“DRAGOSTEA” ECUMENISTA IN OFENSIVA: PAPA INVITAT IN ROMANIA SI CEL MAI MARTURISITOR IERARH AL SERBIEI MAZILIT!/ Cum si de ce s-a prabusit Grecia? Cine-i la rand?/ SCUTUL NE APARA DE CE NU EXISTA SI NE EXPUNE LA CE EXISTA/ (Si alte stiri 13 – 14 februarie 2010)

14-02-2010 15 minute Sublinieri

In Biserica Ortodoxa Sarba, de indata ce sfantul Patriarh Pavle a plecat la Domnul, primele puncte din agenda publica a noului patriarh, abia instalat, arata clar ca acolo organizatiile secrete anticrestine au pus mana, prin el, pe Biserica si cauta sa spulbere orice urma din demnitatea si integritatea ortodoxiei sarbesti, facand exact cele contrare testamentului duhovnicesc al raposatului Prea Fericit. Dupa ce si-a declarat fatis scopurile ecumeniste si l-a invitat pe Papa in Serbia pentru 2013 in chiar prima sa conferinta de presa, acum dezlantuie, fulgerator, prigoana impotriva unuia dintre ucenicii cei mai vrednici ai Sfantului Iustin Popovici, dand semnalul clar al angajarii pe calea apostaziei.

Bravul, mult-incercatul si inflacaratul marturisitor Artemie Radoslavievici, episcop de Kosovo, cel care i-a infruntat pe fata pe americani impotrivindu-se cu tarie independentei Kosovo, unicul episcop sarb semnatar al Marturisirii de credinta antiecumeniste si co-autor al unei lucrari de denuntare a ecumenismului, cel cel care conduce cea mai grea eparhie posibila, aflata deja in “exil” odata cu provincia istorica desprinsa samavolnic din trupul Serbiei, este suspendat pentru, chipurile, “deturnare de fonduri” (in mod cert o gaselnita pentru scapa de mult prea incomodul Artemije – asa cum si la Athos, dupa acelasi model, Patriarhia ecu-masonica a cautat debarcarea” Egumenului Efrem de la Vatopedi – si cine nu stie ca si la noi, in momentele critice din sedintele tensionate ale Sinodului, au existat amenintari si santaje cu controale ale Garzii Financiare pentru episcopii “neascultatori”?).

Sunt informatii ca s-a declansat o actiune de izolare si terorizare a Vladicai Artemie de catre cel desemnat a fi interimar, PS Atanasie, denuntat ca fiind un mason de catre bloggerii ortodocsi sarbi (a se vedea o fotografie de mai jos). Vladica Artemie a fost sechestrat in incinta manastirii Gracanica, i s-au taiat legaturile telefonice si accesul la internet, siteul episcopiei (pe care aparusera cateva informatii proaspete despre abuzurile care se fac impotriva sa si a sustinatorilor sai) nu a functionat ore intregi, calugarii si preotii de la manastirile din eparhia sa care au incercat sa-i fie alaturi au fost impiedicati, iar egumenii inlocuiti de urgenta. Se pare ca unul dintre manifestantii de la Belgrad in favoarea Vladicai Artemie, care incerca sa vina cu un grup catre Kosovo, ar fi fost arestat. Episcopul Atanasie s-a folosit de fortele KFOR si de militiile albaneze pentru a capata controlul asupra manastirii unde este izolat IPS Artemie, permitandu-se accesul a numai 2 calugari.

In acest timp, la noi, monseniorul Robu il invita pe cel pe care-l numeste abuziv “succesorul lui Petru”, pe Papa Benedict la un “pelerinaj” in Romania… Grele vremuri si stranii coincidente. Si acestea nu sunt decat miscarile de “incalzire”…

Biserica Ortodoxa sarba a anuntat sambata ca l-a suspendat temporar din functia pe principalul sau reprezentant in Kosovo, arhiepiscopul Artemije, acuzat de deturnare de fonduri, relateaza AFP. Sfantul Sinod a decis ca Artemije sa fie suspendat din functie, pentru ca nu a “gestionat in mod responsabil activitatile financiare” tinand de competenta sa in Kosovo, a anuntat Biserica intr-un comunicat. Sfantul Sinod a precizat ca a lansat o ancheta privind eventuale deturnari de fonduri de care s-ar fi facut vinovati Artemije si colaboratorii sai in utilizarea mai multor milioane de euro priniti ca ajutor financiar si fonduri guvernamentale. Pana la finalul anchetei, Artemije va fi inlocuit de arhiepiscopul Atanasije, se precizeaza in comunicat. Artemije, in varsta de 75 de ani, este cunoscut pentru pozitiile sale conservatoare si pentru opozitia sa fata de proclamarea independentei Kosovo, teritoriu considerat leaganul Bisericii Ortodoxe sarbe. Presa sarba a anuntat ca mai multe sute de persoane, dintre care 12 membri ai clerului si calugari, au manifestat in favoarea lui Artemije in fata Patriarhiei, sediul Bisericii Ortodoxe sarbe din centrul Belgradului. Manifestatia a avut loc fara incidente, in momentul in care a avut loc Sfantul Sinod.

Viitorii episcopi Artemie Radoslavievici si Amfilohie Radovici in jurul Sfantului Iustin Popovici. IPS Amfilohie al Muntenegrului si-a tradat, oare, fratele si pe sfantul sau parinte duhovnicesc?!

Aceasta evolutie intervine la cateva saptamani dupa alegerea noului patriarh al Bisericii Ortodoxe sarbe, Irinej, care i-a urmat patriarhului Pavle, decedat in noiembrie. Irinej, considerat un moderat, urmeaza sa fie intronizat solemn in 25 aprilie, la Pec, in vestul Kosovo, la fel ca predecesorii sai. Aceasta va fi prima intronizare dupa proclamarea independentei Kosovo, in februarie 2008.

Episcopul de Kosovo al Bisericii Ortodoxe sârbe, Artemije, a fost înlăturat din funcţie, fiind desemnat un interimar care să îi ia imediat locul. De asemenea, Biserica Ortodoxă sârbă plănuieşte să intenteze un proces împotriva celor mai apropiaţi colaboratori ai episcopului Artemije, pe motivul deturnării de fonduri.

Mitropolitul-"Iuda" Atanasie Jevtic, interimarul (care era, culmea, pensionat oficial!) si persecutorul Vladicai Artemie, si el fost ucenic - cu numele - al avvei Iustin Popovici, este acuzat de apartenenta la masonerie

Episcopul de Zahumlje şi Herţegovina al Bisericii Ortodoxe sârbe, Atanasije Jevtic, a fost numit ca interimar. Decizia de a-l înlătura pe Artemije a apărut în urma reuniunii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe care a concluzionat că Artemije nu a „dus la îndeplinire deciziile Sinodului…, precum şi după dezvăluirea unor încălcări grave, de lipsă de transparenţă şi chiar delapidare de catre unele persoane şi instituţii din această Episcopie”.

Sinodul a ajuns la concluzia că problemele financiare ale Episcopiei indică „tranzacţii problematice” pentru care, în opinia Sinodului, episcopul Artemije este direct responsabil. „Din păcate, Artemije este fie prea naiv, fie are prea mare încredere în acele persoane care se pare că nu o merită, increzandu-se in ele fara a le  mai supraveghea, a le verifica in final si a le da acordul”, a spus episcopul Irinej [nu patriarhul, ci episcopul de Backa, si el un Iuda, fost ucenic al avvei Justin, nota noastra].

Conform acestuia, două comisii ale Sfântului Sinod, unul de acum câteva zile şi altul din 2006, au ajuns la concluzia că tranzacţiile financiare prezintă neconcordanţe şi lipsă de claritate. Îndepărtarea episcopului Artemije survine la câteva săptămâni de la alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe sârbe. Mass-media occidentală l-a caracterizat pe episcopul Artemije ca fiind un extremist şi un ultranaţionalist cu opinii anti-occidentale. Episcopul Artemije a refuzat sa recunoască guvernul separatist albanez din Kosovo pe care mass-media occidentală îl consideră o entitate juridică de stat.

Susţinătorii lui Artemije s-au adunat în faţa sediului Bisericii Ortodoxe sârbe din Belgrad, pentru a protesta împotriva acestei decizii. Aceştia au observat că episcopul Irinej a fost favoritul Mirei Markovic, soţia lui Slobodan Milosevic, exilată în urma delapidării unei sume de bani de la statul sârb. La ultimele alegeri, episcopul Irinej a mai fost susţinut şi de o serie de diplomaţi din Occident, ca fiind un posibil patriarh.

Susţinătorii lui Artemije au protestat şi împotriva sprijinului continuu din partea Bisericii sârbe pentru episcopul Pahomije căruia i s-au adus de mai mulţi ani acuzaţii de molestare a copiilor.

Sinodul a încercat de mult timp [să îl îndepărteze pe Artemije]. În mai multe rânduri episcopul a fost acuzat de manevre financiare, însă fără nicio dovadă. În toamna anului 2004 au încercat să îl declare bolnav mintal. Ba chiar au încercat să mă convingă că suferă de o boală mintală gravă”, spune fosta traducătoare pentru preşedintele George Bush, Kosara Gavrilovic, care s-a deplasat de la Baltimore la Mănăstirea Gracanica din Kosovo pentru a traduce pentru episcop.

Gavrilovic spune că doi episcopi au sunat-o să o convingă că episcopul Artemije este nebun. Totuşi, declaraţia Bisericii nu a specificat în mod clar care tranzacţii financiare suferă de lipsă de transparenţă. Mass-media din Serbia speculează că Sinodul se referă la finanţarea bucătăriei de campanie şi/sau la tranzacţiile financiare ale Centrului Episcopiei Rade Neimar. Mass-media mai sugerează că managerul acestui centru a avut tranzacţii financiare proaste cu părintele Simeon, secretarul personal al lui Artemije.

Într-adevăr, Sinodul i-a cerut în 2006 lui Artemije să îl îndepărteze pe părintele Simeon şi să înainteze o moţiune la Tribunalul bisericesc. Artemije a refuzat.

14 februarie 2010

SERBIANNA

***

 • Catholica.ro:

Discursul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea la primirea membrilor Conferinţei Episcopale Române cu ocazia vizitei ad limina (vineri, 12 februarie 2010)

(…) …În acest context, apare deosebit de importantă mărturia de fraternitate dintre Catolici şi Ortodocşi: să prevaleze asupra divizărilor şi disensiunilor şi să deschidă inimile la împăcare. Sunt conştient de dificultăţile pe care trebuie să le înfrunte, în acest domeniu, comunităţile catolice: urez să se poată găsi soluţii adecvate, în acel spirit de dreptate care trebuie să însufleţească raporturile dintre fraţii în Cristos. În mai 2009, aţi amintit cea de-a X-a aniversare a istoricei vizite pe care Venerabilul Papă Ioan Paul al II-lea a realizat-o în România. Cu acea ocazie, Providenţa divină i-a oferit Succesorului lui Petru posibilitatea de a împlini o călătorie apostolică într-o Naţiune majoritar ortodoxă, unde de secole este prezentă o însemnată comunitate catolică. Dorinţa de unitate suscitată de acea vizită să alimenteze rugăciunea şi strădania de a dialoga în caritate şi în adevăr şi de a promova iniţiative comune. Un domeniu de colaborare astăzi deosebit de important între Ortodocşi şi Catolici priveşte apărarea rădăcinilor creştine ale Europei şi a valorilor creştine, şi mărturia în comun asupra unor teme precum familia, bioetica, drepturile omului, onestitatea în viaţa publică, ecologia. Angajarea unitară asupra acestor argumente va oferi o contribuţie importantă creşterii morale şi civile a societăţii. Un dialog constructiv între Ortodocşi şi Catolici nu va întârzia să fie ferment de unitate şi de concordie nu numai pentru ţările voastre, dar şi pentru întreaga Europă.

Discursul IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, adresat Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea la audienţa acordată membrilor Conferinţei Episcopale Române (vineri, 12 februarie 2010)

Sfinte Părinte,

Dând glas sentimentelor fraţilor mei întru episcopat, doresc înainte de toate să depun cu umilinţă la picioarele Sanctităţii Voastre omagiul filial şi respectul sincer al tuturor catolicilor din România. […] Toţi împreună formăm o singură Conferinţă Episcopală şi toţi împreună am venit “să-l vedem pe Petru”, pentru a fi, încă o dată, întăriţi de el în credinţă. […] Alături de Biserica Ortodoxă majoritară încercăm să fim mărturisitori credibili ai credinţei creştine într-o lume care este în schimbare şi care se secularizează cu rapiditate. […] Într-un asemenea context suntem îndemnaţi să privim – pentru a afla mângâiere şi inspiraţie pentru acţiunea noastră pastorală în lumea de azi – la mărturia dată despre Cristos Domnul de către episcopii noştri morţi în închisori, pentru credinţă şi pentru primatul lui Petru. […] Noi toţi considerăm deosebit de important dialogul cu Biserica Ortodoxă; acesta, de altfel, se desfăşoară foarte lent şi încă nu a reuşit să rezolve problema restituirii edificiilor sacre confiscate de către guvern de la Biserica Greco-Catolică în 1948. Convingerea noastră este aceea că aceleaşi lăcaşe de cult ar putea fi foarte bine utilizate de greco-catolici şi de ortodocşi prin celebrări desfăşurate de comun acord în momente diferite. Aşa încât ne preocupă şi mai mult în unele cazuri să asistăm neputincioşi la demolarea edificiilor sacre care au aparţinut cândva Bisericii Unite. Trebuie, de altfel, subliniat faptul că, dincolo de toate aceste chestiuni, împreună cu fraţii noştri ortodocşi, tocmai pentru că avem multe lucruri în comun, desfăşurăm colaborări promiţătoare la nivel social (prin intermediul asociaţiilor Caritas), în domeniul spiritual (datorită implicării diferitelor asociaţii de laici), dar şi în sectorul academic (în Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj, care este mândră să aibă venerata persoană a Sanctităţii Voastre printre “doctores honoris causa” ai săi, la Institutul de Istorie Bisericească şi la Centrul de Bioetică, înfiinţat în colaborare cu Universitatea Catolică din Milano, la care predau profesori de la Facultatea de Teologie ortodoxă, dar şi de la Facultăţile de Teologie greco-catolică şi romano-catolică, precum şi de la Facultatea de Teologie reformată).[...] O asemănătoare pricină de îngrijorare o constituie faptul că, la ritmul deosebit de lent cu care înaintează lucrările Comisiei guvernamentale pentru restituirea bunurilor confiscate de Biserica Catolică în 1948, se adaugă propuneri cu caracter legislativ, aduse de unele grupuri politice, cu scopul de a împiedica prezenţa efectivă a Bisericii Unite în realitatea socială transilvană. […]

Încheind aceste câteva cuvinte şi făcându-mă mesagerul întregii Conferinţe Episcopale din România, vă rog să-mi permiteţi să adresez Sanctităţii Voastre invitaţia, plină de respect şi de stimă, de a face un pelerinaj pastoral în ţara noastră, pentru a întări mărturia pe care credincioşii greco-catolici şi romano-catolici o aduc în această ţară, şi pentru a întâlni întregul popor român şi a oferi Bisericilor îmbrăţişarea păcii, în caritate, din partea Bisericii pe care o conduceţi.

Ziarul oficial al Vaticanului, L’Osservatore Romano, a dat publicităţii o listă cu cele mai bune zece albume muzicale ale tuturor timpurilor. Printre preferaţii Papei Benedict al XVI-lea se regăsesc Michael Jackson, Pink Floyd sau The Beatles.

***

Comentariul nostru:

Papa Benedict, dar si lideri ai bisericilor ortodoxe (cum ar fi PF Kirill sau PF Daniel, dar si PF Irineu al Serbiei) sustin ca este nevoie de o marturie comuna catolica-ortodoxa pentru a da o identitate Uniunii Europene si pentru a promova valorile familiei, a milita pentru viata, impotriva avorturilor si a homosexualitatii. Daca privim mai indeaproape, descoperim, de fapt, atat lipsa de logica a acestei “chemari” la unitate si o crasa ipocrizie, cat si adevaratul scop urmarit.

Asadar, ce impiedica “Biserica” Catolica si Bisericile Ortodoxe din U.E. sa promoveze valorile familiei si ale vietii (contestand, asadar, trendul de legalizare a drepturilor homosexualilor si de impunere a “dreptului” la avort) IN PREZENT si in stadiul in care se afla fiecare? De fapt, intrebarea este: ce ii impiedica pe arhiereii ortodocsii si pe liderii catolici sa marturiseasca pro-viata in acest moment? De ce trebuie sa astepte unirea pentru a face acest lucru? De ce ar fi in stare sa faca impreuna ceea ce nu fac, oricum, nici separat?

Tabloul este dezolant si graitor: in timp ce talpa Bisericii, mireni fara influenta, resurse si pricepere, se chinuie sa faca lobby crestin pe la institutiile europene, arhiereii si liderii catolici care fac vorbire despre avantul secularismului nu numai ca nu ridica niciun deget pentru a sprijni, macar cu o binecuvantare, aceste initiative pornite de jos, dar le mai si trantesc o carja ne-rinteasca in moalele capului. Da, lupta pentru viata si familie NU o duc arhiereii si nici cardinalii, o duc crestinii obisnuiti, laici, si, chiar daca o fac uneori in organizatii care cuprind mai multe confesiuni crestine, o fac intr-un mod in care nu urmaresc “unirea”.

Deci se poate si asa. Exemplul organizatiilor sus-pomenite e graitor. Dar, in timp ce realitatea ne arata ca se poate (sa promovezi valorile vietii fara gargara despre unitate si secularism), arhiereii si cardinalii condusi de Papa nu ridica niciun deget, in mod concret, pentru a bate obrazul gros si bolovanos al euro-masonilor baros(so)ani. Tot ceea ce fac este sa se lamenteze ca niste “barbati ca tăti femeile” ca trebuie sa se ia de mânuţă, cardinalul cu episcopul, ca sa scoata si ei o ţidulă prin care să ceară mila komisarilor albastri. Nu este ipocrizie asta? Noi zicem ca da. Si chiar mai grav. Ipocrizie care arata ca grija sleahtei de arhiereo-cardinali nu este nicideum familia si viata, ci numai unirea sub papucul papei. Tavalugul de legi anti-familie si anti-viata sunt folosite manipulatoriu de apologetii unirii catolice-ortodoxe pentru a justifica apropierea dintre Papa si Biserica Ortodoxa.

Insa nici macar aceasta unire nu este urmarita ca un scop in sine. Si ceea ce urmareste unirea mult visata de Papa si patriarhi nu este, evident, revenirea catolicilor la dreapta credinta, ci… crearea unei identitati pentru Uniunea Europeana. Este ceea ce ei au declarat ca urmaresc. Asadar, ortodocsii si catolicii trebuie sa se uneasca pentru a conferi identitate, “suflet”, Uniunii Europene. Pentru ca se stie ca una din problemele UE (pe langa deficitul democratic), este lipsa unei identitati comune care sa lege “europenii”. Practic, asistam la crearea unei religii pan-europene, prin care, in sfarsit, komisarii albastrii vor fi tamaiati si investiti cu legitimitate. Repetie pentru marea tamaiere de la viitorul Templu de la Ierusalim…


***

Scăderea produsului intern brut în ultimul trimestru din 2009 a contrazis aşteptările. Astfel, ne putem lua gândul de la o revenire în acest an. Vestea că şi în ultimul trimestru al anului trecut economia României a continuat să meargă la vale se traduce simplu: „Este imposibil să mai vorbim despre ieşirea din recesiune în 2010”, spune analistul economic Ilie Şerbănescu. „Tehnic vorbind, nu vor fi, în acest an, două trimestre consecutive de creştere economică, pentru a putea afirma că am ieşit din recesiune”, explică Şerbănescu. […]

Un an de chin şi după ce ieşim din recesiune

În aceste condiţii, primul trimestru de creştere economică va fi ultimul din acest an, iar ieşirea din recesiune se va produce abia în 2011, estimează Ilie Şerbănescu. Însă o îmbunătăţire a nivelului de trai va putea fi resimţită peste cel puţin un an după momentul când „vom sărbători” ieşirea din recesiune, consideră acesta. În perioada decembrie 2008-decembrie 2009, numărul de şomeri înregistraţi a crescut cu peste 300.000 de persoane, moneda naţională a pierdut din valoare, iar salariile au continuat să scadă. Perspectivele nu sunt deloc roz: economiştii susţin că şomajul va continua să crească şi după ce vom trece pe plus. Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului Monetar în România, a declarat, la finalul ultimei vizite la Bucureşti, că, în cel mai bun caz, şomajul va înceta să mai crească, spre sfârşitul acestui an.

Leul s-a depreciat

Veştile proaste din economie au lovit şi moneda naţională. Leul s-a depreciat, ieri, cu aproape 2 bani, fiind cotat de BNR la 4,1270 lei/euro. Leul a continuat să piardă din valoare pe piaţa valutară interbancară, unde şedinţa s-a închis la un curs de 4,13 lei/euro. Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu au reacţionat la ştirile privind evoluţia economiei, astfel încât, ieri, Bursa a stagnat.

 • Gandul:

Consiliul FMI va decide pe 19 februarie dacă România va primi tranşele de 2,3 miliarde euro

Revenirea economiei UE – o iluzie. Numai 0,1% a fost creşterea economică a Zonei Euro în ultimul trimestru din 2009

Doar 0,1% din PIB a fost creşterea economică a Zonei Euro, în ultimul trimestru al anului trecut, ceea ce spulberă speranţele liderilor din cele 27 de state ale Uniunii că “ceea ce a fost mai rău a trecut” în privinţa dificultăţilor economice cu care se confruntă ţările lor. Creşterea minimă (de fapt, aproape “stagnare”) a fost confirmată, vineri, de Eurostat, agenţia europeană pentru statistică şi cea mai mare autoritate în domeniu de pe continent. Procentul este mai mic chiar decât cele mai pesimiste previziuni – ale unor analişti care se aşteptau la o creştere de 0,2% – şi decât creşterea de 0,4% înregistrată în trimestrul al treilea.

 • Romania Libera:

Dezmembrarea zonei euro este inevitabila, in pofida ajutoarelor pentru Grecia – economist SocGen

...Chiar daca guvernele si-ar putea reduce deficitele fiscale, “lipsa competitivitatii din zona euro are nevoie de ani de deflatie” si “orice ajutor acordat Greciei nu face decat sa amane destramarea inevitabila a zonei euro”. Euro s-a depreciat cu 9,9% in fata dolarului din luna noiembrie, din cauza temerilor legate de deficitul bugetar din Grecia si din alte tari. Moneda unica si titlurile europene s-au depreciat in prima faza joi, dupa ce liderii europeni au incheiat un acord pentru sprijinirea Greciei, acord ce nu prezinta suficiente detalii, potrivit investitorilor.

Cazul Greciei ar putea declansa valul al doilea al crizei financiare

Cine sunt cei cinci “damnati” ai Europei?

Rezumat: Analiză in care se afirma ca operatiunea de bailout a Greciei este deja realizata, prin faptul ca Banca Centrala Europeana accepta eurobondurile guvernului grec in operatiile sale de imprumut. Astfel, bancile europene pot cumpara eurobonduri grecesti, folosindu-le pentru a capata un imprumut de la BEC. Acest lucru permite insa “externalizarea” costurilor pe care statele falimentare le inregistreaza din cauza deficitelor bugetare (in mod similar in care bancile falimentare “to big to fail” isi externalizeaza costurile pe seama contribuabililor), ceea ce incurajeaza un comportament iresponsabil. Viitorul euro pare sumbru, pentru autor, care enumera trei variante:

1. Pactul de stabilitate si de Crestere este intarit (pactul care stabileste pragul maxim de deficit bugetar-n.n.). Greu de realizat, deoarece nicio tara nu respecta pragul.

2. Statele economice puternice refuza sa ajute pe cele mai slabe, lasandu-le sa cada in faliment si sa iasa din zona euro.

3. Tarile continua sa isi mareasca deficitul bugetar (lucru usor in conditii de criza – n.n.) si participa la o cursa a cheltuielilor care va sfarsi in hiperinflatie si colaps al euro.

Analiza de mai sus are lipsuri (de pilda, nu ne spune nimic despre factorii care au dus la prezenta situatie din tarile “PIGS”, si care sunt legate tot de politicile monetare ale UE) dar ne arata ca odata ce intri in zona euro, nu mai exista cale de intoarcere.

Doua mari variante raman: capitularea completa a suveranitatii nationale, inclusiv in materie fiscala, prin delegarea acestor puteri catre institutii centrale, europene, care nu se vor limita doar la BCE (1); sau o cursa tot mai accelerata de cheltuieli publice, deficite externalizate, ceea ce va duce la hiperinflatie si la o uriasa criza financiara europeana (3).

Varianta cu iesirea din zona euro nu este credibila, deoarece UE are tot interesul sa isi tina mustele in plasa. In orice caz, se poate spune ca existenta unei monede unice europene nu a facut decat sa inmulteasca exponential problemele financiare ale statelor membre. Inainte, fiecare stat avea o oarecare marja de manevra cu propria moneda, ceea ce ii permitea sa se strecoare pe langa problemele ridicate de deficite bugetare mari. Odata ce suveranitatea asupra monezii a disparut, guvernul e deposedat de instrumentele de control care trec la BEC sau la marii giganti ce fac jocurile financiare.

In legatura cu cazul grecesc, facem cateva observatii: problema Greciei nu a fost atat de mare pe cat s-a facut caz de ea. In primul rand, Grecia sta bine la capitolul datoriei private, ceea ce nu se poate spune, de pilda, despre Spania sau chiar Romania. Asadar, in Grecia nu populatia a fost cea care a dat iama in credite si s-a indatorat, ci guvernul, care a emis in nestire eurobonduri, cumparate apoi de… cine stia ce va urma. In al doilea rand, s-a tot batut… moneda pe slaba fiscalitate pe care statul grecesc o practica, aproximativ 30% din economie fiind derulata la negru. Dar acest lucru este un semn pentru vivacitatea unei economii si pentru faptul ca oamenii se descurca singuri, fara mare ajutor de la stat.

In al treilea rand, comportamentul iresponsabil al statului grec (de fapt, al decidentilor care au impins tara lor in aceasta situatie) a fost acoperit, complice, de bancile de pe Wall Street si tare este greu de crezut ca Banca Centrala Europeana a fost straina de astfel de miscari.

Asadar, ramane un secret al lui Polichinelle de ce Grecia a fost luata la tinta pentru problemele sale financiare (ale statului…), deposedata de suveranitate financiara si obligata sa treaca la masuri dure sociale (care o arunca in haos) si la intarirea “disciplinei” fiscale (care va omori definitiv economia “mica” a Greciei).

Wall Street a agravat criza financiara care a clatinat Grecia si a subminat moneda euro, permitandu-le guvernelor europene sa isi ascunda datoriile. O serie de inregistrari si interviuri arata ca Atena, cu ajutorul Wall Street, s-a angajat intr-un efort de un deceniu in care a “testat” limitele europene in ce priveste datoriile, scrie cotidianul The New York Times.

Verheugen: “Nimic n-a lovit mai tare Uniunea decât integrarea României” (cinism si umilire pana la capat)

Gunter Verheugen şi-a expus în termeni brutali viziunea despre prezentul şi viitorul comunitar. Provocat de întrebările jurnaliştilor germani, fostul oficial de la Bruxelles admite că România şi Bulgaria sunt copiii-problemă ai sistemului, dar subliniază un fapt adesea uitat: consolidarea democratică nu s-ar fi produs în aceste ţări în absenţa calităţii de state comunitare. De altfel, cuvintele lui Verheugen conturează şi o realitate interesantă: primind noi membri, Uniunea şi-a satisfăcut nevoia de a “ocupa” economic alte state.

R. Moldova şi România fac paşi spre unire, scrie presa rusă

Autorităţile moldovene şi cele române fac primii paşi pentru unirea Republicii Moldova cu România, afirmă cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta, evocând ajutorul de 100 de milioane de euro oferit Chişinăului, Acordul privind micul trafic la frontieră, dar şi deschiderea Publika TV. O altă măsură spre unirea R. Moldova şi României invocată de publicaţia rusă o reprezintă scoaterea sârmei ghimpate de pe Prut. “Analiştii consideră că a fost început proiectul unionist, dar unirea Republicii Moldova cu România ar duce la destabilizarea Europei de Est”, scrie Nezavisimaia Gazeta. Iniţiatorul acestui proiect este preşedintele interimar Mihai Ghimpu, care a propus redactarea unei noi Constituţii, potrivit ziarului. Noua lege fundamentală ar urma să acorde drept de vot de la vârsta de 16 ani, să menţioneze limba română în locul denumirii de limbă moldovenească, iar raioanele să fie numite judeţe, menţionează publicaţia rusă. Nezavisimaia Gazeta susţine că alţi paşi pentru unirea celor două ţări sunt deschiderea a două posturi de televiziune româneşti în Republica Moldova – Publika TV şi Jurnal TV -, predarea istoriei române în şcoli, majorarea până la 5.000 a numărului de bursieri moldoveni în România ţi facilitarea obţinerii cetăţeniei române. […] Dacă vor fi formulate pretenţii teritoriale faţă de Republica Moldova şi Ucraina, România va avea probleme la hotarul cu Ungaria (Transilvania) şi Bulgaria (Dobrogea de Sud). În timp ce România lucrează să pregătească opinia publică pentru proiectul unionist, Rusia urmăreşte în tăcere evenimentele, care au loc”, conchide Nezavisimaia Gazeta.

 • Mediafax:

Rusia cere explicaţii privind posibila implicare a Bulgariei în scutul antirachetă

Moscova aşteaptă explicaţii detaliate privind planurile Statelor Unite de a amplasa în Bulgaria elemente ale scutului antirachetă, pe care le consideră o nouă «surpriză», după cea din România, a declarat, sâmbătă, ministrul rus de Externe, citat de RIA Novosti în pagina electronică.I-am întrebat deja pe partenerii noştri de la Washington (…) ce înseamnă toate aceste lucruri şi de ce, după «surpriza» din România, există acum şi o «surpriză» în Bulgaria” , a spus Lavrov, la sosirea într-o vizită oficială de o zi în Nicaragua. Ambasadorul american în Bulgaria, James Warlick, a anunţat că Statele Unite poartă discuţii informale cu Bulgaria privind eventuala amplasare a unor elemente ale apărării antirachetă americane. “Repet că aşteptăm explicaţii detaliate, aşa cum ni s-a promis”, a afirmat Serghei Lavrov.

Încălzirea globală, o farsă?

Profesorul Phil Jones, aflat în centrul unui scandal privind acurateţea datelor privind încălzirea globală, admite că după anul 1995 nu s-au înregistrat creşteri “semnificative” ale temperaturii, recunoscând că vremea ar fi putut fi mai caldă în Evul Mediu, informează publicaţia Mail on Sunday. Profesorul implicat în scandalul supranumit “Climategate “, ale cărui date sunt considerate esenţiale pentru a dovedi teoria încălzirii globale, recunoaşte că are probleme cu actualizarea informaţiilor. Colegii lui cred că profesorul Phil Jones a refuzat să dea curs cererilor formulate în baza Legii privind accesul la informaţii pentru că nu are studii relevante. Într-un interviu acordat BBC, Jones a recunoscut că este adevărat ce spun colegii lui, în sensul că nu are aptitudini organizatorice, precizând că pe biroul său sunt mii de studii pe care nu le poate analiza corespunzător (….n.n.). Datele deţinute de profesor sunt considerate cruciale pentru susţinerea teoriei încălzirii globale. În plus, profesorul Phil Jones admite că este posibil ca temperatura Terrei să fi fost mult mai ridicată în Evul Mediu decât acum , sugerând că fenomenul încălzirii globale ar putea să nu fie rezultatul acţiunilor umane. Potrivit profesorului, în ultimii 15 ani nu există “statistici semnificative” care să ateste o încălzire la scară planetară.

…Phil Jones a admis că vremea ar fi putut fi mai caldă decât acum în Evul Mediu – lucru susţinut de câţiva oameni de ştiinţă, dar marginalizaţi în ultimii ani şi acuzaţi că sunt “negaţionişti ai încălzirii globale”. Aceştia ar fi fost doar nişte rău-voitori, care ar fi negat ideologia oficială îmbrăţişată de Barack Obama, şefii de stat şi de guvern din UE, Papa de la Roma, Patriarhul de la Constantinopol, nenumărate vedete de la Hollywood, oameni de afaceri etc. Jones recunoaşte că încă “se dezbate” dacă perioada caldă din Evul Mediu a afectat doar Europa (când viţa de vie urca până în Scoţia) ori întreaga planetă. (…)

Grupul interguvernamental de experti pentru evolutia climatului (GIEC) a recunoscut ca a mai comis o “imprecizie”: a estimat “in graba” ca 55% din teritoriul Olandei se gaseste sub nivelul marii, avertizand ca este vorba despre un teren “care risca sa fie inundat”. Guvernul olandez a anuntat pe 5 februarie ca va cere o “clarificare” de la GIEC asupra acestei cifre, pe care o considera inexacta, informeaza Le Figaro. Cifra figureaza intr-un raport publicat in 2007 de grupul de experti. Comitetul stiintific al Organizatiei Natiunilor Unite a mai facut publica o “erata”, la inceputul acestui an, cand a recunoscut ca a gresit cand a anuntat ca ghetarii din Himalaya vor disparea de pe fata Pamantului pana in 2035.

 • Antena3:

Armata americană a declanşat cea mai mare ofensivă de la debutul războiului din Afganistan (VIDEO)

Osama Bin Laden a murit de cancer la rinichi în 2002, susţine “mâna dreaptă” a liderului taliban Omar

Hotnews:  12 civili au murit in a doua zi a ofensivei aliate din Afganistan

12 civili afgani au fost ucisi duminica dupa ce doua rachete trase de fortele coalitiei si-au ratat tintele, in timp ce talibanii opun o rezistenta darza in fata asaltului NATO asupra gruparii radicale, scrie CNN. Generalul american Stanley McChrystal, comandantul ISAF a declarat: “Regretam aceste tragice pierderi de vieti. Operatiunea din regiunea Helmand are ca obiectiv instaurarea ordinii si sigurantei in aceasta zona vitala a Afganistanului. Este pacat ca s-au pierdut vieti nevinoate in cursul eforturilor noastre.”

*

 • Gandul:

Banii din sistemul sanitar ajung până în iunie. Pe ce se duc 4,5 mld. euro

Ţara cu arma în mână. Poliţiştii confiscă 10 pistoale sau puşti pe zi

Generaţia crizei. Unul din zece elevi merge la psiholog din cauza depresiei sau violenţei


Categorii

Al treilea razboi mondial, Ecumenism, Episcopul Artemie, Ierarhi sarbi, Mitropolitul Amfilohie Radovici, Mitropolitul Atanasie Jevtic, Patriarhul Irineu al Serbiei

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la ““DRAGOSTEA” ECUMENISTA IN OFENSIVA: PAPA INVITAT IN ROMANIA SI CEL MAI MARTURISITOR IERARH AL SERBIEI MAZILIT!/ Cum si de ce s-a prabusit Grecia? Cine-i la rand?/ SCUTUL NE APARA DE CE NU EXISTA SI NE EXPUNE LA CE EXISTA/ (Si alte stiri 13 – 14 februarie 2010)

 1. Nu este de mirare ca Robu(l Securitatii) il invita pe papa in tara. Toti care au tradat pe semenii lor inainte de revolutia din ’89, primind si bani grei pentru slugarnicia lor fidela fata de regimul securist, au ramas in functii mari si continua sa sfideze fara rusine pe toata lumea… E trist ca si unii episcopi ortodocsi, cu pete urate la “dosarul” CNSAS, sub amenintarea demascarii lor fac pe planul masonilor – noii stapani ai “dosarelor” si devin agenti ai uniatiei ecumeniste. Dumnezeu sa le zadarniceasca planurile distructive si sa dea si lor si noua pocainta adevarata si ortodoxie lucratoare! Numai asa tragem nadejde sa ne mantuim…

 2. “Vremea este a cernerii…Vom fi nevoiti sa vedem propasiri si izbanzi din partea Catolicismului si a celorlalte secte;sa ne vedem facuti de ras si de rusine de catre mass-media,si pe noi insine,si pe iubita noastra Biserica,si tot ce avem mai scump si mai sfant in lume;sa rabdam ocari si prigoane din afara,iar dinlauntru smintiri,si poticniri,si vanzari” Pr Rafail Noica,Cultura Duhului.

 3. Aceste evenimente mi se par foarte usor (din nefericire) de sumarizat in doar cateva cuvinte:
  lupii turbati, deghizati in oite blande, “europene, moderne, tolerante, pacifiste”, in comuniune si cu mare dragoste pentru erezii, incep sa fie tot mai agresivi, si sa infaptuiasca incet dar SIGUR planurile stapanului lor, si al lumii acesteia.. stim cine este acesta.

  Ce rusine (nu doar blasfemie) in a-l intitula pe papa, “urmasul lui Petru” si “sfantul” parinte! Nu ma surpind absolut deloc preferintele muzicale ale
  “urmasului” (lui Iuda, sau lui Arie, mai degraba). Este normal sa fie “in trend”, ca doar “revolutia hippie” (ascociata cu Beatles, una din trupele lui preferate) si imbecilizarea, drogarea, secularizarea si sexualizarea tinerilor de atunci (care intre timp au devenit adulti, si au si copii mari) a fost declansata si ea de aceleasi interese si.. organizatii.
  Rusine, pentru ca este jignitor si penibil a-l compara pe SFANTUL Petru cu un conducator lumesc si secular(izant) de teapa papei (si a majoritatii papilor care l-au precedat). Si, de unde pana unde “sfantul” parinte?! Prin ce e sfant? Prin faptul ca asculta cu sfintenie ordinele primite? Prin asta, din pacate, multi patriarhi ar fi “sfinti”, printre care si patriarhul ecumenic de la Constantinopol..

  Ceea ce e si mai rau e ca multi sunt infiltrati (unii, ramasi din vremea comunismului, altii, veniti mai recent) prin structurile de conducere BOR (si ale Bisericilor surori), dar si prin parohii (vezi cea in care a adus “cuvant de invatatura” “profetul” Vladimir Pustan si alte nereguli facute pentru bani primiti de la oameni cu stare sau de la “centru”). Acest lucru sapa in credinta oamenilor care merg si ei de cateva ori pe an la biserica, si permite si unora din presa sa-si stoarca tot veninul din creier, atacand cu inversunare Biserica Ortodoxa (credinciosii, credinta, pe Hristos si preotii si episcopii vrednici — cati mai sunt).

  E trist ce se intampla astazi in lume, dar sa nu deznadajduim, ci sa ne punem nadejdea in Hristos si in Biserica Sa.
  Imi cer iertare pentru greselile pe care le-am facut in aceasta postare, din nestiinta sau pentru limbajul destul de agresiv.

 4. De peste tot azi Preasfinţiţii
  Cu zel trudesc, ca în Iisus
  Să ne unească sub puterea
  Şi duhul marelui apus.

  Înalţii doctorii aduc noul
  Prin motivaţii de cultură
  Şi ne-aggiornează mediatic,
  -Fără temeiuri din scriptură.-

  Ne instruesc duhovniceşte
  Nonstop pe muzică lumească,
  Şi-n ritm de tobe şi chitară
  Se otenesc să ne zidească.

  Deşi sfântul Apostol Pavel
  Cere cântări duhovniceşti,
  Cântarea psalmilor –NU MERGE-
  Nici cântece duhovniceşti.

  Unde-i temeiul scripturistic
  La noua mediatizare,
  Care canoane şi predanii
  Legitimează’aşa lucrare ?

  Aggiornamentele moderne
  Pe motivaţii de cultură,
  S-au preasfinţit de preasfinţiţii,
  Ce nu le pasă de scriptură.

  Filozofia apuseană
  Intră uşor prin preasfinţiţi,
  Cu-aceiaşi forţă şi valoare
  Ca glasul sfinţilor părinţi.

  Politicul modern pătrunde
  Şi-n viaţa cea bisericească,
  Deştept subtil şi diplomatic,
  Sub sceptrul –sfânt – să ne unească.

  Administraţia de astăzi
  Îşi motivează prin Iisus,
  Puterea care zilnic creşte,
  Urmând modeleul din apus.

  Eclezialul îşi creiază
  -Administrând – mare putere,
  Dictând şi impunând în taină,
  Doar ascultare şi tăcere.

  E uimitor, că’ntreg sinodul
  Decide’n unanimitate,
  Şi-şi face laudă de sine
  Când ţara geme de păcate.

  E uimitor ca-n aşa vreme
  Să nu auzi păreri contrare,
  Păstori înalţi dispuşi să lupte
  Să-şi scoată turma din pierzare.

 5. Îmi stărue în minte o întrebare,chiar din momentul în care am citit pentru prima dată noul testament: ce o fi vrut Domnul să-i spună sfântului apostol Petru prin cuvintele ,,dar când vei îmbătrâni vei întinde mâinile tale şi altul te va încinge şi te va duce unde nu voieşti”
  Oare numai pentru ceea ce adaugă încontinuare sf ap. Ioan referitor la ce fel de moarte va primi sau şi la ceea ce primatul papal face în contul sf. ap, Petru ?

 6. Fiara Apocaliptica se dezlantuie, si acest lucru arata ca zilele ii sunt numarate. Pentru noi care suntem,,nebunii”pentru aceasta lume , nu trebuie sa ne duca la deznadejde dar cu conditia sa cerem mila Divina, si Ea o sane ajute sa nu cadem nici la stanga nici la dreapta ci pe calea imparateasca, cea a Sfintilor Parintii.
  Da fiara pune mana pe capii pseudoierarhiei, dar cum zicea si Denis de Reugemont in Partea Diavolului, cea ce poate face necuratul e sa ne traga sufletul in iezerul cel vesnic, in focul cel vesnic, Stie ca e iremediabil distrus dar nu vrea sa fie singur in tartarul vesnic si astfel are cum se observa posibilitatea sa ispiteasca pe crestinii cu aceasta pseudoierarhie.
  Sa ne ancoram in interiorul corabiei duhovnicesti si fiara n-o sa poata sa ne vateme. Post usor fratiilor!

 7. Doamne ajuta!

  dati la tradus chestia asta, unui bun aconomist ca-i plina de termeni de specialitate pe care doar ii intuiesc…extrem de util in contextul Greciei de astazi….si mai ales pentru a anticipa ce se va petrece…

  http://bullionbullscanada.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8560:us-economic-terrorism-the-new-winning-trade&catid=47:us-commentary&Itemid=132

 8. Sunt cateva lucruri bine punctate in linkul de mai sus:

  1. Atentia exagerata acordata de mass-media (din SUA, dar si de la noi) crizei din Grecia, ceea ce arata faptul ca acest “caz” este folosit drept experiment-model-pattern de actiune pentru viitoare victime.

  2. Faptul ca problemele Greciei nu au fost, in realitate, atat de mari pe cat s-a pretins si precum au alte state, inclusiv SUA, si ca

  3. Wall Street a “pariat” numai pe falimentul statului grec (realizand un fel de self-fulfilling prophecy) ceea ce, evident, a dus la rezultatul stiut.

  Insa articolul are si o groasa tusa stangista, sau de tipul luptatorilor anti-sistem gen Alex Jones, vorbeste despre oligarhii de pe Wall Street si cheama poporul american la revolutie impotriva lor…

 9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PERSECUTIE FATISA SI FULGERATOARE IMPOTRIVA MITROPOLITULUI ARTEMIE DE KOSOVO. Informatii despre abuzurile, manipularile si tradarile grele ale “fratilor” din Sinod
 10. Pingback: Articolul zilei (16.02.2010): PERSECUTIE FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO « Saccsiv’s Weblog
 11. VAI SI AMAR DE NOI, RUGATI-VA CAT MAI ESTE TIMP !!

 12. Pingback: Război întru Cuvânt » “Cazul” Episcopului Artemie: INCEPUTUL OFICIAL AL PRIGOANEI IMPOTRIVA ANTI-ECUMENISTILOR?
 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noi dovezi despre capcana intinsa Episcopului Artemie. “Minciuna are picioare scurte, dar barba lunga”
 14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMEI PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la Volos (Grecia)
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » Protoprezbiterul Theodoros Zisis: ARHIEREI DIN MAKEDONIA (ELADA) II TERORIZEAZA PE PREOTI SI II CALOMNIAZA PE LUPTATORII PENTRU ORTODOXIE
 16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Vladica Artemie: “Accept deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe sarbe, cu toate ca nu sunt de acord cu ele”
 17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » VLADICA ARTEMIE DE KOSOVO: “Nu pot sa ma arunce în bratele papei de la Roma, nici in bratele ecumenistilor europeni!”
 18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CASCADA HALUCINANTA DE EVENIMENTE GRAVE IN BISERICA ORTODOXA SERBIEI! Episcopul Artemie a fost caterisit si apoi arestat!
 19. Prin exemplele de mai jos, Patrick Pollock, catolic, dovedeste ereziile si erorile dogmatice profesate de catre papa Ioan Paul II.

  file:///D:/crestinism/antiecumenism/101%20erezii%20ale%20papei.htm

 20. linkul nu e valid.

 21. Pingback: TRADARE FINALA SI RASTIGNIRE IN SAPTAMANA PATIMILOR: Patriarhul Serbiei afirma ca Vladica Artemie VA FI EXCOMUNICAT, sugerand ca si-a pierdut mintile (video + traducere)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare