Conferința Episcopilor Catolici din Germania consideră că HOMOSEXUALITATEA este o „formă normală de predispoziție sexuală!”

11-12-2019 1 minut Sublinieri

sursa foto: https://www.dw.com/en/germanys-catholic-church-struggles-with-women-and-power/a-50546407

Comisia pentru Căsătorie și Familie a Conferinței Episcopilor Catolici din Germania a ajuns la un consens referitor la homosexualitate, pe care o consideră „o formă normală de predispoziție sexuală”, informează lifesitenews.com

Conferința Episcopilor Catolici a publicat, pe 5 decembrie, un comunicat care detaliază rezultatele unei „consultări a experților pe subiectul „Sexualitatea omului: cum să o discutăm științific-teologic și cum să o abordăm ecleziastic?””

Consultarea, care a inclus un panel cu episcopi, sexologi, specialiști în teologie morală și teologie dogmatică, specialiști în drept canonic, a avut loc la Berlin și s-a încheiat pe 4 decembrie. Evenimentul a coincis cu decizia episcopilor germani de a avea o cale sinodală proprie în cadrul Bisericii Catolice.

Conform comunicatului, experții au căzut de acord că „sexualitatea umană cuprinde dimensiuni ale dorinței carnale, procrearea, relația”. De asemenea, experții au convenit că homosexualitatea este la fel de normală ca heterosexualitatea și că nici atracția sexuală nu ar trebui schimbată.

„Aceștia au fost, de asemenea, de acord, că preferința sexuală a omului se exprimă în timpul pubertății și asumă o orientare hetero sau homosexuală. Ambele sunt forme normale de predispoziție sexuală, care nu pot și nu trebuie să fie schimbate prin recurgerea la o socializare specifică”, scrie în comunicat.

Comunicatul precizează că acest statut de normalitate este motivul pentru care „orice formă de discriminare asupra persoanelor de orientare homosexuală ar trebui respinsă”, o învățătură care, de altfel, a fost cea a Bisericii Catolice, fiind „explicit subliniată de Papa Francisc în Amoris Laetitia.”

Consensul nu a fost, însă, total. Nu a existat consens asupra chestiunii dacă „interdicția magisterială asupra homosexualității practicate este încă actuală”. Experții nu au căzut de acord nici asupra chestiunii dacă cei căsătoriți și cei necăsătoriți ar trebui să aibă voie să folosească contraceptive artificiale.

Trebuie reamintit că în catehismul Bisericii Catolice din 1992 se afirmă că actele homosexuale sunt intrinsec deviante și „contrare legii naturale” și că, astfel, „sub nicio formă nu pot fi aprobate”.

 


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Conferința Episcopilor Catolici din Germania consideră că HOMOSEXUALITATEA este o „formă normală de predispoziție sexuală!”

 1. Ăștia au plecat de la concluzie și au organizat o conferință episcopală. Ce ”episcopi”, ce vremuri!?! Tare mult a decăzut Germania!!!

 2. http://www.culturavietii.ro/2017/10/05/bazele-conceptiei-sociale-ale-bisericii-ortodoxe-ultima-parte-homosexualitatea-si-transsexualitatea/

  Sfintele Scripturi și învățătura Bisericii Ortodoxe condamnă fără echivoc relațiile homosexuale, văzând în ele o pervertire păcătoasă a naturii umane create de Dumnezeu…

 3. Ce sansa istorica rateaza Constantinopolul! Daca nu se implica in politica internationala, Patriarhul Ecumenic avea sansa istorica de a convoca un sinod ortodox pe tema homosexualitatii. In situatia data, nu se va organiza nimic. Prin acest gest, Patriarhia de malurile Bosforului redevenea forta duhovniceasca care a fost in vremea pastoririi Sfantului Fotie cel Mare. Sper doar ca BOR sa tina steagul sus, cu orice cost. Asta insemnand chiar sistarea, de catre stat, a ajutorului financiar oferit Catedralei Nationale.

 4. Catolicii ravnitori vor gasi ortodoxia prin deciziile clerului catolic, lucreaza Dumnezeu.

 5. Eu i-aș întreba pe acei episcopi cum se împacă aceste concluzii la care au ajuns cu atenționările și interdicțiile lui Dumnezeu din Vechiul Testament. Mă întreb ce ar răspunde. Căci una este să ai înțelegere pentru drama homosexualilor, și alta este să prezinți homosexualitatea ca pe o normalitate care nu poate fi schimbată.
  Niște oameni de știință din afara Bisericii pot considera că au dreptate în studiile lor, deoarece ei nu Îl introduc pe Dumnezeu în ecuație, și nici nu știu că multe lucruri ar putea fi schimbate în om, dar nu cu forțe omenești, ci cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar niște episcopi ar trebui să privească lucrurile din punctul de vedere al credinței. Căci dacă nu, de ce ar mai vrea să se facă episcopi? Ca să se pronunțe doar în lucrurile în care cuvântul lor se intersectează cu morala necredincioșilor?

  @Robert: Interesantă observația…

 6. @Daniela G

  Pr. Ciprian Negreanu a spus-o intr-o predica, putin altfel, dar asta era ideea.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare