ZECI DE MII DE PARTICIPANTI LA MARSUL PENTRU VIATA DIN 2018. Reportaje Video si relatari/ Intrunirea de la ORADEA. Discursul lui Mihai Gheorghiu/ Ana Sacrieru la Piatra Neamt: REFERENDUMUL NU MAI E DOAR PENTRU CASATORIE, CI PENTRU FIINTA NOASTRA/ Paris: cuvintele de “MAMA” si “TATA” nu se mai folosesc in actele civile!/ CROATII PROTESTEAZA FATA DE CONVENTIA DE LA ISTANBUL (Video)
NEWS.RO: “Marşuri ale vieţii” în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară: mesaje anti-avort şi în favoarea familiei tradiţionale – FOTO, VIDEO
Evenimentul “Marş pentru viaţă” a avut loc sâmbătă în Bucureşti şi în mai multe oraşe, participanţii declarându-se împotriva avortului şi în favoarea familiei tradiţionale şi solicitând sprijin pentru viitoarele mame,
Bucureşti: Marşul pentru viaţă a fost organizat de Asociaţia “Studenţi pentru Viaţă” şi s-a încheiat cu concertul Live for Life, susţinut de Aurelian Temişan
“Marşul pentru viaţă” – 2018 a fost organizat în Bucureşti de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă.
Participanţii, care s-au adunat în Parcul Unirii şi au plecat în marş până în Parcul Tineretului, au avut fotografii cu copii şi baloane colorate, care de altfel au decorat şi zona în care a avut loc concertul lui Aurelian Temişan.
Marşul a fost urmat de concertul Live for Life, susţinut de Aurelian Temişan.
Asociaţia solicită societăţii să ofere instrumente prin care să ajute femeile însărcinate, precum acordarea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizaţii, înfiinţarea de centre de sprijin pentru, unde femeile să poată beneficia, la cerere, de consiliere psihologică gratuită sau crearea posibilităţii legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate creşte copilul să îl încredinţeze spre adopţie imediat după naştere.
Marşul pentru viaţă se află la a opta ediţie naţională.
Alba Iulia: Aproape 1.000 de participanţi la „Marşul pentru viaţă”, printre care şi preoţi de diferite confesiuni
Aproape 1000 de persoane au participat, sâmbătă, la Alba Iulia la „Marşul pentru viaţă”, majoritatea celor prezenţi fiind tineri şi adolescenţi dar şi părinţi veniţi cu copii mici pe care îi purtau în braţe sau în cărucioare.
Oamenii s-au adunat, în jurul orei 15.00, în zona cetăţii din Alba Iulia, de unde au pornit pe jos într-un marş pe străzile oraşului, pe traseu câţiva tineri împărţind trecătorilor reviste şi fluturaşi cu mesaje împotriva avortului.
Majoritatea participanţilor la marş au fost tineri, adolescenţi şi copii, unii dintre aceştia fiind îmbrăcaţi în u tricouri albe pe care scria ”Stop avort!”.
Unii dintre cei prezenţi la marş au purtat pancarte cu mesaje precum: „Avortul ucide România”, „Opriţi uciderea celor nenăscuţi!”, „Noi susţinem viaţa!” sau „Copiii vor dragoste şi viaţă, nu moarte”.
În final, grupul de participanţi s-a oprit în Cetatea Alba Carolina, pe esplanada dintre Catedrala Ortodoxă şi Catedrala Romano-catolică, locul fiind ales simbolic în condiţiile în care la marş au participat oameni de toate confesiunile religioase.
Participanţii, printre care şi preoţi de diferite confesiuni religioase, au rostit, împreună o rugăciune pentru sufletele copiilor avortaţi.
Marşul pentru viaţă a fost organizat şi în alte localităţi din judeţul Alba precum Aiud, Blaj, Sebeş, Câmpeni şi Cugir.
Oradea: Peste 2.000 de participanţi la „Marşul pentru viaţă”. Au cerut referendum pentru familia tradiţională
Peste 2.000 de persoane [in realitate, au fost in jur de cel putin 5000 – n.n.] au participat, sâmbătă, la Oradea, la o amplă acţiune organizată de Coaliţia pentru Familie în cadrul căreia au cerut iniţierea unui referendum naţional pentru modificarea Constituţiei astfel încât căsătoria să fie definită ca unirea dintre un bărbat şi o femeie.
Oamenii, unii dintre aceştia veniţi împreună cu copii mici, s-au adunat în jurul orei 14,00, în Piaţa Unirii din centrul municipiului Oradea. Participanţii s-au rugat mai întâi împreună rostind rugăciunea „Tatăl nostru” după care au intonat Imnul Naţional al României.
În cadrul acţiunii au fost rostite discursuri în care s-a cerut organizarea unui referendum naţional pentru modificarea Constituţiei astfel încât căsătoria să fie definită ca unirea dintre un bărbat şi o femeie.
Unii dintre participanţi au adus steaguri tricolore dar şi steaguri ale Statelor Unite ale Americii, precum şi pancarte cu mesaje precum „Susţin familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”.
În final oamenii au pornit într-un „marş pentru viaţă” pe străzile municipiului Oradea.
Târgu Mureş: Sute de participanţi la „Marşul pentru viaţă”, printre care preoţi de diferite confesiuni şi medici
Câteva sute de persoane au participat şi la Târgu Mureş la un „Marş pentru viaţă”, printre participanţi aflându-se preoţi de diferite confesiuni, dar şi medici.
Acţiunea a început în Biserica greco-catolică „Bunavestire” din centrul municipiului unde a fost oficiată o slujbă specială pentru copiii nenăscuţi, iar apoi În Piaţa Teatrului unii dintre participanţi au susţinut discursuri în care au vorbit despre avort şi prevenirea acestui fenomen având în vedere faptul că statisticile din România privind întreruperile de sarcini sunt îngrijorătoare.
Printre participanţi s-au aflat preoţi de diferite confesiuni, medici, unii dintre aceştia ginecologi, dar şi mulţi părinţi veniţi cu copiii la marş.
Oamenii au pornit apoi într-un marş tăcut pe străzile din Târgu Mureş afişând pancarte cu mesaje împotriva avortului.
Constanţa: Peste 300 de persoane au participat la “Marşul pentru viaţă”
Peste 300 de persoane au participat sâmbătă după amiază, în municipiul Constanţa, la “Marşul pentru viaţă”, declarându-se împotriva avorturilor şi apărători ai copiilor din pântecele mamelor. Marşul a pornit de la Catedrala Arhiepiscopală şi a ajuns până la Spitalul Judeţean, unde oamenii au rostit “Tatăl nostru”, apoi revenind la catedrală.
Printre participanţi s-au aflat multe familii cu copii şi câţiva preoţi. Oamenii aveau pancarte pe care scria “Marşul pentru viaţă. România plânge pruncii avortaţi”, “Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa”, “Adevăraţii părinţi nasc copii, adevăraţii doctori nasc copii”, “Fiecare viaţă este un dar”, “Avortul opreşte o inimă care bate”. Ei au scandat pe parcursul marşului “Suntem pentru viaţă, nu dorim avorturi”, “Avortul ucide copilul din tine”.
Organizatorul marşului, Leonard Vancu, a spus că participanţii la această manifestare sunt apărătorii copilului din pântecele mamei, ceea ce nu ţine nici de medicină, nici de legislaţie.
“De-a lungul timpului, ca orice cetăţean ne-am întrebat şi noi ce reprezintă avortul. Încă din tinereţe ne spuneau că este un lucru foarte rău, alţii ne spuneau că trebuie să-l facem. Am studiat şi ne-am dat seama că un copil în pântecele mamei la 12 săptămâni, când se întâmplă majoritatea avorturilor, are toate organele aproape dezvoltate, deja sistemul central nervos dezvoltat. Ne-am hotărât să fim apărătorii acestui copil din pântecele mamei pe care nu-l apăra nimeni, nici legislaţia, nici medicina, nici umanitatea”, a spus Leonard Vancu.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a afirmat că trebuie să fim susţinătorii vieţii, viaţa fiind supremul dar primit de la Dumnezeu.
“Acţiunea de astăzi este organizată de federaţia asociaţiilor Pro-Vita şi este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, în ideea în care fiind în ajunul Sărbătorii Bunei Vestiri, readucem prin acest marş în atenţia publicului următoarea îndatorire. Dacă noi am primit viaţa de la părinţii noştri şi de la Dumnezeu, atunci avem datoria şi noi la rândul nostru să oferim viaţă copiilor pe care Dumnezeu ni-i dă. Să ne ajute bunul Dumnezeu să înţelegem acest lucru şi să fim susţinători ai vieţii pentru că viaţa este supremul dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut”, a spus preotul Eugen Tănăsescu.
După o scurtă rugăciune rostită în faţa Catedralei Arhiepiscopale, oamenii au pornit către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, ei fiind însoţiţi de echipaje de jandarmi şi de poliţie rutieră. În curtea unităţii medicale, participanţii la manifestare s-au oprit pentru a ţine un moment de reculegere, după care au rostit “Tatăl nostru”. Oamenii au pornit apoi către Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde marşul a luat sfârşit.
Hotnews:
VIDEO Cluj: 2.000 de persoane la “Marşul pentru Viaţă”. Printre participanţi – mitropolitul Andrei Andreicuţ şi episcopul Florentin Crihălmeanu
Aproximativ 2.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o manifestaţie pentru viaţă şi împotriva avorturilor, intitulată “Marşul pentru Viaţă”, transmite Agerpres.
Participanţii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, au susţinut discursuri şi au purtat asupra lor pancarte cu mesaje precum “Spune da vieţii copilului tău”, “Există iertare şi vindecare după avort”, “Fiecare copil merită o zi de naştere”, “Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”.
Printre participanţi s-au numărat mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, şi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, precum şi reprezentanţi ai altor culte.
“Sfânta Scriptură ne spune lucrul esenţial în ceea ce priveşte viaţa. (…) Referitor la Domnul Iisus Hristos ne spune că El este viaţa. (…) Mai mult, ştim că avortul, din moment ce suprimă o viaţă, este crimă, crimă calificată. (…) Prin Moise, Domnul a dat cele zece porunci. În porunca a şasea, Domnul Dumnezeu ne spune aşa: să nu ucizi! (…) S-a constatat îmbătrânirea României, şi nu numai a României, ci a întregii lumi creştine. Toate familiile noastre tinere ar trebui să aibă câte trei copilaşi. Măcar câte trei copilaşi. Unul pentru tata, unul pentru mama şi celălalt pentru biserică şi pentru ţară”, a spus, în faţa participanţilor, Andrei Andreicuţ.
La rândul său, episcopul Florentin Crihălmeanu a afirmat că primăvara este semnul vieţii.
“Spunem bun venit primăverii mult aşteptate, care este semnul vieţii pe care Dumnezeu ni-L oferă în fiecare an şi-L repetă pentru ca noi să înţelegem că viaţa, de fapt, îşi are originea în El şi nu în noi. (…) Mulţumim lui Dumnezeu pentru această zi însorită şi pentru viaţa pe care am primit-o fiecare dintre noi, bine ştiind că fără o bună decizie a mamelor noastre, niciunul dintre noi nu era astăzi aici”, a subliniat Florentin Crihălmeanu.
Ulterior, participanţii au pornit într-un marş prin zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.
Adevarul: FOTO VIDEO Ruga, leac anti-avort. Mitropolitul Clujului: „Nu s-ar prăbuşi România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii“
„Discutând cu mulţi tineri, am ajuns la o concluzie foarte interesantă: avem băieţi, băieţaşi, puştani, dar bărbaţi nu prea“, spune, de la microfon, un pastor din Cluj, în faţa unei mulţimi de peste 500 de oameni veniţi să participe la ”Marşul pentru viaţă”. La eveniment au participat oameni de toate vârstele, etniile şi categoriile sociale. La „clopot“ – cum este cunoscut Monumentul Memorandiştilor din Cluj, o mulţime de preoţi, unii în sutane, alţii în costume, le-au vorbit oamenilor, vreo 500 la număr, despre cum viaţa trebuie protejată şi cum avortul a omorât circa 22 de milioane de români. Anul acesta, marşul pentru viaţă a fost organizat chiar de Bunavestire, o sărbătoare religoasă a cărui semnificaţie este anunţarea naşterii lui Isus. În timp ce aceştia vorbeau la microfon, în mulţime copii se jucau cu baloane. „Tragedia este că nu cred că neapărat cei de aici fac avorturile, dar de am fi în stare să pătrundem la sufletele celor care nu sunt aici şi au făcut cele 22 de milioane de avorturi“, afirmă Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, sosit după începerea evenimentului.
Acesta le-a povestit celor ce-l ascultau cum o femeie a venit, zilele trecute, la el şi l-a rugat să-i boteze pe cel de-al treilea nepot deoarece fiul ei, un om simplu de la ţară, după ce a auzit o predică rostită de mitropolit într-un sat s-a gândit să mai facă încă un copil, al treilea. „Dar aţi fost în satul cutare – zice mitropolitul – şi la predică aţi zis că tinerii noştrii să aibă măcar trei copii. Din punct de vedere pragmatic nu s-ar prăbuşi România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii. Unul pentru tata, unul pentru mama, şi celălalt pentru ţară şi biserică. Atunci nu ne-am prăbuşi demografic. Dar lucrurile nu se întâmplă aşa. Din nefericire, familii care au putere economică se limitează să aibă un copil, doi maximum şi gata. (…) Ne doare inima şi constatăm cum o sumedenie de sate mâine dispar“, mai povesteşte faţa bisericească. În discursul său, el a subliniat că „avortul este un păcat strigător la cer“, dar şi că există îndreptare. „Noi credem că îndreptarea poate veni dinspre spovedanie. Ca să se poată recompensa să facă alţi copii în locul celor avortaţi, aceasta ar fi o cale, un canon potrivit pentru păcatul lor“, adaugă Andreicuţ.
În opinia sa, oamenii participanţi la marşul vieţii la Cluj nu au fost mulţi. „În oraşul acesta trăiesc 400.000 de oameni, dacă nu mai mulţi. Poate vom fi ascultaţi acolo sus“, a mai zis acesta.
„Astfel de băieţi, bărbaţi creştem noi?“
Preoţii de diferite rituri le-au mai vorbit oamenilor despre femeile care au trecut printr-un avort şi despre care ar trebui să fie rolul bărbatului. „Din păcate, cunoaştem mai mult băieţaşi, puştani şi foarte puţini bărbaţi, în sensul adevărat al cuvântului. Bărbat înseamnă că avem anumite cromozomi care ne fac a fi băiat, bărbat. Bărbat ceea ce înseamnă că ne asumăm răspunderea pentru faptele noastre. Discutând cu mulţi tineri, am ajuns la o concluzie foarte interesantă: avem băieţi, băieţaşi, puştani, dar bărbaţi nu prea. (…) Băieţi care spun: ei sunt tânăr, nu mă interesează nimic. (…) Astfel de băieţi, bărbaţi creştem noi? Dacă vrem să discutăm despre rolul bărbatului atunci începem de acasă, din acea familie unde băiatul s-a născut şi a crescut. Oare a învăţat ceva despre responsabilitate? (…) Care este rolul bărbatului? Cel mai important? Să-şi iubească femeia! Soţia, preferabil! Aşa cum Hristos a iubit biserica“, a afirmat un pastor, unul dintre primii vorbitori ai evenimentului.
SUA, dată ca exemplu anti-avort
De pe scena improvizată în spatele monumentului s-a repetat nu doar cuvântul avort şi viaţă, ci şi „afirmaţii individualiste“, „argumente morale şi religioase“, „familie“, Dumnezeu”, „c(C)uvântul“, rolul societăţii. România se află printre acele ţări care în următorii ani va pierde circa 15% din populaţia, a zis Iulia Călinescu, unul dintre organizatorii marşului pentru viaţă de la Cluj, totodată iniţiatoarea campaniei „40 de zile pentru viaţă“. „Să nu mai facem afirmaţii individualiste în ce priveşte viaţa. Viaţa fiecăruia poate să atingă pe ceilalţi, viaţa noastră a fiecăruia aduce un aport în societateşi nu doar economic, nu doar social. Trebuie să recunoaştem şi această parte mai ales pentru cei ce nu se lasă convinşi de argumente religioase sau morale. Însă noi, care recunoaştem şi implicaţiile morale, şi religioase mai ales, să ne punem întrebarea: ce ne putem face? Care este soluţia?“, afirmă acesta.
Femeia, despre care prezentatorul a afirmat că este şi mamă a 4 copii, a dat ca soluţie modelul american unde sunt de două ori mai multe centre de ajutor pentru mame în criză de sarcină decât centre unde se fac avorturi. Cum ar convinge unii participanţi o gravidă să nu avorteze Oamenii cred că viaţa e un dar şi că nu poate fi curmată sub nicio scuză. Cristiana Pleşa (jos în dreapta) are 26 de ani, are o foaie cu o iamgine anti-avort şi spune că motivul pentru care a ieşit sâmbătă după-amiază din casă, la acest marş, e că „viaţa e un dar, dar şi o binecuvântare de sus“. „I-aş spune să se pună în locul pruncului respectiv şi cum s-ar simţi. Cred că nu ar fi plăcut. Un copil e o mare bucurie pentru fiecare părinte şi fiecare dintre noi suntem o bucurie pentru Dumnezeu“, afirmă Cristiana, întrebată de reporterul „Adevărul“ cum ar convinge o femeie însărcinată să nu facă avort.
Alături de ea era Karina (sus în stânga), o puştoaică de liceu. Are doar 17 ani şi crede că o femeie însărcinată ar fi bine să se bucure de sprijinul părinţilor şi al familiei. „Şi un psiholog ar fi o variantă“, adaugă tânăra. O altă variantă oferită a fost rugăciunea. „Aş încerca prin diferite metode sau prin rugăciune, să-i spun că totuşi mai bine să nască copilul şi dacă nu are cu ce să-l întreţină ori îl dă la ceva casă de copii pentru că avortul este considerat o crimă“, este de părere Sanda Coroi, membru al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Cluj. Mai zice că viaţa este doar una şi trebuie trăită. Puţin mai în spatele mulţimii ce asculta discursurile preoţilor, la soare, stătea familia Morar. Au mai bine de 60 de ani, părul alb şi un calm pe care doar bunicii îl au. „Am venit să ne manifestăm adeziunea pentru dreptul şi valoare vieţii. Dreptul la viaţă pentru cei nenăscuţi, iar noi care suntem maturi, suntem bunici, avem copii, nepoţi, vrem să ne arătăm adeziunea îşi susţinerea pentru viaţă. (…) Dacă luăm în considerare doar statisticile, să pierdem aproape 20 de milioane în ultimii 20 de ani e cutremurător. Niciun război nu a făcut atâtea pierderi“, consideră Petru Morar.
Soţii Morar în dreapta şi familia vaida în stânga Doamna îi împărtăşeşte gândurile. Alături de ei se află Simion Vaida, ginerele lor. El crede că femeile însărcinate recurg la avort din nesiguranţă. Socrul lui vorbeşte de comoditate. Soacra lui de nesiguranţă. „Frică şi nesiguranţa. Nesiguranţa zilei de mâine. Nesiguranţa a ce va zice cineva despre ea: e tânără, nemăritată, o rămas gravidă, atunci fiecare ar trebui cumva să se protejeze de gura lumii, dar nu se gândeşte la consecinţe. Ce se întmplă în trupul unei femei după ce face un avort. Tot felul de gânduri. O traumă care o va urmări toată viaţa. Cred că nu le ajută nimeni. Nu e nimeni să le spună să le prezinte situaţia“, zice Simion Vaida.
Marsul pentru viata 2018 – SIBIU
***
Discursurile lui Mihai Gheorghiu, PS Sofronie, PS Siluan de la Oradea, ADUNAREA PUBLICĂ PENTRU SUSŢINEREA REFERENDUMULUI PENTRU CĂSĂTORIE
Coalitia pentru Familie:
Simpozionul “Familie și Societate” – Piatra Neamț
Încă din cele mai vechi timpuri familia a fost considerată celula de bază a societății. Civilizația, spiritualitatea, moralitatea, educația și bunăstarea se transmiteau din generație în generație în plăcutul cadru al familiei.
Astăzi, instituția familiei este asediată din toate părțile. Din interior familia este asediată prin relații rupte, certuri, dezbinări. Din exterior familia este asediată prin diminuarea rolului ei (până la neglijare) în frumosul proces al dezvoltării societății.
Având în vedere această crudă realitate, se ridică întrebarea: “Va rămâne familia celula de bază a societății”?
La această întrebare vor răspunde invitații simpozionului “Familie și societate” organizat în acest weekend la Piatra Neamț.
La acest simpozion vor conferenția următorii invitați:
– Senator Titus Corlățean
– Deputat Daniel Gheorghe
– Ex-deputat Mircea Roșca
– Preot prof. univ. dr. Stelian Tofană
– Purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru familie avocat Ana Corina SăcrieruLa sfârșitul simpozionului vă invităm să participați la “Marșul pentru viață 2018 Piatra Neamț.”
Stiri pentru viata
Aurelian Temișan, supraviețuitor al avortului: Puternică mărturie pe scena Marșului pentru Viață 2018 de la București
Sâmbătă, 24 martie 2018, la București a avut loc Marșul pentru Viață 2018 – „O lume pentru viață”,eveniment de conștientizare a societății cu privire la valoarea vieții umane, frumusețea copiilor și nevoia de a sprijini mamele în criză de sarcină și familiile.
La evenimentul din Capitală au participat aproximativ 5.000 de persoane. Alte zeci de mii au ieșit simultan în orașele din România și Republica Moldova. Evenimentul s-a încheiat cu concertul Live for Life, susținut de Aurelian Temișan. Înainte de concert, în direct de pe scena evenimentului, artistul a făcut în premieră o mărturie cutremurătoare: el însuși este un supraviețuitor al avortului.
Sunt cu sufletul aici, veneam și dacă era viscol afară – nu mai să nu fi anulat organizatorii, doar atunci nu veneam, mai ales că e vorba despre viață, despre copii – copiii care ne vor reprezenta mai târziu și cărora le dăm tot ce avem mai bun.
Văd că se filmează și tocmai de aceea vreau să spun legat în mod special de acest eveniment. Nu știe nimeni, nu știe decât familia mea foarte apropiată.
În 1972, în perioada cu „decrețeii” – cine trăiește din perioada aceea știe despre ce vorbim –, nu că se purta avortul, dar, la ce condiții erau pe vremea aceea… un copil în plus, mai ales când erau câțiva deja într-o familie, era o problemă.
Și aveți în fața voastră un produs-miracol, [la] o rugăminte a unui doctor care, când mama s-a dus spre locul în care voia să nu mai facă un copil – avea deja doi –, doctorul mi-a spus: „Fă-l, că ai să-mi mulțumești mai târziu”.
Îi mulțumesc și eu doctorului, că așa am apărut pe lume, în 1972, în iunie.
Iată-mă aici, susținând această cauză pentru care la vremea respectivă nu știam să militez.
Marșul pentru Viață este un eveniment internațional care promovează dreptul la viață, solidaritatea cu femeile care nu vor să-și refuze darul maternității și modalități concrete de sprijin pentru acestea. În SUA, centrele de sprijin pentru femeile în criză de sarcină sunt de trei ori mai numeroase decât clinicile de avort. Și în România funcționează centre și rețele similare care oferă suport.
VIDEO, FOTO. „Uniți pentru viață”: 6.000 de participanți la Marșul pentru viață 2018 de la Iași
La Iași a avut loc astăzi, 24 martie, cea de-a VII-a ediţie a „Marşului pentru viaţă”.
În cinstea Anului Centenar, ieșenii au intitulat ediția din acest an „Uniți pentru viață” și au implicat numeroase personalități din cultura și administrația locală, care și-au declarat sprijinul pentru eveniment.
VIDEO. Apărătorii Patriei Pro-Viață: Gl. Mr. (rz.) Vasile Roman susține Marșul pentru Viață
Albumul FOTO de la Marșul pentru Viață 2018 – „Uniți pentru viață” aici.
VIDEO: Duminică, 25 Martie 2018, la ora 17: Marșul pentru Viață Bacău
La Bacău, Marșul pentru Viață 2018 are loc azi, de la ora 17:00, pe traseul: Biserica Sfântul Dumitru, Narcisa pe traseul – Pod Narcisa – Bulevardul Republicii – Calea Mărășești – Policlinica Veche – Casa de Cultură – Catedrala Ortodoxă «Înălțarea Domnului» (Statuia Voievodului Ștefan cel Mare)
„Oamenii adevărați sunt pentru viață!”, este chemarea organizatorilor, care au publicat un video live pe Facebook, din care se vede că, în ciuda ninsorilor, de acum încheiate. soarele are putere deplină:
Despre transmisia VIDEO LIVE făcută de publicația Vice România de la Marșul pentru Viață 2018 de la București
Dialogul de mai jos este imaginar, dar spune ceva despre live-ul Vice de la Marșul pentru viață din București.
„ – Vice, avem o problemă la Marșul pentru viață 2018 de la București!
– Reporter, ce s-a întâmplat?
– Gigi Becali nu este, Coaliția pentru Familie nu este, Frăția Sf. Gheorghe nu este, participanții nu au icoane, prapuri, cruci, nu cântă cântece religioase ba chiar îmi vine și mie să dansez pe „Happy”, Pharrell Williams. Infanteria dușmanului de clasă – babele religioase – este foarte mică și răsfirată, nu prea avem cu ce ataca. Ce facem?
– Reporter, nu te pierde cu firea. Facem ca la carte, pe punctele care au rămas: spune repetat un număr mult diminuat. Reține că profesioniștii din State spun regulat când e Marșul pentru viață de la Washington că sunt câteva mii când ei trec de sute de mii.
– OK, șefu, voi repetat că sunt 400, e suficient de mică cifra.
– Apoi scoatem din context: nu zice nimic de frigul pe care nici la #Rezist nu prea facem față, da?
– Da, nici pâs nu suflu.
– Caută pe cineva religios, nu se poate să nu fie, doar nu le-o fi pierit la toți mintea.
– Key, am găsit ceva.
[…] – Văd că sunt copii, caută și la asta ceva.
– Key, am găsit, sunt câțiva veniți în excursie de la un orfelinat, am zis că sunt toți aduși de la orfelinat.
– Bun, dacă ai zis „aduși” înseamnă că începi să îți revii. „Aduși” seamănă a aduși cu forța, ceea ce ne face să bifăm o punct. Altceva ce mai e pe acolo?
– Mașină decapotabilă cu muzica.
– Nu o fi a lui Becali?
– Nu, că are număr de Teleorman.
– 50 de puncte, bagă cu Teleormanul! Tot ce e TL e dușman de clasă!
– Șefu, 100 de puncte, trenulețul în care merg copiii are tot număr de Teleorman!
[…] – Gata, am băgat și Teleormanul, de două ori, nu mai știu ce să bag.
– Spune că vor interzicerea avortului.
– Șefu, asta e penală, ăștia așa încep toate comunicatele lor cu „nu cerem interzicerea avortului”.
– Reporter, ai uitat cum îți câștigi pâinea?
[…] – Gata, șefu, am zis clar că vor interzicea avorturilor. Șefu, transpir, sunt 2 grade, dar transpir, ce mai bag, am live doar de câteva minute și nu iese mai mult. Vor adopții, vor sprijinirea femeilor însărcinate, acuză violența și chiar presiunea împotriva femeilor în criză de sarcină, sunt destul de politic corecți față de manual. Ce fac?
– Reporter, atacă cu educația sexuală.
– Șefu’, e marș pentru viață, nu împotriva educației sexuale!
– Reporter, pâinea se câștigă când nu pui întrebări. Și dacă tot nu te rogi, dacă vrei să o câștigi în fiecare zi trebuie să mă asculți pe mine
[…] – Șefu, demisia nu mi-o dau, dar live nu mai fac. Am luat-o pe președinta lor și a început cu „nu cerem interzicerea legală a avortului”. Am vrut să mă dau lovit, că m-a atins unul cu mâna când încurcam coloana și nu mi-a ieșit, am întrebat de educația sexuală și vreo doi au zis că trebuie făcută corect. Am zis-o și pe-aia din burtă că studiile „științifice” arată că educația sexuală scade numărul sarcinilor la adolescente, dar se pare că ăștia au citit câte ceva, că mi-au întors-o. Le-am zis că mai intru live peste 20 de minute, dar am fost cel mai inspirat că nu am mai intrat. Șefu, Aurelian Temișan a povestit cum era să îl avorteze mama lui și un doctor a sfătuit-o să nu îl avorteze, că o să îi mulțumească, iar acum i-a mulțumit doctorului și Aurelian Temișan! Mi-am desfăcut nasturii la cămașă. Clachez!
– Reporter, întoarcerea la bază, urgent. Se pare că începi să joci dublu. Dacă nu iei manualele și nu scrii ce trebuie va trebui să își câștigi pâinea în altă parte.”
Așa că acum așteptăm să vedem ce va scrie Vice despre Marșul pentru viață 2018 „O lume pentru viață” din București.
Sursa: Robin Hood pentru familie
Simultan cu Marșul pentru Viață 2018 în România și Republica Moldova: Marșul pentru Viață Kenya 2018
Anghel Buturga:
A fost Marsul pentru viata,
editia 2018. Intru pe news.ro, pe hotnews.ro, sa vad cum reflecta presa. Gasesc prioritare stiri despre cu totul alte proteste. Minore, si in cauze, si in participare. Dar asta spune totul despre agenda presei romanesti. E mai important sa dam in ziua Marsului pentru viata o butaforie #rezist si o manie civica impotriva… gropilor. Chestiunea avortului nu e pe agenda mediatica si nici nu trebuie sa fie. Alaturat, o captura de pe agentia news.ro care ilustreaza mult mai bine ce vreau sa zic.
La Paris, in actele administrative si de identitate nu va mai exista “tata” si “mama”, ci “parinte 1” si “parinte 2”
Initiativa apartine unei consiliere a formatiunii lui Melenchon (Franta nesupusa). A fost votata in unanimitate pentru a nu discrimina cuplurile de acelasi sex. In Franta putin peste 3% sunt cupluri de acelasi sex casatorite legal. Nu avem o statistica a celor care au si adoptat sau au copii obtinuti prin diverse metode.
Hotnews: VIDEO Manifestaţie în Croaţia pentru susţinerea familiei tradiţionale şi împotriva convenţiei europene ce priveşte violenţa de gen
Mii de croaţi au participat sâmbătă la un protest în capitala Zagreb împotriva Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (cunoscută şi sub numele de Convenţia de la Istanbul), după ce guvernul a trimis parlamentului spre ratificare acest document, criticat pentru că ar ameninţa valorile tradiţionale prin favorizarea căsătoriilor homosexuale şi acceptarea unui aşa-numit al treilea gen, relatează agenţiile AFP, Reuters şi EFE, citate de Agerpres.
Peste 10.000 de persoane, conform website-ului local de ştiri Index, sau 70.000, potrivit organizatorilor, au participat la un marş în centrul capitalei Croaţiei. Protestatarii au dorit să atragă atenţia asupra faptului că, dincolo de ideea normală a prevenirii violenţei domestice, respectiva convenţie promovată de Consiliul Europei introduce conceptul unui al treilea gen, anulează diferenţa dintre sexe, sprijină căsătoriile între homosexuali şi promovează idei contrare tradiţiei creştine a Croaţiei, ţară majoritar catolică.“Este evident că această convenţie nu va ajuta mai mult femeile victime ale violenţei”, în schimb, sub “vălul” protecţiei femeii este introdusă “într-o manieră nedemocratică, incorectă şi parşivă” ideologia de gen în legi şi în societate, explică pentru agenţia EFE unul dintre organizatorii protestului, membru al platformei civice denumite “Croaţia împotriva Convenţiei de la Istanbul”.
Această platformă a convocat manifestaţia de sâmbătă pentru a protesta împotriva deciziei guvernului de dreapta condus de premierul Andrej Plenkovic de a trimite această convenţie parlamentului spre ratificare.
Convenţia de la Istanbul a fost până în prezent ratificată de 17 ţări membre ale Uniunii Europene, inclusiv de România (în luna mai 2016).
La începutul lunii martie, guvernul bulgar condus de Boiko Borisov a retras această convenţie de la ratificare, după ce partenerul său de coaliţie, partidul Patrioţii Uniţi, precum şi Partidul Socialist, principala formaţiune de opoziţie, au anunţat că nu o sprijină, aminteşte Agerpres.Atât formaţiunea Patrioţii Uniţi, cât şi Biserica au atenţionat că ratificarea documentului va încuraja căsătoriile între homosexuali şi va permite acceptarea unui al treilea gen. La rândul său, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat că unele părţi ale acelei convenţii merg împotriva sistemului de valori al societăţii bulgare.
Din acelaşi motiv şi fostul premier slovac Robert Fico a decis în februarie ca ţara sa să nu mai ratifice documentul, mai noteaza Agerpres.
Pentru feministe avortul nu este crima, ci un drept reproductiv! Cine le-a dat acest drept, lipsa constiintei?
Activistele pentru drepturile femeilor spun că în spatele acestor defilări pline de culoare, cu copii voioşi şi cu citate din Sfânta Scriptură şi invocarea patriotismului nu se află decât intenţia de a atenta la drepturile reproductive ale femeilor şi, implicit, ale omului.
Ioana Stăniloiu, activistă pentru drepturile femeilor, spune că implicarea constantă a Bisericii Ortodoxe în astfel de iniţiative ar trebui să reprezinte un semnal de îngrijorare.
„BOR şi organizaţiile religioase se poziţionează împotriva avortului printr-o manipulare permanentă şi insidioasă. Manipularea începe prin îndoctrinare de la cele mai fragede vârste, mergând până la ameninţarea insistentă cu iadul cel veşnic pentru cele care fac avorturi. De altfel, Patriarhul Daniel a oferit în 2015 diploma şi medalia «Sf. Martiri Brâncoveni» unui grup de 17 medici ginecologi care au refuzat să facă avorturi la cerere, cât şi unui medic de familie care a convins peste 700 de femei să renunţe la avort“, afirmă activista.
Mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, a ţinut un discurs în care a caracterizat avortul ca fiind ,,crimă, crimă calificată”.
http://adevarul.ro/news/societate/pentru-nu-fost-loc-marsul-viata-patriotism-sfanta-scriptura-baloane-colorate-drepturile-femeilor-1_5ab7d05cdf52022f7501cc02/index.html
nimeni,
Dar cine de fapt aceasta Ioana Staniloiu (activista pentru drepturile femeilor????????!!!! ) ?
@aniush
Este amanta lui Remus Cernea, care i-a dat un job pentru care o plateste oficial.