GRECIA LEGALIZEAZA CONSUMUL DE DROGURI! Cutia Pandorei larg deschisa intr-o tara eminamente ortodoxa…

8-09-2011 42 secunde Sublinieri

Grecia va dezincrimina consumul si posesia de “cantitati mici” de droguri, indiferent de tipul acestora, a afirmat miercuri ministrul Justitiei, Miltiades Papaioannou, dupa aprobarea unui proiect de lege in consiliul de ministru, relateaza AFP. “Dreptul grecesc trebuie armonizat cu legislatia europeana iar persoanele care sunt arestate cu mici cantitati de droguri dedicate consumului propriu nu vor fi considerate drept infractori”, a explicat acesta.

Ministrul a precizat ca aceste “mici cantitati” vor fi definite prin lege, o data cu depunerea proiectului la parlament, in urmatoarele saptamani. “Folosirea stupefiantelor este o boala si nu o infractiune”, a subliniat Papaioannou. Potrivit actualei legislatii din Grecia, una dintre cele mai severe din UE, consumul de droguri sau detinerea lor pentru consum propriu, chiar si in cantitati mici, poate fi pedepsita cu inchisoare pana la cinci ani.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “GRECIA LEGALIZEAZA CONSUMUL DE DROGURI! Cutia Pandorei larg deschisa intr-o tara eminamente ortodoxa…

 1. Grecia nu e decât cu istoria o țară ortodoxă… Din păcate, tinerii sunt la fel de atei și de pecetluiți ca în țările occidentale, nu prea calcă prin biserici. Secularismul i-a molipsit de 30 ani încoace, de când Evreopa pompează bani în Grecia, iar Biserica mai rezistă prin câțiva Episcopi și preoți, care-i mai scot din inerția somnului uneori și pe ceilalți, și prin bătrânii care încă mai sunt credincioși lui Hristos și vin cu evlavie la biserică. Repet, principala urgență a Bisericii este, și în Grecia și în România și peste tot, cateheza. Lumea trebuie reevanghelizată în sensul cel mai serios! Oamenii trebuie să-L cunoască pe Hristos în Biserică, Viu, personal, să înțeleagă Cine e Hristos, altfel lâncezeala în autosuficiența unei eronate/părute vieți religioase dar nebisericești nu va duce decât la dezastru spiritual și moral…

 2. @Parintele Mihail
  Biserica sa reevanghelizeze,iar societate sa-i redemonizeze…E un meci cu un scor previzibil.
  Cred ca reevanghelizarea ni s-ar potrivi mai degraba noua celor ce stim si nu facem.Nu traim autentic,nu suntem modele pentru cei din preajma noastra,fugim de sfintenie,incercam sa traim comod si aici si in veacul viitor.
  Sfatul Sfantului Serafim de Sarov ni se potriveste cel mai bine:”Adu pacea in sufleul tau si mii de oameni se vor mantui in jurul Tau”
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/01/02/seminte-pline-de-duh-sfant-din-intelepciunea-sf-serafim-de-sarov/

 3. asta a fost Grecia,stati sa vedeti Romania.cand se vor napustii ”drepturile” omului peste tara noastre ,se vor legaliza toate.Aveti putina rabdare sa treaca 2012 si alegerile si se va vedea si la noi puterea socialismului european,ca doar nu ajuta ei Romania neconditionat.ma intreb daca vor fi toate in 2013 cum prevestea Ilie Serbanescu.

 4. “Folosirea stupefiantelor este o boala si nu o infractiune”

  Se pare ca modificarea legilor avand ca argument “boala” nu face decat sa promoveze si mai mult, si sa certifice o societate bolnava. Asa si homosexualii sunt “bolnavi”, si drogatii sunt tot “bolnavi”, si cati impatimiti nu s-or mai gasi de aici incolo sa-si obtina drepturi si tot felul de accepturi in lume?!

  Acolo unde nu se face diferenta, in primul rand, este ca intr-adevar atat cei care se drogheaza, homosexualii, si altii asemenea, sunt intr-adevar bolnavi, dar sufleteste, iar tamaduirea bolilor lor nu se face dand legi ce le permit practicarea patimilor lor catusi de putin. Astfel de legi nu fac decat sa incurajeze asemenea deviatii.

  Metoda aceasta cu “doze micute” este tipic draceasca, adica ajunge doar sa-i dai un deget,si te trezesti ca-ti trage mana toata. Omul isi pierde sufletul cu totul, nu proportional cu doza “micuta” stabilita de stat.

  Ce sa mai spunem ca este binecunoscut faptul ca in cazul drogurilor ajunge doar sa incepi sa te droghezi, si pe urma trebuie sa cresti doza. Ce se va intampla in cazul acesta? N-ar insemna ca este o invitatie pentru cei care nu reusesc sa se limiteze la doze mici, ca sa fie inchisi?

  Si pe urma statul prevazand posibilitatea drogarii, presupune ca accepta si traficul de droguri, sau s-o fi ocupand tot el cu distribuirea lor “in limitele legale”?

  Mult mai au de patimit grecii, poate si pentru ca s-au mandrit prea mult ca fiind un popor mai…”ales” dintre ortodocsi.

 5. Treaba asta cu doze mici si mie tot de Brave new world imi aminteste, ca tot v.ati intrebat daca nu tot statul si.o lua pe cap distribuirea lor. Vezi Doamne, in scop terapeutic. Si, de ce nu? Oare depresia somerului sau omului lasat pe drumuri de o institutie comerciala de credit nu e tot o…boala? Oare tratamentul chimic al acestei boli nu presupune administrarea unor…doze micute, de… Surpriza: droguri? Nu.i asa ca statul are grija de cetatenii lui bolnavi? Ce mai, traim pe viu “la mise en scene” a minunatei lumi noi! Vai de noi!

 6. Se legalizeaza PATIMA, patima devenita un drept al omului.
  Ce a interzis Dumnezeu prin legile (poruncile) Sale, legalizeaza astazi omenirea prin cei aflati la conducere. Este practic o razvratire a omului impotriva lui Dumnezeu.

 7. Pingback: GRECIA: PEDOFILIA SI SADOMASCHIMSUL, TRECUTE LA DIZABILITATI! - Razboi întru Cuvânt
 8. Pingback: IPS Serafim de Pireu: Tehnocratii Bilderberg lucreaza pentru instaurarea GUVERNULUI MONDIAL, A RELIGIEI UNIVERSALE SI PREGATESC CALEA LUI ANTIHRIST (Video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare