Studiul despre CANCERUL MONSANTO considerat drept “INADECVAT” de Comisia Europeana!

6-10-2012 1 minut Sublinieri

Organizația Mondială pentru Siguranța Alimentelor a respins ca fiind “inadecvat” raportul care face legătura între cancer și porumbul modificat genetic, realizat de cercetătorul francez Gilles-Eric Seralini din Universitatea Caen, Franța. Vezi în ce zone al României se cultivă porumbul modificat genetic.

În urmă cu două săptămâni, a izbuncnit un scandal uriaș în domeniul securităţii alimentare, după ce oameni de ştiinţă francezi au dezvăluit rezultatele unui studiu asupra şobolanilor hrăniţi cu porumb modificat genetic. Rozătoarelor le-a fost dat să mănânce porumb modificat genetic al companiei americane Monsanto. La capătul acestui experiment, şobolanii au dezvoltat tumori canceroase de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

La vremea respectivă, Comisia Europeană a autorizat achiziţia şi cultivarea în Europa a porumbului modificat genetic american, pe motiv că nu existau suficiente dovezi ştiinţifice care să probeze nocivitatea unor astfel de produse pentru sănătatea umană.

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a anunţat că dacă pericolul organismelor modificate genetic (OMG) va fi dovedit, atunci Franţa va susţine la nivel european’ interzicerea lor.

Cât porumb modificat genetic se cultivă în România:

Suprafețele pe care este cultivat porumbului modificat genetic MON810, potrivit infOMG.ro:

– in 2007 – 332,5 ha
– in 2008 – 6130,44 ha
– in 2009 – 3243,52 ha
– in 2010 – 822,6 ha
– in 2011 – 588,18 ha
– in 2012 – 216,9 ha

Vezi mai sus, zonele geografice cultivate cu acest tip de porumb, în România.

Întrebat despre soarta OMG-urilor în Europa, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș a declarat că important pentru agricultură este ca oamenii să aleagă în cunoştinţă de cauză: agricultorul trebuie să ştie ce produce, iar consumatorul trebuie să ştie cu ce se hrăneşte.

“Cred că în UE viitorul agriculturii şi a diferitelor moduri de a face agricultură este legat de capacitatea de informare şi acces la informare atât din partea agricultorilor, cât şi a consumatorilor”, a punctat comisarul european.

Nota noastra:

Nu doar Organizatia Mondiala pentru Siguranta Alimentelor (ce titulatura ironica) a atacat studiul Univ. Caen, ci si celebra EFSA, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (daca nu cumva jurnalistii de la Capital fac o confuzie), cea care avea o problema cu etichetele de pe sticlele de apa plata care aratau ca …apa hidrateaza, si care ne spune ca usturoiul si alte plante nu sunt medicamente. In cel mai pur stil propagandistic, inainte de a intra in detaliile studiului, ESFA considera ca cercetarea are o “calitate stiintifica insuficienta”, “obiective neclare” si “design, analiza si raportare inadecvate”.

Reamintim ca studiul a urmarit efectele consumului de porumb modificat genetic si de porumb tratat cu erbicid Roundup (ambele produse Monsanto) asupra soarecilor timp de doi ani (!), in timp ce studiile uzuale (cele “adecvate” in ochii institutiilor supranationale) cuprind doar doua luni. Nu e nimic complicat in a hrani soareci doar cu OMG-uri, pentru a avea un studiu valid, deci interventia EFSA nu face decat sa arate ce legaturi stranse sunt intre corporatiile OMG si Comisia Europeana/eurocrati. Ceea ce nu e tocmai o noutate:  Informatii esentiale despre CONSPIRATIA OMG (organisme modificate genetic). In schimb, Rusia a luat o masura provizorie de suspendare a importurilor de porumb Monsanto.

Noi stam, cum altfel, prost si la acest capitol, fiind intesati de agenti Monsanto ce au ocupat fotolii ministeriale, avand printre suprafetele agricole cele mai mari cultivate cu OMG din Europa si fiind cobai pentru erbicide experimentale.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Organisme modificate genetic (OMG), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Studiul despre CANCERUL MONSANTO considerat drept “INADECVAT” de Comisia Europeana!

  1. La ce sa te astepti de la C.E si UE cand vezi ca cei care stau acolo pe banii oamenilor sunt mafioti daca te uiti la eu cu atentie se citeste pe chipul lor ca ei nu lucreaza ptr omul de rand cat ptr pentru proprile interese dar si pentru cine ia inscaunat acolo sa vedem ca presedintele C.E este ruda cu familia miliardarului mason rothschild.Asadar tine de noi sa fim atenti ce consumam eu ma asteptam sa fie respins totul fac parte din planul lor masonic de reducere a numarului de locuitori pe planeta si atat timp cat stau in acele functi imi iertati expresia lepre nu vom putea sa vedem ca C.E UE lucreaza pentru omul de rand sincer de cand ne-am integrat in mizerile lor numai rau viata din ce in ce mai scumpa dar platim sa ii tinem pe niste pungasi in functii din cadrul UE C.E.

  2. pufulete draga aici mai este si vina noastra a tuturor ca le cumparam aceste mizerii si din pacate ne meritam soarta caci ne culcam pe o ureche si tratam totul cu indiferenta insa asta ne costa cu varf si indesat

  3. Pingback: Cum promoveaza Uniunea Europeana OMG-urile CANCERIGENE. In Romania avem si REGII SOIEI OMG! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC bat la usa Europei/ ”Lumea dupa MONSANTO” [documentar VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentara RESPINGE STUDIUL DESPRE EFECTELE CANCERIGENE ALE PORUMBULUI MODIFICAT GENETIC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Comisia Europeana amana aprobarea OMG (organisme modificate genetic) pentru 2014 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: SUA critica EUROPA pentru limitarea importurilor si culturilor de ORGANISME MODIFICATE GENETIC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. VA MULTUMIM PENTRU POSTAREA DUMNEAVOASTRA

  9. Pingback: Vom trai intr-o Romanie modificata genetic? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare