PAPA FRANCISC: BISERICA AR TREBUI SA CEARA IERTARE HOMOSEXUALILOR

27-06-2016 2 minute Sublinieri

francisc

Papa Francisc a spus ca Biserica Romano-Catolica si crestinii ar trebui sa ceara iertare homosexualilor pentru modul in care i-au tratat, transmite Reuters.

Vorbind reporterilor la bordul avionului ce il ducea inapoi la Roma din Armenia, el a spus si ca Biserica ar trebui sa ceara iertare si pentru modul cum a tratat femeile, pentru ca a fost oarba la exploatarea copiilor si pentru “binecuvantarea atat de multor arme” in trecut.

Intr-o conversatie libera lunga de o ora, traditionala in calatoriile sale internationale, Suveranul Pontif a fost intrebat daca este de acord cu recentele ale unui cardinal german, ca Biserica ar trebui sa-si ceara iertare homosexualilor.  

Papa Francisc a parut trist cand reporterul l-a intrebat daca aceste scuze nu ar trebui cerute mai repede din cauza uciderii a 49 de persoane intr-un club gay din Orlando, noteaza Reuters.

El a amintit invatamintele Bisericii ca homosexualii “nu ar trebui discriminati. Ei ar trebui respectati, ajutati duhovniceste.”  

Papa a adaugat: “Cred ca Biserica nu numai ca ar trebui sa sa-si ceara scuze… unei persoane gay pe care a jignit-o, dar ar trebui si sa-si ceara scuze saracilor, femeilor care au fost exploatate, copiilor care au fost exploatati (fortati sa munceasca). Trebuie sa ceara iertare pentru ca a binecuvantat atat de multe arme”. 

Biserica Catolica propavaduieste ca tendintele gay nu sunt pacat, dar actele homosexuale da, si ca homosexualii ar trebui sa incerce sa fie neprihaniti.

“Cine sunt eu sa judec” spunea Francisc despre homosexuali in 2013, in prima calatorie externa dupa alegerea ca papa.

Nota noastra:

Articolul original, din Reuters, se poate citi AICI. In realitate, titlul dat de Agentia Reuters si toata presa care i-a preluat, nu se justifica intru totul. Raspunsul papei Francisc a fost ambiguu, ca de obicei, evitand formulele tari si clare, preferand sugestiile si formularile care sa incante urechile presei liberale si anticrestine. In articolul original, papa a mai adaugat faptul ca exista “traditii in unele tari, unele culturi, cu mentalitate diferita pe chestiunea homosexualitatii” si ca “exista unele demonstratii gay care sunt prea ofensatoare pentru unii”. Redactorii Reuters au adaugat insa ca Papa ar fi sugerat ca aceste traditii diferite nu ar trebui sa duca la discriminarea homosexualilor.

Nu e prima oara cand Papa face astfel de afirmatii “spectaculoase”. Precedenta tot in cadrul unei calatorii cu avionul a fost facuta. Recent, Vaticanul a organizat un Sinod dedicat Familiei, existand riscul unor schimbari in invataturile catolice despre familie si sexualitate (nu a mai fost cazul, in special datorita ponderii cardinalilor traditionalisti din tarile Lumii a Treia). Papa a dat publicitatii si o exortatie pe tema familiei (Amor Laetitia) al carui comentariu poate fi citit AICI.

*


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “PAPA FRANCISC: BISERICA AR TREBUI SA CEARA IERTARE HOMOSEXUALILOR

 1. E aberant ori eu nu mai inteleg nimic:……”daca aceste scuze nu ar trebui cerute, mai repede, pt.uciderea celor 49…..”Ce treaba are biserica cu uciderea celor 49,doar daca nu cumva comanda uciderii a facut-o …….DOAMNE AJUTA!
  PS.-Oare atat de lipsiti de Dumnezeu sunt incat sa nu mai faca diferenta intre alb si negru?.Ar mai fi o varianta,aproape sigura.Incet,incet ”implementarea” homo in ” normalitatea” bisericii catolice.

 2. @ Gheorghe:

  Vedeti si nota noastra si cititi intreg contextul raspunsului (care, oricum, nu se justifica, asta e clar!), dar ziaristii l-au si provocat pe Papa, l-au tras de limba si apoi i-au folosit vorbele pentru interesul lor. Nu cred ca se va implementa normalizarea homosexualitatii nici in romano-catolicism, cel putin pana la Antihrist, dar e cert ca Francisc a vrut de la inceput sa se arate tolerant, deschis, open-minded… insa in limitele doctrinei sale, fara sa sara dincolo de limita asta in mod formal. Insa si asa se vede, pentru cine avea alte asteptari, ce hram poarta. Doar ca nu trebuie nici supra-interpretate spusele sale. oricat ar fi el de Papa de la Roma si oricat ar fi impins sa aggiorneze “biserica” lui pana la capat, tot nu-si poate permite asta. Insa ce poate, face – arunca asa cate o vorba echivoca si neaparat plina de “smerenie”, asumand vinovatii ale trecutului si lasand sa fie amestecate/confundate cu asumarea unei culpe (inexistente, fireste) pentru crime prezente. Homosexualii tot incearca sa faca din masacrul de la Orlando un soi de “Colectiv” al lor, un soi de mini-holocaust intemeietor, si pentru asta cauta sa atraga culpabilitatea crestinilor. Desigur, Papa, desi a raspuns mult mai nuantat, tot le-a facut jocul “politic corect”. Dar e treaba lui cum va raspunde pentru sminteala ce o face.

 3. Ziaristii il trag de gura pe Papa Francisc pentru ca inainte de a fi papa, la el in Argentina, zicea ca gay-ii sunt copiii satanei. Si acum e papa si e politicos.
  In plus e iezuit si in toate cartile moderne din Vest se povesteste ca iezuitii sunt smecheri, si sigur stie si presa asta, asa ca vor sa-l prinda cu o homofobie live sa isi faca distractie.
  Dar din raspunsul dat de el mi s-a parut destul de clar cand a zis “nu mai degraba si-ar cere scuze si pentru… si pentru?”, ca nu vrea sa intre in show-ul cu Orlando si nici nu i se pare punct esential cererea de scuze in aceasta directie dar ca ar trebui facuta. Aici presa a rasucit foarte mult stirea, in care moment azi si eu m-am panicat ..totusi, chiar asa? A ajuns papa chiar promotor LGBT? Dar pe urma am recitit si este clar (cum zic catolicii azi pe net”cat de clar poate un iezuit”) ca Vaticanul nu vrea sa intre in show-ul post-Orlando, show jignitor si la adresa gay-ilor, ca moartea unora dintre ei este motiv de show si artificii colorate. Oare nu se trezesc si ei? Ca oameni sunt si ei, dar se pare ca desfranarea lor chiar e mai profunda decat multe altele, ca nu poti vorbi cu ei, majoritatea, despre faptul ca sunt in pacat, ca sunt inselati intr-un mod foarte pervers.
  Despre papa se tot zice ca e rasucistic de fapt, lucru tipic ordinului lui, asa ca e posibil sa fie foarte anti-gay si acum doar zice. Dar cat timp el este smecher si infiltreaza la loc catolicismul in Vestul secularizat, ii sminteste cei pe care il urmeaza cu mesaje cu dublu sens in lucruri in care Sfintele Scripturi sunt foarte clare.
  E posibil sa isi schimbe discursul complet dupa ce se termina anul milovistirii inaugurat chiar de el care se termina prin septembrie parca…. Pana atunci, cine vrea sa urmearasca ce zice, trebuie sa citeasca cuvant de cuvant ce zice, la fiecare declaratie, ca sa nu interpretezi cum vrea presa.
  Eu recunosc ca am zis ca voi citi mai des ce zice papa dupa ce se termina cu acest an mai special al Romei cand trendul este sa fim impaciutori si atat.

 4. Ciudate vorbe de la cine este considerat (sau se auto-considera) loctiitorul lui Hristos pe pamant si isi bazeaza autoritatea pe Biblia pe care o submineaza.

  Domnul/Papa Francisc are o memorie scurta si selectiva a Bibliei exact precum un politician.

  Implicatia spuselor dumnealui este ca Dumnezeu a gresit pedepsind Sodoma si Gomora iar vorbele Apostolului Pavel in Epistola catre Romani trebuie ignorate, citez:

  “25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
  26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
  27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
  28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
  29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
  30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
  31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
  32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.”

  Mie mi se se par aceste vorbe chiar foarte potrivite pentru lumea in care traim si pentru cei care incearca (si reusesc) sa ne manipuleze.

 5. Poate si Apostolul Pavel ar trebui sa ceara scuze post-mortem prin intermediul papei Francisc (am folosit intentionat litere mici ) pentru mesajul clar, care nu lasa loc de interpretari, din Epistola sa catre Romani (vezi comentariul de mai sus)

 6. Pana una alta,un reportaj marca “In premiera” ne arata ca fertilizarea in vitro nu e numai un act medical etic,dar chiar crestinesc.Revenim cu detalii.

 7. Cred ca Sfantului Apostol Petru nu prea-i ardea de glume cand spunea acestea: “Si cetatile Sodomei si Gomorei, osandindu-le la nimicire, le-a prefacut in cenusa, dandu-le ca o PILDA NELEGIUITILOR DIN VIITOR.”

 8. @Adrian Cazan
  Bine punctat.
  Cu cat vorbeste papa mai des despre homosexuali, cu atat aia prind mai mult curaj si spun ca sunt OK. E prins in corzi de veliar, si isi mai da si el un cap in gura la constiinta. Sa ne rugam sa se mantuiasca pentru ca daca se intampla asa o minune, trage pe multi la adevar. Deocamdata ii trage la momente lirice. De aceea ii ard pe toti orele de religie, pentru ca acolo se spune clar ca sodomia e un pacat, ca sa bage la cap si baietii si fetele, si asta ar anihila pentru unii copii sau ar face un pic mai relative indemnurile spre desfranare induse la oara de educatie sexuala.

  Tocmai mi-a aratat cineva un articol despre crucile din Timisoara impotriva refugiatilor si a ereziilor ecumeniste agatte la un pasaj. Am si eu o intrebare, alea nu sunt cruci de Lorena? Sunt alea ortodoxe? Si mai am o intrebare: are voie sa impartaseasca oamenii diaconul? La Manastirea Sag, de ceva vreme, un an-doi, slujba se savarseste in biserica mare, dar la momentul impartasaniei, diaconul ia potirul si se duce prin curte, vreo 15-20 de metri pana in biserica mica, unde impartasesc copiii.

 9. Si diaconul PERSONAL impartaseste copiii. Am vrut d emulte ori sa intreb, dar ma uitat. Bineinteles ca acolo slujeste si cineva iubitor de papa.

 10. @Adrian Cazan
  Cred ca din cauza scolasticii, care este un fel de hermeneutica adica continutism (sa ignoram consecintele si semnificatiile, a ce zici si sa ne concentram exact pe ce ai zis) nu reusesc catolicii, adica liderii lor de la Roma, sa inteleaga de ce este evident ca filioque implica ca ei se reneaga ca si crestinii negand insasi Impartasania si cuvintele Domnului, daca implica ca mai este vreo alta cale spre Tatal decat prin Fiul. Daca s-ar concentra si pe consecintele a ceeace zic eu cred ca ar intelege si s-ar schimba multe lucruri in bine pentru crestinism, in mod firesc nu cu forta cum se tot incearca prin ecumenism. Dar ei l-au stabilit pe Tomas Aquinas doctor al bisericii lor si sfant si acum tot ceeace zic dogmatic trebuie trecut prin filtrul lui Aquinas. El era un om cinstit cred eu, si inteligent, dar asta nu inseamna ca mai era si sfant. Nu vreau sa vorbesc cuvintele rele despre el ca persoana, ci faptul ca acum e canon ce a zis el pentru catolicismul modern si ei stau in loc.
  Desi e posibil ca doar asa un papa din asta slobod la vorba si consecvent bagacios de nu stii ce vrea de fapt, sa aibe si curajul, cand va intelege, daca o va face si numai asa, nu de forma ca sa bem un ceai cu Patriarhii, sa declare filioque erezie si vedem pe urma ce se mai intampla daca ne permite Dumnezeu atat timp din cat ce a fost risipit.

 11. Papa se debaraseaza de episcopii traditionalisti si ierarhii “anti imigranti” si “xenofobi” care nu agreeaza primirea si binecuvantarea musulmanilor la slujbe.

  Bishops who are too traditionally inclined, or promote it in their dioceses, or who allow the celebration of the traditional form of the Roman Rite to an extent that it goes beyond a niche, don’t have it easy under Pope Francis.
  This is already being felt by Bishop Mario Oliveri of Albenga-Imperia on the Italian Riviera. Despite the above-average earnings in his diocese, he was overthrown by Pope Francis in January 2015.

  Don Angelo Chizzolini for his part, has come into the headlines as an alleged “anti-immigrant priest.” In a broadcast of an Italian private television channel, he was presented as a “xenophobe”. He had refused the reception of asylum seekers in his rectory and also refused to bless a dead Muslim. The latter was the initial spark for the negative media attention for the priest.
  http://eponymousflower.blogspot.ro/search/label/Bishop%20Mario%20Oliveri

  Bishop in scandal-ridden Italian diocese resigns
  The Vatican gave no official reason why Pope Francis on Thursday accepted the resignation of Bishop Mario Oliveri of the Albenga-Imperia diocese nearly three years before the official retirement age of 75.
  But it was clear that Francis wanted him gone.
  Oliveri’s small northern Italian diocese, which he had run for more than 25 years, had become a magnet for devotees of the old Latin Mass and other high church rituals.
  https://www.ncronline.org/news/accountability/bishop-scandal-ridden-italian-diocese-resigns

 12. Dupa ce a fost ales “omul anului” pentru “deschiderea” fata de homosexuali, avorturi si divorturi, Papa Francisc va face “cateheza” cu cei mai influenti si bogati oameni din lume!

  ROME, Italy, September 7, 2016 (LifeSiteNews) — Time/Fortune Global Forum 2016 announced that Pope Francis will give an address to their inaugural gathering of the world’s top 500 CEOs and Time magazine’s 100 most influential people. The unprecedented meeting will take place in Rome and the Vatican on December 2-3. The two-day conference will be capped by an address from the Holy Father, Time announced Tuesday.

  The grand event follows Time magazine’s nomination of Pope Francis as the Person of the Year in his election year of 2013. In a video titled “Why TIME chose Pope Francis,” TIME contributor Howard Chua-Eoan explained that it is Pope Francis’ “openness” to people with homosexual tendencies, women who have had abortions, and “divorced” and “remarried” Catholics that inspired the nomination. “He is just more open so these people are willing to come back to the Church without having to deal with the actual rules.”
  https://www.lifesitenews.com/news/time-magazine-event-to-feature-pope-francis

 13. Scaunul papei se clatina puternic: i se cere demisia pentru a preveni scindarea bisericii!

  Pro-Pope Francis Cardinals Seek His Resignation to Avoid Schism
  A group of cardinals who supported Pope Francis now want him to resign and be replaced
  http://www.onepeterfive.com/pro-pope-francis-cardinals-seek-resignation-avoid-schism-reports-times-london/

 14. Pingback: Papa Francisc: Biserica trebuie sa invete sa RENUNTE la vechile TRADITII si sa la dorinta de CLARITATE
 15. Pingback: Papa Francisc acuzat de IDOLATRIE de fostul șef al Congregației pentru Doctrina Credinței, cardinalul Gerhard Müller. Sinodul Amazonian este considerat ca „SEMN AL VREMURILOR DE PE URMĂ” de conservatori catolici si prefigurare a „URÂCIUNII PUS
 16. Pingback: PAPA FRANCISC afirmă într-un documentar recent lansat că susține PARTENERIATELE CIVILE GAY. Reacții din lumea catolică tradițională și legătura cu alegerile prezidențiale din SUA/ În aceeași perioadă, pontiful iezut a condus o ceremonie SINC
 17. Pingback: PAPA FRANCISC, MEGASTAR IN ROMÂNIA. Din nou despre MODESTIA... OSTENTATIVA, pe profil antihristic, a "Sfantului Parinte". "MINUNILE" METEOROLOGICE si "PIOSENIA" FATARNICA a ziaristilor globalisti si a activistilor atei care
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare