Noii cobai ai industriei farmaceutice. Romanii sunt si ei pe lista (VIDEO)

18-09-2012 1 minut Sublinieri

Mari concerne farmaceutice occidentale își testează noile medicamente pe indienii saraci, care nici măcar nu bănuiesc că iau parte la un experiment medical. ”Aceștia sunt noii sclavi ai industriei farmaceutice”, notează Deutsche Welle.

Experimentele farmaceutice la care participă oameni aduc medicilor din India mult mai mulți bani decat salariul lor anual. Pentru un astfel de experiment, un medic primește un avans de 3.500 de euro, cam cât salariul anual al unui doctor începător, angajat al unui spital de stat.

”Separat, medicii care fac astfel de experimente sunt invitați să viziteze țara de origine a companiei producătoare a medicamentului pe care ei l-au testat”, mai adaugă Deutsche Welle.

Amatori pentru teste

În ultima vreme locul favorit al companiilor farmaceutice a devenit India. În 2011, grupul german Bayer a fost nevoit să plătească despagubiri financiare unui număr de 5 pacienți, care au murit după ce au luat parte la testarea unui medicament produs de companie.

Despagubirile au fost de 4.000 de euro de persoană. Pentru a fi autorizat în SUA sau Europa, un medicament trebuie să treaca prin câteva faze în care să îi fie demonstrate eficacitatea și siguranța. Cu cât un medicament nou este comercializat mai repede, cu atât mai profitabil devine pentru producător. Se consideră că în India, testarea noilor medicamente este mult mai ieftină decât în Occident.

Motivația principala este că într-o țară precum India se găsesc mult mai ușor amatori care să participe la testarea noilor produse medicamentoase. Testele însă trebuie să îndeplinească standardele internaționale prevăzute în așa-numita “Declarație de la Helsinki”, a Uniunii Mondiale a Medicilor. Conform acesteia, este nevoie ca fiecare pacient, indiferent cât de sarac sau educat este, să fie informat corect…

Și România

Este dat ca exemplu pacientul indian Bilay, care suferă de o boală cronică a tractului respirator, și care nu a auzit niciodată de “declarația de la Helsinki”!Medicul său curant l-a întrebat dacă nu vrea să îl viziteze la cabinetul său particular, unde are pentru el câteva medicamente gratuite de ultimă generație, produse de o firmă occidentala. Bilay a fost rugat să semneze mai multe documente, explicându-i-se că acestea sunt “simple formalități”.

Astfel, Bilay a fost implicat, fără știința sa, într-un experiment medical, în cazul lui testându-se un nou medicament al firmei germane “Boehringer-Ingelheim”! La cererea televiziunii germane WDR, care a realizat un documentar pe această temă, reprezentanții concernului farmaceutic amintit au răspuns că dispun atât de consimțământul scris al pacientului, precum și de acordul comisiei locale de etică.

”Ceea ce se ascunde în acest caz este că oricine, în India, poate constitui o comisie de etică, care să elibereze astfel de permise”. Aceste afirmații sunt susținute de medicul indian Chandra Gulhati care, ani la rând, a fost membrul unei astfel de comisii. “Schema este simplă: plătești comisiei și primești de la ea semnătura și ștampila”, spune medicul.

Presa occidentală vorbește deja despre faptul că multe dintre companiile farmaceutice americane și-au focalizat atenția, în ceea ce privește testele ”către persoane sărace din Rusia, China, Brazilia, Polonia, Uganda și România”. Analiștii notează că problema este departe de a fi soluționată, controversele având toate șansele să se desfășoare pe termen lung.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Noii cobai ai industriei farmaceutice. Romanii sunt si ei pe lista (VIDEO)

 1. Dar de vaccinul BCG care este facut obligatoriu in maternitate fara sa te intrebe nimeni daca vrei sa-ti fie vaccinat copilul? Fara sa te informeze nimeni ca vaccinul respectiv, acum la noi in tara este din Danemarca si copiii se pot imbolnavi chiar de boala pentru care a fost facut vacinul, adica tuberculoza?
  Sunt sute de copii in toata tara care acum, urmeaza tratamentul impotriva tuberculozei, fiind imbolnaviti chiar de vaccinul BCG !
  Nepotul meu s-a nascut la Maternitatea Filantropia din Bucuresti. Are trei luni si de aproape trei saptamni este tratat impotriva tuberculozei.
  Ce se intampla oare cu copiii care sunt la sute de kilometri de un spital si poate parintii nu au bani nici macar pentru drum?? Ca s-au desfintat spitalele…
  Nepotul meu, este tratat de doctori buni, omenosi dar pentru ce un copil care s-a nascut sanatos cu 4Kg acum trebuie sa urmeze un tratament atat de dur in fiecare zi, timp de sase luni ??
  Exista probabil multe buzunare care trebuie sa se umple cu comisioane foarte , foarte mari pentru cei care ne transforma copiii si pe noi in cobai.
  Oare nu le este frica de Dumnezeu?

  “6. Dacă însă străjerul a văzut sabia venind şi nu a sunat din trâmbiţă şi poporul n-a fost vestit şi va veni sabia şi va ridica viaţa cuiva, acela a fost răpit pentru păcatele lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna străjerului.
  (Iezechiel 33, 6) “

 2. Pingback: “PHARMATEST LA EST”: documentar video despre cum au devenit ROMANII SI POLONEZII COBAII laboratoarelor BIG PHARMA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Pingback: COBAI umani pentru INDUSTRIA FARMACEUTICA germana - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: EUROCRATIE. Comisia Europeana blocheaza un medicament vital PROTEJAND INTERESELE UNEI COMPANII FARMACEUTICE ADVENTISTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pentru doamna Hilda,ma numesc Lidia si am 29 de ani,la varsta de 12 ani am avut TBC,am primit un vaccin care mi-a distrus sistemul imunitar ajungand in carucior cu rotile,am SM ( scleroza multipla ),o istorie foarte lunga. Nepotul dvs. are nevoie de lapte de capra,nefiert,doar strecurat. Am baut foarte mult pe perioada cand am avut TBC,doctorii n-au sa va spuna asta !! Luam foarte multe antibiotice fara sa-mi dat si vitamine sau probiotice,mi-au stricat stomacul,rezultand ulcer si gastrita.. Am luat antibioticele 1,5 ani sau chiar 2 dar laptele de capra si rugaciunile parinitilor si Biserici m-au ajutat,Dumnezeu m-a vindecat ! Multa sanatate ! roses_lilis@hotmail.com

 6. Foarte impresionant mesajul tau, draga Lidia, iar eu iti multumesc ca l-ai postat. Povestea ta ar trebui stiuta de cat mai multi! Iti doresc sanatate multa si tot ce e mai bun! Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare