IADUL ALIMENTAR sau despre “ASASINII TACUTI SI INSIDIOSI CARE NE UCID METICULOS”

26-03-2012 5 minute Sublinieri

Contributors [Gheorghe Piperea]: Iadul alimentar

Una din marile probleme ale industrializarii alimentatiei o reprezinta intoleranta alimentara. Dat fiind continutul in gluten, drojdie si E-uri, unele alimente sunt rejectate de organismul nostru, provocind afectiuni inexplicabile si stari de rau care nu isi releva cauzele fiziologice sau anatomice. Practic, contra acestor stari maladive nu prea exista leac.

Glutenul si drojdia nu sunt alimente. Sau, cel putin, eu nu cred ca sunt alimente. Sunt compusi industriali care asigura consistenta sau “cresterea” alimentelor, amalgamati din mai multe proteine care se gasesc in cereale (glutenul) sau care sunt rezultate naturale ale culturilor de microorganisme (drojdiile sunt un tip de bacterii). Aceste substante industriale se gasesc in foarte multe alimente : piine, paste fainoase, cereale, sosuri, conserve, iaurturi etc. Pentru ca alimentele sa tina mai mult timp (pentru a putea fi exportate oriunde, fara teama de alterare), sa arate mai bine, sa miroasa mai bine, sa aiba gust mai bun, se adauga aditivi industriali, naturali sau chimici. Este o manipulare a simturilor. Si mai rau : este o manipulare a proceselor naturale pe care ar trebui sa le suporte alimentele. Practic, zi de zi mancam “de proaspete” alimente care ar fi trebuit sa fie de mult timp ingrasamint pentru agricultura.

Drojdia si glutenul nu sunt decit doua exemple de aditivi alimentari industriali cu o origine cit de cit naturala, aditivi care se pierd in oceanul de aditivi alimentari chimici. Denumiti in mod popular “E”-uri, aditivii chimici sunt prezenti in chiar toate alimentele care se vind in comert. Putem sa ne ferim de aditivii chimici doar daca mincam ceea ce producem in gradina proprie. Sau ceea ce ne trimite mama sau bunica de la tara, din cind in cind. Acesti aditivi chimici sunt dintre cele mai nocive substante pe care le ingurgitam. Cele mai multe dintre ele sunt bilete fara intoarcere cu destinatia – cancer. Chiar si Uniunea Eurpeana a decretat ca o serie de “E”-uri sunt nocive pentru organismul uman, motiv pentru care le-a interzis (ceea ce nu inseamna, insa, ca interdictia chiar se respecta; in SUA, in Europa si la noi acasa continuam sa mincam “E”-uri, oricit de nocive ar fi).

Sa amintim si de animalele fortate, prin stimulare hormonala, sa creasca de 5-6 ori mai repede decit semenii lor care cresc natural. Consumam aceste animale de plastic cu impresia ca sunt aseptice, intrucit sunt crescute ”dupa toate normele UE”.

Si, in fine, sa nu uitam de organismele modificate genetic (OMG), care patrund din ce in ce mai virtos in agricultura si in magazinele noastre. Nu stiu citi dintre noi cunosc faptul ca actualul ministru al agriculturii, dl Fuia, este un fost CEO al Monsanto Romania, aceasta firma fiind trista “campioana” a concursului de impunere a semintelor de cereale, a trestiei de zahar, a cartofilor si soiei modificate genetic, mai intii in SUA, ulterior in Brazila si in ultimul timp, in unele tari ale UE unde, cica, ar fi interzise organismele modificate genetic. Si omul nu se sfieste sa declare ca va promova OMG-urile in Romania. Si nu e singurul – si domnul Tabara, ex-ministru la acelasi minister, promova produsele din organisme modificate genetic.

Intr-o lume globalizata, controlata de marile corporatii industriale sau financiare, nu cred ca mai exista om care sa nu aiba intoleranta la vreun aliment sau la astfel de aditivi alimentari. Nu cred ca mai exista oameni care sa nu fi consumat macar odata in viata organisme modificate genetic sau animale fortate sa creasca prin stimulare hormonala. Chiar si milioanele de copii sau adulti malnutriti din Etiopia, din Sudan, din Mali sau din alte tari africane victime ale globalizarii, consuma organisme modificate genetic si animale de plastic, intrucit SUA practica un soi de responsabilitate sociala (social responsability) foarte bizar, exportind in aceste tari, cu titlu de ajutoare de hrana, cereale, legume si alte alimente din organisme modificate genetic, precum si animale de plastic, “hrana” care rezulta din surplusul pietei americane (surplus care rezulta fie din supraproductie, fie din reorientarea americanilor catre hrana de tip “bio” sau “organic food”; acest surplus ar trebui distrus; dar SUA il exporta cu titlu de ajutoare, impuscind doi iepuri dintr-un foc – dau impresia ca lupta contra foametei si cheltuiesc mult mai putin cu distrugerea acestui surplus de alimente).

Chiar daca ni se pare ca noi, europenii si americanii, cetateni albi si vaccinati, suntem feriti de astfel de probleme  – pe noi ne intereseaza mai degraba cum sa ne modelam corpul – in realitate avem de infruntat acelasi pericol insidios al aditivilor, organismelor modificate genetic si al animalelor fortate sa creasca, care ne manipuleaza simturile si sistemul imunitar. Caci organismul unam – oricare – este dotat cu un sistem imunitar care il ajuta sa elimine acele microorganisme sau acei corpi straini care ii pot afecta functionarea optima. Sistemul imunitar este programat genetic, el face parte din codul genetic pe care il primim de la parinti sub forma de gene (formate din celule de ADN – acid dezoxiribonucleic). Date fiind noile obiceiuri alimentare ale omului modern, organismul uman a ajuns sa poata produce anticorpi pentru a “lupta” contra acestor alimente sau aditivi, pe care sistemul imunitar le interpreteaza ca fiind inamici. In loc ca anticorpii sa dea lupte reale cu inamici adevarati (virusi, microbi), acestia consuma energia vitala a organismului, luptind cu falsi inamici. Sunt anticorpi care functioneaza in gol, afectind organismul. Mai mult, acesti anticorpi pot ajunge sa atace corpul care ii produce, prin atacarea tesuturilor si organelor sanatoase. Aceasta lupta falsa a sistemului imunitar contra propriului organism poate degenera in boli grave, letale. Exista mai multe tipuri de afectiuni care releva aceasta falsa lupta a anticorpilor cu propriul organism. Desi poate fi de mai multe feluri, generic, aceasta boala se numeste lupus . Sistemul imunitar, care este programat genetic sa protejeze corpul, ajunge sa lupte contra acestuia. Lupus-ul este opusul SIDA : daca SIDA inseamna practic inactivitatea (anularea) sistemului imunitar, lupus-ul inseamna ultractivitatea sistemului imunitar, care nu mai recunoaste propriile organe sau tesuturi, pe care le considera corpuri straine si pe care incearca sa le neutralizeze. Iar cancerul este tot o anomalie genetica – tumorile sunt celule sau tesuturi ale organismului care “se revolta” contra organismului si nu mai respecta programul genetic (legile interne ale organismului, care sunt impuse de codul genetic), ci devin “independente”, dezvoltindu-se in interiorul organismului si sfirsind prin a-l ucide.

Drojdia se gaseste in aproape orice, inclusiv in iaurturi “naturale”. Si doctorii nutritionisti ne recomanda meniuri usoare, cu iaurturi…

Glutenul se gaseste in nu numai in piine, produse de patiserie si paste, ci si in cerealele integrale. Doctorii nutritionisti ne recomanda sa consumam cereale integrale, iar reclamele chiar sunt focusate pe copii, care pot fi mai usor manipulati, mai ales daca reclamele sunt difuzate pe canalele de desene animimate sau specializate pe programe pentru copii.

Medicamentele fara prescriptie medicala, pentru care este permisa reclama si publicitatea, precum si suplimentele alimentare “naturale” (pretins facute din tot felul de plante cu denumiri si origini cit mai ciudate, care dau impresia de magie si mister) sunt din ce in ce mai prezente pe tv, radio, bilboard-uri si blockbustere.  Si vinzarile cresc. In mod normal, vinzarile de astfel de produse nu ar trebui sa aiba “trend”-uri, intrucit starea de sanatate este regula, boala fiind exceptia. Ne imbolnavim mai des? Sau doar ne lasam mai usor convinsi sa cumparam medicamente si suplimente alimentare ori produse se (re)modelare corporala?

A, si apropo de (re)modelare corporala. A fi slab a devenit un must, iar pentru cei care stau cu ochii pe tv sau pe internet sau cei care asculta radio, unde peste tot se vorbeste despre avantajele siluetei filiforme si despre dezavantajele persoanelor “plinute”, pentru acesti oameni zic, a te chinui sa devii slab inseamna a trai. Daca la Marx, munca era “cea care l-ar facut pe om”, la noii ideologi ai siluetei filiforme, chinul incercarii de a slabi il face om… Am auzit multi oameni – necunoscuti sau vedete, adulti sau adolescenti – care spun ca traiesc pentru a face sport. Sau ca mininca “sanatos” 2 mere pe zi si o lamie. Eu stiam ca oamenii traiesc pentru a trai, a iubi si a-i ajuta pe ceilalti, in primul rind pe cei din comunitatea in care traiesc.  Aceasta ideologie, ca oricare ideologie care se respecta, are si fanaticii si victimele sale – persoane care, in mod automat sau indus, au bulimie (tot ceea ce maninca, regurgiteaza) sau anorexie (nu maninca aproape deloc, crezind ca sunt prea grase, dar sfirsind prin a muri de epuizare). Ba unele fotomodele au ajuns atit de fanatice, incit au ajuns sa inghita tenie (un parazit intestinal, care poate ajunge si la 12 metri lungime, si care consuma mare parte din energia emanata de corpul gazda; in acest fel, gazda obtine efectul mult dorit – slabeste).

Asasini tacuti si insidiosi ne ucid meticulos, cu metoda, dupa planuri de marketing sau strategice. Cine ne protejeaza? De ce nu se renunta la acesti aditivi?

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Articolele saptamanii, Gheorghe Piperea, Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “IADUL ALIMENTAR sau despre “ASASINII TACUTI SI INSIDIOSI CARE NE UCID METICULOS”

  1. Nu inteleg de ce este drojdia considerata daunatoare in acest articol.

  2. Aditivii si celelalte (ingrasaminte, pesticide, mutatii genetice etc.) fac parte din incercarea omului de a-si construi imparatia cerurilor pe pamant. Ma refer la acele idei utopice ale unora, chiar ale unor mari organizatii internationale, de a eradica foametea, saracia, razboiul si asa mai departe. Noi, ca crestini ortodocsi, stim ca toate acestea tin de lumea cazuta si ca nu vor disparea pana cand nu va fi cer nou si pamant nou.

    Acum ca am spus aceasta in mod clar, mai vreau sa mai spun ceva, ce poate nu e foarte evident. Partizanii metodelor moderne de agricultura argumenteaza ca nu mai putem cultiva traditional, ca trebuie sa cultivam intensiv ca sa hranim toate miliardele de oameni de pe planeta. Si atunci intervin unii binevoitori si spun: “Vedeti, nu mai putem nici macar sa cultivam cum ar trebui, cum faceau stramosii nostri. Suntem prea multi!”

    Consider ca argumentele contra metodelor moderne trebuie sa fie nuantate, de la caz la caz, pentru a nu da apa la moara celor amintiti mai sus. Care e problema cu conservantii? Oare taranul roman nu punea muraturi, nu facea carnati si alte produse din carne, pe care le sara si le afuma ca sa nu se strice? Daca sunt substante daunatoare, sa le evitam, dar ideea de conservant in sine e legitima.

    @ Alta Alina: Nici eu nu stiu care e problema cu drojdia. Si ma intreb ce treaba are drojdia cu iaurtul? De unde si banuiala ca autorul nu vorbeste din punctul de vedere al unui specialist, ci din auzite, amestecand adevaruri si jumatati de adevaruri cu inexactitati, totul intr-o atmosfera panicarda. Nu ca n-ar trebui sa avem grija ce mancam, dar tocmai pentru a putea alege in cunostinta de cauza mancarea cea mai sanatoasa trebuie sa ne informam cu discernamant, fara panica.

  3. Aceste aspecte sint rezultatul unui proces de dementizare a societati de azi. Se pune in aplicare un program de furajare industriala, unde societatea e privita ca o ferma de animale si unde profitul este credinta secolului xx1. Cica agricultura industriala, chimizataeste mai profitabila, dar care ar fi profitul daca la cheltuieli mai adauga costul citostaticelor si spitalizarii fara a lua in calcul suferinta si munca cu bolnavul de cancer.

  4. Drojdiile fac din must, vin, din maltz si hamei ,bere, din taritze , bors, din lapte iaurt, si dospeste painea. Drojdia de bere de ex: este un complex de vitamina B.
    Problema ar fi sa bage alt tip de drojdii , modificate genetic , sau care sunt obtinute prin procedee nenaturale.

  5. Cred ca autorul se refera la acele ingrediente denumite generic amelioratori de panificatie care contin aditivi obtinuti pe cale tehnologica, cu scopul de a corecta fainurile de calitate inferioara, care contin o cantitate apreciabila de gluten.

  6. un articolas slab, sau doar o cacealma ? amestecate de-a valma aditivi cu produse naturale, OMG-uri cu cereale integrale, hrana bio cu sintetica, un articol de amator, sau facut de-un tip care vrea sa zapaceasca, personal am lucrat in domeniu si cunosc bine problemele ! dar cel ce scrie aici e un ageamiu, sau un intrigant .

  7. Glutenul e o proteina din cereale. Drojdia, stie cam toata lumea ce este. Cam amesteca lucrurile… Una este treaba cu E-urile si alta…. Sa nu cream psihoze gratuit!

  8. Despre drojdie si gluten si autorul a precizat ca sunt, totusi, din componente naturale. E un detaliu care tine de conceptia sa, anume ca alimentele nu ar trebui alcatuite din astfel de ingrediente, ci pastrate cat se poate de nature, si o confuzie a autorului. Putem sa nu fim de acord cu amestecarea drojdiei si glutenului in acest “lant”, insa pe fond, ca perspectiva, articolul este cat se poate de corect, totusi despre aceste lucruri s-a vorbit intens si aici, pe site, si e cam pe aceeasi linie cu a dr. Mencinicopschi.

  9. tin sa precizez ca DROJDIA nu este bacterie (asa cum este specificat in articol..)este o ciuperca.

    exemplu : drojdia de bere (aglomerare de ciuperci inferioare – Saccharomyces cerevisiae).Contine aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu).

    Cu privire la gluten: nu este nociv decat pentru cei care au intoleranta la aceasta proteina.Aceste pers.pot dezvolta o afecțiune/boală autoimuna numita celiachie.

  10. De-abia acum, cand am deschis a doua oara articolul, am vazut in detaliu ilustratia: “creepy”, ca sa ma exprim pe limba lor. Adica infioratoare/infricosatoare.

    Trebuie sa avem discernamant in alegerea alimentelor, dar si discernamantul de a nu sari peste cal, de a nu intra in panica. Ce facem daca nu ne permitem cele mai bio produse? Ne sinucidem prin infometare?

  11. Pingback: Colorant cancerigen in sucurile Cola/ De ce a disparut gustul rosiilor de pe piata - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Studiu socant al Universitatii din Caen: OMG-urile MONSTANTO SI PESTICIDELE SUNT EXTREM DE CANCERIGENE/ Un europarlamentar roman invoca “BENEFICIILE INDISCUTABILE” ale OMG - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Noile norme ale UNIUNII EUROPENE in materie de alimentatie sanatoasa DEMONTEAZA ”mitul” produselor naturale! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: PIPEREA despre LUMEA CREATORILOR DE HAOS. “Cei de la baza piramidei trebuie controlaţi, iar dacă războiul permanent este bun pentru asta, atunci va fi război. Şi haos” | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: Avocatul Gheorghe Piperea despre LUMEA CREATORILOR DE HAOS. “Cei de la baza piramidei trebuie controlaţi, iar dacă războiul permanent este bun pentru asta, atunci va fi război. Şi haos” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare