SUA. Exemplu de presiuni agresive ale INDUSTRIEI VACCINURILOR prin SERIALE TV celebre, reviste academice si portaluri online. “Parintii care nu-si vaccineaza copiii ar trebui dati in judecata!”

13-10-2014 1 minut Sublinieri

slate-vacc

In SUA a izbucnit anul trecut o puternica polemica pe tema repercusiunilor pe care ar trebui sa le sufere parintii care nu-si dau copiii la vaccinat. Presiunile au un caracter sistematic, ceea ce poate indica faptul case doreste inasprirea legislatiei in acest sens in America. 

Astfel, celebrul serial TV Law & Order a emis un episod in care o fetita nevaccinata de mama sa moare, intitulat sugestiv “Egoist[a]”.

O revista academica influenta, Journal of Law, Medicine and Ethics, a discutat daca nu ar fi cazul ca cei care refuza vaccinarea sa fie trasi la raspundere. Autorii studiului considera ca o persoana poate avea o optiune legitima de a nu se vaccina, insa acest lucru nu ar trebui sa o fereasca de consecinte daca decizia sa are consecinte asupra celorlalti. 

Unul din co-autori, Arthur L. Caplan, a pledat pentru idee si pe blogul sectiunii de DREPT a Universitatii Harvard, atragandu-si o serie de comentarii acide din partea sustinatorilor ne-vaccinarii. Pana la urma, sectiunea de comentarii a fost inchisa din motive de “limbaj abuziv si defaimator.”

Cunoscuta revista online SLATE a preluat din zbor tema si considera perfect indreptatita ideea pedepsirii penale a parintilor care refuza sa-si vaccineze copiii. Isi manifesta chiar ingrijorarea ca ar fi ceva obstacole juridice in impunerea unei astfel de solutii.

Serialele TV sunt un mijloc de propaganda si de educare sociala extrem de folosit in SUA. Atingerea acestei problematici prin intermediul unui serial de succes nu poate fi intamplatoare. Existenta unor sustinatori titrati ai pedepsirii penale a parintilor arata ca, probabil, curentul anti-vaccinare din SUA este tot mai consistent (o denota si dezbaterile vehemente starnite de articolele citate) si establishmentul cauta masuri de contracarare a acestui val. 

Cu toate acestea, subiectul nu e usor de transat, cu toate interesele majore implicate si cu toata puterea industriei farmaceutice, mai ales din punct de vedere legal, avand in vedere ca pe teren stiintific s-a reusit o relativa izolare/marginalizare a celor care contesta vaccinarea ca atare sau in unele aspecte ale sale.

In Romania, unde lege nu prevede vaccinarea obligatorie, exista periodic semnale de alarma trase de reprezentantii autoritatilor cu privire la refuzul parintilor de vaccinare a copiiilor cu diferite produse farmaceutice. Ceea ce “uita” strategic sa mentioneze sustinatorii neconditionati ai vaccinarilor este faptul ca unele produse sunt puternic contestate din bransa, ca se ascund deseori efectele adverse, ca exista clare conflicte de interese si ca aspectul financiar este deosebit de important (programele de vaccinare inseamna abonarea unor companii farmaceutice la bani publici), si ca problema imunizarilor este mai complexa. 

“Cuvantul Ortodox”

 

 


Categorii

1. DIVERSE, America, Opinii, analize, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “SUA. Exemplu de presiuni agresive ale INDUSTRIEI VACCINURILOR prin SERIALE TV celebre, reviste academice si portaluri online. “Parintii care nu-si vaccineaza copiii ar trebui dati in judecata!”

  1. Se mai indoieste cineva de faptul ca in SUA este o dictatura satanica in toata regula?

  2. Pingback: SCADE INCREDEREA PUBLICA IN VACCINARI. Medicii recunosc ca trendul e international si ca parintii care refuza vaccinarile sunt “in special intelectuali” - Recomandari
  3. Pingback: CATRE FASCISMUL MEDICAL. DESPRE PROPAGANDA VACCINARILOR FORTATE | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: Scurta observatie asupra legaturii dintre VACCINURI si MORTALITATEA INFANTILA URIASA DIN TRECUT | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare