DRAGNEA SI DANCILA IN ISRAEL, in chestiunea mutarii Ambasadei României la IERUSALIM. Intalniri cu presedintele Israelului si cu puternicul premier Netanyahu (Video). Iohannis gafeaza necontrolat si, posibil, decisiv: „Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei”

27-04-2018 7 minute Sublinieri

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avut joi o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, discuţie pe care şeful executivului israelian a descris-o într-o postare pe pagina sa de Facebook drept ‘excelentă’.

‘O întâlnire excelentă cu preşedintele Camerei Deputaţilor din parlamentul român, Liviu Dragnea. Relaţiile dintre ţările noastre sunt bune şi vor deveni mai puternice’, a scris Netanyahu pe reţeaua de socializare în urma discuţiei cu Dragnea.

Primindu-l pe Liviu Dragnea, Benjamin Netanyahu i-a spus: ‘Vă mulţumesc pentru tot ce faceţi pentru a consolida prietenia noastră. Este o prietenie adevărată. Ea devine tot mai puternică’, a relatat şi portalul timesofisrael.com.

Agenția France-Presse, preluată de News.ro, relatează că premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în Israel, că doreşte mutarea Ambasaderi României de la Tel Aviv la Ierusalim, dar, „din nefericire”, nu beneficiază de suficient sprijin în acest sens.

„Avem consultări pe această temă cu toate instituţiile din România. Este dorinţa noastră, dar din nefericire, nu beneficiem de susţinerea tuturor părţilor, aşa cum ne-am dori”, a spus premierul Viorica Dăncilă, la  o întâlnire, la Ierusalim, cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin.

Într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului român, aflăm că pe această temă a vorbit la sediul Președinției israeliene Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, care a menționat „accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim”, iar „președintele Statului Israel a salutat această decizie”. În ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, aceasta „a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparținând președintelui”. (Președintele Klaus Iohannis a declarat însă joi că nu a văzut niciun nume de ambasador propus, dar nici nu a verificat – n.r.)

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-au aflat, miercuri şi joi, într-o vizită oficială în Israel, la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, în contextul în care săptămâna trecută Guvernul a adoptat un memorandum privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, măsură criticată dur de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este plină de ciudăţenii, fără mandat şi îl îngrijorează secretomania cu care a fost organizată. „Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei”, a comentat preşedintele Iohannis, rectificând ulterior că afirmația nu s-a dorit a fi o jignire la adresa statului israelian.

„Această vizită pe care o face premierul şi se pare şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel are câteva ciudăţenii. Una din ele este că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo, deci a vorbit strict doar în numele şi pentru Guvern, şi nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania cu care s-a organizat această plecare”, a declarat preşedintele Iohannis.

În urmă cu câteva zile, şeful Partidului Social-Democrat (PSD) Liviu Dragnea a anunţat „decizia” Guvernului, în care PSD domină, cu privire la transferarea reprezentanţei diplomatice române la Ierusalim. Dragnea nu a putut să devină premier din cauza unei condamnări de fraudă electorală, însă el exercită din umbră un rol hotărâtor în conducerea afecerilor Executivului, potrivit analiştilor, explică AFP.

ONU consideră că statutul Ierusalimului trebuie să facă obiectul unui acord între israelieni şi palestinieni. Ierusalimul de Est – partea palestiniană a Oraşului Sfânt – este ocupată şi anexată de statul israelian.

Prinsă între Dragnea şi Iohannis, Dăncilă a dat asigurări că Guvernul său nu a făcut decât să lanseze o „platformă de discuţii” cu privire la un transfer.

După ce s-a întâlnit miercuri la Ierusalim cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu şi-a „exprimat aprecierea după aprobarea de către Guvernul român a unui proiect de decizie care iniţiază transferul Ambasadei la Ierusalim”.

În cazul în care va confirma acest proiect, România va călca pe urmele aliatului său american, care a recunoscut unilateral Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Singura ţară din fostul bloc comunist care a menţinut relaţii diplomatice cu Israelul după Războiul de Şase Zile din 1967, România dictatorului Nicolae Ceauşescu a întreţinut totodată relaţii strânse cu Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP), reamintește AFP.

Vizita Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea în Israel a încins la maximum spiritele între Președinție și PSD, Klaus Iohannis lansând un atac extrem de dur joi.

Președintele a acuzat că vizita în Israel a premierului şi a liderului PSD s-a făcut în secret, susținând că Viorica Dăncilă nu a vorbit în numele României, iar despre Liviu Dragnea a spus: „cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii”.

„Această vizită pe care o face premierul şi, se pare, şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel, are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel mandat acolo. A vorbit deci doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare. Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă, să anunţe seara târziu înainte de plecare acest lucru fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo. În ce priveşte vizita preşedintelui Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns acolo. (…) Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii?!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis şi-a exprimat însă speranţa că, la revenirea în ţară, Dăncilă şi Dragnea vor explica ce au făcut în Israel.

„Sper ca după revenire să aibă bunul simţ şi să explice românilor ce au făcut acolo”, a adăugat el.

Întrebat ce părere are despre consultarea pe tema relocării ambasadei României din Israel, preşedintele a replicat: ”Îmi imaginez că domnul Dragnea dimineaţă a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat”.

Nevoit să-și ceară scuze

Ulterior, Klaus Iohannis și-a cerut scuze comunităților evreiești, după ce a declarat că „cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii” Liviu Dragnea și a precizat că o va întreba pe premierul Viorica Dăncilă la întâlnirea pe care o va avea cu aceasta despre vizită, subliniind că este preşedintele Republicii şi răspunde de politica externă.

„Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să mă sune sau să treacă pe la mine, fiindcă, totuşi, dacă PSD-ului nu-i convine, eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă”, a declarat Iohannis la Bacău.

În ce privește afirmația sa privind o înțelegere cu „evreii”, Klaus Iohannis a afirmat: „Acum, să fiu eu acuzat de antisemitism mi se pare deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat şi laureat de mai multe asociaţii evreieşti şi toată lumea ştie că relaţii bilaterale între România şi Israel sunt excelente de la fondarea statului Israel modern. Nu ştiu pe ce se bazează aceste critici (…). În afirmaţia mea nu am folosit noţiuni peiorative, dar dacă totuşi cineva s-a simţit ofensat de declaraţia mea, îmi cer scuze faţă de aceştia, iar declaraţia nu a fost o declaraţie, ci a fost o întrebare retorică. (…) Eu m-am întrebat când s-a lăudat preşedintele Camerei Deputaţilor la televizor că a rezolvat problema ambasadei în ce calitate a rezolvat această chestiune şi cum s-a gândit să intre în această dezbatere tocmai de aceea şi fiindcă vizita aceluiaşi personaj nu a fost mediatizată deloc, nu a fost anunţată, mi-am pus şi eu întrebarea, cum probabil şi alţi politicieni şi-au pus întrebarea: Ok, dacă s-a dus acolo şi nu ştim nimic ce înţelegeri vor putea să facă? În absolut niciun caz acea întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunităţile evreieşti sau Statul Israel cu care avem relaţii dintre cele mai bune. Întrebarea mi-am pus-o fiindcă o persoană din România, recte preşedintele Camerei Deputaţilor, s-a deplasat acolo pentru nu ştim ce, se întâlneşte cu nu ştim cu cine şi nici nu ştim ce înţelegeri vor face, că dacă ar fi mers într-un mod transparent, dacă ar fi existat declaraţii politice înainte să înţelegem şi noi ce face acolo, atunci cu siguranţă am şti mai bine şi înţelegerile nu ar mai fi secrete. Nu avem o problemă bilaterală, dar politicieni de la noi, care doresc să se profileze în politica internă, cum este de exemplu domnul Dragnea, încearcă să folosească astfel de teme false, inoportune, pentru a câştiga, nu ştiu, capital electoral, recunoaştere internaţională”.

Acesta a mai spus că în ultimul timp PSD lansează iniţiative tot mai discutabile.

Tot joi, Klaus Iohannis a declarat referindu-se la presupusa stenogramă a discuției care ar fi avut loc între el și Viorica Dăncilă, prezentată de Antena 3 miercuri seară, că discuția prezentată arată mai degrabă ce și-ar fi dorit cei din PSD să se discute decât ce s-a discutat.

„Discuții telefonice au fost (..). Am urmărit cu amuzament acele așa numite stenograme care arată mai degrabă ce și-ar fi dorit pesediștii să se discute decât ce s-a discutat”, a spus Iohannis.

Reacția lui Dragnea

Liviu Dragnea a răspuns joi seară la Antena 3 atacului lui Klaus Iohannis, lansând la rândul său înțepături.

„Eu n-am plecat pe ascuns, dl Iohannis are niște slugi în Parlament și putea să afle. Invitația, făcută publică de mine, dată în presă, pe care am primit-o, se știa de ea, în Biroul Permanent al Camerei s-a discutat și s-a aprobat această deplasare, nu a fost pe ascuns. Am fost invitat și de președintele Israelului și de premierul Netanyahu și de celelalte două entități. Eu n-am spus niciodată că eu sau Guvernul a decis și că ambasada s-a și mutat. Eu m-aș fi așteptat de la președintele ”republicii”, așa cum am înțeles că-și spune, să se uite mai întâi pe Memorandumul aprobat în Guvern despre intenția de a se muta Ambasada, pe care o sprijin, dar după o consultare serioasă cu Președinția și toate instituțiile competente. Președintele nici măcar nu a vrut să vadă întâi Memorandumul și a ieșit cu o declarație violentă împotriva acestei intenții de a începe o discuție serioasă despre acest subiect.  N-am avut și nu o să am niciodată înțelegeri secrete cu nimeni.  În ultimii ani, noi am avut politica externă de a aștepta ordinele venite de la alții. Eu zic că trebuie să avem o politică externă care să țină cont de interesele României. Da, recunosc, am o relație foarte bună cu premierul Israelului, e cumva o infracțiune, e cumva ceva rău? Dacă am o relație apropiată, nu o am pentru mine personal. Când două state atât de importante din lume, ca SUA și Israelul, sunt într-o perioadă în care ar avea nevoie de sprijin într-un anumit demers și dacă chiar atunci le acorzi acel sprijin contează enorm și nu va uitat niciodată. Vorbim aici de interesele majore ale României, nu de interese mărunte sau de dispute politice mici de pe malurile Dâmboviței.  Nu este o temă internă, aceasta nu este o temă internă, este globală și România are șansa să aibă o voce importantă și să joace un rol important acum, în acest moment istoric. Ideea de a sta într-un șir, într-o grămadă, nu ne-a ajutat. Eu zic că trebuie să ne jucăm foarte bine șansele și să analizăm foarte bine, dincolo de orgolii rănite și exacerbate, să vedem ce e mai bine pentru România, și care sunt avantajele și eventualele riscuri. De asemenea, aș vrea să am totuși unul două comentarii în legătură cu afirmațiile domnului președinte Iohannis, ele sunt considerate o anumită doză de antisemitism, nu poți să jignești în asemenea hal niște oficiali din alt stat pe care-i acuzi că faci înțelegeri secrete cu alți oficiali din România. Așa ceva este inacceptabil. E o lege nescrisă care a tot fost respectată în România, și Băsescu o respecta. De câte ori a fost plecat președintele din țară, am spus că reprezintă România, și nu vreau să fie întrebat acolo despre eventuale declarații din țară. Eu n-am nevoie și nu mă obligă nimeni să cer aprobarea președintelui României când primesc o invitație, a afirmat Dragnea.

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea s-au aflat joi într-o vizită oficială în Israel.

Ce i-a spus Dragnea președintelui Israelului

„Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim”, la întâlnirea pe care a avut-o joi cu președintele Israelului, Reuven Rivlin, iar șeful statului israelian „a salutat” decizia, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu au fost primiți joi de către preşedintele statului Israel.

„În cadrul discuţiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte. A fost evidenţiat, totodată, nivelul excelent atins, în prezent, în cadrul cooperării dintre România şi Statul Israel”, se arată în comunicat.

Totodată, oficialii români au arătat că aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate a ţării noastre şi au reiterat dorinţa de a se realiza noi paşi spre o dimensiune strategică a relaţiei româno-israeliene.

Situaţia de securitate din regiune a ocupat un loc important pe agenda discuţiilor, realizându-se un schimb substanţial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evoluţiile din dosarul nuclear iranian, situaţia din Golful Persic şi lupta împotriva terorismului, mai afirmă Guvernul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. Preşedintele Statului Israel a salutat această decizie. În context, prim-ministrul român a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparţinând preşedintelui„, se spune în comunicat.

O temă specială pe agenda întrevederii a fost evidenţierea rolului comunităţii israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern, precum şi la consolidarea relaţiilor între cele două state, se mai menționează în comunicat.


Categorii

1. DIVERSE, Israel

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “DRAGNEA SI DANCILA IN ISRAEL, in chestiunea mutarii Ambasadei României la IERUSALIM. Intalniri cu presedintele Israelului si cu puternicul premier Netanyahu (Video). Iohannis gafeaza necontrolat si, posibil, decisiv: „Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei”

 1. Ileana: F. interesanta trimitere. Cred ca nu prietenilor globalisti le transmite Macron mesajul, cum scrie in articol, ci lumii intregi. E ‘semnatura’ lui.

 2. Netanyahu este nemultumit de prezenta trupelor speciale nord coreene in Siria, asa ca Viorica Dăncilă si Liviu Dragnea, s-au dus la ambasada Chinei imediat ce au venit din Israel. La întâlnire a mai participat ministrul de Interne Carmen Dan.
  http://stiri.tvr.ro/liviu-dragnea-si-viorica-dancila-in-vizita-la-ambasada-chinei_830610.html

 3. Cred ca nu prea știa cum sa controleze limbajul corporal în prezența malacului (0.53.. 🙂 ):

  https://m.youtube.com/watch?v=88fcSP2-6wM
  The dandruff smile 🙂
  ……..
  Kim e mai relaxat:
  http://m.adevarul.ro/international/asia/foto-video-coreea-sfarsitul-razboiuluiu-cei-doi-lideri-s-au-inteles-inceteze-ostilitatile-denuclearizeze-peninsula-1_5ae2f98bdf52022f754ba1b4/index.html
  Kim, Trump, iunie … looking forward 🙂
  (cam greu de egalat dezinvoltura lui Obama)

 4. Sa vedeti ce avant o sa ia clinicile private si cum se vor pune pe butuci spitalele de stat.
  Israelienii sunt interesati de investiţii “în sectorul cibernetic şi al sănătăţii”
  http://www.gandul.info/politica/mesajul-transmis-de-netanyahu-la-cateva-ore-dupa-ce-la-bucuresti-iohannis-i-a-cerut-demisia-lui-dancila-17151020

  “Orice aparat care iese pe piaţă e în spitalele din Israel a doua zi. Asta în timp ce costurile sunt cu până la jumătate mai mici faţă de preţul mediu din Europa de Vest, dar similare celor din mediul privat din România”
  http://www.businessmagazin.ro/analize/israelul-intra-in-lupta-pentru-romanii-care-aleg-sa-se-trateze-la-viena-10356030

  Tiberiu Irimia, unul dintre proprietarii primului spital privat din țară, Spitalul „Dr. Irimia” discută cu un puternic grup israelian interesat de preluarea spitalului.
  https://sursata.ro/spitalul-dr-irimia-curtat-de-doi-mari-investitori-din-sanatate

  Construcția unui nou spital la Brașov ar putea fi susținuta de investitori din Israel
  http://www.mytex.ro/stiri/285-sanatate/548487-proiectul-privind-constructia-unui-nou-spital-la-brasov-ar-putea-fi-sustinut-de-investitori-din-israel.html

 5. Rabinul Menachem Margolin, a cărui organizație de la Bruxelles reprezintă evreii de pe întregul continent, s-a declarat îngrijorat de afirmațiile lui Klaus Iohannis privind “negocieri secrete cu evreii” si spune că ar trebui să evite utilizarea unui astfel de limbaj “greu, cu conotații, subtil sinistru”.
  https://www.stiripesurse.ro/iohannis-a-starnit-furia-evreilor-din-europa-reac-ie-furibunda-de-la-bruxelles-la-adresa-efului-de-la-cotroceni-limbaj-sinistru_1262259.html

  Valonii din Belgia i-au suparat si ei pe evrei interzicand sacrificarea rituala a animalelor incepand din 2019
  https://www.timesofisrael.com/foreign-ministry-closely-following-belgiums-planned-limitations-on-ritual-slaughter/

 6. Klaus Iohannis:”Nu ştiu pe ce se bazează aceste critici, în afirmatia mea nu am folosit noţiuni peiorative, dar dacă cineva s-a simţit ofensat, îmi cer scuze faţă de aceştia, iar declaratia nu a fost o declaraţie, ci o întrebare retorică şi cât am spus, atât am vrut să spun (…) În niciun caz întrebarea nu a fost cu iz de a jigni comunităţile evreieşti sau statul Israel. Intrebarea mi-am pus-o pentru că o persoană din România s-a dus în acea ţară nu ştim de ce, se întâlneşte nu ştim cu cine şi nu ştim ce înţelegeri vor face”
  https://www.realitatea.net/iohannis-dupa-episodul-cu-dragnea-si-evreii-este-caraghios-sa-fiu-eu-acuzat-de-antisemitism_2145740.html

  Eu zica ca Iohannis are perfecta dreptate si ma intreb de ce nu am vazut nici o reactie relativ la Dragnea si Dancila. Este subiectul Alfie Evans mai important pentru ortodocsii romani?

 7. “Iohannis a făcut corect ceea ce a făcut şi a exprimat ceea ce gândim cu toţii de când Vasilica Viorica a fost nominalizată prim ministru.”
  “Nu era vreun secret că doamna Vasilica Viorica nu este vreo lumină şi că nu va fi decât o unealtă în mâinile unuia ca Dragnea, pe care nu îl defineşte inteligenţa, îl defineşte doar viclenia şi asta este un lucru important”, a declarat Cozmin Guşă.
  “România se află într-o astfel de dictatură a proștilor și a prostiei, chiar dacă este ambalată la suprafață în haine scumpe, în mesajul vorbit cu fel de fel de vorbe spuse de la înălțimea puterii, noi suntem într-o dictatură a proştilor şi a prostiei care ne poate răsturna repede căruța noastră și așa șubredă.”
  https://www.stiripesurse.ro/concluzie-grava-a-unui-analist-politic-suntem-intr-o-dictatura-a-prostilor-pe-plan-extern-se-vede-ca-romania-nu-este-condusa_1262377.html

 8. @nimeni

  Spitalele de stat sunt partial pe butuci de secole. Numai sa nu ia avant si mai mare prelevarea de organe, Doamne fereste. Cred ca niciuna dintre cele doua tabere care isi disputa influenta in Romania sau piata de desfacere nu se da in vant sa fim noi, romanii, sanatosi. Ca altfel s-ar fi sesizat europenii mai demult ca avem probleme mari in sistemul sanitar, nu ca n-avem autostrazi in primul rand. Noi intotdeauna ne-am aflat la rascruce de vanturi. Pe de-o parte avem maniacii cu eutanasia, balivernet si gargara de gen, iar pe de alta parte niste afaceristi verosi, care trec peste cadavre. Nu-mi fac mari iluzii, insa Dumnezeu il pune si pe ala rau la treaba, asa incat niciodata nu trebuie sa deznadajduim. Cert este ca abia atunci cand cineva ataca Ortodoxia, fie din inteiror, fie din exterior, iti dai seama ce hram poarta. Deocamdata insa sa veghem si noi ca sa ramanem pe Cale si cu ulei in candela. Mutarea capitalei la Ierusalim pune pe tapet o simbolistica sinistra, pentru ca acolo va fi iscaunat antihristul in timp ce majoritatea e legata la ochi, evident. Doar Domnul stie cand se va intampla asta, dar poate asta era una din conditiile sine qua non.

 9. @nimeni

  Daca ne luam lumina de la Gusa…

 10. @admin
  Lumina nu o luam de la Gusa, dar nici “doamna Vasilica Viorica nu este vreo lumină”

 11. @Ileana
  Nu este chiar asa, s-au pompat foarte multi bani in domeniul sanatatii, chiar daca rezultatele nu prea s-au vazut. Bugetul sănătăţii a crescut de la un an la altul, mai precis de la 1,4 miliarde de euro în anul 2000, la peste 7,5 miliarde de euro în anul 2018!

  Am întrebat-o recent pe doamna Pintea ce gând are cu cele trei spitale de la Iaşi, Cluj şi Craiova. Răspunsul a fost halucinant! Finanţarea europeană este aproape pierdută, iar PSD – ALDE are de gând să caute resursele pentru finanţare tot din buzunarele românilor.
  https://www.crainou.ro/2018/04/27/salarii-marite-dar-cu-venituri-scazute-anularea-de-noi-dotari-in-spitale-medicamente-mai-scumpe-criza-de-vaccinuri/

 12. @ nimeni:

  Chiar tii mortis trebuie sa colportezi noi toate diversiunile securistilor? Ok, poate iti era dor de inca un spam, cum doresti. Daca insisti, nu te putem refuza.

 13. O_o Faza cu dandruff e epica, mi se pare mie sau Trump efectiv l a luat la misto rau?!@ Oricum e f nostim contrastul dintre mr. T si Melania care e clar ca are un mult mai pronuntat simt al demnitatii personale si nu cred ca gusta giumbuslucurile publice ale lui barba su:))).

  Si Hollande – al carui unic merit cred ca este acela de a fi fost o catastrofa ceva mai mica decat Macron (Franta pare de altfel decis angajata pe un traseu constant descendent la acest nivel, de la Sarkozy incoace) – are umor. Chiar mai buna (si perspicace) decat gluma ‘homofobica’ (??) mi s a parut asta:
  ‘Asked if Macron is the president of the rich, he replied “No. He is the president of the VERY rich.”
  Auch! Faptul ca pana si Hollande a ajuns s o spuna pe sleau ar trebui sa dea ceva nutret de rumegat pt cei care l au votat…:-/

 14. “Domnul Melescanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, si, bineinteles, daca isi va da acordul primul ministru, va merge. Eu nu pot sa-mi dau acordul pentru ceva in care nu am fost intrebata”, a spus Viorica Dancila.
  http://www.ziare.com/vasilica-viorica-dancila/premier/cum-vorbeste-dancila-despre-sine-daca-isi-va-da-acordul-primul-ministru-melescanu-va-merge-1513569

  Cine este primul ministru?

 15. D a pregatit o schema de ajutor de stat pentru investiţiile private mai mari de 10 milioane de euro pentru deschiderea sau extinderea capacităţilor de producţie.
  https://www.stiripesurse.ro/viorica-dancila-declara-ii-de-ultima-ora-vreau-sa-dau-un-semnal-de-alarma-masuri-pentru-stimula_1265372.html

  D este primul ministru al Romaniei sau al multinationalelor? D=D

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare