Grecia se inarmeaza cu bani de la germani si francezi. Se pregateste de razboi?

18-10-2011 1 minut Sublinieri

Credeați că-și finanțează deficitul sau încearcă să-și acopere datoriile? Ei bine, poate ați fi surprinși să aflați că grecii s-au ocupat în ultima vreme de alte probleme de interes național: înarmarea. Pe data de 5 octombrie a apărut o informație într-un ziar suedez în care se arăta că deși a rămas fără bani de salarii și pensii, Grecia a cumpărat 400 de tancuri M1A1 Abrams de la americani. Conform informațiilor de pe SvD, costul celor 400 de tancuri se ridica la câteva zeci de milioane de dolari

Lucrurile nu se opresc aici. Publicația germană Der Spiegel a publicat ieri un articol în care arăta  că grecii au dat peste un miliard de euro pentru 4 nave de război luate de la francezi, acest contract riscând să tensioneze relațiile dintre Germania și Franța. Conform contractului, Grecia are dreptul să le folosească gratuit în primii cinci ani, după care va achita preţul de discount de 300 de milioane de euro.

Supărarea nemților nu ține neapărat de faptul că ei îi împrumută pe greci, iar ei dau banii pe arme. Problema nemților este că grecii nu cumpără și de la ei. Astfel, comnpania ThyssenKrupp s-a plâns că în timp ce companiile germane nu câştigă niciun contract, şantierele navale din Franţa şi Grecia sunt ţinute în viaţă cu subvenţii de stat, acoperite în cele din urmă cu bani germani.

Acum, băncile germane negociază reducerea datoriei Greciei

Tot ieri, a apărut o informație potrivit căreia preşedintele Deutsche Bank, Joseph Ackermann, negociază în numele Asociaţiei Internaţionale a Băncilor pe care o prezidează, o reducere cu 50% a datoriei Greciei înscrise în conturile organizaţiei. Potrivit cotidianului Bild Zeitung, guvernul german a acceptat restructurarea datoriei Greciei şi solicită băncilor să accepte o costisitoare recapitalizare care să protejeze sistemul financiar european în faţa crizei din Grecia.

Nota:

Una din temele anti-grecesti din media internationala este procentul ridicat alocat din buget pentru Armata.

Desigur ca criticile sunt ipocrite, de vreme ce statele occidentale cu o mana imprumuta statul elen si cu o alta il obliga sa cumpere armamente de la ei. Este limpede ca, de fapt, Grecia finanteaza cu banii luati prin imprumut tocmai… creditorii sai – aici prin complexul militaro-industrial. Daca nu ne inseala memoria, de altfel, Grecia a achizitionat inclusiv de la nemti o fregata de razboi cu primul imprumut masiv venit de la troica.

Este insa la fel de evident ca, de aceasta data, exista si un interes al Greciei in a se inarma. Interesul e vizibil prin achizitionari care nu sunt facute doar pentru achitarea unor polite (cum sunt vestitele rable F16 in cazul nostru) ci prin investitii masive in armament de inalta calitate.

Se pregateste, asadar, Grecia de razboi?


Categorii

1. DIVERSE, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Grecia se inarmeaza cu bani de la germani si francezi. Se pregateste de razboi?

  1. Pingback: Grecia primeste sute de tancuri pe gratis de la SUA
  2. Foarte bine!!Ce mi-a placut intotdeauna la greci,e ca stiu sa invete din greselile facute si sa actioneze,nu ca noi.

  3. Pingback: Grecia achizitioneaza MUNITIE DE RAZBOI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Coreea de Nord a RUPT ARMISTITIUL cu Coreea de Sud/ SUA, Israel si Grecia: EXERCITII MILITARE in Marea Mediterana - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare