsul imunitar al organismului.

În discuţia cu Marius Tucă, prof. dr. Vasile Astărăstoae s-a arătat siderat de noua Lege a carantinei şi izolării, spunând că este împotriva românilor şi lasă loc abuzurilor.

“Sunt câteva chestiuni care lasă la dispoziţia unuia cu o facultate, dar fără expertiză în domeniu, decizii importante.

Se spune date ştiinţifice oficiale. Ce înseamnă date ştiinţifice oficiale? Adică acum oficialităţile validează sau invalidează? Ministrul sănătăţii nu este un specialist în orice domeniu.

Riscul biologic înalt ce inseamna? Riscul este înalt dacă incidenţa infectărilor dintr-o ţară este mai mare decât în România. De când a ajuns România un standard?

Sunt lucruri care au scăpat, au fost făcute la plesneală, o lege care e împotriva cetăţenilor lasă loc abuzurilor. Dacă legea ar fi într-o ţară normală, aş accepta-o. Dar să îmi spună că un cetaţean e la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică, care sunt prelungirea Ministerului, mi se pare cel puţin riscant pentru multe persoane. Rămân uimit că totuşi lumea aplaudă aceste măsuri”, a declarant V. Astărăstoae

Referitor la pronosticul unor aşa-zişi specialişti, cum că la 1 septembrie vom ajunge la 1.000.000 de cazuri, medicul Astărăstoae susţine că acest lucru e imposibil, pentru că ar trebui făcute 200.000 de testări pe zi în următoarea lună şi o săptămână.

“Eu aştept apocalipsa de 1 milion de cazuri la 1 septembrie. Ca să fie aşa, trebuie să faci cel puţin 200.000 de teste pe zi. Mai avem 49 de zile până la 1 septembrie. E imposibil”, a spus Vasile Astărăstoae.

Legat de numărul celor decedaţi din cauza acestui virus, medicul V. Astărăstoae precizează că, în acest moment, nu ştim exact care este mortalitatea cauzată de SARS-COV-2, pentru că toţi cei care au fost testaţi pozitiv au fost înregistraţi ca fiind morţi de COVID-19.

“Chiar dacă ai două teste negative, dacă persoana a avut o anumită simptomatologie legată de COVID e declarată decedată de COVID. Înseamnă că toţi cei care au o infecţie respiratorie, că sunt testaţi pozitiv sau negativ, sunt declaraţi morţi de COVID. E o harababură, la restul morţilor se respectă regulile – la gripă de exemplu, se pune cauza morţii comorbiditatea, nu gripa”, a explicat doctorul Astărăstoae.

De asemenea, medicul a precizat că trebuie să se analizeze şi contraindicaţii şi efecte adverse la tratamentul anti-COVID-19, ca să nu mai moară oameni din cauza reacţiilor adverse la acest tratament.

“O serie din decese, nu în România, că aici nu s-a raportat nimic, au fost favorizate de reacţiile adverse la un anumit retroviral, la persoane cărora nu li s-a făcut o anamneză foarte bună şi la care nu au fost analizaţi toţi parametrii, astfel încât tratamentul a făcut mai mult rău decât bine.E o chestiune de etică, trebuie individualizat la fiecare pacient. Scheme de masă nu trebuie aplicate aici”, a subliniat Astărăstoae.


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vasile Astărăstoae

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “CAZ IMPORTANT. Judecătoria din Galați a anulat o decizie de INTERNARE FORȚATĂ a unei minore asimptomatice luată de DSP. Din motivare: „DSP Galaţi NU A ANALIZAT situaţia pacientei şi NU A ȚINUT CONT că ea şi mama ei puteau să se izoleze la domiciliu”/ Profesorul Vasile Astărăstoae: LEGEA CARANTINEI LASĂ LOC ABUZURILOR

  1. NU AU ANALIZAT
    NU AU ȚINUT CONT

    Da, astea sunt DSP-urile (aproape) peste tot în țară !!! Toate funcțiile din DSP-uri sunt pe criterii politice și care ,,nu au mamă, nu au tată”… Au terminat facultatea pe pile, au ajuns acolo pe pile, deci sunt ,,câinii fideli” ai unui sistem securist prin care prostimea poate fi controlată și ținută sub teroare ,,la sânge”, ori de câte ori ,,este nevoie”… Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

  2. Pingback: „Gravida din Arad” care „răspândea teorii ale conspirației” sau cum a fost speculat un deces tragic al unei mame și al copilului său nenăscut de ARAFAT și de presa aservită/ CAZURI GRAVE DE MALPRAXIS semnalate în contextul internărilor c
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare