Curtea Constitutionala a Bulgariei a decis: CONVENTIA DE LA ISTANBUL este NECONSTITUTIONALA! „Daca societatea isi pierde abilitatea de a distinge intre femeie si barbat, lupta impotriva violentei asupra femeii devine ceva formal”

27-07-2018 40 secunde Sublinieri

Curtea Constitutionala a Bulgariei a decis: CONVENTIA DE LA ISTANBUL este NECONSTITUTIONALA!

„Daca societatea isi pierde abilitatea de a distinge intre femeie si barbat, lupta impotriva violentei asupra femeii devine ceva formal”

Conventia de la Istanbul sterge granitele dintre sexe si acest lucru ar ingreuna combaterea violentei domestice. Drept urmare, se afla in contradictie cu Constitutia. Asa a decis Curtea Constitutionala vineri, cu o majoritate de 8 voturi la 4. 

Decizia a fost sustinuta de judecatorii Boris Velchev, Tsanka Tsankova, Stefka Stoeva, Kety Markova, Anastas Anastasov, Grozdan Iliev, Mariana Karagyozova-Finkova si Tanya Raykovska. Impotriva s-au pronuntat Rumen Nenkov, Georgi Angelov, Konstantin Penchev si Philip Dimitrov.

„In Conventie, prin definirea genului ca fiind un construct social, granitele de gen dintre barbati si femei sunt relativizate, si, daca societatea isi pierde abilitatea de a distinge intre femeie si barbat, lupta impotriva violentei exercitate asupra femeii devine ceva formal, un angajament neimplinit”, se afirma in decizie. 

Partidul de guvernamant al Buglariei a declarat, initial, Conventia, drept o prioritate, insa a retras din Parlament la presiunea partenerilor „patriotici” din coalitia de guvernare.

Decizia a ramas pe seama Curtii Constitutionale.

Pana acum, tarile din UE care nu au ratificat Conventia sunt Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Slovacia si Marea Britanie. 


Categorii

1. DIVERSE, Bulgaria, Ideologia genului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Curtea Constitutionala a Bulgariei a decis: CONVENTIA DE LA ISTANBUL este NECONSTITUTIONALA! „Daca societatea isi pierde abilitatea de a distinge intre femeie si barbat, lupta impotriva violentei asupra femeii devine ceva formal”

  1. Pingback: LEGĂTURA DINTRE IDEOLOGIA DE GEN (devenită normă juridică în România) și REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE (care este referendumul pentru definiția termenului de SOȚI)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare