“Gripa noua”: vaccinare in stil mare, cu stofa de manipulatori versati. Sa nu ne lasam amagiti!

26-09-2009 13 minute Sublinieri

Schimbare de strategie pe frontul gripei porcine, cel putin la noi in tara. Plus alte stiri din Franta, Germania, Belgia, Marea Britanie, SUA si Canada – in cea mai mare parte a lor, vaccinarea ramane obligatorie.

Vaccination_Illustration

Pentru a nu trezi, probabil, impotrivirea prea fatisa a populatiei fata de o campanie obligatorie dusa in forta de stat, executantii oficiali ai campaniei de vaccinare din tara noastra anunta ca, de fapt, vaccinarea nu va fi silnica, ci voluntara. Sa fie oare statele lumii, alaturi de OMS si cartelurile farmaceutice, gata pentru varianta in care miliardele de doze de vaccin sa ramana in stocuri, nefolosite? Caci cu greu ne imaginam multimi de oameni alergand plini de nerabdare sa isi faca acest vaccin, lor insile sau copiilor. Sigur, o parte din populatie, in urma propagandei, partea care inghite intotdeauna usor ce vine de la oficiali si de la stat, va face fara sa clipeasca acest pas. Ce se va intampla insa cu restul?

Presupunerea noastra este ca, de fapt, campania de vaccinare din Romania (dar si din alte tari) va fi oficial voluntara (pentru ca, DEOCAMDATA altfel ar fi si ilegal), insa, practic, aproape obligatorie, cel putin pentru unele categorii de populatie, initial. In momentul in care echipele de vaccinare vor colinda scolile, cu greu va rezista un elev sau un profesor care sa refuze pana la capat sa-si faca vaccinul la presiunile, amenintarile si santajele sanitarilor, ale profesorilor sau colegilor. Paralel, se va duce, probabil, o campanie mediatica (citeste: manipulatorie) extrem de agresiva, astfel incat, in urma ei, cei vizati pentru vaccinare, dar care o vor refuza, sa apara drept “nebuni” (asa cum deja ii califica Ministrul sanatatii din Belgia! – se va vedea mai jos), fanatici religiosi, oameni fara suflet si iresponsabili sau, in cel mai “bun” caz, needucati si ignoranti. Adica, vor fi stigmatizati public. Se pot alege lesne, cum se face mereu in astfel de cazuri (cum s-a facut si la Gardasil) niste bieti amarati care pentru niste bani sa joace rolul unor opozanti ai vaccinului, si care sa fie in ultimul hal uman, materialul fiind dat la stirile TV pentru a stigmatiza pe “ne-vaccinati”. Asadar, credem ca scopul este sa se creeze o presiune foarte mare a opiniei publice, prin mass-media, prin scoli/gradinite si prin echipele medicale, nerecurgand, cel putin in primul stadiu, la forta bruta politieneasca. Va veni, foarte posibil, si randul acesteia ceva mai tarziu, cand “pandemia va scapa de sub control” si va fi nevoie sa se instituie, prin legi sau ordine care au fost deja pregatite de pe acum… “stari de urgenta” la nivel national care vor atrage firesc… masuri de forta majora. Lucru care pare “anticipat” cu o cinica precizie inca de pe acum, la fel cum se anuntau, dupa 11 septembrie, periodic, “iminente” si “inevitabile” “atentate teroriste”. Dupa cum afirma senin si un oficial belgian:

vaccinul încă nu este obligatoriu în acest stadiu, dar, evident, depinde de cum vor evolua lucrurile, ar putea fi nevoie de … cum să-i zic … un impuls mai puternic”. (v. infra)

Deja un cotidian central, Evenimentul Zilei, a inceput sa faca oficii acestor adevarati demiurgi ai seringii. Este socant sa vezi cum un ziar care se doreste serios descrie senin cum nu mai putin de jumatate dintre medicii francezi sunt impotriva vaccinului (!!!), pentru ca apoi sa insinueze ca opozantii campaniei de vaccinare ar fi niste habotnici sau niste insi  fara educatie care, atentie, se informeaza doar de pe internet! Oare pentru EvZ, medicii francezi sunt niste “loaze” usor de ignorat, un amanunt nesemnificativ, care poate fi expediat rapid in cosul de gunoi al stirilor expirate? E transparenta si ratiunea includerii internetului printre sursele de informare necredibile. Da, informatia reala trebuie cenzurata, si, pe acolo pe unde transpare (mai ales pe internet) trebuie rapid ridiculizata si discreditata.

Aici se vadeste si carenta celor care abordeaza destul de rigid tema vaccinurilor. Desigur, toate pregatirile care au loc in foarte multe state pentru o vaccinare cu forta sunt reale, atat pe plan legislativ, cat si pe plan administrativ (legi ale starii de urgenta medicala, cimitire, cosciuge, gropi comune, lagare, carantine etc.), insa etapa terorii, probabil, va fi la capatul unor etape initiale de persuasiune prin propaganda, de “libertate” special lasata pentru a identifica opozantii si puterea lor, de presiune sociala si guvernamentala. Asadar, avem nevoie de discernamant si de o atentie treaza, pentru a putea realiza ce se intampla in realitate si cum anume avanseaza campania marilor “vaccinatori” ai lumii.

flu-vaccine

 • EvZ, inrolat cu arme si bagaje in campania pro-vaccin:

Se justifică teama de vaccinul contra A/H1N1?

“Jumătate dintre doctorii francezi sunt reticenţi privind imunizarea. Medicii români o recomandă însă fără îngrijorare.

Peste 45% dintre medicii francezi şi 80% dintre asistenţii medicali sunt împotriva vaccinării contra A/H1N1, virusul care provoacă gripa porcină, iar populaţia este şi ea destul de reticentă. Totuşi, specialiştii în vaccinologie, atât cei francezi, cât şi cei români, susţin că teama de efecte secundare nu este justificată.

„Este un vaccin tolerat de organism. Dă puţină febră şi cam atât”, a spus, ieri, Nizan Ajjar, consultant al Ministerului Sănătăţii din Franţa şi cel care a botezat virusul gripei porcine. Specialistul s-a aflat ieri în România pentru a-şi lansa cartea intitulată „La Vaccination”, un manual practic pentru vaccinuri.

CONFERINTA DE PRESA - VACCIN

Adrian Streinu-Cercel

Medicii români recomandă imunizarea

În România, vaccinarea contra A/ H1N1 va începe din decembrie, iar medicii speră să nu se confrunte cu o rată ridicată a refuzului privind imunizarea.

„Recomand populaţiei să se vaccineze, atât contra gripei noi, cât şi împotriva gripei sezoniere”, a spus medicul Adrian Streinu-Cercel, consilier la Ministerul Sănătăţii (MS).

În general, în România, acoperirea vaccinală depăşeşte 95% din populaţie, iar doctorii nu refuză să se vaccineze. Cei care nu vor să-şi facă vaccin fie au anumite convingeri religioase, fie nu sunt oameni foarte educaţi, care se informează prioritar de pe internet (au strecurat aceasta, probabil, special ca sa compromita internetul ca sursa de informatie, deoarece, practic, numai aici s-a creat o alternativa de informare la minciunile cu antet oficial… Dar oare pletora de specialisti si doctori care contesta vaccinul au luat diplomele lor de pe internet? – n.n.).

Spre deosebire de România, în Franţa vaccinarea va începe mai devreme, din octombrie.Întâi vom face vaccinarea contra gripei sezoniere, apoi pe cea împotriva A/H1N1. Vaccinul se va efectua cu prioritate în şcoli”, a precizat Nizan Ajjar. Ministerul francez îşi propune să vaccineze aproape 60% din populaţie (dublu faţă de România), procent care asigură prevenirea unei pandemii. Vaccinul nu va fi obligatoriu pentru nimeni. De altfel, până acum nici gripa porcină nu a fost chiar aşa de periculoasă: s-a manifestat printr-o febră mai mare şi dureri articulare, dar nu putem spune că a provocat aşa de multe decese”, a mai spus Nizan Ajjar.

Totuşi, a subliniat el, „nu trebuie să ignorăm că are şi forme mai agresive, cum sunt cele pulmonare”. În Franţa, gripa porcină cu forme pulmonare a făcut deja două victime: un bărbat de 46 de ani şi un tânăr de 26 de ani. 

25% din populaţie, vaccinată

Ministerul român al Sănătăţii are posibilitatea de a vaccina contra A/H1N1 25% din populaţie. Sunt vizate grupele de risc: personalul medical, gravidele, elevii. „Din cele două tulpini primite de Institutul «Cantacuzino», una a crescut mai repede şi va fi păstrată pentru începerea producţiei. Până în decembrie vor fi disponibile 5 milioane de doze, iar din ianuarie şi februarie câte un milion de doze. Dacă lucrurile o iau razna, vom mai cumpăra vaccin din străinătate, însă momentan strategia este să ne bazăm pe Institutul «Cantacuzino»”, a precizat Molnar Geza, consilier la MS.

Potrivit lui, în România vor fi 3-4 milioane de îmbolnăviri pe toată durata pandemiei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ia în calcul inclusiv redistribuirea de vaccinuri dinspre ţările mai bogate către cele mai sărace. De altfel, OMS subliniază că numai vaccinul poate fi folosit preventiv, nu şi medicamentele antivirale. Organizaţia a constatat înregistrarea a circa 12 cazuri de rezistenţă la aceste medicamente, ca urmare a utilizării lor în scopuri profilactice”.

Molnar

Geza Molnar

 • Ziua: Epidemiologii estimeaza ca patru milioane de romani se vor imbolnavi de gripa porcina (cine sunt acei epidemiologi si cum s-a ajuns la aceasta cifra astronomica neverosmila, de vreme ce se recunoaste ca “până acum nici gripa porcină nu a fost chiar aşa de periculoasă”?! Si ce sens are aruncarea pe piata a unor asemenea cifre, altul decat terorizarea populatiei?!, n.n.)
  “Aproximativ patru milioane de romani s-ar putea imbolnavi de gripa porcina, pe toata perioada pandemiei, apreciaza expertii epidemiologi (care e numele lor?!, s-a facut un studiu si unde este acesta?!, n.n.) din Romania, varful epidemiei fiind estimat in perioada februarie- aprilie, potrivit NewsIn. “In total, estimam ca patru milioane de romani care se vor infecta cu virusul A/H1N1, insa nu ne facem probleme deoarece vom avea suficient doze de vaccin si de antivirale. Vor fi cinci milioane de doze in prima transa de vaccin, pana la sfarsitul anului, dupa care Institutul Cantacuzino va produce lunar un milion de doze”, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Geza Molnar. Copiii din unitatile scolare vor fi vaccinati impotriva gripei porcine doar cu acordul parintilor, iar gravidele doar la cerere, in cadrul campaniei care va incepe la 1 decembrie, a mai anuntat prof. dr Geza Molnar. “Toti minorii din scoli vor fi vaccinati doar cu acordul parintilor, iar studentii si gravidele vor putea opta daca vor sa fie vaccinati sau nu. In orice caz, Institutul Cantacuzino va produce in prima transa cinci milioane de doze de vaccin Cantgrip”, a explicat specialistul. In cadrul campaniei de vaccinare impotriva gripei porcine, Ministerul Sanatatii are in plan vaccinarea a trei milioane de copii institutionalizati, prescolarii, elevii si studentii vor fi vaccinati gratuit impotriva gripei porcine. De asemenea, cu prioritate va fi vaccinat personalul care lucreaza in domenii precum aparare, granite, aeroporturi, hidrocentrale si personalul medico-sanitar. Numarul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 333. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA, potrivit NewsIn”.

***

Mexico Swine Flu
Gripa porcina: vaccinare in stil mare

http://www.topnews.de/schweinegrippe-impfaktion-im-grossen-stil-373310

“Institutul Robert Koch are pina acum in evidenta circa 13000 cazuri de gripa A(H1N1) in Germania.

Numarul imbolnavirilor pare sa scada in ultimul timp. Cu toate astea pregatirile pentru cea mai mare vaccinare din istoria Germaniei sunt in toi. Vaccinarea se va face pe gratis pentru populatie intrucit guvernul si casele de asigurari de sanatate vor acoperi costurile aferente.

Pina si clientilor caselor de asigurari private li se va acoperi costul vaccinarii. Asa ca locuitorii tarii au posibilitatea sa se vaccineze da la inceputul lui octombrie. Costul celor doua vaccinari prevazute pentru fiecare persoana care se vaccineaza este de 28 euro.

Casele de asigurari ar avea obligatia sa acopere pentru maximum 50% dintre asigurati costurile vaccinarii. Daca se vor vaccina mai mult decit 50% persoane asigurate atunci statul va prelua restul costurilor. Cei doritori sa se vaccineze nu vor plati vizita la medic in cadrul careia va avea loc vaccinarea (in Germania se plateste 10 euro ca taxa de consultatie, taxa este valabila pentru toate consultatiile dintr-un cvartal de an–3 luni, n.tr.)”.

PS: Completarea traducatorului: Suna cel putin ciudat atita marinimie de la statul german si casele de asigurari mai ales (cunoscute pentru lacomia lor).

***

belgium

BELGIENII PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA „DICTATURII” INSTITUITE SUB PRETEXTUL PANDEMIEI

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=725%3Abelgians-protest-qdictatorshipq-established-under-pandemic-pretext-&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105&lang=en

Ziarul belgian „Le Soir” a atacat decizia guvernului belgian de a acorda „prerogative speciale” unui comitet de criză înfiinţat pentru a supraveghea starea de urgenţă timp de şase luni sau până în iulie 2010, cel târziu.

Aceste prerogative speciale permit unui grup restrâns de miniştri şi regelui belgienilor să eludeze parlamentul şi să adopte orice lege pe care o consideră „necesară” pentru a face faţă situaţiei epidemice de urgenţă, cum ar fi constrângerea asistenţilor şi poliţiei să efectueze vaccinări forţate.

Într-un comentariu din ziarul Le Soir apărut astăzi, 24 septembrie 2009, pe pagina 3 sub pseudonimul Ricardo Gutièrrez, citim că poporul belgian a fost mult mai interesat de arsenalul de „prerogative speciale” pus la bătaie de guvernul federal decât de „pandemia” în sine.

Se mai spune că personalul medico-sanitar francez a cerut miercurea trecută  o „dovadă ştiinţifică” despre necesitatea vaccinului împotriva gripei porcine şi despre presupusul său caracter inofensiv, mai ales pentru femeile gravide şi copiii mici.

Georges-Henri Beauthier, avocat care acţionează în numele grupurilor de cetăţeni implicaţi, se pregăteşte să trimită o scrisoare de nouă  pagini tuturor membrilor Parlamentului Federal, în care îi informează cu privire la riscurile asociate vaccinului, în special adjuvanţilor.

Beauthier a declarat că prin aprobarea unor măsuri în detrimentul drepturilor civile, politicienii au reacţionat la un risc care există numai teoretic.

Într-un alt interviu din Le Soir, avocaţii Ines Wouters, specialist în drepturile omului şi Philippe Vanlangendonck, specialist în drept medical, au declarat ca nu există nicio justificare pentru suspendarea Parlamentului în Belgia, sub pretextul unei stări de urgenţă din cauza epidemiei.

„În condiţiile actuale nu vedem niciun motiv pentru a transforma Belgia, practic într-un fel de dictatură”, a spus Wouters.

Potrivit lui Vanlangendonck, nu a existat niciun motiv pentru a transfera prerogativele de la parlament la executiv, dat fiind faptul că toate instituţiile erau în stare de funcţionare şi parlamentul tocmai fusese convocat, personalul medical funcţiona eficient, iar economia nu era vizibil afectată de pandemie.

Wouters a mai spus că guvernul a încercat să dea o bază legală deciziilor ilegale din aprilie de a distribui medicamente antivirale care nu au fost licenţiate în mod corespunzător.

Marţi, într-un interviu tranşant la un post TV belgian cu ministrul sănătăţii Laurette Onkelinx, un reporter belgian a numit decizia luată de comisia de sănătate publică de a acorda executivului „super puteri” şi de a suspenda parlamentul, ca fiind „disproporţionată”, având în vedere faptul că până în prezent, în ţară au existat doar 6000 de cazuri uşoare de gripă porcină şi niciun semn de catastrofă.

Onkelinx a replicat că a fost un „rău necesar”.Nu-mi place deloc [impunerea regimului militar]”, a spus ea. „Dar e indispensabil”. Potrivit doamnei ministru, cei care au pretins că vaccinul împotriva „gripei porcine” este periculos sunt „nebuni’, precizând că va fi administrat numai dacă va fi aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente – însă, aşa cum agenţia însăşi afirmă în documentele proprii, siguranţa vaccinului nu va fi dovedită înainte de a fi administrat oamenilor în cadrul celui mai mare „experiment” din istorie.

Laurette Onkelinx

Laurette Onkelinx

Telejurnal RTBF, marţi, 22 septembrie:

Introducere de François de Brigode, reporter:

„În contextul pandemiei de gripă A, guvernul federal a cerut nişte prerogative speciale, „super puteri” într-un fel, care îi vor permite să acţioneze rapid fără a trece printr-un control al parlamentului. Comisia de Sănătate Publică a Camerei Deputaţilor a votat aceste prerogative speciale”.

– Reporter Baudouin Remy: „Cu 6.000 de cazuri suntem departe de scenariul unei catastrofe cauzate de gripa A / H1N1. Şi totuşi, guvernul va primi prerogative speciale. Oare situaţia nu e disproporţionată?”

– Onkelinx: Să zicem că este un rău necesar. Nu-mi place deloc, dar este indispensabil. Spun şi repet: nu întreprindem nimic! Ne oferim posibilitatea de-a întreprinde”.

– Reporter: „Pe scurt, ne pregătim … dar pentru ce?”.

– Onkelinx: „Trebuie să gestionăm o epidemie posibil explozivă în Belgia, şi nici nu ştim dacă virusul va suferi sau nu mutaţii. Unii spun că nu, alţii că e posibil…”

– Reporter: „Prerogativele speciale vor permite angajarea de personal pentru vaccinare şi organizarea distribuirii de medicamente, pe scurt, reacţionarea rapidă în caz de mutaţii ale virusului. Şi vaccinul… s-au comandat deja aproape 13 milioane de doze”.

– Jean-Jacques Flahaut (MR): „Vaccinul: încă nu este obligatoriu în acest stadiu, ministrul tocmai a spus acum 30 de secunde în comisie, dar, evident, depinde de cum vor evolua lucrurile, ar putea fi nevoie de … cum să-i zic … un impuls mai puternic”.

– Catherine Fonck: „Niciodată nu putem stabili cu certitudine că nu vor exista efecte secundare, complicaţii datorate vaccinului. Astfel încât cred că într-adevăr este nevoie de informaţii clare despre riscuri”.

– Reporter: „Unii sunt preocupaţi de pericolul şi de eficacitatea vaccinului”.

– Onkelinx: „Dar mi se pare o nebunie să spună asta! Când la ora actuală nu există niciun vaccin acceptat. Când vaccinul nu este încă acceptat, când am spus că nu vom face nimic în Belgia fără aprobarea autorităţilor UE. Când încă nu avem această aprobare, iar testele nu sunt finalizate: deja se zice că nu-i bun”.

– Reporter: „Între timp, guvernul îşi dă permisiunea de a schimba politica pe parcurs”…

***

mandatory_swine_flu_vaccine

Angajaţii din Quebec protestează împotriva ordinului de a se vaccina împotriva gripei porcine sau de a parasi serviciul

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=685%3Aquebec-employees-protest-order-to-take-flu-shot-or-stay-away-without-pay&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en

Angajaţii din Centrele locale de Servicii Comunitare (CSLC, Centres locaux de services comnmunautaires) din Quebec sunt nemulţumiţi de directiva care prevede ca orice persoană care refuză vaccinul împotriva „gripei porcine” să părăsească locul de muncă fără nicio compensaţie financiară.

Dreptul de a refuza vaccinul atunci când va fi disponibil va trebui să fie EVALUAT pe baza unor elemente care, în timpul unei pandemii, pun sub semnul întrebării respectul absolut pentru libertatea individuală. Într-adevăr, dreptul unui salariat din domeniul sănătăţii sau securităţii civile de a refuza vaccinarea VA AVEA CONSECINŢE SOCIALE care pot fi RETRAGEREA DE LA LOCUL DE MUNCĂ FĂRĂ COMPENSAŢII FINANCIARE. Trebuie să se găsească un echilibru între respectul pentru autonomie şi IMPERATIVUL BINELUI COMUN. În acelaşi timp, criza nu trebuie să devină un prilej pentru abuz, unde drepturile de bază ale unei persoane sunt ignorate în numele binelui comun”.

***

swine2PLANUL DE VACCINARE ÎN MASĂ DIN MAREA BRITANIE PREVEDE CA CENTRELE DE VACCINARE SĂ FIE ŢINUTE SECRET

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=712%3Auk-mass-vaccination-plan-states-vaccination-centres-must-be-kept-secret&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105&lang=en

Planul de vaccinare în masă pus la cale de autoritatea Marii Britanii din Leicester prevede ca locaţia centrelor de vaccinare în masă şi de tratament să fie ascunsă.

Conform „versiunii publice” a planului, locaţiile centrelor de vaccinare au fost omise.

Planul lasă uşa deschisă pentru vaccinarea forţată, menţionând căse pot aplica prerogativele speciale conferite Guvernului Majestăţii Sale, în conformitate cu Legea privind măsurile civile de urgenţă, din 2004”.

De asemenea, se precizează că planul este „proprietatea” Forumului local de rezilienţă (LRF), distingându-se o ierarhie clară a autorităţii, unde LRF deţine controlul absolut.

Centrele de vaccinare în masă din Leicestershire vor putea „procesa aproximativ 1.000 – 3.000 persoane pe zi” şi vor funcţiona 24 de ore pe zi.

Puteţi accesa documentul de aici

Vă oferim în continuare câteva extrase din document:

LOCAŢIA CENTRELOR DE VACCINARE ŞI DE TRATAMENT REPREZINTĂ INFORMAŢII CONFIDENŢIALE ŞI TREBUIE SĂ FIE TRATATE CA ATARE. ACESTEA VOR FI SCUTITE DE CERERINŢELE FOIA (Freedom of Information Act) ÎN CONFORMITATE CU SECŢIUNEA 38 DIN LEGEA PRIVIND LIBERTATEA INFORMAŢIILOR, DIN 2000”

Dacă populaţia generală este ameninţată sau afectată de o epidemie medicală, poate fi necesară vaccinarea în masă a tuturor locuitorilor”.

„Nu există nicio legislaţie specifică referitoare la acest plan, totuşi se pot aplica prerogativele speciale conferite Guvernului Majestăţii Sale, în conformitate cu Legea privind măsurile civile de urgenţă din 2004”.

„Responsabilitatea pentru asigurarea faptului că fiecare tratament se efectuează cu acordul informat, care poate include sau nu consimţământul scris”

***

OriginalVaccinarea obligatorie anti-gripala ii irita pe angajatii din domeniul ingrijirilor medicale – ei vor organiza un mars de protest

http://www.13wham.com/news/local/story/Mandatory-Flu-Vaccination-Riles-Health-Care/7b8iHICqd0-7j1BQ-IoMLg.cspx

Relatat de: Jane Flasch

(New York / New Jersey) – Statul american New York le solicită unor membri din personalul medical să se vaccineze împotriva gripei sezoniere acum, iar mai târziu împotriva H1N1 – în caz contrar îşi pierd locul de muncă.

Some Health Care Workers Don’t Like Mandatory Vaccine (vezi video)

Dar acum, un proces intentat în New Jersey (stat vecin cu New York State) ar putea veni în ajutorul salariaţilor din Rochester.

Un proces intentat în New Jersey numeşte vaccinul antigripal obligatoriu ca fiind neconstituţional, dar până acum un judecător federal a infirmat o hotărâre judecătorească ce ar opri vaccinările forţate din toate statele, iar procesul merge mai departe.

„Mă face să mă simt foarte vulnerabilă”, a spus o asistentă. Mă simt ca un cobai”.

În aceeaşi situaţie mai sunt multe alte persoane, îngrijorate că ruperea tăcerii le-ar costa locul de muncă.

Asistenta respectivă s-a vaccinat de bună voie în mai toţi anii, dar acum se teme că siguranţa a fost compromisă în graba de a obţine un vaccin H1H1 funcţional.

Sunt o mulţime de ingrediente periculoase. Mercur, formaldehidă, antigel … eu nu sunt de acord cu nici unul ... şi dacă se spune că sunt sigure, atunci de ce companiile de medicamente au imunitate împotriva unor eventuale procese?

Asociaţia asistenţilor medicali din New York a depus mărturie la audierile publice împotriva atentatului la libertatea de a alege, însă nu are nicio problemă cu siguranţa vaccinului.

„Încercăm să ne informăm membrii despre beneficiile vaccinării”, a declarat Renee Gecsedi, directoarea Asociaţiei. „Ne străduim să creştem numărul de voluntari”.

Dna Gecsedi intenţionează să se alăture marţea viitoare altor salariaţi din domeniul sănătăţii la un marş în Albany, într-un protest despre care chiar şi organizatorii recunosc că are puţine şanse să schimbe ceva.

***

Oficialii statului Washington suspenda limitarile continutului de mercur in vaccinul impotriva gripei porcine

 

Mary_Selecky_web

Sursa informatiei: http://www.doh.wa.gov/Publicat/2009_news/09-154.htm

Limitele continutului de mercur sunt suspendate in cazul vaccinului impotriva gripei porcine pentru a creste accesul la vaccin.

Asta creaza mai multe sanse pentru gravide si pentru copiii sub 3 ani.

OLYMPIA – Oficialii statului fac pasii necesari sa se asigure ca persoanele rezidente in Washington si care prezinta cel mai inalt grad de risc sa se infecteze cu H1N1 (gripa porcina) vor avea acces la vaccin atunci cand acesta va fi disponibil.

Secretarul de stat al sanantatii Mary Selecky suspenda temporar limitarile legate de cantitatea de mercur (timerosal) permisa in vaccinul anti gripa porcina ce va fi administrat la gravide si copii sub 3 ani.

Este vital sa fim siguri ca toti cei din grupele cu risc inalt au posibilitatea de a fi vaccinati atunci cand vaccinul va fi disponibil, a spus Secretarul Seleky. Varianta de vaccin fara mercur s-ar putea sa nu fie intotdeauna in stoc si vrem sa fim siguri ca nu exista bariere in a proteja oamenii.

Aceasta suspendare este valabila pentru 6 luni si se incheie in data de 23 martie 2010, se aplica doar pentru vaccinul anti gripa porcina dezvoltat acum. Ca o precautie, legea statului Washington limiteaza cantitatea de mercur din vaccinurile administrate femeilor gravide si copiilor sub 3 ani. Secretarul de stat al sanatatii poate suspenda legea atunci cand exista putine rezerve de vaccin sau in timpul unei epidemii, ambele criterii aplicandu-se vaccinului anti gripa porcina. Rezervele de vaccin fara mercur vor fi limitate si asta ar putea impiedica oamenii din aceste grupuri sa se vaccineze.

Vaccinarea anti-gripa porcina este voluntara [in Washington, nu si in alte state americane, n.n.]. Femeile gravide si copiii sub 3 ani aunt primii pe lista de prioritati la vaccinare pentru ei prezinta un risc inalt de complicatii generate de gripa porcina.

Credem ca suspendand legea vom oferi lucratorilor din sanatate posibilitatea de a le oferi pacientilor lor cat mai multe sanse sa se protejeze impotriva H1N1” a spus Cindy Markus, MD, Presedintele Asociatiei Medicale a statului Washington.

Atunci cand limitarile [cantitative] sunt suspendate, legea cere ca femeilor gravide sau care alapteaza, parintilor sau tutorilor copiilor sub 18 ani sa li se spuna ca vor primi un vaccin cu mai mult mercur decat este permis in mod normal. Nu exista vreo metoda specifica de notificare; majoritatea pacientilor vor primi o foaie informativa pe care sa o citeasca.

Din ciclul „Surprize .. stupize”

Un studiu canadian inca nepublicat si care sugereaza ca vaccinul antigripal sezonier creste sansele ca o persoana sa se imbolnaveasca de gripa porcina a generat o multime de ingrijorari la nivel intenational, a declarat joi un oficial de rang inalt al OMS.

Dr. Marie-Paule Kieny, care conduce initiativa de cercetare a vaccinului in cadrul OMS, a declarat ca exista un interes deosebit, la nivel international, sa se parcurga datele din acest studiu pentru a vedea daca studiul este corect sau nu.

Exista discutii intense la nivel international legate de acest subiect” a declarat Kieny in interviul dat pentru Canadian Press. „Pentru ca odata ce s-a descoperit [ceva], toti simt ca trebuie sa mergem pana la capat si sa vedem ce este real [in acest studiu]”. Ea a mai spus intr-o conferinta de presa ca oficialitatile canadiene incearca sa constituie o echipa de experti care sa evalueze datele din studiu.

Studiul a folosit datele dintr-o serie de alte studii provenite din British Columbia, Quebec si Ontario iar concluziile studiului par sa indice ca persoanele vaccinate impotriva gripei sezoniere anul trecut au aproape de 2 ori mai multe sanse sa se imbolnaveasca de gripa porcina, comparativ cu persoanele nevaccinate [antigripal – gripa sezoniera].

Studiul a fost trimis catre un jurnal stintific si principalii autori – Dr. Danuta Skowronski de la Centrul de Control al Bolilor British Columbia si Dr. Gaston De Serres de la Laval University au limitari in ceea ce priveste posibilitatea de a comenta rezultatele muncii lor. Regulile Jurnalelor stiintifice ii opreste pe autorii studiului sa discute rezultatele inainte de publicare.

Skowronski, care la inceput a refuzat sa vorbeasca [despre rezultatele studiului] atunci cand stirea a ajuns in presa, a spus ca este important ca lucrarea sa sa fie verificata de catre experti in cadrul procesului peer-review folosit de jurnalul careva publica studiul.

„ Cercetatorii buni stiu ca metodele pot influenta rezultatele” a spus ea. „Pentru mine este foarte important sa respectam procesul de peer-review. Pentru ca implicatiile … sunt importante. Daca exista vreo scapare in metodologie, trebuie sa ne asiguram ca verificam fiecare informatie, asa incat ceea ce se raporteaza sa fie valid”.

Rezultatele cercetarii lor au deja implicatii, oficialii din sanatate intrebandu-se daca sa intarzie, sa reduca sau sa opreasca programele de vaccinare antigripa sezoniera din acest an.

Oficialii din Saskatchewan au spus  joi ca studiaza posibilitatea de a suspenda campania de vaccinare din aceasta toamna. Dar dr. Joel Kettner, chief medical officer al dept de sanatate din Manitoba a declarat ca in provincia sa se va merge mai departe cu vaccinarea [antigripa sezoniera] planificata, dar planurile vor include si posibilitatea de a sista vaccinarea foarte rapid.

La inceputul saptamanii oficiali din Quebec au declarat public ca exista posibilitatea de a renunta sau de a amana programele de vaccinare antigripale, adaugand ca spera sa realizeze o abordare pan-canadiana. [..]

Desi se pare ca putini au citit studiul, rezultatele intrigante nu au ramas secrete si multe persoane din sanatatea publica din Canada au auzit despre rezultatele acestui studiu. La fel sta situatia si cu multi oameni de stiinta din strainatate. Kieny a spus ca cercetatori britanici, americani si australieni s-au uitat in datele pe care le au ei si nu au gasit similaritati. [..]”

Swine-Flu-Pandemic-Vaccination-H1N1

Vaccinul: încă nu este obligatoriu în acest stadiu, ministrul tocmai a spus acum 30 de secunde în comisie, dar, evident, depinde de cum vor evolua lucrurile, ar putea fi nevoie de … cum să-i zic … un impuls mai puternic”.

Categorii

Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Opinii, analize, Presa, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la ““Gripa noua”: vaccinare in stil mare, cu stofa de manipulatori versati. Sa nu ne lasam amagiti!

 1. Doamne , cata munca si cat suflet ati pus pentru a ne da atat de multe detalii , ca sa fim informati , ca sa stim ce ne asteapta si cum sa procedam …rusine celor doua ministrese ale
  Sanatatii , din Franta si din Belgia …rusine tuturor celor din Sanatate , care nu-si apara propriile natiuni de ceea ce stiu foarte bine ca este nociv !!! m-a cutremurat ideea ca s-ar merge pana la suspendarea parlamentului in Belgia si impunerea
  regimului militar , daca situatia ar cere-o …si asta o spune
  chiar Ministrul Sanatatii , o cucoana imbatranita in rele , dupa cum o arata expresia fetei …pe moment m-am ingrozit si de situatia din celelalte tari , expusa mai sus …cel mai rau ma doare situatia din Romania …rusine Evenimentului zilei si tuturor cu functii in Sanatate , care fac atata rau unui popor vlaguit …pentru 30 de arginti …si putini mai sunt in Sanatate care sa ne mai apere de acest vaccin nenorocit ! dar o parte a
  ziarelor si televiziunile , cum joaca demonic dupa cum li se canta
  sunetul argintilor de catre puteri din umbra ?! si , sigur , sigur
  ca scopul lor este terorizarea populatiei , prin tot felul de tertipuri … si fiindca azi n-am putut sa merg la Sfanta Liturghie , tot sunteti , dragilor Admini [ sau Admin-i , cum o fi corect ?] in rugaciunile mele …si cred ca multi de la Razboi
  intru Cuvant va poarta in rugaciuni …
  Sa va dea Domnul , mereu , aceeasi rezistenta si putere
  de munca fara arginti , ca sa se indrepte ce se mai poate
  indrepta !
  Amin !
  Cu Dumnezeu inainte !

 2. Deci eu ma voi vaccina, pentru ca parintii mei practic ma vor obliga sa ma vaccinez. Sunt absolut ingroziti de aceasta ” cumplita ” gripa. Degeaba le zic ca imi racesc gura de pomana… Cand o sa fiu o leguma poate o sa isi aduca aminte de ce le-am zis. Pana atunci… cu Dumnezeu inainte.
  Doamne ajuta!

 3. Va rog sa urmariti si videoul asta in legatura cu instituirea legii martiale in caz de gripa:
  http://www.youtube.com/watch?v=dcX2MX35juw

 4. @ Boddyca:

  Deci, frate, esti liber sa decizi pentru tine, fiindca, chiar daca esti minor, nu au cum sa te lege sau sa te forteze altcumva. Totusi, dupa cum scrii, nu ai nici 7-8 ani… De vreme ce ai discernamant, ai dreptul sa refuzi, oricat de ingroziti ar fi ai tai. Spune-le ca ar fi mult mai ingroziti tocmai DACA ti-l vei face. Nu mai fi asa de fricos, fratioare drag, ca daca nici in acestea nu avem curajul sa ne tinem tari si stapani pe noi, dar in cele mult mai grele care vor implica alegerea intre Hristos si viata? Maica Domnului sa te intareasca, dar cere si tu putere prin rugaciune si prin sfatuire cu duhovnicul, daca il ai de partea ta… si daca nu, cauta unul bun!

 5. Asta vrem toti: sa fim liberi sa decidem daca ne vaccinam sau nu. Daca eu nu ma vaccinez nu pot sa ii afectez pe cei care se vaccineaza. De ce trebuie sa ma ia OMS-ul de urechi si sa ma trimita la vaccinat decit daca se urmareste cu totul altceva decit protejarea sanatatii publice?

 6. Boddyca, adu-le aminte parintilor ca atunci cand corpul tau lupta singur (fara vaccin) impotriva virusilor el devine mai rezistent. Spune-le ca prin asta isi pot arata dragostea lor fata de tine: sa te lase sa fii puternic. Roaga-l pe Iisus si pe Maica Domnului sa te ajute si sa lumineze mintea celor care iau decizii pt tine.

 7. Multumesc de sfaturi!!
  am 16 ani. Mi-a dat Dumnezeu un duhovnic tare bun, anti-cip, anti-gardasil, anti-masonerie, anti-tot ce e rau 😀
  Eu am facut un folder in word cu articolele despre gripa porcina care sunt pe site, si cateva le-am si scos la imprimanta. Sper sa nu va suparati 😀 As vrea sa le scot pe toate, si daca vad ca nu se anuleaza vaccinarea si mergem in aceeasi directie, voi arata foile duhovnicului meu. Mi se pare cea mai buna idee. Poate va vorbi dansul cu parintii mei, mai ales ca si parintele are 2 copii la scoala si ma gandesc ca il intereseaza.

  In legatura cu razboiul de care a zis Parintele Justin, eu cred ca e posibil sa inceapa anul asta. Inainte de alegeri. Parintele Arsenie Boca a spus ca ne vor ocupa trei tari ( Ungaria, Bulgaria si Rusia ), iar Parintele Ilarion Argatu a zis ca dupa ce se va legaliza casatoria intre homosexuali. Basescu s-a ticnit si alearga dupa voturi. Legalizeaza tot ce poate. Prostitutia, drogurile, posibil si homosexualitatea?

  Uf, greu ce va veni… Maicuta Domnului si Sfantul Ioan Rusul sper sa se indure de noi toti… Pe mine m-au ajutat enorm, in cursul vietii, m-au salvat, eram si sa mor de doua ori…
  Doamne ajuta!

 8. DRAGII MEI,

  AM FOST ACUM O SAPT. IN PELERINAJ LA O MANASTIRE DIN TEXAS ! AMERICANII STIU CA VACCINUL IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE ESTE FOARTE TOXIC ! ELITELE CARE CONDUC ACEASTA LUME VOR SA OMOARE PESTE 5 MILIARDE DIN POPULATIA GLOBULUI ! SI VOR INCEPE CU ACEST NENOROCIT DE VACCIN ! APOI VA URMA RAZBOIUL NUCLEAR ! CRIZA ECONOMICA MONDIALA A FOST PROVOCATA DE ACESTI TOVARASI ! VIRUSUL A FOST CREAT IN LABORATOR SI RASPINDIT LA POPULATIE TOCMAI PT. JUSTIFICAREA VACCINARII OBLIGATORII ! ADICA SA ACCEPTAM MOARTEA ! TREBUIE SA RESPINGEM ACEST NENOROCIT DE VACCIN ! ESTE LUCRAREA SATANEI ! PLANUL ELITELOR ESTE CA DUPA REDUCEREA CU 95% A POPULATIEI GLOBULUI SA IMPLANTEZE CIP-URI IN CORP POPULATIEI RAMASE PT. A CONTROLA TOTAL FIECARE INDIVID ! TRAIM VREMURILE DIN URMA, DRAGII MEI ! MARII DUHOVNICI SPUN ACEST LUCRU ! LA FEL SPUN SI UNELE PROOROCRI ALE SFINTILOR PARINTI !
  NU MAI ESTE TIMP PENTRU ALTCEVA DECIT INTARIREA IN CREDINTA ! RUGACIUNE, POST SI IERTARE ! SA AVEM INCREDERE TOTALA IN HRISTOS ! SA AVEM INCREDERE TOTALA IN MAICA DOMNULUI SI IN SFINTII NOSTRI ! SA IUBIM FIECARE SUFLET SI SA NE FIE MILA DE SUFLETELE CELOR CARE VOR SA NE OMOARE ! EI INSISI SUNT SUFLETE CHINUITE DE DIAVOL ! RUGACIUNE CU DURERE SI LACRIMI PT. TOATE SUFLETELE DAR SI HOTARIRE DE A RESPINGE LUCRAREA SATANEI ! PLAN PT. IESIREA DIN SISTEM CU ORICE PRET ! INCEPEREA UNEI VIETI IN TOTALA DEPENDENTA DE DUMNEZEU !

  APOCALIPSA !!!!!!

  SA MA IERTATI DACA V-AM SPERIAT !

  DOAMNE AJUTA !!!

  mircea, un pacatos ortodox

 9. Doamne, ajuta, boddyca!

  Daca ai un duhovnic asa bun, nu intarzia sa vorbesti cu Sfintia sa cat de curand. Nu astepta ultimul moment, cand lucrurile incep sa se precipite. Poate ca deja stie problema si nu mai este nevoie sa-i duci materialele.

  Referitor la materialul bizar de pe Apologeticum pe care am vazut ca l-ai preluat pe blog, trebuie sa ne precizam foarte clar pentru toti punctul de vedere:

  Acesta pare genul de mesaj tip “hoax”, stire dintr-o unica sursa, si aceea total obscura si anonima, fara nici cea mai mica dovada si care, din capul locului te face suspicios prin cerinta expresa si urgenta de a o da mai departe… Desi deja nu mai e nicio noutate ca e ceva grav cu vaccinurile, s-au adus argumente si dovezi serioase, dar aruncarea unor astfel de “bombe” cu scenarii aberante, preluate neatent sau iresponsabil nu face decat sa arunce in aer lupta celor normali impotriva vaccinarilor. La fel cum se procedeaza, diversionist, si in alte cazuri cand se compromite o tema sau o campanie prin asumarea ei intr-un mod extremist, aberant, de nesustinut (inclusiv la noi se face asta cu cipurile, de catre unii) si cum ne semnala chiar azi cineva, intr-un comentariu foarte pertinent si informat, apropo de cazul Monaste: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/18/provita-romania-vaccinul-pentru-gripa-porcina-periculos-si-ineficient/#comment-28105

  Cheia “bluff-ului” cred ca este in aceasta fraza, total ilogica si menita sa semene de 1000 de ori mai multa panica decat insasi pandemia si vaccinarea in sine:

  “De asemenea, reţineţi că simplul contact cu cei care au fost vaccinati creează o şansă ca 20% dintre voi sa contractati gripa porcina, chiar dacă nu ati fost vaccinati”.

  Oameni buni, cum puteti sa credeti asa ceva?! Mare atentie la astfel de scenarii care pot sa faca praf toate demersurile oneste de demascare a substraturilor problemei vaccinarii contra “gripri porcine”.

 10. Mircea Suta:

  Asa este cum spui, in mare parte, dar nu scrie nicaieri si este si absurd ca vor decima 95% din populatie. Inteleg ca trebuie sa ne imputineze, dar ideea nu este sa ne omoare pe toti, ca ar fi simplu asa, ci sa ne poate controla mai usor. Exagerarile de felul acesta nu folosesc la nimic, precum nici atitudinile panicarde si infierbantate, agitate sau cuvintele cu multe semne de exclamare si numai cu majuscule, scrise pe un ton profetic care nu stiu daca e tocmai cel mai propriu noua. Nu e nevoie sa mergem catre un duh exaltat ca sa ne trezim.

 11. @ admin,

  Multumesc mult! Dumnezeu m-a adus la voi pe site.
  Doamne ajuta si sa va dea Dumnezeu sanatate!

 12. Felicitari si multumire pt cele scrise de Mircea Suta,si nu ne sperie ceea ce sti si ne spui.ADEVARUL nu sperie,ci ingrijoreaza nerespectarea lui si a noastra ca fiinte ummane inzestrate de Dumnezeu cu discernamat.S-au dus drepturile omului?Acum merge pe obligativitate, prin legi create dupa bunul plac al puterii stapanitoare si fara frica de Dumnezeu…Puterea intunecatilor ia amploare…sa ne rugam
  cu mai multa sirguina Imparatului Ceresc,Biruitorul iadului si Mantuitorul
  nostru,pentru ajutor si inteleptirea tuturor spre respectarea Legii lui Dumnezeu si apoi cea creata de om.Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii!Amin!

 13. Pingback: Război întru Cuvânt » Revolta generala a medicilor din Germania impotriva vaccinarii pentru H1N1. Se aude si in Romania?
 14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CONVERTIREA UNUI DEPUTAT, UNIUNEA SOCIALISTA EUROPEANA SI MULTE ALTE STIRI (Stiri 25-28 septembrie 2009)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare