PAPA FRANCISC atacat vehement de ONG-urile LGBT. Liderul Vaticanului a afirmat ca parintii copiiilor homosexuali ar trebui sa recurga la psihiatru. Totodata, un inalt cleric catolic, Carlo Maria Viganò, ii cere demisia Papei Francisc pentru acoperirea unui cardinal compromis si denunta “CURENTUL HOMOSEXUAL” care ar domina VATICANUL

29-08-2018 4 minute Sublinieri

PATRIARHUL DANIEL l-a invitat pe PAPA FRANCISC

  • Anghel Buturuga:

Bietul papa Francisc. Tocmai ce a semnat certificatul de deces al “eroului” mediatic al regresistilor iliberali ce a fost pana acum

“Papa Francisc le-a recomandat părinților care constată o înclinație către homosexualitate la copii lor să recurgă la psihiatrie pentru aceștia, în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică în avionul care l-a dus din Irlanda la Roma, relatează AFP. Asociațiile care apără drepturile persoanelor LGBT denunță declarațiile Papei ca fiind iresponsabile.”

Aduceti-mi aminte, cand a fost ultima oara cand un ultra-conservator de frunte ortodox si – cf. Accept/MosaiQ, putinist – i-a trimis pe homosexuali la psihiatru?

Nu va mai osteniti, ca nu a existat vreunul.

Sa citim mai departe ce a zis Papa:

“”Mai întâi le-aș spune să se roage, să nu condamne, să dialogheze, să înțeleagă”, a spus Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, întrebat de un jurnalist ce le-ar spune părinților care constată la copilul lor înclinații homosexuale.

”Atunci când începe în copilărie, sunt multe lucruri care pot fi făcute de către psihiatrie pentru a vedea cum sunt lucrurile, și este cu totul altceva atunci când se întâmplă după douăzeci de ani”, a mai spus Papa.

”Nu voi spune niciodată că tăcerea este un remediu. Ignorarea fiului sau fiicei care are tendințe homosexuale e un defect de paternitate și maternitate”, a continuat acesta.”

Si reactiile starnite:

“”Condamnăm comentariile care se referă la ideea că homosexualitatea este o boală. Dacă este o maladie, aceasta este homofobia ancorată în societate care persecută persoanele LGBT”, a reacționat purtătorul de cuvânt grupului Inter-LGBT, al Clémence Zamora-Cruz.

Aceste cuvinte sunt șocante pentru că au ca țintă copiii, a continuat ea, readucând aminte că ”studiile au arătat că riscul de sinucidere este mai mare printre tinerii LGBT”.

Totodată, SOS Homophobie a reacționat pe Twitter scriind că afirmațiile papei sunt grave și iresponsabile și că incită la ”ură” față de persoanele LGBT.””

Ei, vedeti? Cum se gandesc ei, activistii gay, la binele si interesele superioare ale copiiilor!

Corupția a ajuns la vârful ierarhiei Bisericii, a declarat fostul ambasador al Vaticanului în SUA într-o scrisoare prin care îi cere Papei Francisc să demisioneze.

Fostul ambasador al Vaticanului în Statele Unite a scris o scrisoare explozivă în care pretindea că Papa Francisc știa despre acuzațiile de abuz sexual împotriva fostului Cardinal Theodore McCarrick de ani de zile, dar a ales să-l acopere. Extraordinara scrisoare de 11 pagini a fost publicată duminică de Registrul Național Catolic și LifeSiteNews și este atribuită Arhiepiscopului Carlo Maria Viganò.

NBC News titrează că nu a putut fi confirmată autenticitatea scrisorii sau pretențiile sale. “Papa Francisc trebuie să fie primul care să dea un exemplu pozitiv cardinalilor și episcopilor care au acoperit abuzurile lui McCarrick și să-şi dea demisia împreună”. El a mai afirmat că înalții oficiali ai Vaticanului au știut încă din 2000 că McCarrick a invitat în mod regulat tinerii seminariști în patul lui, şi culmea, l-au promovat.

Viganò a mai scris că Papa Benedict al XVI-lea a impus în cele din urmă sancțiuni asupra lui McCarrick în 2009 sau 2010, ordonându-i să se retragă într-o viață de rugăciune și penitență, dar că Papa Francisc a ales să-l reabiliteze ridicându-l la rangul de “consilier de încredere”. Vaticanul, deocamdată, tace.

În scrisoare, Vigano a scris că l-a informat pe Francisc despre acuzațiile împotriva lui McCarrick imediat după ce a fost ales în 2013.

Fostul diplomat al Sfântului Scaun a adăugat că a fost surprins să afle că McCarrick, care a slujit ca arhiepiscop de Washington din 2001 până în 2006, a început să călătorească în misiuni, în numele bisericii, imediat după conversația sa cu Papa Francisc. McCarrick a trebuit să se pensioneze în calitate de arhiepiscop în 2006, când a împlinit 75 de ani, dar a devenit un emisar al Vaticanului, după ce a fost ales Papa Francisc. Acesta călătorește în puncte fierbinți internaționale precum Iranul și face lobby pentru parlamentarii din Washington.

Declaraţia papei Francisc din Knock, Irlanda de Vest

“Niciunul dintre noi nu poate să nu fi fost mișcat de poveștile tinerilor care au suferit abuzuri, şi li s-a furat inocența”, a declarat astăzi Papa Francisc în timpul unui discurs din Knock, Irlanda de Vest. “Această rană deschisă ne provoacă să fim fermi și hotărâți în căutarea adevărului și dreptății”, a adăugat el. “Eu cer iertarea Domnului pentru aceste păcate și pentru scandalul și trădarea simțită de atâția alții în familia lui Dumnezeu”, a concluzionat Papa Francisc.

  • Hotnews:

Vaticanul știa despre abuzurile sexuale mușamalizate în Pennsylvania, susține procurorul care se ocupă de caz

Josh Shapiro, procurorul care se ocupă de cazul construit împotriva preoților din Pennsylvania care au comis abuzuri sexuale de-a lungul a 70 de ani, susține că Vaticanul a știut întotdeauna că astfel de acțiuni sunt mușamalizate în statul american. Shapiro susține că autoritățile Bisericii Romano-Catolice au avut acces nemijlocit la arhive secrete pe care preoții din stat le puneau la dispoziția superiorilor lor, scrie agenția de știri Reuters.

Deși episcopiile catolice din Pennsylvania au negat sistematic implicarea lor în acțiuni de abuz sexual față de mii de copii, aceștia ar fi documentat în secret aceste cazuri și, susține Shapiro, ar fi trimis informații constant la Vatican.

Shapiro a prezentat pentru prima dată acuzațiile la adresa Vaticanului pe 14 august, în timpul unei conferințe de presă cu ocazia căreia procurorul a prezentat raportul întocmit în urma investigației de doi ani.

Ipoteza unui complot ultraconservator împotriva Papei renaște, după atacul violent lansat de un fost ambasador al Vaticanului

Atacul frontal împotriva Papei lansat de un fost ambasador al Vaticanului, care îl acuză că a acoperit un cardinal american suspectat de abuzuri sexuale, a reînviat luni ipoteza unui nou complot al ultra-conservatorilor, afirmă observatori avizați, potrivit AFP.

“Nicio greșeală: acesta este un atac coordonat care îl vizează pe Papa Francisc”, arată, spre exemplu, un editorial publicat pe site-ul National Catholic Reporter, un săptămânal progresist american.

“Un puci este în curs și dacă episcopii americani nu îl apără în bloc pe Sfântul părinte în următoarele 24 de ore alunecăm spre o schismă în Statele Unite”, crede editorialistul Michael Sean Winters. “Dușmanii lui Francisc au declarat războiul”, adaugă el.

Nicolas Seneze, vaticanist al cotidianului francez La Croix, constată și el o “evidentă dorință de a-l ataca pe Francisc”. “S-a trecut la un stadiu superior: oamenii care cred că Francisc este periculos pentru Biserică nu mai au limite”, a comentat el.

În Italia, site-ul specializat Il Sismografo, care realizează o revistă a presei mondiale privind actualitatea bisericii catolice, spune că “operațiunea a fost montată” de fostul ambasador al Vaticanului la Washington Carlo Maria Vigano, “un personaj obscur, mincinos, ambițios și intrigant”.

Arhiepiscopul conservator Carlo Maria Vigano îl acuză pe Papă, într-o scrisoare de 11 pagini publicată sâmbătă, că a ignorat cu bună știință semnalările legate de acțiunile cardinalului american Theodore McCarrick, prezentat drept un prădător sexual. Acesta cere demisia Papei Francisc.

Cardinalul McCarrick a fost în cele din urmă demis de Papă în iulie, în urma unei anchete privind acuzațiile de abuzuri comise în urmă cu mai multe decenii asupra unui adolescent de 16 ani.

Vigano nu este un necunoscut. A fost secretarul general al guvernoratului – un fel de primărie care gestionează statul Vatican – poziție din care a descoperit și denunțat corupția din această administrație.

Alertele sale l-au condus însă, spre marea sa decepție, să fie numit departe de Roma, în postul de nunțiu apostolic (ambasador) la Washington. Prelatul de 77 de ani a demisionat în 2016.

Editorul revistei iezuite America, Matt Malone, a publicat la rândul său o serie de fotografii tulburătoare, pe contul său de Twitter, în care arată discuții aparent cordiale între fostul papă Benedict al XVI-lea și cardinalulo McCarrick.

Scrisoarea fostului ambasador atacă de asemenea violent “curentul homosexual” care domină, potrivit acestuia, înalta ierarhie a Bisericii, publicând o lungă listă de nume. Acesta a atacat și persoanele din Biserică ce nu pun pe același plan homosexualitatea și pedofilia.

O serie de site-uri catolice ultra-conservatoare îl prezintă pe Papă drept un progresist periculos, deoarece pledează pentru primirea homosexualilor în parohii.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PAPA FRANCISC atacat vehement de ONG-urile LGBT. Liderul Vaticanului a afirmat ca parintii copiiilor homosexuali ar trebui sa recurga la psihiatru. Totodata, un inalt cleric catolic, Carlo Maria Viganò, ii cere demisia Papei Francisc pentru acoperirea unui cardinal compromis si denunta “CURENTUL HOMOSEXUAL” care ar domina VATICANUL

  1. Pingback: Papa Francisc: Biserica trebuie sa invete sa RENUNTE la vechile TRADITII si sa la dorinta de CLARITATE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare