Pericolul CATASTROFEI NUCLEARE de la Fukushima inca prezent?

10-05-2012 5 minute Sublinieri


Ingrijorati cu privire la alegerile din 2012? Sau in privinta culturilor modificate genetic? Fluor? Vaccinuri? Inchisori secrete? Nimic dintre toate acestea nu conteaza daca nu rezolvam problema reactorului numarul 4 de la Fukushima, aflat in pragul unui dezastru care ar putea dezlantui suficienta radiatie ca sa distruga omenirea.

Nivelul de radiatie eliberat ar transforma America de Nord intr-o “zona moarta”… recolte mutante, panza freatica radioactiva, moarte infantila la niveluri explozive, o explozie a cancerului si a infertilitatii… toate acestea ar putea fi dezlantuite in orice moment de un cutremur in Japonia. Un asemenea eveniment ar elibera in atmosfera de 85 de ori nivelul de radiatie cu Cesiu-137 al catastrofei de la Cernobal, conform expertilor. Iar Cernobalul si-a transformat imprejurimile in zone inhabitante pentru sute de ani.

Totusi, in mod uluitor, tacerea autoritatilor este monumentala. Presa mainstream (dinozaurul pe moarte) pretinde ca nu exista nicio problema cu Fukushima. Presedintele Obama nu mentioneaza nimic. Reglementatorii federali, la fel. E ca si cum ar crede ca tacerea lor ar anihila problema.

Poate ca acesti mincinosi profesionisti din media si guvern s-au obisnuit atat de mult cu ideea ca pot manipula realitatea cum vor, incat au ajuns sa creada ca pot ignora legile fizicii. De aceea refuza sa mentioneze orice despre problema Fukushima.

“Nu este exagerat sa afirmi ca soarta Japoniei si a intregii lumi depinde de reactorul numarul 4” – Mitsuhei Murata, fostul ambasador al Japoniei in Elvetia si Senegal, actual Director Executiv al Societatii Japoneze pentru Etica Globala.

Afirmatia uluitoare a domnului Murata ar trebui sa se regaseasca pe prima pagina a tuturor ziarelor din lume. Deoarece are dreptate – daca reactorul 4 are parte chiar si de un cutremur minor, ar putea declansa un lant de evenimente care ar putea duce completa la transformarea Americii de Nord intr-o zona inhabitabila pentru secole de-acum incolo.

Conform fostului consilier pe probleme de securitate si mediu din cadrul Departamentului American de Energie, aceste evenimente ar putea avea loc astfel:

“Bazinul numarul 4 se afla la 30m deasupra solului, cu structura deteriorata si foarte expus elementelor de mediu. Daca un cutremur sau orice alt eveniment ar cauza scurgerea acestui bazin, rezultatul ar fi un foc radiologic de dimensiuni catastrofice, implicand de 10 ori cantitatea de Cs-137 eliberata la Cernobal. Infrastructura de extragere in siguranta a acestui material a fost distrusa la fel ca si la celelalte trei reactoare. Combustibilul folosit nu poate fi pur si simplu ridicat in aer cu o macara, cum ai face cu o incarcatura normala. Pentru prevenirea expunerii severe la radiatii, foc si eventuale explozii, acesta trebuie tinut constant in apa in recipiente puternic ranforsate si transferat in butoaie uscate. Cum asa ceva nu a mai fost facut niciodata, retragerea combustibilului din reactoarele avariate necesita un proces major si indelungat de reconstructie, mergand pe cai neumblate pana acum.”

Nota: El spune “de 10 ori” nivelui de Cs-137 al Cernobalului. Altii spun de 85 de ori. Nimeni nu este 100% sigur de ce s-ar intampla, deoarece nu s-a mai intamplat niciodata. Ne aflam pe teritorii necunoscute ca si civilizatie, confruntandu-ne cu o amenintare unica si iminenta la adresa supravietuirii noastre.

Pentru a intelege mai bine severitatea situatiei, va oferim niste informatii despre reactorul 4 adunate din mass-media:

– Reactorul 4 contine 1535 de baghete de combustibil consumate, extrem de radioactive

– Aceste baghete au potentialul de a emite 37 milioane de Curie de radiatie

– Baghetele sunt stocate intr-un bazin de beton situat la 30m deasupra solului, intr-o cladire cu structura compromisa, lasand bazinul deschis

– Bazinul de depozitare este si el deteriorat

– Infrastructura necesara mutarii acestor baghete a fost distrusa

– La doar 50m de reactorul numarul 4, un bazin mult mai mare contine 6375 de baghete consumate extrem de radioactive

– Toate aceste baghete sunt expuse, in mod uimitor, aerului. Nu sunt tinute in niciun recipient de izolare.

– Numarul total de baghete de combustibil folosite din cadrul tuturor celor 6 reactoare este de 11421.

– Daca reactorul numarul 4 sufera o defectiune structurala, eliberarea radiatiei de catre 1535 de baghete va face continuarea muncii la fata locului imposibila, rezultant intr-o eventuala incapacitate de a stopa raspandirea radiatiei de catre celelalte baghete.

– In total, cele 11421 de baghete contin aproximativ 336 milioane de Curie de “radioactivitate pe termen lung”. Circa 134 de milioane de Curie constau in Cesiu-137

– Reactoare vechi de decenii, precum acelea de la Fukushima-Dai-Ichi, au generat unele dintre cele mai mari concentratii de radioactivitate de pe planeta

Cantitatea de Cs-137 continuta in toate aceste baghete este de 85 de ori mai mare decat cea de la Cernobal

– Eliberarea unei asemenea cantitati de Cs-137 in mediul inconjurator ar conduce la “distrugerea civilizatiei umane”.

– Presa mainstream ignora in totalitate aceste informatii, refuzand sa accepte aceasta amenintare imediata.

– Presa mainstream este in mare parte detinuta de General Electric, compania care a proiectat reactoarele de la Fukushima. Este clar ca GE face aceasta in mod deliberat pentru a-si acoperi propriile erori de proiectare si alegerea a pozitionarii complexului nuclear care a condus la dezastru.

Pana acum au murit 18000 de oameni, iar alte cateva sute de milioane sunt in pericol. Ramura executiva, impreuna cu o multime de agentii federale insarcinate cu asigurarea sigurantei cetatenilor americani, au facut tot posibilul sa ascunda informatiile legate de norul radioactiv ucigas venit catre coasta de vest dinspre Japonia,” afirma Tony Muga. Acesta sustine ca “Dovezile obtinute indica inca de la bun inceput ca autoritatile au avut o idee foarte clara a importantei dezastrului ce era in curs de desfasurare, insa au ascuns adevarul publicului american. Consecintele norului pot fi masurate in rata mortalitatii infantile: celulele copiilor nenascuti sau nou nascuti se divid la o rata mult mai mare decat cea a unui adult, vatamarea fiind astfel mult mai crescuta si, prin urmare, mai detectabila. Estimari conservative plaseaza numarul copiilor nascuti morti dupa accidentul de la Fukushima ca fiind 18000.

Dupa cum explica Muga, orice sursa media care nu striga in gura mare despre pericolul Fukushima, este foarte probabil controlata de puterile din umbra. Si are dreptate. Aceasta ar trebui sa fie problema noastra numarul 1.

[…]

Senator american trage un semnal de alarma asupra situatiei de la Fukushima

Senatorul Ron Wyden este, pe cat ii este posibil unui senator, un om onorabil. Nu sunt de acord cu toate politicile lui, dar am locuit in districtul lui din Oregon in perioada cand era congressman si s-a remarcat a fi cineva caruia ii pasa de oameni. Totodata, acesta este singurul senator american care a vizitat Fukushima Daiichi si a avertizat publicul american despre ce a vazut. […] Principala ingrijorare a lui Wyden este relocarea baghetelor de combustibil folosite care sunt depozitate in conditii nesigure in imediata prezenta a oceanului. Acesta l-a indemnat cu tarie pe ambasador sa accepte ajutor international pentru a preveni deversarea materialului radioactiv in mediul inconjurator.

Folosind vorbele lui:

“Intinderea stricaciunilor in mediul din jurul centralelor este cu mult peste ce ma asteptam, iar provocarile ridicate guvernului si populatiei japoneze sunt descurajatoare. Statutul precar al reactoarelor nucleare si riscul reprezentat de combustibilul folosit prezent acolo ar trebui sa ridice mari semne de ingrijorare tuturor. […]

Wyden a descoperit ca atat facilitatile proiectate pentru depozitarea combustibilului folosit, cat si reactoarele in sine se aflau intr-o stare deplorabila, fiind totodata pozitionate intr-o zona ce le face susceptibile viitoarelor avarieri din partea seismelor. Cladirile reactoarelor sunt inca pline de combustibil folosit, iar singura protectie in eventualitatea unui nou tsunami consta intr-un dig de pietre improvizat.”

Deci lumea depinde de norocul de a nu fi loviti de un nou cutremur sau tsunami, iar masurile luate in vederea curatarii centralei de la Fukushima in ce constau? Intr-un cuvant, nimic.

Nu se face absolut nimic. Toate guvernele implicate (in special cel japonez si cel american) joaca un joc stupid al pretinderii ca nu exista niciun motiv de ingrijorare. Guvernul japonez a hotarat ca in loc de a admite problema radiatiei, este mai bine sa le spuna cetatenilor sai ca sunt bolnavi mintal (http://www.prisonplanet.com/fear-of-radiation-treated-as-psychiatric-disorder-in-fukushima.html). Guvernul american joaca un joc similar, prin cresterea peste noapte de mii de ori a nivelurilor de radiatie maxima admise si declarand Fukushima ca fiind sigura (http://www.naturalnews.com/031963_radiation_exposure.html).

Daca Fukushima ar fi fost un terorist, guvernul american nu s-ar opri de la orice pentru a-l invinge. Asta in conditiile in care materialul nuclear regasit la Fukushima este suficient pentru crearea a mii de bombe pentru teroristi.

Tot acel material radioactiv ameninta America, insa fiindca este supus unor evenimente “naturale” imprevizibile (cutremure, tsunami etc) si nu unor cauze “teroriste”, guvernul american a ales ignorarea lui. Nu este potrivit sa vorbesti despre Fukushima, fiindca nu isi are locul in povestea falsa si teatrala a teroristilor care ameninta America.

Deci, singura solutie de a declansa interesul guvernului este sa permitem centralei sa fie preluata de teroristi!

Desigur, sursa reala a acestei probleme este insasi aroganta stiintei moderne, care ameninta acum supravietuirea rasei umane. Specia umana este “suicisa” in numele stiintei (http://www.naturalnews.com/035790_scientific_suicide_humans.html).

Stiinta a devenit o mult mai mare amenintare decat si-ar fi putut inchipui vreodata gruparile teroriste, deoarece “in numele stiintei” am creat nu numai posibilitatea unei apocalipse nucleare, ci si alte lucruri extrem de daunatoare precum culturile modificate genetic.

“Stiinta” ne-a daruit superbacterii rezistente la antibiotice, poluarea globala a solului cu pesticide, moartea albinelor, otravirea in masa cu mercur a copiilor prin vaccinuri si tratamente stomatologice. “Stiinta” ne-a invatat ca energia nucleara este sigura… totusi iata-ne in 2012, in pragul unui eveniment care ar putea ucide un sfert din populatia planetei, iar oamenii de stiinta ce fac? Neaga totul.

Insa negarea nu schimba timpul de injumatatire de 30 de ani a Cesiului-137, un izotop radioactiv care imita potasiul mineral si este astfel usor absorbit de catre plante, otravind astfel intreaga populatie.

Traim intr-un taram al negarii. Negarea a devenit modus operandi-ul nostru, edificiul propriilor basme. Aceasta a permis civilizatiei sa urce piramida indatorarii si tot ea va deveni vestitoarea distrugerii finale a omenirii sub mainile “oamenilor de stiinta” care ne-au promis viata si ne-au daruit mortii.


Categorii

1. DIVERSE, Fukushima (criza nucleara), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Pericolul CATASTROFEI NUCLEARE de la Fukushima inca prezent?

 1. Si unii (japonezii) si altii (americanii) nu spun nimic fiindca in felul asta se moare pe capete (cum se spune…) si-atunci se ‘implineste’ ceea ce SI VOR/AU VRUT – de fapt!- insfertitirea/injumatatirea populatiei pamantului pentru ca SUNTEM PREA MULTI – nu asa spun ei?!

  Mai aud si pe-aici VOCI (crestine) care spun ca ne-am inmultit peste ‘puterea’ pamanatului de a ne mai ‘tine’ (de parca nu ne-ar tine Dumnezeu!) si ca, ‘trebuie’ facut ‘ceva’…

  In ultimul rand, cred ca putem vorbi de o PLATA a Americii pentru bomba lansata de bombardierul Enola gay de la Hiroshima – si cum se plateste de 7 de ori cate 7 nu m-ar mira ca tot nordul Americii sa fie facut praf…legile duhonvicesti actioneaza indiferent de secolul ‘civilizat’, modernizat si satanizat in care suntem, si LOVESTE neasteptat si cu putere acolo unde n-a existat/nu exista parere de rau, pocainta, cainta…

 2. Sa speram totusi ca oamenii de stiinta japonezi vor gasi solutii pt. prevenirea unei astfel de catastrofe. Oricum, daca acest eveniment s-ar fi petrecut in orice alta tara a lumii, lucrurile ar fi stat, probabil, mult mai rau.

  Vis-a-vis de ce ar trebui sa comunice sau nu japonezii, ce pot sa spun … Este adevarat ca anumite chestii ar fi trebuit, poate, comunicate mai bine, atata vreme cat ar fi interesat direct publicul si acesta s-ar fi putut cumva proteja.

  Dar in rest … oricum nu prea ai ce sa faci, plus ca te si expui destul de mult, inutil, dpdv politic, toate tarile vecine putandu-ti arunca in carca aproape orice, chiar daca are legatura cu accidentul din tara ta sau nu.

 3. nu mai stiu unde am citit: despre o alta metoda de a obtine energie nucleara, dar prin reactii controlabile si care pot fi oprite in caz de nevoie, avand ca “combustibil” apa sarata si un element chimic, nu mai stiu care, toriu, teluriu ????
  cica acest tip de producere a energiei a fost descoperit de doi americani inca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, sau prin preajma, dar nu i s-a dat importanta; ulterior cand s-a constatat valoarea si nepericulozitatea acestei metode, interesele financiare fiind prea mari, a fost lasata laoparte. Dar… exista un dar, se pare ca au intervenit chinezii care ar fi cumparat drepturile asupra acestei metode (apa sarata+?) si au inceput sa o aplice la ei. stiti ceva despre aceste lucruri?

 4. Poate ca America este cetatea cea mare, Babilonul, despre care se vorbeste in Apocalipsa Sf. Ioan si care va fi distrusa la vremea ei. De cate ori recitesc Apocalipsa cand incerc sa decodifica care este cetatea cea mare, gandul ma duce tot la America. Este o parere personala si citind acest articol m-a dus gandul din nou la asta!

 5. @Sanziana:

  Babilonul cel mare este o reprezentare duhovniceasca a tuturor imperiilor care au apasat lumea si au umplut-o de faradelegile lor. SUA se inscrie in acest sir care, insa, nu se va termina cu ea.

 6. Magda,

  Sunt foarte multi oameni nevinovati peste tot in lume si in nordul Americii ca oriunde in alte parti… Judecatile lui Dumnezeu nu sunt in caderea aprecierii noastre… sa ne rugam sa nu se intample asa ceva… chiar si din punctul de vedere egoist ca si noi am avea de suferit… dar si pentru acei nefericiti care nu sunt direct raspunzatori de ce au facut americanii acum 70 de ani.

 7. Referitor la ce spuneam mai sus, cu producerea energiei nucleare, nepericulos: http://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/stiinta/china-a-descoperit-centrala-nucleara-sigura-26133.html

 8. @Anonyma

  Asa cum ‘ploaia cade si peste cei buni si peste cei rai’, asa cum…’soarele chiar daca cade pe pamant spurcat nu se intineaza’ asa si pedeapsa lui Dumnezeu cade si peste cei buni, si peste cei rai! Nu vad un pacat in a constata lucrul acesta.

  Nu m-am erijat in Nostradamus – n-am facut altceva decat o APRECIERE legandu-ma STRICT de realitatea (voit ascunsa) a politicienilor americani si japonezi, de potentialul pericol care, daca se va materializa…o vor VEDEA – si patitii si (ne)patitii!

  Iar, cum nici-un fir de par nu cade fara voia Lui, asa si astfel de lucruri sunt ingaduite, Dumnezeu STIE de ce!

 9. Magda,
  Am inteles de la inceput punctul tau de vedere, constatarile respective, si nu am intentionat sa critic ceea ce ai scris… poate ai dreptate, poate nu…nu stim… doar am incercat sa prezint o alta perspectiva 🙂

 10. PS: si da, pe de alta parte, cred ca e adevarat ca la un nivel foarte profund fiecare este raspunzator pentru toti si trage ponoasele pentru prostiile facute de alti frati, uneori extrem de indepartati in spatiu, sau chiar si in timp… Dar numai cu rugaciuni si pocainta ninivitenii L-au induplecat pe Dumnezeu. Si fara sa intentionez sa fac extrapolari neavenite, citind acest articol mi se pare ca suntem si noi cam in aceeasi situatie cu acei oameni din timpuri stravechi. Este evident ca tot numai pentru pacatele noastre. Din moment ce stiinta “cu mana noastra” ne-am facut-o dusman. De la un compromis la altul, am strambat fata lumii care, asa cum a lasat-o Dumnezeu, nu putea sa nu fie buna si suficienta traiului din moment ce nimic nu este inutil si orice adaugire artificiala risca sa para un fel de corijare a naturii date noua spre folosul nostru. De la un compromis la altul, am ajuns in situatia de a sta cu sabia deasupra capului. Si nici nu ne vine sa credem ce am fost in stare sa facem. Asta mi se pare si mie cel mai trist. Tacerea asta, negarea.

 11. Magda, dacă nici americanii nici japonezi nu spun nimic e poate ca să nu se ajungă la panică. Cu ce ar ajuta dacă s-ar spune că ne aşteaptă o catastrofă? Toţi ar intra în panică şi s-ar ajunge la haos. Sincer, cea mai mică problemă a mea e să mor din cauza centralei de la Fukushima.

 12. @Saurian:

  Panica nu este primul motiv pt care se pune batista pe tambal, doar traim in vremurile alarmismului de stat.

  Sunt pur si simplu interese la mijloc.

 13. Pingback: Dezastrul de la Fukushima este “UN RAZBOI NUCLEAR FARA RAZBOI” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: FUKUSHIMA: dezastrul nuclear a dus la aparitia FLUTURILOR MUTANTI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Fukushima: un ARMAGHEDON nuclear al JAPONIEI? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare