MINISTERUL SANATATII A LANSAT PROGRAMUL NATIONAL FERTILIZAREA IN VITRO SAU FABRICA DE COPII – FINANTAT DE LA BUGET! Afaceri avortive pe banii publici, care nu mai ajung pentru spitale si medicamente…

16-06-2011 18 minute Sublinieri

ADUNAREA NATIONALA DIN FRANTA RESPINGE LEGEA CASATORIILOR GAY.

RUSIA INCURAJEAZA TINERELE FAMILII

LA LUPTA PENTRU… SCHIMONOSIREA COPIIILOR

Fertilizarea in Vitro, procedeu anti-viata, experimental si avortiv, a devenit program national finantat cu bani de la buget. ”Enigma” pentru care Ministerul Sanatatii a dat curs unei astfel de initiative, in conditiile in care ordinul zilei este de a taia fonduri pentru orice din sistemul sanitar (spitale, medicamente, medici etc.) s-a clarificat cel putin intr-o privinta: din cele opt clinici care vor aplica procedeu, 6 SUNT CLINICI PRIVATE SPECIALIZATE PENTRU ACEASTA PROCEDURA. Asadar, avem de-a face cu o super-afacere morbida in care se deturneaza bani de la bugetul sanatatii pentru asa-zisele ”fabrici de copii” private. Dincolo de bani, se pune insa intrebarea de unde urgenta acestei proceduri experimentale in tara noastra?

Pentru explicatii mai complete privitor la fertilizarea in vitro, vezi si:

După ani de promisiuni şi de omisiuni din partea autorităţilor, cuplurile cu probleme de fertilitate îşi văd astăzi visul împlinit. Ministerul Sănătăţii a dat, oficial, startul la fertilizări in vitro pe banii statului. Ce-i drept, nu toate perechile pot visa la şansa de a deveni părinţi. În primul rând, trebuie să respecte condiţiile impuse de minister, iar bugetul permite, în total, doar 800 de fertilizări. A fost anunţată şi lista unităţilor sanitare înscrise în acest program. Sunt doar şase deocamdată dar acoperă toate regiunile ţării.

(…) Programul Ministerului nu acoperă toate cheltuielile. Din 16 clinici care au depus documentaţia pentru a intra în program, doar 6 au primit acceptul ministerului. Două dintre acestea sunt unităţi sanitare publice, restul sunt unităţi private din Timişoara, Braşov, Sibiu şi Bucureşti. În Romania, medicii estimează că 1.250 de cupluri ar avea nevoie într-un an de fertilizare in vitro.

Începând de astăzi, tinerele familii care vor să aibă un copil prin fertilizare in vitro cu bani de la stat pot depune dosarul la Omini Clinic, singura din Moldova care are contract cu Ministerul Sănătăţii. Prin acest program se vor deconta 1.500 de euro, echivalentul a aproximativ jumătate din costul procesului de fertilizare in vitro. Specialiştii ieşeni susţin că 70 de cupluri din Moldova se află pe lista de aşteptare.

Cuplurile care nu au reuşit până acum să aibă copii pot apela la programul gratuit de fertilizare in vitro (FIV). La Iaşi, programul este aşteptat cu sufletul la gură de 70 de cupluri, iar de astăzi pot depune dosarele în cadrul clinicii Omini. „Este un program mult aşteptat de familiile infertile care au cerut să fie puşi pe lista de aşteptare chiar de la începutul anului. Până acum avem 6 nou născuţi sănătoşi din FIV. Sunt alte 7 sarcini care sunt în evoluţie. În luna mai, 3 din 4 cupluri s-au soldat cu reuşite. Familiile sunt din Botoşani, Huşi şi Iaşi”, spune profesorul Mircea Onofriescu, coordonatorul Centrului de Fertilitate din cadrul Omini Clinic.

Iaşi: Cuplurile infertile, duse cu vorba. Vezi câţi moldoveni vor bani ca să devină părinţi

Iaşi: S-a născut primul copil prin fertilizare in vitro din Moldova VIDEO

După depunerea dosarului medical la clinica aleasă, o copie a acestuia va fi trimisă la Ministerul Sănătăţii pentru evaluare de către o comisie din care vor face parte 5 membri: un reprezentant al Ministerului, 2 medici ginecologi neimplicaţi direct în reproducerea umană asistată, un medic urolog şi un rweprezentant al societăţii civile. Comisia se va întruni în primele 5 zile ale fiecărei luni.

Criterii pentru a intra în program

Pentru ca un cuplu să beneficieze de subvenţia de la stat este necesar să fie căsătoriţi de minimum 2 ani, să nu mai aibă copii şi măcar unul dintre ei să fie cetăţean român. Femeia trebuie să aibă între 24 şi 40 de ani (vârstă la care specialiştii spun că rata de succes este cea mai mare, de 28,2%), să probeze cu analize că are o rezervă ovariană bună şi să fie nu aibă probleme cu greutatea. Costul fertilizării in vitro şi medicaţiile necesare pe parcursul celor nouă luni de sarcină ajung până la 3.000-3.500 de euro. Bugetul alocat programului este de patru milioane de lei, ceea ce înseamnă ca 800 de cupluri hipofertile vor beneficia de program în 2011.

Ministerul Sănătăţii anunţă că şase unităţi medicale, din 16 înscrise, au fost selectate până acum pentru programul gratuit de fertilizare în vitro şi embriotransfer. Amintim că programul a fost demarat de Ministerul Sănătăţii în primăvara acestui an. Dintre cele şase unităţi sanitare, două sunt spitale publice (Spitalul de Obstetrică Ginecologie prof. dr. Panait Sârbu, din Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj-Napoca), iar restul private: Centrul Medical Vivamed Braşov, Centrul de Reproducere Umană Asistată Gynatal Timişoara, Centrul de Fertilizare in Vitro Polisano Sibiu, Centrul Medical Internaţional Dacia Bucureşti. (…) Bugetul acestui program este de patru milioane de lei, iar anul acesta vor beneficia de el 800 de cupluri. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: -4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar)
-1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.


 • Cultura vietii:

Contribuabilii români finanţează un program controversat: FIV/ET (fertilizare in vitro şi transfer embrionar)

Într-o ţară în care marea majoritate a populaţiei se declară a fi creştină, iar majoritatea cultelor creştine sunt contrare fertilizării in vitro, se pune o întrebare foarte simplă, valabilă în orice societate aşa-zis democratică:

Populaţia are dreptul să ceară interzicerea unor astfel de proceduri în ţara respectivă?

Dacă acele proceduri sunt considerate a fi esenţiale pentru supravieţuirea fiinţei umane, dacă acele proceduri derivă în mod direct din Drepturile Universale ale Omului, răspunsul este unul singur:

Nu, aceste practici nu pot fi interzise!”.

Dacă aceste proceduri nu sunt esenţiale pentru supravieţuirea fiinţei umane, nu constituie un drept universal acceptat, mai mult, sunt controversate şi nu există un consens al întregii societăţi, răspunsul începe să nu mai fie acelaşi, ci, mai degrabă:

Depinde, trebuie să discutăm.

Dacă în urma discuţiilor se observă că aceste proceduri încalcă de fapt drepturile fundamentale ale omului prin eliminarea unor embrioni care sunt fiinţe umane, răspunsul este unul categoric:

„Nu, aceste proceduri nu pot avea loc pe teritoriul ţării noastre, indiferent de practicile celorlalte ţări europene sau non-europene!”

Dacă în urma discuţiilor vedem că există dreptul ca fiecare fiinţă umană să aibă un copil, indiferent de costuri (pentru mai multe detalii vă rugăm să citiţi acest articol), răspunsul este „da”, urmat de o nouă întrebare:

Cine plăteşte?

Fără a prelungi prea mult aşteptarea unui răspuns foarte simplu pentru societatea aşa-zis creştină din România, statul nu poate plăti, pentru că ar plăti şi cu banii celor care nu sunt de acord cu astfel de proceduri, aşa cum se întâmplă în cazul avorturilor voluntare (mai multe detalii în acest articol).

Totuşi, în ciuda numeroaselor dificultăţi cu care sistemul naţional de sănătate se confruntă, fără a lua prea mult în considerare implicaţiile sociale şi morale, probabil pentru că astăzi mulţi dintre conaţionalii noştri se confruntă cu probleme „mult mai serioase” decât fertilizarea in vitro şi nu mai au răbdarea sau interesul să ia atitudine, Ministerul Sănătăţii alocă sume importante din bogatul ei buget pentru efectuarea de fertilizări in vitro, în ciuda lipsei de fonduri pentru dotarea tuturor maternităţilor din ţară cu mimul necesar miilor de copii care se nasc în fiecare an.

Ştim, suntem ţara contrastelor şi a fenomenelor paranormale în care totul este mai scump decât oriunde altundeva, cel puţin când vine vorba de achiziţii publice, dar prin această decizie devine ţara absurdităţilor: în timp ce se desfăşoară campanii publicitare pentru strângerea de fonduri necesare funcţionării unei noi secţii de neonatologie din capitală, noi aruncăm cu fonduri într-un program care va „conduce” la naşterea a maxim 200 de copii (în cel mai bun caz, ţinând cont de numărul mic de proceduri in vitro care conduc la o naştere), cheltuind cel puţin un milion de euro, bani suficienţi pentru asigurarea funcţionări timp de 4 ani a secţiei de neonatologie amintite anterior.

Care este scopul acestui proiect? Alinierea la standardele europene? Nu toate ţările din Uniunea Europeană oferă bani publici pentru astfel de servicii şi sunt cu mult mai bogate decât noi! Răspunsul ni-l oferă chiar Ministerul Sănătăţii în normele metodologice pentru realizarea acestui program de sănătate publică: „Art. 1. Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, denumit în continuare subprogram FIV/ET, se realizează în scopul îmbunătăţirii sănătăţii reproducerii”.

Mă scuzaţi stimaţi specialişti ai Ministerului Sănătăţii, dar fertilizare in vitro şi transferul embrionar nu îmbunătăţesc sănătatea reproducerii!!! Sănătatea reproducerii este îmbunătăţită prin tratamente care vin să redea cuplurilor capacitatea de a se reproduce în mod natural: proceduri de chirurgie şi microchirurgie prin care se reface sistemul reproductiv feminin sau masculin etc.

FIV/ET este de fapt o scurtătură sau o şmecherie prin care este eliminat din ecuaţie întregul sau cel puţin o parte din sistemul reproducător uman. Este asemenea unui şef de stat care foloseşte elicopterul din dotare pentru a se deplasa cu uşurinţă, evitând ambuteiajul din trafic cauzat de lipsa autostrăzilor. Soluţia nu este folosirea elicopterului cu bani publici, ci construirea de autostrăzi! FIV/ET poate conduce la naşterea unui copil, dar nu tratează sterilitatea cuplului! În acelaşi timp, conduce şi la pierderea unor embrioni umani, fiinţe umane, punând în pericol şi sănătatea mamei (mai multe detalii aici).

Teoretic, pentru a beneficia de această procedură, cuplul trebuie să fie „steril, definit drept cuplul conjugal care nu a avut capacitatea  de a se reproduce fără a folosi mijloace anticoncepţionale timp de  2 ani de viaţă conjugală”, aşa cum prevede acelaşi regulament, dar nu trebuie să dovedească că nu există vreo alternativă pentru ca ei să procreeze în mod natural (bineînţeles, au nevoie de o adeverinţă care să le recomande această procedură; nu punem la îndoială onestitatea sau competenţa medicilor români, dar considerăm că nu întotdeauna aceştia pot oferi cuplului o alternativă viabilă la FIV/ET şi nici nu dispun de tehnologia şi resursele necesare pentru identificarea tuturor cauzelor şi posibilelor proceduri de tratament).

Este adevărat, identificarea unei soluţii definitive a problemei cuplului ar conduce la scăderea încasărilor clinicilor de fertilitate (nu susţinem că tuturor cuplurilor le poate fi redată capacitatea de a procrea natural, dar suntem convinşi că există şi cupluri care apelează la FIV/ET fără să ştie că ar putea exista o adevărată soluţie la problema lor). (…)

Ne oprim aici, întrebându-ne:

Care este scopul real al acestui program al Ministerului Sănătăţii?

Comunicat: Fertilizarea in vitro – un fals răspuns la o problemă reală

Organizaţiile pro vita din România, al căror scop este protejarea vieţii umane de la concepţie până la moartea naturală, au transmis Ministrului Sănătăţii o scrisoare deschisă privind Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, program care va debuta la 1 iunie 2011.

Semnatarii consideră că programul-pilot, care va finanţa cu un milion de euro din banii publici reproducerea asistată medical, nu reprezintă o soluţie pentru cuplurile infertile și cu siguranţă nu reprezintă o prioritate pentru sistemul sanitar, grav afectat de subfinanțare. „Considerăm nefericită alocarea unor sume atât de importante pentru procedurile de reproducere asistată, în condiţiile în care mii de copii prematuri nu au şansă la viaţă din cauza lipsei de dotare a secţiilor de neonatologie.”

O altă problemă majoră care face inacceptabilă finanțarea acestor proceduri din bani publici este aceea că prin fertilizarea in vitro vor fi omorâţi un număr mare de embrioni, ceea ce înseamnă moartea multor fiinţe umane aflate în stadiul incipient al existenţei lor. Acest aspect preocupă în mod deosebit organizațiile pro-vita din România, care mai atrag atenția că procedurile FIV sunt și o poartă deschisă pentru experimentele pe embrionul uman.

Totodată, semnatarii resping motivaţia că reproducerea asistată medical ar ajuta la creșterea natalităţii în România. Din exemplul altor țări rezultă că disponibilitatea prin programe guvernamentale a procedurilor FIV nu crește decât nesemnificativ fertilitatea, ba mai mult, pe termen lung poate duce la scăderea acesteia, întrucât unele femei amână sarcina, știind că se pot baza pe un astfel de program, iar la momentul ales nu mai reușesc să aibă copii, nici chiar apelând la reproducerea asistată.

„Fertilizarea in vitro nu reprezintă un răspuns adecvat la infertilitate, deoarece este o tehnologie periculoasă şi experimentală, cu riscuri mari şi eficienţă minimă, ale cărei costuri împiedică dezvoltarea şi aplicarea unor soluţii preventive, ieftine, la care să poată apela cuplurile în dificultate”, se menționează în scrisoare. Alternative precum adopţia copiilor abandonaţi, implicarea familiilor fără copii în programe de asistenţă maternală, ar putea fi soluţii pentru cuplurile afectate de infertilitate.

Realizările moderne ale medicinei oferă, în aparenţă, o cale promiţătoare de rezolvare a unei probleme dar, totodată, ele ar putea reprezenta o ameninţare reală, nu numai pentru sănătatea fizică, ci și pentru păstrarea fundamentelor morale ale societăţii.

Fabrica de copii – o afacere prosperă

(…) 2. Există dreptul ca fiecare dintre noi să „aibă” un copil cu orice preţ?

Până acum 31 de ani (mai precis 25 iulie 1978, data la care vedea lumina zilei primul copil „conceput” in vitro, în Anglia, sic!) nu exista opţiunea „fabricii de copii”, a fertilizării artificiale în eprubetă, pentru a veni în „ajutorul” cuplurilor care din x motive nu puteau sau nu doreau să procreeze pe cale naturală sau ajutaţi de diferite tratamente care să favorizeze acest proces pe cale naturală, intrauterină. Implicit, nu exista nici acest discurs al ultimei soluţii pentru cuplurile neajutorate de mama natură sau de „compoziţia” cuplului dacă ne gândim la homosexuali şi lesbiene.

Pentru ca dimensiunile articolului nostru să nu capete aspecte epopeice ne vedem nevoiţi să ne restrângem gândurile şi să ne rezumăm la punctul de pe i, încercând să înţelegem dacă există cu adevărat dreptul ca orice om să poată avea un copil biologic, excluzând din panoramă cuplurile mono-sexuale şi mamele surogat.

Mulţi cred că aceste fabrici de copii sunt o adevărată mană cerească pentru că aduc fericirea în sânul unor cupluri oropsite de soartă sau de natură, însă prea puţini sunt conştienţi, dincolo de implicaţiile teologico-morale ale „conceperii” extrauterine a unei fiinţe umane, că acest proces de fertilizare artificială presupune pe lângă manipularea embrionilor umani şi distrugerea mai multor embrioni, uneori pe motive eugenice, chiar dacă acest lucru este interzis în multe legislaţii.

Dacă ţinem cont de Raportul Warnock (1984) – tot englezesc, ce coincidenţă! -, nu există nicio problemă pentru că nu avem în eprubetă o fiinţă umană, cel puţin nu până la vârsta de 14 zile. Totuşi, mulţi specialişti contestă aceste concluzii ce mai degrabă par a fi prefabricate pentru a susţine posibilitatea distrugerii embrionului uman, decât aceea de a concluziona obiectiv că avem de-a face cu două entităţi biologice mult diverse şi categoric distincte pentru discursul etic. Dacă tot ce se naşte din pisică, şoareci mănâncă – sau mânca înainte de apariţia Kite Kat-ului – nu vedem de ce nu putem spune că tot ce se naşte din om „homo sapiens” este şi va fi mereu. Asupra obiecţiilor aduse de cei care nu consideră embrionul uman ca fiind o fiinţă umană încă de la unirea gameţilor umani vom reveni în viitorul apropiat.

După cum spuneam, barza are nevoie de ovule şi de spermă chiar şi în cele mai performante laboratoare din lume, cel puţin pentru moment. Dacă în cazul unui cuplu care apelează la aceste servicii – deloc ieftine de altfel – dispune încă de material biologic propriu funcţional, respectiv gameţi capabili să conducă la fecundarea in vitro, problemele etice există, însă sunt oarecum depăşite de un discurs utilitarist centrat pe pseudo-drepturi şi resurse financiare consistente, afacerea se complică în cazul celor care trebuie să apeleze la material genetic străin cuplului.

Şi cum poţi face rost de un astfel de material genetic atât de important pentru obţinerea unui astfel de produs biologic? Nu considerăm embrionul uman ca fiind un simplu produs biologic, însă, din nefericire, aici s-a ajuns: la decăderea lui din drepturile deţinute de o fiinţă umană pentru a putea fi manipulat şi exploatat.

Teoretic, apelarea la donatori „benevoli” este singura soluţie legală – cel puţin pe mioriticele noastre meleaguri! Dar de ce ar dona cineva spermă sau ovule fără să obţină vreun beneficiu material? Să admitem că se găsesc şi astfel de situaţii, dar ni se pare cel puţin ciudat, ca să nu mai amintim de imoralitate, să plăteşti bani grei pentru a naşte un copil care din punct de vedere biologic nu este 100% copilul cuplului. Oare nu ar fi mai simplu să înfiezi un copil lăsat în voia sorţii şi a statului român?

Practic, „băieţii deştepţi” fac rost într-un mod nu tocmai ortodox de gameţi umani contra unor sume de bani considerabile şi astfel pun pe roate o afacere prosperă din care toţi au de câştigat, cel puţin aparent. La o analiză mai amănunţită unii se pot trezi că au comandat o donatoare blondă, frumoasă, deşteaptă, femeie de succes, doar că în spatele hârtiilor se află o fată nevoiaşă, neinformată, înşelată ce nicidecum nu îndeplinea standardele impuse de „cumpărători”. Dacă facem haz de necaz putem spune că îşi merită soarta, spre deosebire de sărmanele fete care habar nu aveau la ce se înhamă, excluzându-le pe cele perfide şi speculante.

Cu siguranţă banii aflaţi în joc în aceste fabrici de copii ilegale – nu trebuie să uităm că există şi fabrici de copii legale pe care le vom analiza cu altă ocazie – pot influenţa soarta actorilor implicaţi, însă noi sperăm ca justiţia să îşi facă datoria, măcar de dragul presiunii internaţionale.

Eutanasierea câinilor comunitari vs. Eutanasierea persoanelor umane. Articol de scandalizat progresiştii şi apărătorii “drepturilor animalelor”

Un mit demontat: Eficiența prezervativelor în diminuarea răspândirii HIV/SIDA

Fără ruşine şi fără iubire

Mai multe fetiţe din Northampton, Marea Britanie, unele în vârstă de trei ani, iau lecţii de dans la bară, pentru care părinţii lor plătesc 5,6 euro pe oră, scrie Daily Mail.

Din fotografiile apărute pe internet reiese că fetiţele par să se distreze, considerând mişcările inocente, însă

protecţia copilului din Marea Britanie spune că imaginile sunt “tulburătoare”. Instructoarea Carly Wilford insistă că lecţiile le ajută pe fete să se menţină în formă şi le creşte încrederea în sine. Lecţiile de dans la bară au loc într-o sală “decorată” cu oglinzi şi cu pene roz. Compania care le organizează, Make Me Fabulous, spune că aceste mişcări sunt “sexy, relaxante şi revigorante”.

O femeie din Northampton, care şi-a dus ambele fete, de 3 şi 5 ani, la lecţii de dans la bară, spune că micuţelor le place la nebunie, dar că “nu e o idee bună să se afle la şcoală despre acest lucru”.

“Trebuie să le permitem copiilor să rămână copii”

“Expunerea copiilor la dansul la bară, la o vârstă aşa de redusă, implică un risc uriaş. Fetiţele vor copia, în inocenţa lor, mişcările obscene pe care le învaţă, nefiind conştiente de mesajul sexual pe care acestea îl trimit. Rezultatele pot fi periculoase”, crede Claude Knights, directorul Kidscape, o fundaţie din Marea Britanie, care se ocupă de protecţia copiilor.

 

“Este foarte important pentru copii să facă mişcare şi să aibă activităţi de grup, dar de ce să facă acest lucru sub forma dansului la bară, care are conotaţii sexuale?”, se întreabă retoric Knights. “Trebuie să le permitem copiilor să rămână copii. Oamenii care ţin aceste lecţii şi părinţii care îşi trimit fetiţele la ele ar trebui să îşi pună anumite întrebări”, crede directorul fundaţiei.

“Dansul la bară nu are conotaţii sexuale, e un fel de gimnastică distractivă”

Instructoarea Carly Wilford spune că ţine aceste lecţii de şase luni, de când femeile pe care le învaţă să danseze la bară şi-au adus fetiţele să vadă cum e. “Au vrut să participe şi ele pentru că e distractiv. Nu e nimic sexual, eu încerc să elimin stigmatul acesta. Dansul la bară este un fel de gimnastică”, spune Wilford. Ea spune că dansul la bară provine dintr-un sport tradiţional indian, numit Malkhamb, în care gimnaştii, inclusiv copii, dansează în jurul unui stâlp de lemn.

Săptămâna trecută, Uniunea mamelor din Marea Britanie şi guvernul din Albion au întocmit un raport care cere noi măsuri de protecţie pentru copii, printre care controlul accesului la conţinutul pentru adulţi de pe telefoane mobile şi alte gadgeturi, dar şi la unele reclame.

Un pedagog din Canada împreună cu soţia sa au hotărât să nu-şi informeze prietenii asupra sexului ultimului lor copil. Copilul însuşi nu trebuie să ştie dacă e fată sau băiat înainte de a putea decide singur ce vrea să fie. E – spun cei doi părinţi – o şansă acordată libertăţii personale a nou-născutului, un drept la autodeterminare într-o lume cu tot mai multe constrângeri. Cum trebuiau totuşi să-i dea un nume, i-au spus Storm, adică Furtună. Gramatical vorbind, lucrurile se complică. În româneşte e un nume feminin, dar, de pildă, în germană, ar fi un nume de băiat. Engleza însă e mai flexibilă. Copilul va decide singur dacă vrea să i se spună Furtunel sau Furtunica. Şi dacă ceea ce are în pantaloni (sau sub fustă) trebuie numit „cocoşel” sau „păsărică”. Ca şi fraţii săi mai mari (Jazz,de cinci ani, şi Kio, de doi), bebeluşul va avea libertatea de a alege singur cu ce vrea să se îmbrace, ce culori va purta (Jazz preferă rozul) şi ce frizură îi convine. Chiar când mama regretă anumite opţiuni ale vreunuia dintre fii, ea preferă să nu se amestece, ca nu cumva domnişorii (recte domnişoarele) să se simtă „hărţuiţi”, inhibaţi de influenţe inoportune. Întrebat asupra eventualelor efecte negative ale unui asemenea tratament pedagogic, un expert canadian în psihologia identităţii sexuale a răspuns cu o măsurată competenţă: „Asta se va vedea mai târziu”.

Până una-alta, copiii sunt, prin libera decizie a părinţilor lor, subiecţii unui experiment. Niciunul dintre ei n-a fost întrebat dacă e de acord. Li s-a luat, în numele libertăţii, libertatea de a fi ceea ce sunt. Vor fi altfel decât colegii lor de grădiniţă şi de şcoală, vor fi învăţaţi că între identitatea nativă şi cea închipuită sau visată, nu cea dintâi trebuie să prevaleze. Vor fi puşi în faţa unei „alegeri” pentru care, de fapt, n-au criterii. Sau care este practic irealizabilă. Nu poţi să spui unui individ scund şi cu ochi albaştri că e „liber” să fie înalt şi cu ochi negri. Nu poţi vorbi de libertatea unui câine de a fi vulpe sau bibilică. Preocuparea celor doi părinţi cu privire la „libertatea” copiilor lor este, ca să zicem aşa, nemiloasă şi potenţial schimonositoare. E (încă) un caz în care ideologicul siluieşte realitatea, pretinzând că o îmbunătăţeşte.

Un gazetar german a mers pe urma originalilor canadieni şi a aflat câteva detalii semnificative despre biografia lor. Cu ceva timp în urmă au făcut un concediu în sudul Mexicului, unde au purtat discuţii revelatoare cu unele grupuri de revoluţionari. Iarna trecută au ales să-şi facă vacanţa în Cuba. Au locuit la diverse familii şi au auzit poveşti minunate despre revoluţie. Au descoperit, astfel, că lumea trebuie ameliorată şi că fiecare trebuie să contribuie, după puteri, la realizarea acestui măreţ ideal. Şi cum aveau la îndemână un fiu de cinci luni, s-au hotărât, mă-nţelegi, să-l emancipeze, să înceapă cu el. Înţeleseseră ceea ce până de curând le scăpase: una dintre sursele cele mai otrăvite ale răului planetar este diviziunea tradiţională a sexelor, mai exact distribuţia diferenţiată a „sarcinilor”, după cum eşti bărbat sau femeie. Storm va deveni, aşadar, un pion al luptei pentru dreptate şi pentru o lume mai bună, o maşină de război transsexuală opunându-se liber oricăror tendinţe contrarevoluţionare. I-am văzut fotografia. E un băieţel foarte drăguţ. Habar n-are, deocamdată, câtă libertate a dat peste el!

Un copil excesiv de răsfăţat îi exasperează deseori pe părinţi şi pe cei din jur cu pretenţiile lui nejustificate. Cum s-a ajuns aici? În “culisele” acestui comportament teatral se ascunde dorinţa copilului de a testa toleranţa şi răbdarea părinţilor. Copilul intră în jocul “cine deţine controlul” şi atentează la a-şi însuşi putere şi control (în relaţia cu părintele). El îşi forţează de fapt părintele să fie mai ferm şi, clar, să-l determine pe acesta să-şi exercite controlul, care îi revine de drept, fără să ezite. (…)

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a semnat un amendament la Codul Funciar naţional, pentru a oferi gratuit parcele de teren familiilor cu trei sau mai mulţi copii, a anunţat Kremlinul, relatează RIA Novosti. “În conformitate cu amendamentele la Codul Funciar, cetăţenilor cu trei sau mai mulţi copii le vor fi acordate gratuit parcele de teren aflate în proprietatea statului sau a muncipalităţii, inclusiv în vederea construirii de locuinţe individuale”, se arată în amendamentul semnat de preşedintele Medvedev.

Măsura face parte din politicile guvernului rus de a oferi un sprijin mai larg familiilor şi de a stopa un declin demografic. În discursul anual către naţiune din noiembrie anul trecut, Medvedev a prezentat o serie de propuneri, care vizează sprijinirea familiilor cu mai mulţi copii. “Grija pentru generaţia viitoare este investiţia cea mai de încredere, inteligentă şi nobilă”, spunea, atunci, Medvedev.

Legislatorii francezi au respins o lege care ar fi legalizat ”casatoria homosexuala” in cadrul unui vot decisiv al Adunarii Nationale, camera legislativa inferioara a Frantei. Reprezentantii Adunarii au votat impotriva legii – propusa de socialisti – cu o majoritate de 293 la 222. Votul urmeaza unei decizii a Curtii Constitutionale franceze din ianuarie ce a stabilit ca nu este un drept constitutional ”casatoria gay”. Desi, recent, conform un sondaj, o majoritate a francezilor (58%) era favorabila ”casatoriei gay”, Michel Difenbacher de la UMP a afirmat ca s-a gandit ca nu e necesar ”sa mergi dupa cum bate vantul sau sa cedezi modei”. ”Suntem impotriva homofobiei, dar nu nu vrem sa alteram imaginea si functia casatoriei”, a mai spus reprezentantul.

Christian Vanneste si Brigette Bareges, tot de la UMP, au fost mai drastici. Vanneste a numit aceste uniuni

Brigitte Barèges

drept o ”aberatie antropologica”, in timp ce Bareges a intrebat: ”de ce nu casatorie cu animale, sau poligamie?” Respingerea acestei legi de Adunarea Nationala tine de o ambivalenta a societatii franceze fata de miscarea homosexuala. In timp ce Franta a fost prima natiune europeana care a creat uniuni civile pentru homosexuali, o masura trecuta in 1999, s-a opus, totodata, redefinirii casatoriei. Presedintele francez Nicolas Sarkozy, care pozeaza intr-un lider apropiat valorilor traditionale crestine, a facut apel catre legalizarea globala a sodomiei. In acelasi timp, Sarkozy s-a opus legii ”casatoriei homosexuale”, provocand acuzatii din partea socialistilor, ce au pretins ca presedintele promosese trecerea unei astfel de legi in 2007.

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania

Nr. 143, 14 iun 2011

Alocatia de stat pentru copii. Poate putini dintre dvs. va amintiti de dezbaterea publica de acum doi ani, iscata atunci cand o femeie a nascut gemeni. Atunci, statul i-a platit o singura alocatie, legea neprevazand situatia nasterii de gemeni. Ulterior, dna Danciu, care nascuse tripleti, a obtinut in instanta alocatie si pentru ceilalti doi copii. Acum, dansa este hotarata sa le ajute si pe alte femei aflate intr-o situatie similara sa-si obtina drepturile (link).

Persecutie religioasa in Egipt. De la caderea lui Hosni Mubarak, Egiptul se confrunta cu o amplificare a violentelor musulmanilor impotriva crestinilor. Bisericile sunt atacate si incendiate, iar cartierele crestine sunt frecvent atacate de bande de musulmani. Egiptul, care a fost tara majoritar crestina pana la cucerirea araba din secolul VII, traverseaza o perioada de instabilitate politica si religioasa (link). (…)

SUA – Avortul e imoral. Conform unui sondaj de opinie, 59% dintre americani afirma ca avortul este imoral si ca ar trebui scos in afara legii. Cu toate acestea, ei continua sa faca avorturi. La fel ca romanii, unde procentul celor care afirma ca avortul este imoral este mult mai ridicat (link).

Persecutia religioasa in Marea Britanie. In Marea Britanie nu ai voie sa porti cruce la gat la lucru. Nici sa vorbesti despre Iisus Hristos. Nici sa afirmi ca homosexualitatea e imorala. Si multe altele. Fara indoiala, crestinii englezi sunt persecutati iar asta se vede si din deciziile judecatoresti anticrestine care au fost emise in Marea Britanie in ultimii ani. Crestinii au facut recurs la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, unde la ora actuala nu mai putin de 4 cazuri de persecutie religioasa se afla pe rol. Rusinos pentru Marea Britanie este si faptul ca recent CEDO a cerut in mod oficial guvernului englez sa explice daca este de acord ca in Marea Britanie la ora actuala crestinii sunt persecutati. Rar, spun comentatorii, face CEDO recurs la o procedura atat de drastica pentru a atrage atentia asupra incalcarii drepturilor omului (link).

Persecutia religioasa in Texas. Mai si iunie e perioada in care liceenii termina liceul in Texas. Si o fac cu o ceremonie fastuoasa inaugurata cu rugaciune. Asa au facut de sute de ani. Din cand in cand apar cazuri cand parinti atei obtin decizii judecatoresti care interzic rugaciunea la astfel de evenimente. Un caz extrem s-a petrecut intr-un sat de langa San Antonio, Texas, Castroville, cu doar cateva saptamani in urma. Incitat de o familie de atei, un judecator federal a interzis, printre altele, folosirea, in cadrul ceremoniei, a urmatoarelor cuvinte: “amin,” Iisus,” “Hristos,” “Dumnezeu,” “rugaciune,” “Duhul Sfant” si alte cuvinte cu o conotatie religioasa sau crestina. Texanii insa si-au anuntat intentia de a nu se conforma deciziei judecatoresti. Din fericire, confruntarea a fost rezolvata la timp de un tribunal superior care a dizolvat decizia judecatoreasca, permintand liceenilor si parintilor lor sa se roage (link).

Texanii declara o zi de post si rugaciune. Un eveniment remarcabil urmeaza sa aiba loc pe 9 august in Houston, Texas, de la care si romanii ar avea multe de invatat. Guvernatorul statului a declarat 9 august ca zi oficiala de post si rugaciune pentru toti texanii. Evenimentul urmeaza sa aibe loc pe stadionul cel mai mare din Houston si e organizat in cooperare cu organizatia American Family Association. Scopul evenimentului, a afirmat guvernatorul, este ca texanii “sa caute fata lui Dumnezeu si calauzire privind problemele cu care se confrunta.” Se pare ca guvernatorul Rick Perry e pe punctul de a-si anunta candidatura la presedintia americana in 2012. Expertii afirma ca are cele mai mari sanse de a-l infrange pe Obama la alegeri (link).

Obama promoveaza homosexualitatea. Daca texanii promoveaza rugaciunea si postul, Obama promoveaza homosexualitatea, declarand luna iunie luna homosexualilor din SUA. Actiunea lui a socat America. In linkul alaturat veti vedea o cladire publica din SUA pe care, pe langa steagul american, se afla si atarnat si steagul homosexualilor (link).

Obama promoveaza homosexualitatea in Bulgaria. Cu prilejul paradei perversiunilor din Bulgaria, imperialismul cultural al lui Obama s-a derulat in mare forta. Fondurile publice americane au fost folosite pentru finantarea in Bulgaria a unei saptamani a filmelor homosexuale (link).

India vrea fete! Scriem des despre cel mai mare genocid al zilelor noastre – uciderea fetitelor nenascute in India si China, pe simplul motiv ca sunt fete. Problema a devenit atat de acuta in India, incat recent guvernul a lansat o campanie de “salvare” a fetitelor nenascute, oferind bani familiilor care au fetite pentru a nu le avorta (link).

Belgia – Eutanasie. In Belgia, mainile doctorilor ucid atat pe cei nenascuti, cat si pe bolnavi si batrani. Asta nu e nimic nou, Belgia fiind prima tara din lume care a legalizat eutanasia. Un raport recent arata ca fac si altceva – preleveaza in mod ilegal organele persoanelor eutanasiate pentru a le vinde la preturi mari (link).

Rusia – Demografie. Colegii de la Congresul Mondial al Familiilor organizeaza in cursul acestei luni un congres mondial al demografiei la Moscova, desemnat in mod special sa atraga atentia asupra crizei demografice care distruge Rusia. Anual in Rusia, o alta tara care se crede crestina, sunt avortati intre 6 si 8 milioane de copii (link).

Un sportiv model. Ted Tebow e unul dintre cei mai bine cotati fotbalisti americani. Dar si unul dintre cei mai remarcabili, in sens pozitiv. E casatorit, profamilie, are copii si afirma peste tot ca familia si sotia sunt prioritatea vietii lui. Recent, a publicat o carte despre valorile profamilie pe care le traieste si impartaseste. Puteti citi o recenzie a cartii aici (link).

Pornografie – Material video. Pornografie ucide! Va recomandam un material video care contine marturia unei tinere constransa de sotul ei la producerea de materiale pornografice (link).

Romania – Pornografie. Potrivit unui studiu finantat de Uniunea Europeana, Kids Online II, 25,7 dintre copiii nostri primesc mesaje pornografice prin internet, 12,2% au fost hartuiti sexual online si 11,4 dintre ei au avut o intalnire offline cu o persoana cu care s-au cunoscut online. Tendinta e ingrijoratoare si denota grija si masurile de precautiune pe care parintii trebuie sa le ia pentru protejarea copiilor de pornografie (link).

Avortul afecteaza si barbatii. Avortul afecteaza negativ nu numai femeile, ci si barbatii. Un incident notoriu privind acest aspect s-a petrecut in SUA saptamana trecuta, cand un tata si-a denuntat prietena pe un panou publicitar pentru ca a avortat copilul pe care-l concepusera impreuna (link).

Romania: Renate Weber. Ati auzit de Renate Weber? Europarlamentara PNL din Sibiu, pe care AFR o califica ca fiind cea mai anticrestina, antivalori, antifamilie si cea mai proavort si prohomosexualitate dintre toti europarlamentarii romani. Saptamana trecuta, a facut o declaratie politica in Parlamentul Europei, atacand constitutia recent adoptata a Ungariei pentru ca declara dreptul la viata din momentul conceptiei si defineste casatoria barbat-femeie. A calificat constitutia ca fiind discriminatorie si nu in pas cu “valorile europene.” Ea a mai declarat ca si in Romania exista incercari similare dar de care, afirma ea, va fi cu grija sa nu reuseasca. Sa fie oare vorba de noi? Pozitia noastra privind-o pe parlamantara Renate Weber e neschimbata: trebuie eliminata din Parlamentul European. Sibieni: Nu va este jena sa fiti reprezentati in Parlamentul Europei de o astfel de parsoana, care nu numai ca nu impartaseste valorile voastre crestine, dar le si ia in deradere? Puteti vedea declaratia video a d-nei Weber aici (link).

Preturi. Preturile sunt o preocupare importanta pentru familii. Cresc si uneori asta se datoreaza speculatorilor. Va informam insa asupra unor initiative internationale recente, menite sa limiteze posibilitatea speculantilor de a mari preturile produselor internationale (link).

America – Tot mai putini copii. Ultimul recensamant american denota o tendinta ingrijoratoare – pentru prima data in istoria Americii rata natalitatii e sub cea de 2,1 necesara pentru mentinerea stabila a nivelului populatiei. Si americanii au tot mai putini copii. Va recomandam o analiza aparuta in USA Today pe 3 iunie (link).

Romania – Si mai putini copii. Situatia e mult mai precara in Romania. Imbatranim si, daca vom continua sa ne avortam copiii asa cum o facem astazi, in 2060 vom mai fi doar 17 milioane in Romania (link).

ONU – Sexualizarea copiilor de 10 ani. Un raport emis de ONU recomanda, ca masura de prevenire a SIDA, educatia sexuala a copiilor incepand de la 10 ani (link).

Secularism – Material video. Va recomandam un material video (52 de minute). Contine prelegerea unei intelectuale crestine americane, profesor universitar la o universitate prestigioasa in care traseaza originile secularismului american si contraofensiva crestinilor impotriva secularismului. Prelegerea a fost facuta recent la Family Research Council din Washington (link).

Prostitutie – Canada. Anul trecut, un judecator din Toronto a dezincriminat prostitutia in Canada. Guvernul canadian a facut recurs iar audierea recursului a avut loc recent. Colegii din Canada ne-au trimis interventia depusa de asociatia avocatilor crestini canadieni. Argumentul principal impotriva prostitutiei este ca moralitatea publica justifica interzicerea fenomenelor imorale sociale, printre ele si prostitutia (link).

Nudism – Germania. In 2010, Germania se pare a devenit prima tara din lume unde au fost puse la dispozitia nudistilor trasee montane special amenajate pentru ei. Anul acesta, afirma un articol din revista americana Time, se pare ca numarul traseelor va creste. Elvetia, la randul ei, intentioneaza sa lansese trasee alpine similare (link).

Nr. 140, 24 mai 2011

(…)

Romanii, din ce in ce mai putini. Populatia Romaniei nu este doar imbatranita, ci si din ce in ce mai redusa. Institutul National de Statistica a derulat, in premiera, un recensamant de proba in perioada 7-16 mai. Datele arata ca populatia Romaniei este de 20,1 milioane locuitori, cu 1,5 milioane mai putini decat acum 9 ani (link).

Dezvoltarea copilului depinde de ambii parinti. Studiile realizate in domeniul dezvoltarii psiho-emotionale a copilului arata ca un copil se dezvolta optim atunci cand creste alaturi de parintii lui biologici. Si nu doar biologici, ci si casatoriti. Lipsa parintilor sau chiar si numai a unuia dintre ei il vaduveste pe copil de o componenta esentiala pentru formarea lui ca viitor adult, asemenea situatii tragice putand duce, in timp, la probleme de adaptare, incredere in sine, identitate de gen, homosexualitate... Pe aceasta tema, va recomandam un articol din ziarul Lumina (link). (…)

Studiu: De ce unii barbati insala in viata de casnicie? Publicatia americana Time a publicat recent rezultatele unui studiu care indica de ce unii barbati, in special cei cu functii inalte, isi inseala sotiile (link).

Studiu: De ce unii barbati nu se casatoresc niciodata? Un material care descrie 5 motive pentru care unii barbati nu se casatoresc niciodata (link).


Categorii

Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “MINISTERUL SANATATII A LANSAT PROGRAMUL NATIONAL FERTILIZAREA IN VITRO SAU FABRICA DE COPII – FINANTAT DE LA BUGET! Afaceri avortive pe banii publici, care nu mai ajung pentru spitale si medicamente…

 1. Toate blestematiile intra si se incuibeaza in Romania, gasind teren prielnic, cetateni “amortiti” (prin diferite metode!), toti ne scuipa, toti ne ameninta, mici si mari… Vezi “disputele” dintre Patriarhii, problema scutului antiracheta, ambitiile capilor minoritatii maghiare, experimentele socio-economice prin taierea ajutoarelor si a serviciilor minimale – de sanatate, educatie, ordine publica, concomitent cu subventionarea operatiilor de schimbare de sex, modernizarea infrastructurii de internet (deh – chelului ce-i trebuie? tichie de margaritar…) si cresterea gradului de control al “statului” asupra cetateanului, si acum poftim: fertilizare in vitro pe bani publici…

  Bag de seama ca tarii asteia trebuie sa-i fie batute multe cuie, sa stea bine pe cruce… 🙁

 2. da , frate Florin M , multe cuie pe cate pacate avem , de , ce sa-i faci ? Noi le-am facut , noi le tragem . Cateodata ma gandesc ca-i bine ca avem prilejul sa le platim aici , dar , din nefericire , ne lipseste rabdarea necesara si nu le induram fara sa cracnim ci ne lamentam ca niste prosti , de parca tot ce asteptam noi se afla doar aici si doar legat de spurcatul de trup . Ah , de-am avea suficienta rabdare , de-am avea suficienta credinta …

  Doamne , ajuta-ne !

 3. Florin şi ce vrei să facă oamenii? Să iasă în stradă? Dar citeam undeva că tocmai asta vor şi cei de sus? Tu chiar crezi că toate aceste măsuri luate de stat sunt făcute din prostia guvernanţilor? Şi prostia are o limită care e de mult depăşită în România. :))

 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EXPERIMENT SOCIAL: gradinita unde copiii nu au sex
 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAPORTAM LA FMI: genocidul din sanatate parafat si semnat de autoritatile romane
 6. Pingback: PERVERTIREA COPIILOR IN CULTURA DESFRAULUI: Fetita de 10 ani pusa sa pozeze aproape erotic drept FEMEIE FATALA, pe coperta revistei frantuzesti VOGUE
 7. Pingback: DE CE SUNT CONDAMNATI JUMATATE DINTRE ROMANI SA MOARA CU ZILE? Problemele reale ale sistemului sanitar si minciunile propagandistice ale autoritatilor demontate de dr. Vasile Astarastoae
 8. Pingback: SCHIMBARE DE SEX prin tratament hormonal de la 6 ani! GROAZNIC EXPERIMENT SATANIC PRACTICAT DE "PARINTI", UN CUPLU DE LESBIENE...
 9. Pingback: AVORTUL HORMONAL: Christa Todea-Gross despre METODELE CONTRACEPTIVE (pilula de a doua zi, sterilet etc.) si MANIPULAREA LIMBAJULUI MEDICAL
 10. Pingback: IPS Laurentiu Streza a criticat dur procedura fertilizarii in vitro. “PENTRU PRIMA OARA, POPORUL ROMAN ISI POATE INTREZARI SFARSITUL!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Inca o oroare: REPRODUCEREA ASISTATA POSTUMA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Medic francez: VACCINUL GARDASIL – CEL MAI MARE SCANDAL AL TUTUROR TIMPURILOR/ Asociatia PRO-VITA: atitudine pe tema EDUCATIEI SEXUALE promovate prin programul SEXUL VS BARZA/ Sustinere pentru “OBIECTIA DE CONSTIINTA” a medicilor din Mat
 13. romania este o tara ortodoxa.
  intr o tara ortodoxa ar trebui sa fie interzis chiuretajul uterin.
  se stie ca atunci cind se fac insamintari artificiale o parte din embrioni sint eliminati.
  de asemenea apar si avorturi spontane.
  in romania chiuretajul ar trebui aprobat numai in cazuri speciale stabilite de ministerul sanatatii, de medyicii obstetricieni ginecologi.
  in prezent in romania chiuretajul este aprobat in orice caz.
  copilul este o fiinta nu o celula fara importanta .

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare