În toiul verii, „autoritățile” introduc noi „măsuri”: EXTINDEREA PURTATULUI OBLIGATORIU AL MĂȘTILOR ȘI ÎN SPAȚIILE DESCHISE, în anumite condiții/ (I)logica restricțiilor sau despre măști ca un „lockdown” individual

29-07-2020 3 minute Sublinieri

Hotnews:

DOCUMENT Coronavirus în România: Care sunt noile restricții ce vor intra în vigoare începând din 1 august

Masca de protecție va fi obligatorie și în spațiile deschise, în anumite intervale orare, care vor fi stabilite de autoritățile județene, iar localurile cu terasă vor fi deschise doar până la ora 23.00. Mai exact, “vor fi interzise comercializarea şi consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate între orele 23.00 şi 06.00″. Sălile de jocuri de noroc vor fi și ele închise în același interval.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de marți seară Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 în cazul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat la Digi 24 că măsurile intră în vigoare de la 1 august.

Paul Anicet:

Bun, baricadarea în locuinţe nici nu omoară virusul, nici nu îl alungă, ci doar ne ţine mai departe de el. Cum am ieşit din case, am şi dat nas în nas (ca societate) cu virusul, care nu a plecat nicăieri, ci doar şi-a văzut de treabă şi a aşteptat. În loc să avem 1200 de cazuri noi în aprilie, le avem în iulie. Nu am făcut decât să suspendăm şi să amânăm cu două luni procesul natural de imunizare colectivă prin infectare. Ne-am infectat mai puţini în lockdown, iar după lockdown procesul s-a reluat.

Poate că dacă ne-am închide din nou în case, cifrele ar scădea, dar vi se pare închisul în casă o soluţie? Şi dacă am sta jumătate de an închişi, la ieşire virusul ar fi tot acolo şi ne-ar aştepta – însoţit de colapsul generalizat al societăţii.

Măştile – presupunând, de dragul discuţiei, că au vreo utilitate – sunt tot un fel de lockdown, doar că la nivel individual. Îşi baricadează fiecare gura şi nasul, în loc să ne baricadăm cu toţii prin case. Bun, să zicem că în felul ăsta blocăm accesul virusului. Dar masca, la fel ca lockdownul, nu îl omoară, nu îl alungă. Deci şi dacă am purta toţi, toată ziua, nu o mască, ci două, nu doar în locurile închise, ci peste tot, şi nu pentru o lună, ci pentru zece luni – iar cifrele, să zicem, vor fi fost menţinute la un nivel scăzut – chiar şi aşa, când ne vom da măştile jos, vom constata că nu am făcut decât să amânăm, cu fix acele zece luni, momentul confruntării: din momentul ăla va începe iar creşterea cifrelor, pentru că virusul nu a plecat nicăieri.

Şi ce vom face atunci, vom sta şi vom trăi cu măşti zece ani? Nu de alta, dar virusul oricum nu pleacă, iar tipul ăsta de abordare nu ar face decât să întârzie procesul natural de imunizare colectivă naturală (ce generează inclusiv scăderea virulenţei virusului)

Căci eu nu cred nici în tratamente minune cu valabilitate universală, nici în vaccinuri scoase rapid şi fără riscuri (şi de ce aş accepta riscul unui vaccin în locul riscului presupus de coronavirus?)

Bun, ar putea fi o opţiune şi să ne trăim restul vieţii cu măşti, viziere şi combinezoane, dar poate numai dacă am avea de-a face cu vreun virus de gravitatea ciumei (şi nici atunci nu-s sigur că merită). Dar pentru un virus cu mortalitate de 0.01%-0.02%? Nu cumva plătim un preţ prea mare, nu cumva amputăm un picior ca să scăpăm de micoza de la degetul mic?

Norocul nostru e că acest coronavirus nu se sinchiseşte prea mult de măşti, cu ele sau fără ele îi e totuna, îşi face treaba cătinel şi se îmblânzeşte pe zi ce trece (verificaţi rata mortalităţii), aşa că într-un an cel mult epidemia coronavirus se va rezolva de la sine cu fix acelaşi număr de infectaţi şi de victime directe care ar fi fost şi fără lockdown şi măşti. În loc să avem 3-4.000 de morţi de/cu covid în 4-5 luni, vom avea tot atâţia, dar în 10 luni. Dar cu mult mai multe victime şi pagube indirecte, dar mult mai dureroase, generate de lockdown, de măşti, de isterie şi de puterea pe care şi-o va aroga autoritatea publică (de stat şi nu numai) asupra noastră.

Studiu THE LANCET: carantina, închiderea granițelor și restricțiile NU SUNT ASOCIATE cu reducerea MORTALITĂȚII sau a cazurilor grave de Covid-19/ Epidemiologi Oxford: STRATEGIA 0 CAZURI NU ESTE VIABILĂ; Nu sunt dovezi că MĂȘTILE ar împiedica circulația virusului/ Mortalitatea generală din mai multe țări europene: NIMIC DEOSEBIT în vremea pandemiei/ The Times: nu e cunoscut NICIUN CAZ de profesor care să se infecteze de la elevi/ Și totuși, MODELUL SUEDEZ pare un succes

ANDERS TEGNELL, epidemiologul care a conceput MODELUL SUEDEZ de înfruntare a Covid-19: „cazurile în scădere rapidă pe care le vedem în Suedia chiar acum sunt un alt indiciu că puteți reduce numărul de cazuri într-o țară fără a avea un BLOCAJ COMPLET.” De ce crede oficialul că boala NU poate fi eradicată și de ce NU recomandă măștile

Interviu cu Denis Rancourt, cercetător, profesor și activist civic din Canada, despre MORTALITATEA Covid-19, declararea PANDEMIEI de către OMS și (in)eficiența MĂȘTILOR. „Când ai o lipsă de date, nu poți aplica o politică draconică”/ „SUNTEM DEJA ÎN PLINĂ DISTOPIE”

RĂZBOIUL PSIHOLOGIC AL MĂȘTILOR. Un studiu despre EFICIENȚA MĂȘTILOR în stoparea Covid-19 care a stat la baza unor DECIZII PUBLICE este contestat categoric de EPIDEMIOLOGI IMPORTANȚI/ 90% din măștile de protecție verificate de ANPC NU respectă prevederile legale/ DIDIER RAOULT audiat de parlamentarii francezi. „Decizia de a izola oamenii, ca și cea de a purta măști pe stradă NU SE BAZEAZĂ PE DATE ȘTIINȚIFICE STABILITE”


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “În toiul verii, „autoritățile” introduc noi „măsuri”: EXTINDEREA PURTATULUI OBLIGATORIU AL MĂȘTILOR ȘI ÎN SPAȚIILE DESCHISE, în anumite condiții/ (I)logica restricțiilor sau despre măști ca un „lockdown” individual

  1. Nimeni nu zice nimic?! “Restul e tacere…”

  2. Purtarea măștilor în spații libere vizează curtea bisericilor în care acum se fac slujbe în aer liber. Ce nu fac slugile celui rău pentru a-l mulțumi pe stăpânul lor! Pe un anunț de avertizare în autobuz pentru purtarea obligatorie a măștii, imaginea arata o masca acoperind toată fața, până deasupra sprâncenelor. O imagine de-a dreptul macabră, așa cum sunt acoperite fețele decedatilor. Nici nu se mai sfiesc să-și declare intențiile criminalii.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare