Germania interzice CEASURILE INTELIGENTE pentru copii. Dispozitivele permit URMARIREA si INTERCEPTAREA atat a copiiilor, cat si a celor din jur

20-11-2017 54 secunde Sublinieri

Autoritatea de reglementare a telecomunicatiilor din Germania a interzis vanzarea ceasurilor inteligente pentru copiii, descriindu-le drept dispozitive de spionaj, relateaza BBC.

Autoritatea a cerut parintilor sa distruga ceasurile achizitionate pentru copii. “Dispozitive smart care nu sunt bine securizate permit, deseori, invadarea intimitatii. Asta e cu atat mai ingrijorator cand avem de-a face cu GPS de urmarire a copiiilor – a ceasurilor care se presupune ca i-ar proteja”, a afirmat Ken Munro, expert in securitate la Pen Test Partners. 

“Lipsa de reglementare a “internetului lucrurilor” este socanta, iar asta permite producatorilor sa vanda produse periculos de nesecurizate. Folosirea legislatiei care protejeaza intimitatea ar putea schimba regulile in acest domeniu, obligand producatorii sa se opreasca din productia pe repede inainte”, a mai adaugat expertul. 

Reprezentantii autoritatii au actionat deja impotriva unor firme care ofera astfeld de ceasuri pe internet. “Printr-o aplicatie, parintii pot folosi ceasurile copiiilor pentru a asculta neobservati mediul in care se afla acestia, sistemele care permit acest lucru fiind sisteme de transmitere neautorizate”, a spus J. Homann, presedintele Agentiei Federale a Retelelor.

“Conform cercetarii noastre, ceasurile sunt folosite inclusiv pentru a asculta profesorii la scoala”. 

Ceasurile inteligente, comercializate de numeroase firme in Germania, sunt destinate copiiilor intre 5 si 12 ani. Cele mai multe sunt echipate cu un card Sim si au functii limitate de telefonie, fiind controlate printr-o aplicatie. Consiliul pentru Consumatori din Norvegia a informat ca unele ceasuri pentru copii, inclusiv Gator si GPS pentru copii, au vulnerabilitati cum ar fi transmiterea informatiei si stocarea datelor fara criptare.

Ceea ce inseamna ca strainii, folosind tehnici de hacking elementare, pot urmari copiii in traseele lor sau pot face ca un copil sa para ca e intr-un cu totul alt loc decat este in mod real.

 


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Internetul Obiectelor (Internet of Things)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare