Guvernul limiteaza PLATILE IN NUMERAR si la categorii de persoane fizice ce activeaza independent

3-04-2014 1 minut Sublinieri

bani_65169500_83069400

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri proiectul de lege pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar. Potrivit proiectului, limitarea platilor in numerar se extinde si la alti operatori economici decat persoanele juridice: persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, liber profesionisti, persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent, asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica. Proiectul va fi trimis catre Parlament.

Plafonul zilnic maxim este de 5.000 lei/persoana, dar nu mai mult de un plafon total de 10.000 lei/zi.

Proiectul mai prevede limitarea incasarilor si platilor zilnice in numerar la 5.000 lei/persoana in cazul operatiunilor de plati in numerar sau de incasari in numerar efectuate de operatorii economici catre sau de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante sau alte drepturi, restituiri sau acordari de imprumuturi sau alte finantari;

De asemenea, este prevazuta limitarea operatiunilor de incasare in numerar efectuate de operatorii economici de la persoane fizice la plafonul zilnic de 10.000 lei/persoana. Mai sunt limitate incasarile si platile in numerar efectuate intre persoane fizice, prin instituirea unui plafon zilnic de 10.000 lei/tranzactie;.

Proiectul de lege mai stabileste si sanctiunile aplicabile celor care depasesc plafoanele, respectiv aplicarea de amenzi in cuantum de 25% din sumele platite/incasate care depasesc plafoanele.

In plus, proiectul de Lege introduce, pentru institutiile bancare emitente si acceptante din Romania, obligatia de a respecta plafoanele maxime prevazute de lege pentru comisioanele interbancare. Totodata institutiile acceptante au obligatia de a include in acordurile incheiate cu beneficiarii platilor informatii detaliate referitoare la valoarea comisioanelor pentru serviciile prestate, a comisioanelor interbancare, precum si a comisioanelor suplimentare aplicate in functie de marca si categoria respectivelor carduri de plata.


Categorii

1. DIVERSE, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Guvernul limiteaza PLATILE IN NUMERAR si la categorii de persoane fizice ce activeaza independent

 1. Amu se pare ca avem de ales, ori o dictatura crunta cu cipuri si toate cele sau un razboi care sa le stearga, pt. moment, pe toate astia! Pe toate astea si posibil si pe noi!!!
  Sau nu avem de ales??????????:)

 2. @ eucred:

  Amandoua, dar pe rand, in ordinea inversa. Atata doar ca razboiul nu va mai lasa pe cei mai multi in viata pentru a mai “prinde” si dictatura si pecetluirea lui Antihrist. Spre binele lor (al nostru, adica), fiindca nu am rezista.

 3. @adnin,
  care-i castigul lor?.DOAMNE AJUTA!
  P.S.-nici nu stiu cine sunt”lor”.

 4. @ Gheorghe:

  Spre binele lor (al nostru, adica)

  – adica cei mai multi, care nu vom supravietui razboiului al treilea.

 5. @admin,
  astai ca picatura chinezeasc.Asteptarea.De n-ar fi rugaciunea,pt. cei care realizeaza iminenta razboiului,ar lua-o razna.Ceilalti,98%,au alte preocupari.DOAMNE AJUTA!

 6. oricum jale mare va fi

 7. Ne îndreptăm spre o dictatură extrem de periculoasă.
  Aceşti indivizi se cred dumnezei, vor să controleze totul, până şi perii capului dacă ar putea…
  De asta se şi grăbesc să declanşeze şi un război între supraputeri pentru a reduce populaţia globului ca să îi poată monitoriza pe toţi mai uşor!

 8. De ce sa acceptam asa ceva noi romani.In Italia au si acum buletine ca ale noastre de pe timpul comunismului.Prea se grabesc in tariile ortodoxe sa impuna sistemul.Aici in schimb au introdus cardul de sanatate cu cip, dar circula si partea cartace,cu care poti avea acces la serviciile medicale.au introdus cardul cu cip ptr. lucratorii di sist. sanitar si fara el nu poti lucra.Cind te internezi intr-un spital in Italia ti se pune bratara cu ,,cod de bare dar si asta nu esti obligat sa-l primesti. deoarece inporiva voiintei tale nu se poate face nimic iar din pt .ved. juridic sint descoperiti. .Aici totul depinde de vointa fiecaruia.Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa fim multi si uniti.Si cum zice apocalipsierul: CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA!

 9. Fratilor intru Hritos,
  Din pacate sunt chiar preoti care s-au facut unealta vrajmasului si care au mare influenta asupra oamenilor, mai ales in urma spovedaniilor, stiu exact cum sa manipuleze persoanele, cunoscandu-le slabiciunile si pacatele (pe care de multe ori le face publice)sfatuind persoanele sa ia credite de sute de mii de euro (locuiesc in Occident…)si care nu cred nici un cuvant din profetiile Sfintilor parinti si chiar nu vor sa vada realitatea..Parerea mea este ca si asta este o mare ratacire si lucrare draceasca . Eu cred ca anumiti preoti ar trebui sa mai citeasca din cartile Sfintilor Parinti, sa ia aminte la invataturile lor, sa le aplice, si sa se roage mai mult si ei pentru sufletele oamenilor care merg la spovedanie cu toata pocainta si increderea ca Domnul Dumnezeu este de fata si Lui i se marturisesc. Sa nu indrazneasca sa vorbeasca de la ei , ca nu cumva sfatul lor sa fie pierzator de suflet.
  M-am amagit crezand ca in Biserica acelasi Duh de pocainta si dorinta de mantuire ne aduna. Parintele Rafail Noica vorbeste foarte frumos despre des-amagire…am fost si eu des-amagita, dar mai inainte m-am amagit singura, si acum nu stiu ce sa fac si plang si ma rog Domnului, si ma rog si plang… In fata ochilor mei sta imaginea Sfintei Maici Maria Egipteanca…ce pocainta profunda si ce tarie a avut, si eu…mi-a placut sa cred ca sunt pe calea cea buna stand si ascultand cleveteala persoanelor”induhovnicite” din jurul meu, persoane in care mi-am pus toata credinta si increderea, incredere oarba…
  Nu fratilor, nadejdea si increderea si credinta doar in Dumnezeu, ca prin Duhul Sfant sa ne lumineze ochii mintii…Nadejdea in Maica Domnului, grabnic ajutatoare…o, daca ati stii de cate ori m-am ridicat de la rugaciune cu sufletul usurat, daca ati stii de cate ori am simtit in inima mea acea caldura si dulceata, dupa care acum sufletul meu tanjeste…
  Am vrut sa fiu “prietena” cu acesti oameni, si m-am indepartat de la rugaciune, ma intorc de multe ori de la Biserica incarcata negativ, de nu mai sunt buna de nimic toata saptamana…Bine i-ar fi fost sufletului meu daca stateam intr-un coltisor in Biserica.
  Domnul sa va binecuvanteze pentru toata munca voastra cu acest minunat site si pentru toate materialele pe care le postati, Multumiri fratilor si surorilor admini care au sete dupa Adevar si care prin comentariile lor imi arata ca nu sunt singura in cautarea Adevarului – Adevar care a biruit si va birui mereu.
  Domnul sa va binecuvanteze pe toti iar Maicuta Domnului sa va tina in paza sa dumnezeiasca.
  Doamne ajuta si post usor si fara ispite.

  Fratilor, mi s-a spus ca nu-ti mantuiesti sufletul daca mergi la Ierusalim (poate vorbea din gelozie si invidie…), dar vreau sa va dau marturie despre faptul ca daca mergi cu toata credinta si te inchini la Sfantul Mormant si in alte locuri binecuvantate de Fiul lui Dumnezeu si de dumnezeiasca sa Maica, pleci de acolo cu dorinta de a te reintoarce, pleci de acolo si o particica din inima ta o lasi acolo, acea particica care te chiama mereu si mereu… Te intorci de acolo la casa ta alt om, intr-adevar un om induhovnicit, sufletul tau acolo sta de vorba cu Domnul, acolo simti acea energie necreata a lui Dumnezeu…este intr-adevar pamant sfant. Cine a fost, stie asta cu siguranta.
  Sa ne mai ingaduie Bunul dumnezeu suficient timp de pocainta si de mantuire a bietului nostru suflet.
  Iertati-ma fratilor.
  Doamne ajuta.

  P.S. Iertati-ma si pentru folosirea de atatea ori a cuvantului “ACOLO”.

 10. <raspuns lui AI IBABA

  Nu uita ca italienii sunt catolici, ca Scaunul Papal are mare influenta politica, sociala (si financiara daca vrei)

  Se vrea distrugerea doar a Ortodoxiei nu si a celorlalte biserici (si popoare)
  Cum bine observa cineva cu ceva timp in urma, "ei" au distrus Grecia, Cipru, acum Romania.Curteaza Moldova cu intrarea in UE…
  Mai greu le va fi cu Rusia, dar au inceput "lucratura" prin Ucraina, unde traiesc si catolici, si ortodocsi, si musulmani.

  Este timpul de rugaciune si multa rugaciune comuna, in toate Bisericile (si mai ales cele din strainatate, unde de multe ori acest "duh" al modernitatii a patruns cu usurinta, ca , deh, pomelnicul il dai parintelui la altar impreuna cu 5 sau 10 euro, si nu cu un leu amarat…unde copiii care slujesc la altar sunt imbracati ca diaconii, si atunci diaconii in ce mai sunt imbracati?????????????????????? Moda catolica este imprumutata si luata de buna si chiar ni se pare normal sa fie asa, si chiar ne gandim :bai ce prosti aia din Romania care se imbraca cum ii taie capul. Uite astia ce frumosi sunt!

  Eu ma rog Domnului ca intr-un gand toti preotii si mirenii deopotriva, toti monahii, monahiile, calugarii, pustnicii, tot arhiereii si Intaistatatorii Bisericilor Ortodoxe sa se ridice la rugaciune,
  Dar mai cred ca si aceste vremuri grele sunt tot o ingaduinta de-a Domnului. Avem impresia ca raul invinge, Da, invinge in aparenta, si doar ca sa se mai cearna un pic din cei "credinciosi" si doar ca sa se mai mantuiasca din cei pacatosi. Stie Domnul ce face. Parafrazandu-l pe parintele Rafail Noica care spunea :"Dumnezeul nostru nu-i ca toata lumea".

  Doamne ajuta fratilor!

 11. “mi s-a spus ca nu-ti mantuiesti sufletul daca mergi la Ierusalim ”

  Corectare :
  Mi s-a spus (de mai multe ori si cu insistenta si chiar in timpul predicii a mentionat asta)
  “ca sa.ti mantuiesti sufletul, nu-i nevoie sa mergi la Ierusalim, sau pe Tabor sau mai stiu eu unde…”

 12. @ Marimar:

  Iti intelegem ranirile si dezamagirile, dar judecatile, neincrederea si aprecierile generalizatoare despre preoti sunt si exagerate si nedrepte si pagubitoare, lucrand spre vatamarea sufletului tau. Nu se poate mantuire fara preoti, fiindca nu se poate iertare de pacate si impartasire decat prin mana lor. Si are grija Domnul si dam si noi marturie, cei mai multi chiar nu sunt atat de ticalosi. Dar fratia ta prea ai inclinatia de a judeca orice si de a te sminti de la orice – copiii de la altar se imbraca asa cum trebuie, asa e randuiala peste tot, si chiar e frumoasa. Oricum, cu ce te incurca pe fratia ta asta? Oare nu pentru ca ai pus dinainte un gand rau, o prejudecata? Iar sfatul pe care l-ai primit este chiar bun, corect si l-ai gasit inclusiv aici, pe site, provenit de la mai multe voci duhovnicesti: da, nu e neparat necesar sa mergi la Ierusalim ca sa te mantuiesti. Daca ai posibilitatea sa mergi, foarte bine, dar nu asta e esentialul… si acolo te poti sminti, inca si mai mult. Iar Ierusalimul pentru noi, ortodocsii, care ne inchinam in Duh si in Adevar, iar nu in anumite locuri doar, este prezent viu in oricare biserica unde se savarseste Sfanta Liturghie, care coboara cerul insusi pe pamant.

  Dumnezeu sa te ajute!

 13. @ admin

  Frate admin, ai perfecta dreptate. M-am smintit cu totul cand am aflat ca preotul parohiei unde merg vrea sa faca imprumut la banca de o suma destul de mare, in conditiile in care sunt doar cativa credinciosi care frecventeaza biserica . Eu ma intreb, chiar poate Episcopia sau Mitropolia sa garanteze pentru toate imprumuturile acestea de sute de mii sau milioane de euro facute de atatia preoti in vederea cumpararii bisericilor?????????? Ganditi-va ca in Italia sunt 189 de parohii deschise (cu staruinta Preasfintitului Episcop, Domnul sa il miluiasca, este intr-adevar UN OM AL LUI DUMNEZEU, este in duhul Parintelui Rafail Noica, iti transmite aceeasi liniste si pace interioara cand iti vorbeste) Ma intreb asta in conditiile in care in anumite parohii sunt cel mult 40 persoane, femei care lucreaza ca badante, persoane care si-au pierdut locul de munca si care gasesc refugiul in biserica, si care vin de acasa cu lumanerele ca nu au un euro ca sa cumpere una de la biserica.

  Bancile alcatuiesc fisa de risc si fac rating fiecarui utilizator de cont curent (persoana fizica sau juridica), cu atat mai mult celor care fac imprumuturi, de asemenea si garantilor. In cazul acesta sa nu se mai mire nimeni de ce “tarii” de la Bruxelles sunt pusi rau de tot impotriva bogatiilor (economice ) ale Bisericilor Ortodoxe .
  Iarta-mi nedumerirea. Stiu si ca aceste ganduri si nedumeriri nu-mi folosesc la absolut nimic, ba chiar mai rau, imi osandesc sufletul.

  Stiu si faptul ca sunt preoti(si am cunoscut cativa dintre ei) care lucreaza pe santiere ca sa-si poata intretina familiile, sunt smeriti si modesti, si cred cu tarie in voia Domnulu si chiar savarsesc Sfanta Liturghie cu asa mare daruire si dragoste, cand stai de vorba cu ei parca iti transmit ceva din duhul lor dumnezeiesc, nu se limiteaza sa-ti dea cateva citate din vreun sfant parinte, ci vorbesc din trairea lor interioara.

  Iti dau dreptate si cand spui ca Ierusalimul este inlauntrul nostru, Asa este, dar daca cu ingaduinta Domnului ajungi sa te inchini la Locurile Sfinte poti da marturie vie ca ACOLO si pietrele vorbesc despre Hristos (ne spunea mereu parintele ghid ca toti cei care prin pronia lui Dumnezeu ajung in Tara Sfanta devin ca si apostolii). Am cunoscut persoane care, ca si mine, s-au intors la casele lor lasand o particica din inima lor acolo si care mereu s-au intors spre inchinare ( ultima data am cunoscut o batranica de 72 de ani care era in pelerinaj a sasea oara, si care ne-a marturisit trairile sale interioare, vindecarile trupesti si sufletesti pe care le-a avut. Practic te intorci acasa regenerat in toate privintele. Si nu ca te smintesti, in sensul ca mergi acolo ca la supermarket, iei duh sfant si pleci, cand se termina mergi iar. NU. Este acel CEVA care lucreaza in interiorul inimii tale si de fiecare data te intorci mai flamand, si parca nu-ti mai vine sa pleci…)

  Mare-i Dumnezeu si milostiv, si nu m-a lasat sa vad doar lucrurile negative.

  Inca o data, iertati-ma fratilor si surorilor admini.
  Domnul sa ne miluiasca pe toti. Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare