Guvernul României vrea sa semneze PACTUL GLOBAL pentru MIGRAȚIE fara consultarea PARLAMENTULUI!/ Sensul Pactului: erodarea statului național și transformarea TUTUROR in MIGRANȚI/ România – la cel mai ÎNALT nivel al migrației din 1989 încoace/ CE SE ALEGE DE DEMNITATEA NAȚIONALĂ?

3-12-2018 4 minute Sublinieri

 

România va semna peste o săptămână Pactul Global pentru Migrație fără ca Guvernul să fi cerut VOTUL Parlamentului!

Îi solicit premierului Dăncilă să respecte regulile democrației parlamentare, să ia exemplu de la celelalte state europene și să consulte Parlamentul României în această săptămână! Altminteri, Guvernul va angaja România de capul său, fără a avea MANDAT REPREZENTATIV! Când este vorba despre o temă atât de importantă, NU este acceptabil ca decizia să fie luată de câteva persoane, oricare ar fi acestea! Într-o democrație adevărată, orice astfel de decizie trebuie să fie admisă sau respinsă prin VOT de către Parlament (forul reprezentativ suprem, conform Constituției):

ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

…Remarc încă o dată și lipsa totală de bun-simț a unuia care are impresia că e mult deasupra muritorilor de rând! Nici până în această clipă nu există pe site-ul MAE traducerea în limba română a Pactului Global pentru Migrație. Bine, nici măcar varianta în limba engleză nu au publicat-o…

Domnul Meleșcanu s-a rezumat la a publica un text de ȘAPTE rânduri, în care ne zice că totul e minunat și să dormim liniștiți, că veghează dânsul pentru noi. Spune domnul Meleșcanu că_ Compactul Global pentru Migrație (CGM) este doar un document de orientare și nu are efecte juridice. Sigur, domnul Meleșcanu știe bine de ce nu publică textul Pactului. Pentru că, dacă l-ar publica, ar afla lumea de câte ori se vorbește acolo despre MODIFICAREA LEGISLAȚIEI, A PROCEDURILOR, A POLITICILOR ȘI A PRACTICILOR! Iată doar câteva exemple:

„Enact laws and take measures…”

„Review and revise requirements…”

„Review and revise existing options and pathways…”

„Review and revise relevant legislation…”

„Review and revise relevant laws and regulations…”

„Review and revise relevant legislation, policies and practices…”

„Review and revise relevant national procedures…”

„Enact, implement or maintain legislation…”

Scrisoare deschisă către premierul României, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului: o corectă raportare la poporul român vă OBLIGĂ să solicitați săptămâna viitoare VOTUL Parlamentului României cu privire la Pactul Global pentru Migrație!

Făcând dovada bunului-simț și a unei adevărate înțelegeri a raportului Guvern – cetățeni, premierul Slovaciei a cerut opinia Parlamentului cu privire la Pactul Global pentru Migrație.Parlamentarii slovaci au dezbătut și apoi au votat, cu largă majoritate, o Moțiune de Respingere a documentului! Astfel, prin reprezentanții lor democratic aleși, cetățenii slovaci AU FOST ASCULTAȚI! NU s-au apucat câteva persoane (mai puține decât degetele unei mâini) să decidă pentru o întreagă națiune!

Premierul României are OBLIGAȚIA de a solicita opinia și VOTUL Parlamentului României cu privire la acest Pact Gobal pentru Migrație! Nu voi intra acum în detalii tehnice cu privire la conținutul documentului (voi reveni cu o analiză), ci mă voi rezuma pentru moment la a vă atrage atenția cu privire la faptul că NU puteți angaja România într-o astfel de direcție fără a consulta mai întâi România!Așa ceva nu se poate întâmpla înainte de a cere VOTUL în forul reprezentativ suprem – Parlamentul României!

Îi solicit doamnei Dăncilă să ceară opinia și VOTUL Parlamentului României săptămâna viitoare (3 – 7 decembrie), înainte de semnarea Pactului Global pentru Migrație (10 – 11 decembrie). Altminteri, consider că semnarea acestui Pact în absența mandatului poporului român (mandat care nu poate fi obținut decât prin votul parlamentarilor români) v-ar aduce în situația de a comite o gravă încălcare a drepturilor cetățenilor acestei țări!

Luați exemplu de la premierul slovac și de la ceilalți premieri care au cerut VOTUL Parlamentului pentru a avea CU ADEVĂRAT mandat în zilele de 10 și 11 decembrie. Altminteri, veți pierde cu siguranță votul meu de încredere de aici înainte!

Inteleg ca Guvernul României are de gand sa semneze Pactul Global pentru Migratie fara consultarea parlamentului.

Nu pot sa nu remarc, de asemenea, comuniunea de simtire, gand si fapta dintre PSD/ALDE si Iohannis in aceasta privinta.

Pare ca un rol il joaca si faptul ca România va avea președinția Consiliului UE și trebuie să facă impresie frumoasa (vorba vine, de fapt, nu trebuie sa miste in front) în fața globalistilor. Vă dați seama ce ar insemna ca ocupanta președinției Consiliului UE să iasa din Pact, nu?

Sunt pentru ajutorarea migrantilor. In forme adaptate si (inevitabil) selective. Sunt insa impotriva politicilor globale sau paneuropene privind migratia si, mai ales, a acelor politici inspirate de marile puteri. Efectul ar consta in erodarea statului national, iar aceasta erodare are ca singur efect nu integrarea refugiatilor, ci transformarea tuturor in migranti – inclusiv a cetatenilor statelor natiune gazda.

In România deja numarul migrantilor creste de la an la an, iar balanta intre cei care vin din Re. Moldova vs cei care vin din zonele „clasice” din Orient incepe sa incline tot mai mult spre cei din urma. (vezi linkul din Monitorul Social de la comments)

La cat de performant este statul roman, va imaginati ce efect ar avea imigratie accelerata?

Demnitatea națională este cea mai solidă pârghie de mobilizare, adeziune și influențare a societății românești.

Și așa este și normal să fie. E simplu: fără dragoste de țară nu poți avea o țară. Iar, când nu ai o țară, sau când țara ta suferă pentru că există deficite simbolice și instituționale puternice, lipsă de reprezentativitate și de patriotism aplicat, pragmatic, atunci toți membri acesteia suferă.

Demnitatea națională nu este doar o valoare bună de cultivat – ea este și o nevoie acută resimțită la nivelul societății. Sondajele o arată. Oamenii de comunicare o știu și o folosesc. Campaniile electorale cele mai reușite din ultimii ani au fost construite în jurul ideii de mândrie sau demnitate națională. Să ne amintim de „Îndrăznește să crezi în România” sau de „Redăm România Românilor”. La nivel comercial, vedem cum brandurile autohtone, dar nu numai, se adaptează acestui reviriment al nevoii de patriotism (sunt la modă „gusturile românești”).

Chiar și noile partide care apar încearcă să ciupească din acest depozit atitudinal. „Salvarea României” și „Împreună pentru România” nu sunt altceva decât tentative de captare a unor rezonanțe profunde.

Pe cât de adevărat este că filonul patriotismului e puternic și eficient simbolic, pe atât de gravă este inconsecvența și incoerența de care dau dovadă partidele și actorii politici în general – mari sau mici –, atunci când e vorba de a arăta în fapte patriotismul asumat la nivel de lozincă.

Exemplul cel mai recent este cel al Referendumului. Forța politică majoritară a asumat tema, a transformat-o discursiv într-una identitară, de demnitate națională, dar, la primul obstacol ceva mai serios, când au fost supuși unui perdaf la Bruxelles, au înghițit în sec și au plecat capul umil.

Până și cu resursele naturale, după câteva decizii spectaculoase, ideea de verticalitate națională s-a mai curbat, pe ici, pe colo, prin părțile destul de esențiale.

Într-un singur domeniu majoritatea de astăzi pare dispusă să acționeze ceva mai concertat și mai aplicat: reformarea justiției. Nu e obiectul acestui text legitimitatea modificărilor legislative făcute în zona justiției. Remarc doar faptul că în această direcție majoritatea parlamentară pare dispusă să aibă un punct de vedere propriu, și nu unul după dictare. Dar, asta, evident, pentru că principalii decidenți pare că au interese directe.

Acum, în luna decembrie, imediat după Centenar, se ivește un nou moment, un nou test, în care politicienii puterii ar fi avut ocazia să facă proba demnității clamate: semnarea Pactului Global pentru Migrație. Deja mai multe țări – SUA, Israel, Australia, Italia, Austria, Elveția, Polonia, Ungaria etc. – au anunțat că nu îl semnează, întrucât echivalează migrația unui drept, cu riscuri majore în privința obligațiilor ulterioare de a accepta primirea de migranți din spații culturale diferite.

Ce face Guvernul României? Ce face Parlamentul României? Va rata puterea și această ocazie de a demonstra demnitate? Și dacă da, oare câte șanse cred guvernanții că vor mai putea rata?


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Guvernul României vrea sa semneze PACTUL GLOBAL pentru MIGRAȚIE fara consultarea PARLAMENTULUI!/ Sensul Pactului: erodarea statului național și transformarea TUTUROR in MIGRANȚI/ România – la cel mai ÎNALT nivel al migrației din 1989 încoace/ CE SE ALEGE DE DEMNITATEA NAȚIONALĂ?

 1. http://orthochristian.com/101747.html

  Sunt incurajati sa emigreze in tarile ortodoxe musulmanii, cata dreptate avea pr. Grigorie, in 30-40 de ani o sa fim minoritari in tara noastra.

 2. https://romanialibera.ro/actualitate/pactul-pentru-migratie-e-o-lovitura-de-stat-pentru-beneficiul-multinationalelor-764194

  Inca nu e totul pierdut dupa cum spune fostul presedintele CCR, ar trebui o strategie pentru constientizarea parlamentarilor romani.

 3. @RobertCr
  Brexit-ul s-a datorat in mare masura refuzarii acestui pact, clocit de multa vreme de Kalergi, si pe care Churchill, initial l-a acceptat, dar apoi l-a refuzat
  https://www.youtube.com/watch?v=uNGxkSlEjFE

 4. Macroul dezamageste Marocul si imigrantii marocani
  Macron ANULEAZĂ călătoria sa în Marrakech unde se va semna Pactul Global ONU pentru migraţie.
  Angela Merkel și-a anunțat sosirea la Marrakech fără ţă ţină cont de furia Bundestag-ului. De asemenea, şefii guvernelor din Spania, Grecia, Portugalia şi-au anunţat prezenţa.
  Italia , Austria, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Estonia, Letonia, Elveția, Australia, Israel și Republica Dominicană au decis să nu meargă în Marrakech. Statele Unite s-au retras din redactarea Pactului, spunând că includea dispoziții contrar politicii de imigrație ale lui Donald Trump.
  https://evz.ro/macron-marrakech-pactul-onu.html

 5. diavolul nu mai are rabdare, vrea diversitate fortata, adica haos! Iubirea de straini se refera la strainii de un neam cu tine nu la pagani care-ti batjocoresc Sfanta Treime!

 6. Partidul Social(ist) Demonocrat e o anexa a partidului socialist european globalist si ateist. Partidul National Liberal e o anexa a aliantei liberalilor europeni globalisti si ateisti. Pe orice parte mergi, stanga sau dreapta, ajungi in prapastie…

 7. @ion, Nu exista decat stanga ! Dreapta e o minciuna. Nu mai exista demult. Politica de dreapta este o politica crestina, care are pe Dumnezeu ca reper(Nihil sine Deo !) Nici un partid European sau de peste ocean nu mai corespunde cu aceasta caracterizare.

 8. Pingback: In indiferenta aproape completa a mass-media, ROMÂNIA semnează PACTUL GLOBAL PENTRU MIGRAȚIE. Simultan, sunt relansate dezbaterile despre DEZASTRUL DEMOGRAFIC și consecintele sale multiple, inclusiv ECONOMICE/ Al 30-lea an de declin demografic/ Majori
 9. Pingback: DE LA MAREA UNIRE LA MAREA PLECARE. Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au EMIGRAT din România între 2007 și 2017. MIGRAȚIA SOCIO-ECONOMICA - un RISC la adresa siguranței naționale!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare