Franta. Organizatiile LGBT preseaza pentru o adevarata CENZURA a presei in contextul punerii in dezbatere a EXTINDERII REPRODUCERII ASISTATE si la cupluri GAY/ Academia de Medicina arata ca exista riscul unei RUPTURI ANTROPOLOGICE majore

22-09-2019 2 minute Sublinieri

In Franta a debutat, de doua zile, dezbaterea pentru proiectul de lege in care este prevazuta extinderea reproducerii umane asistate medical la cuplurile de lesbiene si la mamele singure/celibatare. Proiectul e sustinut de majoritatea lui Macron, deci de guvern si de parlamentarii La Republique en Marche. Nu trebuie sa uitam nici ca USR, prin Dacian Ciolos, este aliat in Parlamentul European al formatiunii lui Macron, conducand chiar grupul Renew Europe al presedintelui francez.

Academia Nationala de Medicina a Frantei a dat publicitatii un raport in care arata rezerve fata de o tehnica medicala care ar duce la o ruptura antropologica majora. In plus, arata Academia de Medicina, “conceperea deliberata a unui copil privat de tata nu este lipsita de riscuri pentru dezvoltarea sa.” Desi in urma votului ansamblul proiectului a primit aviz din partea institutiei (69 pentru, 11 contra, 5 abtineri), Academia subliniaza “dreptul fiecarui copil la o mama si la un tata in masura in care e posibil,” aratand ca proiectul de extindere a reproducerii asistate ar crea o ruptura in ceea ce priveste egalitatea dintre copii, a considerat Academia. “O ruptura antropologica majora care nu este lipsita de riscuri pentru dezvoltarea psihologica si evolutia copilului”. “Existenta a doua cuvinte distincte, tata si mama, inseamna ca unul nu poate fi substituit de celalalt pentru rolurile celor doi nu sunt echivalente.”

Academia a admis legitimitatea dorintei de maternitate a oricarei femei, indiferent de situatia in care se afla, insa a atras atentia ca, tocmai in numele egalitatii de drepturi nu ar trebui trecut cu vederea dreptul copilului la mama si la tata. De asemenea, Academia a considerat evaluarile aduse in sprijinul proiectului de lege, care invocau diverse situatii din alte tari europene drept neconvingatoare din punct de vedere metodologic, avand in vedere cazurile putine aduse in discutie si perioada scurta de observatie la care au fost supusi copiii. “Desi din ce in ce mai negativizata, figura tatalui ramane fondatoare pentru personalitatea copilului, dupa cum o arata pediatrii, pedopsihiatrii si psihologii”, a mai aratat Academia.

Ministrul Sanatatii din guvernul En Marche a caracterizat rezervele exprimate de Academie drept “putin cam datate”, pozitie replicata si de organizatiile care sustin extinderea, care considera rezervele drept “venind din alt timp”.

Pe plan mediatic, in schimb, organizatiile LGBT cauta sa exercite un control autoritar al dezbaterii si a ceea ce este permis sa fie publicat de catre presa pe acest subiect. Astfel, actionand preventiv in numele unei pretinse temeri legate de reaparitia unui “climat al violentei” ca in 2013 (cand a avut loc legalizarea casatoriei “pentru toti” in contextul unor proteste puternice ale sustinatorilor casatoriei naturale), organizatiile LGBT au sesizat Consiliul Superior al Audiovizualului inca dinaintea punerii in dezbaterii a proiectului de lege, cerandu-i sa “reaminteasca televiziunilor si radiourilor obligatiile pe care le au de a nu fi complice explicit sau implicit la orice manifestare cu caracter sexist sau LGBTfob”.

De asemenea, asociatia jurnalistilor LGBT a instituit o adevarata stare de veghe si de monitorizare a emisiunilor tv populare pentru a nu fi inregistrate “derapaje”. Aceeasi asociatie a transmis redactiilor un “kit de folosit” care contine toate argumentele pro si care educa jurnalistii ca acestia “sa evite discriminarea, ierarhizarea sexualitatilor si invizibilizarea persoanelor LGBT”. Co-fondatoarea asociatiei a admis, de altfel, ca “trebuie intr-un mod foarte explicit sa facem presiune”, desi in kitul pus la dispozitie redactiilor asociatia considera ca actiunile sale nu se incadreaza la lobbying. 

Observam aici tacticile folosite de organizatiile LGBT prin care cauta sa controleze dezbaterea publica si discursul mediatic. Revendicarile LGBT sunt normalizate si transformate intr-un consens nedisputat. Orice alt argument contrar sau pur si simplu diferit pe continut fata de acest nou discurs obligatoriu si unanimizat devine, evident, un act de agresiune condamnabil, un deviationism in cel mai bun caz anacronic (cum a fost cazul rezervelor Academiei de Medicina), pierzandu-si total din onorabilitatea unei pozitii publice rezonabile, civice. Cum sa veghezi la egalizarea sexualitatilor daca aduci in discutie importanta tatalui pentru copil? Cum sa eviti discriminarea daca spui ca familia compusa din tata si mama este un drept fundamental si prioritat al copilului? Ramane, astfel, varianta autocenzurii sau varianta cenzurarii prin sanctiuni de catre CNA-ul francez…

Proiectul de lege este sustinut de 65% dintre francezi, cu 10 puncte procentuale mai multi decat in 2014. Oponentii sunt grupati in jurul grupului Le Manif pour Tous si Avenit pour Tous. Prevederile sale nu se rezuma doar la reproducerea umana asistata, ci si la cercetarea pe celule stem embrionare, accesul la informatii genetice si inteligenta artificiala sau transplantul de organe. 

In ceea ce ne priveste, probabil la noi lucrurile ar decurge si mai usor in ceea ce priveste massmedia, care, cu mici exceptii, este deja promotoare entuziasta a progresismului de tip LGBT, dupa cum s-a vazut in cazul referendumului pentru modificarea definitiei casatoriei din Constitutie.

 

 

 

 


Categorii

Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Franta. Organizatiile LGBT preseaza pentru o adevarata CENZURA a presei in contextul punerii in dezbatere a EXTINDERII REPRODUCERII ASISTATE si la cupluri GAY/ Academia de Medicina arata ca exista riscul unei RUPTURI ANTROPOLOGICE majore

 1. Deviantii au avut grija sa blocheze din start orice dezbatere. Singura dezbatere va fi la nivelul numeroaselor articole si amendamente la aceasta lege criminala cu mai multe fatete (m-am dus la link). Era de asteptat sa se ajunga aici, in Franta se legalizeaza o practica desfasurata ilegal de ceva timp: recurs la mame surogat in strainatate, inseminare artificiala aparent pentru femei singure, dar de fapt pentru cupluri de devianti. Mi-e greu sa cred ca francezii accepta intr-o proportie asa de mare, 65%. De la Manif’ pour tous, in 5 ani, asa de rau au fost spalati pe creier? Mai degraba asistam la un conens fabricat. Pauvre France! Vai de noi, cu atitia doritori de o tara ca afara. Ca afara din Legea lui Dumnezeu.

 2. https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/au-inceput-auda-elicopterele-bani-economisti-top-le-cer-bancilor-centrale-incurajeze-oamenii-rand-cheltuiasca-guvernelor-reduca-taxele-dandu-le-bani-printati-special-acest-scop-18410900

  Oamenii daca au bani sa-si satisfaca patimile, uita cel mai usor de Dumnezeu, un exemplu in acest sens suntem noi romanii. Este posibil ca planul sa fie sa indatoreze la maximum tarile si cetatenii, ca sa accepte oamenii toate spurcaciunile mai usor. Noi daca avem paine si circ spunem DA la “progres”.

 3. @Daciana
  Poate vor reuși să deschidă ochii cei doritori de o țară ca afară după ce vor citi cele ce se întâmplă în Franța și relatate în linkul de mai jos :

  https://www.agroinfo.ro/economic/cutremurator-in-fiecare-zi-se-sinucide-un-fermier

  Doamne ferește de asemenea “țară ca afară” unde în fiecare zi un fermier ajunge la asemenea deznodământ tragic !!!

 4. Pingback: Elvetienii au adoptat prin referendum o lege „ANTI-HOMOFOBIE” care trezeste temeri privind LIBERTATEA DE EXPRIMARE/ Curtea Constitutionala din Croatia decide ADOPTIA COPIIILOR de catre cuplurile gay/ Ce ne lipsea: Muzeul homosexualității din Români
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare