“Fenomenele” de la IZVOARELE, judetul GALATI: apa clocotita in fantana bisericii si REACTIVAREA CUTREMURELOR (video)

11-11-2013 2 minute Sublinieri


Fenomenele stranii se tin lant, in satul Izvoarele, din judetul Galati. Dupa ce localitatea a fost zguduita de peste trei sute de cutremure intr-o luna, iar specialistii nu au aflat de ce, acum a mai aparut o ciudatenie. Apa de la fantana din fata bisericii este uneori… calda. Satenii nu stiu daca exista vreo legatura intre seisme si apa care uneori, ii opareste, dar se feresc sa isi mai umple galetile de acolo. Oamenii spun ca apa e, la primele ore ale diminetii, fierbinte. Oricum satenii s-au obisnuit cu ciudatentiile: aici a plouat in septembrie in cateve ore cat in doua luni, iar inundatiile au facut prapad. Apoi au urmat sute de cutremure si apa din puturi a devenit galbuie. In final, intr-o fantana se produc fenomene termale…inexplicabile.  De mai bine de o luna de zile, satul Izvoarele este centrul national al fenomenelor ciudate. Si, pentru ca tabloul sa fie complet, oamenii spun ca, de cateva zile, la un robinet de langa biserica ar curge apa calda, cateodata “Iesea abur, asa si era aproape de fript, cum se spune…”” “Nu ca era calda, era fierbinte. De-a fript-o pe o fata care era acolo, tinea piciorul sub bidon si spunea ca a infierbantat-o si, cand a pus degetul, era chiar fierbinte, spun batranii satului. Intrebarea ii ingrozeste pe oameni. De cand au observat straniul fenomen le este teama sa mai bea apa nu doar de la putul din fata bisericii, care e forat la 60 de metri adancime, ci de la toate fantanile din sat. “Pana acuma a fost buna de baut, a fost buna de spalat, acuma e calda. Nu se poate, nu se poate asa ceva. Ce ne facem ? Ce ne facem?””, se plange o femeie. Mai mult, unii cred ca exista o legatura cu faptul ca au inceput sa le moara pasarile in curti. “I-au murit aproape toate pasarile, mai are vreo cateva. S-au uscat pur si simplu, nu au zacut, nu lasa aripi in jos. Tot din cauza apei, normal ca din cauza apei”, mai spune o localnica. Alertate de Consiliul Local, autoritatile vor veni zilele urmatoare sa ia probe din apa…ciudata. Localnicii cred ca fenomenele stranii trebuie sa aiba legatura cu roiul de cutremure care le-a zdruncinat casele mai bine de o luna.

Falia seismică din Izvoarele s-a reactivat. Mai multe seisme de suprafaţă au avut loc din nou în comuna afectată deja de cutremure.  Cel mai puternic cutremur a avut magnitudinea de 2 grade. Localnicii spun că s-a simţit mult mai puternic, totuşi. Alte seisme mult mai mici au avut loc imediat după acesta. Ion Neculau, primarul din Izvoarele a declarat, pentru Antena 3, că măsurile sunt aceleaşi ca până acum, de liniştire a populaţiei: “Să ştie toată lumea că suntem pregătiţi. Patru case sunt afectate. Ele sunt reparabile cu materiale puţine. Doar una din ele are structura de rezistenţă în pericol. Pentru o casă din aceasta nu trebuie mai mult de 1.000 – 1.500 de lei. Niciuna nu este în pericol major. Populaţia este pe drumul normalizării. “ Începând cu 23 septembrie, în zona Galaţi s-au produs peste 260 de cutremure, dintre care peste 30 au avut magnitudini de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cele mai puternice seisme înregistrate la Galaţi în această perioadă au avut 3,9 grade şi s-au produs în 29 şi 30 septembrie şi în 4 octombrie.


Categorii

1. DIVERSE, IZVOARELE, Galati, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la ““Fenomenele” de la IZVOARELE, judetul GALATI: apa clocotita in fantana bisericii si REACTIVAREA CUTREMURELOR (video)

  1. Pingback: FRANTA: solul unui sat se UMFLA ca o gogoasa distrugand casele in urma unui FORAJ GEOTERMIC - Recomandari
  2. Pingback: Situația din Izvoarele, jud. Galați | Dezvoltare fără fracturare
  3. Pingback: Nou val de CUTREMURE la IZVOARELE [video] - Recomandari
  4. caut o familie fara casa , de la tara , care doreste sa se mute in jud Olt , unde ii donez o casa batraneasca , cu 4 camere ,ograda , fantana , gradina de zarzavat , vie in schimbul ingrijirii unei batrane de 88 ani.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare