Colorant cancerigen in sucurile Cola/ DE CE A DISPARUT GUSTUL ROSIILOR DE PE PIATA?

12-07-2012 1 minut Sublinieri

 

Atunci când faceţi caramel acasă, topiţi zahărul într-o tigaie. Producătorii de sucuri, însă, nu recurg la aceeaşi metodă. De multe ori, aceştia creează reacţii chimice între zahăr şi amoniac la temperaturi şi presiuni foarte ridicate. Rezultatul? O substanţă care duce la apariţia cancerului în cutia ta de suc.

O substanţă care poate provoca până la 15.000 de cazuri de cancer anual a fost descoperită în mai multe tipuri de suc comercializate în întreaga lume.

Oamenii de ştiinţă cercetează colorantul 4-MI, care se poate găsi în băuturile ce conţin urme de caramel şi care au culoare închisă. 4-MI este un cancerigen cunoscut, ce poate fi găsit în băuturile Cola.

Potrivit unor studii pe animale, acest ingredient provoacă leucemie, precum şi cancer de plămâni, tiroidă şi ficat.

Deşi există şi coloranţi mai siguri pentru sănătatea oamenilor, cei mai mulţi dintre producătorii de sucuri nu sunt dispuşi să plătească mai mulţi bani pentru ei, punând sănătatea consumatorilor în pericol.

Când aţi cumpărat ultima oară roşii gustoase de la un supermarket? Nu vă aduceţi aminte? Staţi liniştiţi, şi ceilalţi oameni sunt în aceeaşi situaţie.

De ce sunt totuşi roşiile lipsite de gust? Răspunsul este unul relativ simplu. Cultivatorii de roşii sunt plătiţi la kilogram şi nu în funcţie de calitatea mărfii. Ei se concentrează mai mult pe aspectul legumei, decât pe gust.

Cultivatorii vor să obţină roşii cât mai rotunde şi cu partea inferioară plată, pentru ca legumele să poată fi transportate mai uşor.

Gustul intră foarte puţin în toată această ecuaţie şi câteodată nu intră deloc” susţine specialistul în agricultură Barry Estabrook.

În plus, roşiile sunt de multe ori refrigerate în timpul transportului, iar temperaturile joase „ucid” ceea ce mai rămâne din gust.

Potrivit unor studii ştiinţifice, şi genetica are parte ei de vină în lipsa gustului roşiilor.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare