UCIGASUL PREOTULUI TUDOR MARIN, ATRAS DE O SECTA NEOPROTESTANTA? Politia din Focsani si vecinii spun ca nu (VIDEO)

19-06-2012 7 minute Sublinieri

 • Criminalul preotului de la Focsani se credea un “ostean” al Vechiului Testament! Tulburat de invataturile unei secte din SUA (sursa)

Florentin Puscoiu, barbatul in varsta de 30 de ani care l-a injunghiat, sambata, in Biserica “Sfantul Ioan Botezatorul” din Focsani, pe parintele Tudor Marin, era simpatizant al unei secte neoprotestante de origine americana.Puscoiu urmarea pe internet o revista editata de aceasta organizatie religioasa si ajunsese sa creada ca preotii ortodocsi se inchina la “chip cioplit” si incalca grav legile lui Dumnezeu. In cele din urma, barbatul a decis sa ia din casa un cutit si sa-i ucida pe cei care, in viziunea lui, propovaduiesc fals cuvantul Domnului.

Florentin Puscoiu s-a nascut intr-o familie de oameni foarte credinciosi si a fost crescut in spiritul ideilor religioase. Cat timp a fost mic, Florentin era nelipsit de la slujbele importante, la care asista impreuna cu mama si cu sora lui, Gina. In adolescenta, criminalul s-a dovedit un copil linistit si un elev silitor, care a intrat fara probleme la liceu. Surse apropiate familiei ne-au declarat ca Puscoiu a fost insa retras de la scoala de catre mama lui, care a decis ca este mai bine pentru el sa urmeze doar o scoala profesionala si sa invete o meserie. Anii au trecut, iar baiatul, care, cu exceptia unei batai in urma careia a fost lovit in cap cu o sticla de bere, nu iesea cu nimic in evidenta, a plecat in Italia sa-si caute norocul.

Departe de casa, tanarul a suferit un soc dupa ce a fost parasit de iubita. Cu inima ranita, Puscoiu a revenit la Focsani, in apartamentul parintilor sai. Aici, acesta era vizitat des de mai multi baieti interesati de religie, care in scurt timp au devenit singurii lui prieteni. In acest anturaj, tanarul s-a apucat sa studieze textele traduse in limba romana ale unei reviste de peste Ocean, publicata de o secta religioasa care functioneaza legal in Romania.

Complet debusolat din punct de vedere religios, Puscoiu s-a apucat sa interpreteze singur ideile sectei, care, printre altele, acuza Biserica Ortodoxa de faptul ca, rugandu-se la icoane, preotii ar incalca porunca lui Dumnezeu prin care este interzisa inchinarea in fata unui “chip cioplit”. Asa se explica de ce a hotarat Florentin Puscoiu sa ucida un cleric. I-a cazut victima parintele Tudor Marin (69 de ani), dupa ce, initial, a incercat sa atace in alte trei biserici, aflate mai aproape de casa lui, insa a renuntat din cauza faptului ca era prea multa lume. Inainte sa-l injunghie pe parinte in inima, criminalul a fost auzit cum i-a reprosat acestuia ceva legat de Vechiul Testament, un templu, o zeitate si pedeapsa cu moartea. De altfel, atunci cand a fost interogat de politisti, Puscoiu a explicat ca Tudor Marin nu era un preot adevarat, ci doar se prefacea.

Nota noastra:

Marturia ar corespunde ideii delirante a faptasului, conotatia neoprotestanta a interpretarii versetelor biblice fiind mai mult decat clara.

Nu este insa clar gradul de adevar din marturia data de… tabloidul CanCan, citat mai sus, atat timp cat autoritatile din Focsani si vecinii lui Puscoiu afirma ca nu ar fi facut parte din vreo secta (vezi mai jos).

In orice caz, fie atras de idei sectante, fie parte a unui cerc de prozeliti (aspect ce se cere lamurit), este greu de crezut ca aceasta ar fi cauza uciderii preotului Tudor Marin, ci mai degraba pretextul, modul grav dde manifestarea a unei patologii.


 • Ziarul de Vrancea: 

Exclusiv!! Culisele prinderii criminalului din biserică

Criminalul părintelui Tudor Marin le-a spus anchetatorilor că a făcut un bine pentru că a eliberat biserica de un “prooroc mincinos” u acesta a asistat la slujba religioasă oficiată de preot şi i s-a părut că poartă coarne de diavol u inspirat de cateva versete biblice s-a întors pentru a-l omorî u doi poliţişti au fost felicitaţi de ministrul de interne Ion Rus pentru că au adus informaţii esenţiale pentru prinderea autorului u Florentin Puşcoiu a fost găsit după o discuţie cu un preot paroh, dar şi după permisul de la bibliotecă, de unde împrumutase Biblia

 “Păziţi-vă de proroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori”. (Matei 7, Versetul 15). “Dar profetul care îndrăzneşte să spună în numele meu un cuvânt pe care nu i-am poruncit să-l spună sau vorbeşte în numele altor dumnezei, profetul acela trebuie să moară.” (Deuteronom, XVIII, 20). “Dar cine va răbda până la sfârşit, va fi mântuit. (Matei 24 Versetul 13).

Acestea sunt cateva dintre textele pentru care ucigaşul din Biserica “Naşterea Sfantului Ioan Botezătorul” a cerut explicaţii preotului Tudor Marin, iar după asasinarea slujitorului l-a lăsat la locul faptei şi se află însangerate, în posesia anchetatorilor. Acestea au fost, de altfel, şi una dintre principalele probe pe care procurorii s-au bazat pentru a ajunge la autor. Biblia din care au fost extrase aceste versete care l-au inspirat să comită crima a fost împrumutată de la Biblioteca Judeţeană, întrucat criminalul căuta înţelesuri pentru a scăpa de blestemele care-l bantuiau pe fondul unei depresii severe. Potrivit anchetatorilor, Florin Puşcoiu era convins că preotul era un “prooroc mincinos”, întrucat fusese recent la slujbă, unde a avut o vedenie potrivit căreia clericul purta două coarne de diavol. În dimineaţa crimei l-a mai căutat o dată pe preot, însă nu l-a găsit, pentru a reveni ulterior, înarmat. Anchetatorii presupun că bărbatul s-a înfuriat după ce a fost confundat cu un “sectant” sau cu un cerşetor, cu atat mai mult cu cat nu şi-a făcut cruce, ca orice creştin, cand a intrat în biserică.

Fanatic religios sau oaie pierdută de turmă?

Anchetatorii, chiar dacă nu şi-au propus să răspundă unei astfel de întrebări, au luat în calcul, pană la prinderea lui Florentin Puşcoiu ambele variante. Asta pentru că, la faţa locului, autorul lăsase foile pe care a scris versete biblice pentru care căuta anumite înţelesuri. Ce anume l-ar fi determinat pe criminal să ucidă un preot? Ce semnificaţie au versetele biblice lăsate la faţa locului şi de ce acesta venise cu ele la preotul Marin? Mai fusese criminalul la alţi preoţi? Au fost doar cateva dintre zecile de întrebări şi ulterior piste pe care au mers anchetatorii. Surse judiciare au recunoscut că echipa care a lucrat pentru a-l prinde pe criminal a stat pe baricade, muncind la turaţie maximă, mai bine de 18 ore. Aceasta în condiţiile în care omorul a avut un impact uriaş asupra opiniei publice, fiind unul din rarele cazuri de crime comise în biserică, în miezul zilei, acolo unde oameni se simt îndeobşte protejaţi. La mai puţin de 10 ore de la momentul comiterii teribilei fapte, tanărul de 30 de ani era deja în vizorul anchetatorilor. Cand oamenii legii au ajuns la domiciliul său, criminalul nu a dat nici un semn că ar fi agitat. A recunocut fapta spunand că “a primit ordin de la Dumnezeu”.Nu a opus rezistenţă, a fost cooperant, ba chiar era convins că a făcut un bine, totul pe fondul motivaţiilor sale religioase. Este de o inteligenţă peste medie. Abia după miezul nopţii am avut dovada finală că el este autorul. Atunci ne-a venit răspunsul la expertiza dactiloscopilcă şi la cea grafologică”, ne-a precizat procurorul care a coordonat întreaga anchetă.

Stăpanirea de care a dat dovadă criminalul i-ar fi indus în eroare pe anchetatori dacă nu ar fi existat şi alte indicii, suficient de solide, pentru a fi pus sub acuzare. Anchetatorii spun că, în momentul în care i se lua declaraţie, Puşcoiu şi-a schimbat scrisul pentru ca acesta să nu fie recunoscut de procurori. Puşcoiu realizase că a lăsat la faţa locului probele care îl puteau incrimina şi, la scurtă vreme şi-a modificat atat forma cat şi înclinaţia scrisului. “Dacă eram canalizat de mic aşa cum ar fi trebuit, poate că acum eu eram în locul tău”, i-a spus acesta unuia dintre procurorii care îl anchetau şI care a făcut o remarcă la adresa “isteţimii” acestuia.

Teologi, preoţi, sectanţi, chemaţi în ajutor

Varianta unei crime plecand de la o motivaţie religioasă a fost elementul cheie a anchetatorilor. Acesta a fost motivul pentru care procurorii au solicitat tututor preoţilor, prin intermediul protopopilor, să afle dacă au existat incidente similare. “Am primit informaţii diverse, pe care ulterior le-am prelucrat pentru a folosi ceea ce ne era util în anchetă”, a precizat prim procurorul Ion Lefter. Acesta ne-a spus că a convocat pentru a discuta inclusiv liderii grupurilor religioase din judeţ, altele decat ritul creştin ortodox, pentru a stabili dacă, printre adepţii lor există persoane care s-ar plia pe profilul psihologic creionat de psihologii criminalişti care au făcut parte din echipa operativă. Anchetatorii au reuşit să identifice în seara respectivă provenienţa versetelor biblice, acestea făcand parte dintr-o Biblie creştin ortodoxă. “Nu făcea parte din nici o sectă, chiar dacă familia îl bănuia pe fondul schimbării de comportament afişate după revenirea din Italia, în aprilie. Acolo se pare că a suferit şI o decepţie în dragoste, pentru că a fost părăsit de prietena sa. În plus, bănuim că a avut probleme cu patronul la care a lucrat, care l-ar fi acuzat de un furt. O să verificăm şi aceste aspecte, dar sunt aspecte secundare ale anchetei pentru moment”, au precizat anchetatorii. Ulterior, la percheziţie, anchetatorii au descoperit cartea luată cu împrumut de la Bibliotecă, o Biblie ortodoxă cu foi îndoite. De altfel, Puşcoiu a susţinut şi în faţa anchetatorilor că a îndeplinit o “misiune divină”. Acesta le-a povestit oamenilor legii că a mers într-o zi în biserica din Piaţa Unirii şi a avut o viziune potrivit căreia prelatul pe care avea ulterior să îl ucidă, era îmbrăcat în veşmintele preoţeşti dar purta coarne de diavol. “Era diavolul, era un fals preot”, le-a declarat criminalul în susţinerile sale. De altfel, pe una dintre foile scrise şi manjite de sange era notat unul dintre versetele din Deuteronom, care face referire la uciderea profetului fals, îmbrăcat în blană de oaie.

Nu a declarat recurs la măsura arestării

Chiar dacă a avut 24 de ore pentru a contesta măsura arestării preventive, Puşcoiu nu a contestat-o cu recurs, deşi avea dreptul de o face. La întrebarea adresată de instanţă „Vă pare rău, regretaţi ceea ce aţi făcut?”, inculpatul răspunde „Prefer să nu răspund la această întrebare”. Inculpatul, având ultimul cuvânt, a solicitat să i se facă dreptate semn că se consideră o victimă, după cum arată şi anchetatorii. Florentin Puşcoiu a solicitat instanţei să fie anunţat unchiul său sau mama sa cu privire la arestare, ştiut fiind că se afla în relaţii tensionate cu tatăl său de la Boţarlău.

Doi agenţi de poliţie i-au dat de urmă criminalului

Doi agenţi de la Poliţia Focşani au adus informaţia decisivă pentru prinderea autorului crimei comise la Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii. Agentul şef principal Săndel Neagu şi agentul şef Emil Stoica au fost recompensaţi cu “mulţumiri prin dispoziţie de zi”, de către ministrul de interne Ioan Rus. Cei doi au reuşit să aducă informaţia decisivă care a dus la prinderea criminalului. Agenţii nu vor primi nici o premiere financiară, dar răman cu meritul că au fost “oamenii decisivi” în prinderea unui criminal periculos. “Cei doi poliţişti au ajutat din plin la prinderea autorului. Au adus informaţia cea mai importantă despre un posibil suspect, care s-a dovedit în cele din urmă a fi autorul. În cursul zilei de sambătă, au fost primite foarte multe informaţii şi au fost audiate zeci de persoane. Cei doi poliţişti au discutat cu sute de cetăţeni, dar şi cu unii preoţi parohi şi au reuşit să ne aducă informaţia cea mai importantă”, ne-a spus comisarul şef Ionel Popescu, şeful Poliţiei. Ieri, poliţiştii vrânceni au fost felicitaţi de ministrul Ioan Rus pentru activitatea desfăşurată în soluţionarea cazului de omor. “Conducerea inspectoratului mulţumeşte întregului colectiv care a contribuit la identificarea şi prinderea bărbatului în cauză, precum şi populaţiei care s-a preocupat să furnizeze informaţii utile cu privire la potenţiali suspecţi”, informează Poliţia vranceană. Cei doi agenţi de poliţie au aflat identitatea autorului după o disciuţie cu preotul paroh al criminalului şi după o vizită la Biblioteca Judeţeană. Se pare că preotul paroh le-a spus celor doi poliţişti faptul că un tanăr a venit în cursul săptămanii trecute în biserică cu cateva cărţi de rugăciuni. A cerut ajutorul preotului, care l-a îndrumat însă să facă rost de o Biblie. Florentin Puşcoiu a mers la Bibliotecă şi a primit un permis pentru a împrumuta cărţi. Prima carte aleasă a fost o Biblie. După fişa întocmită la bibliotecă, cei doi agenţi au găsit toate datele necesare identificării. Criminalul va fi transportat la Spitalul Penitenciar Jilava pentru a fi supus unei expertize psihiatrice. Astăzi, de la ora 10.00, victima sa, preotul Tudor Marin, va fi condus pe ultimul drum. (S. VRÎNCEANU, G. SAVA, D. CHIRIAC)

 

Perchezitie la domiciliul suspectului principal de crima in cazul preotului Marin

Vezi Galeria foto!!!Punct de prim-ajutor la mormantarea preotului Marin

Autorităţile municipale au fost nevoite să înfiinţeze un punct de prim-ajutor ad-hoc în Piaţa Unirii, acolo unde în această dimineaţă s-au adunat în jur de o mie de oameni pentru a asista la funeraliile preotului Tudor Marin, ucis sambătă dimineaţă de un fanatic chiar in fata altarului bisericii Naşterea Sfantului Ioan Botezătorul” din centrul Focşaniului.

În fruntea mirenilor îndoliaţi se află zeci de preoţi din toată arhiepiscopia, în frunte cu ÎPS Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Întrucat biserica s-a dovedit neancăpătoare, sicriul preotului a fost instalat în faţa lăcaşului, sub un cort alb, acolo unde preoţii au oficiat toată randuiala creştinească specifică clericilor mutaţi către Domnul. Pe parcursul slujbei, atmosfera a fost una încărcată de emoţie, solemnitate şi evlavie, clericii încercand să mangaie suferinţa familiei şi enoriaşilor. Protopopul Nicuşor Cobzaru, de la Protoieria 1 Focşani, a izbucnit în lacrimi atunci cand a început să vorbească despre preotul Marin, spunand că „nimic nu este întamplător pe lume” şi că preotul nu va pleca ci îşi va dormi somnul de veci în spatele bisericii unde a slujit vreme de 21 de ani. Se ştie că din perspectivă creştină, moartea nu este un sfarsit, ci doar o trecere spre un nou început, autentic şi vesnic. Pentru că afară este foarte cald, iar printre cei participanţi la slujbă sunt foarte mulţi bătrani, Crucea Roşie a intervenit cu caţiva voluntari pentru a distribui apă. La punctul de prim-ajutor amenajat la Ateneu au venit deja mai multe persoane în pragul leşinului, care au avut nevoie de ajutor şi mai ales de hidratare. Viceprimarul Bogdan Matişan a declarat reporterului nostru că primăria nu-şi permite să plătească o ambulanţă cu echipaj specializat pentru eventualele cazuri de leşin care ar putea părea, mai ales că ne aflăm sub avertizare de caniculă. Totuşi, în zonă au fost aduşi caţiva voluntari de la şcolile sanitare care oferă apă participanţilor refugiaţi sub umbra puţinilor copaci rămaşi în parc. La această oră cortegiul înconjoară biserica, iar în următoarele minute trupul preotului urmează să se întoarcă în ţărană. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe dreptul preot Tudor Marin şi să-i întărească familia greu incercata in aceste zile! (Silvia VRINCEANU)


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “UCIGASUL PREOTULUI TUDOR MARIN, ATRAS DE O SECTA NEOPROTESTANTA? Politia din Focsani si vecinii spun ca nu (VIDEO)

 1. Omul acesta este doar un ratacit, bantuit de duhuri necurate. Orice, dar absolut orice secta ar fi fost cea care l-a “vrajit”, atat timp cat se revendica din Sfintele Scripturi, Sa nu ucizi! este porunca. Aici chiar nu exista loc de interpretare sau traducere gresita.

 2. Vedeţi la înregistrarea din 17 iunie, la 01.29.30 ce spune omul acela că i-ar fi zis Florentin Puşcoi acum ceva vreme. Se încarcă un pic mai greu înregistrarea.

  http://www.rtv.net/emisiune/ultima-ora_656.html

 3. Inca ceva ce s-a scris zilele astea in ziare si era important de retinut, citez:

  “Prietenii şi familia au povestit că, în anul 1995, şi-ar fi atacat mama cu un cuţit şi a fost internat pentru scurt timp într-un spital de psihiatrie. În urmă cu un an, Puşcoiu a fost prins de poliţişti cu o armă albă asupra lui şi i s-a deschis dosar penal. De când a venit din Italia, Puşcoiu era de nerecunoscut de către prieteni, umbla cu Biblia după el şi era preocupat de descifrarea versetelor.

  Citiţi mai mult: Apostolul Satanei a ucis în Casa Domnului – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/apostolul-satanei-a-ucis-in-casa-domnului-987297.html#ixzz1yHZlrc8R
  EVZ.ro
  (EVZ)

  Deci avea antecedente si probabil pe fondul frustarilor avute, a cautat sa se elibereze de furia pe care o acumulase in ultimul timp. Si probabil ca a discutat cu sectanti sau a avut acces la publicatiile martorilor lui iehova (cred ca de ei e vorba, ei isi impart cu generozitate revista lor ‘turnu de veghe’). Este tipic sectantilor sa mearga cu biblia in mana si sa fie preocupati de o asa zisa descifrare a versetelor. Aceasta plus problemele psihice au creeat o combinatie letala.

 4. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe parintele ! Amin !

  Cit despre tinar, este limpede ca e bolnav psihic si are nevoie de ajutor pentru readucerea lui la normalitate, la pocainta adanca. Chiar si dupa oribila crima comisa, trebuie sa intelegem ca si el este un suflet pe care Dumnezeu il iubeste si-l asteapta sa se intoarca la El ! Acum este momentul ca preotii nostri (Ortodocsi) sa-si arate Mila fata de acest suflet inselat de diavol si sa-l mangaie, sa-l ajute cu rugaciuni si cu post. Bineinteles ca si noi, ca si crestini Ortodocsi trebuie sa ne rugam si sa postim pentru acest suflet ! Vestea aceasta care a ajuns la noi, este Hristos care Ni se daruieste in chip de Mila din inimile noastre !

  BUNUL DUMNEZEU SA MANTUIASCA TOATE SUFLETELE, ASA CUM STIE EL ! PENTRU CA DUMNEZEU TOATE LE STIE SI TOATE LE POATE ! AMIN !

  Mircea

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare