Studiu THE LANCET: carantina, închiderea granițelor și restricțiile NU SUNT ASOCIATE cu reducerea MORTALITĂȚII sau a cazurilor grave de Covid-19/ Epidemiologi Oxford: STRATEGIA 0 CAZURI NU ESTE VIABILĂ; Nu sunt dovezi că MĂȘTILE ar împiedica circulația virusului/ Mortalitatea generală din mai multe țări europene: NIMIC DEOSEBIT în vremea pandemiei/ The Times: nu e cunoscut NICIUN CAZ de profesor care să se infecteze de la elevi/ Și totuși, MODELUL SUEDEZ pare un succes

23-07-2020 6 minute Sublinieri

Epidemiologii Carl Heneghan și Tom Jefferson

Anghel Buturugă:

Carantina și restricțiile NU SUNT ASOCIATE cu reducerea mortalității și a cazurilor grave de Covid-19

Într-un studiu publicat în THE LANCET se arată că, dacă full-lockdowns, închiderea granițelor și alte restricții sunt asociate cu o mai mică rată a transmisiunii virusului, precum și cu mai multe cazuri recuperate, totodată, acestea NU SUNT ASOCIATE cu reducerea mortalității și a cazurilor grave.

Cu alte cuvinte, închiderea țărilor, orașelor, înghețarea vieții sociale și economice NU au ca rezultat mai puține decese și nici măcar mai puține cazuri grave.

Acest studiu face ca șantajul morbid la care apelează figurile triste ale Covidismului local atunci când culpabilizează populația (vă așteptăm cu lumânări, numărăm morții, ne vedem la cimitir și alte din astea) să fie cu atât mai cinic și grotesc. Fals, mincinos, ticălos.

Nu mă aștept ca Arafat sau oricare altul să citească/citeze acest studiu, care are sens atunci când vrei să faci un calcul rațional al costurilor și beneficiilor măsurilor extreme anti-Covid.

„In our study, an increasing number of days to border closures was associated with a higher caseload, and more restrictive public health measures (such as a full lockdown compared to partial or curfew only measures) were associated with an increase in the number of recovered cases per million population. These findings suggest that more restrictive public health practices may indeed be associated with less transmission and better outcomes. However, in our analysis, full lockdowns and wide-spread COVID-19 testing were not associated with reductions in the number of critical cases or overall mortality.”

Nota noastră:

Studiul din THE LANCET apărut pe 21 iulie poate fi accesat de aici: A country level analysis measuring the impact of government actions, country preparedness and socioeconomic factors on COVID-19 mortality and related health outcomes

Este o analiză secundară a datelor oficiale obținute de la mai multe țări; aceste date sunt puse în corelație (ceea ce nu e același lucru cu cauzația).

În concluziile studiului, autorii afirmă: „în studiul nostru, închiderea granițelor mai târziu este asociată cu o mai mare încărcătură de cazuri, și măsuri mai restrictive de sănătate publică (carantinări totale, spre deosebire de restricții parțiale sau doar unele măsuri) sunt asociate cu un număr crescut de cazuri recuperate per milion populație. Aceste descoperiri sugerează că practici mai restrictive de sănătate publică pot fi într-adevăr asociate cu o mai slabă transmisiune și mai bune rezultate. Totodată, în analiza noastră, carantina totală și testarea în masă de Covid-19 nu sunt asociate cu reducerea numărului de cazuri grave și a mortalității generale.”

Descoperirile sunt surprinzătoare pentru că țări ca Italia și Spania au avut carantinare totală, iar acest studiu sugerează că măsurile dure nu au făcut ca mortalitatea generală din aceste țări să fie diferită față de altele, ce au aplicat strategii mai soft.

Studiul arată că sunt și alți factori care se corelează cu un număr crescut de cazuri grave și o mortalitate mai mare, îndeosebi cei ce țin de starea generală de sănătate a populației. Se pare că îndeosebi obezitatea ar fi un predictor pentru mai multe cazuri grave și o mortalitate mai mare.

Medium.com:

Fără precedent? Mortalitatea generală în Suedia și alte țări Europene

Mortalitatea generală este cel mai bun număr pe care-l avem pentru a compara Covid 19 cu gripele sezoniere din trecut. Mortalitatea generală înseamnă numărătoarea certificatelor de deces, indiferent de rezultatele testelor sau interpretările autorităților medicale.

Germania

În ianuarie 2018, mai mulți oameni din Germania au murit decât în martie/aprilie 2020. În 2018, Germania a avut cel mai rău sezon de gripă din ultimii 30 de ani. Nimeni nu a fost interesat de asta, acoperirea mediatică a subiectului a fost slabă. Fără carantină – gripa a dispărut de la sine.

Suedia

Continuăm cu Suedia. Ce se întâmplă când o țară nu impune lockdown? Evident, mortalitatea generală Covid19 este în marja celei a unui sezon sever de gripă. Rămâne de văzut dacă e la nivelul sezonului din 2005 și 2003, unde vârfurile au fost la fel, sau dacă trebuie să ne uităm la 1995 sau 1993 pentru a corecta cu declinul mortalității medii. Mesajul e același: au fost luni mai rele în Suedia, și nimeni nu a fost interesat.

Dacă ne uităm la aceste sezoane în detaliu, putem vedea decesele pe săptămână:

Franța și Belgia

Cum e cu țările care au fost în epicentrul pandemiei? Ca Franța sau Belgia? păi, chiar și acolo, vârfurile au fost comparabile cu anii anteriori. La fel – nimeni nu era interesat de aceste evenimente.

UNHERD/ The Post:

Epidemiologi Oxford: strategia suprimării nu este viabilă

Ieri am publicat un scurt interviu cu profesorul Carl Heneghan despre descoperirile sale extraordinare potrivit cărora numărul de decese totale zilnice date de Public Health England includea pe oricine fusese testat vreodată pozitiv de Covid-19 (chiar dacă se vindecaseră complet).

Dar am vrut să știm mai multe despre starea actuală a pandemiei și direcția în care mergem. Alături de Freddie Sayers au fost profesorii Heneghan și colegul său de la Centrul pentru Medicina Bazată pe Dovezi Tom Jefferson care ne-au împărtășit gândurile lor. Câteva citate cheie mai jos:

Despre măști

Tom Jefferson: dincolo de cei care sunt expuși din primele rânduri, nu există nicio evidentă că măștile fac vreo diferență, dar ceea ce e și mai ieșit din comun este incertitudinea: nu știm dacă aceste lucruri fac vreo diferență... Ar fi trebuit să facem studii randomizate de control în februarie, martie și aprilie, dar nu acum, căci circulația virală este scăzută și am avea nevoie de numere uriașe de înrolați ca să arătăm că ar exista vreo diferență.”

Carl Heneghan: „bineînțeles că oamenii pot purta măști dar nu pot spune că este o decizie bazată pe dovezi. e o reală separație între o decizie bazată pe dovezi și concepția opacă a lui „așa spune știința”, ceea ce nu e totuna cu o dovadă.”

Asupra ciclului de viață al pandemiei

CH: „unul din elementele cheie ale infecției este să te uiți la cine este infectat, existând o diferență crucială între teoria pandemiei și teoria sezonieră. Într-o pandemie te-ai aștepta să vezi tinerii afectați în mod disproporționat, dar în UK am avut doar 6 decese de copii, ceea ce este mult mai puțin decât ai vedea în mod normal într-o pandemie. Numărul ridicat de decese la cei peste 75 se potrivește cu teoria sezonieră.”

Asupra sezonalității Covid

CH: „stabilitatea virusului este mult mai mică atunci când temperaturile cresc, dar umiditatea pare a fi în mod deosebit importantă. Cu cât mai mică e umiditatea, cu atât mai stabil e virusul în atmosferă și pe suprafețe. Este iarnă acum în emisfera sudică, de aceea în locuri ca Australia avem brusc infectări.”

Despre lockdown

CH: „mulți spun că ar fi trebuit să închidem mai devreme (Marea Britanie – n.n.), dar 50% dintre azile au dezvoltat focare în timpul lockdown-ului astfel că sunt probleme legate de transmisia virusului care nu sunt clare... Lockdown-ul este un instrument contondent și trebuie să avem conversații inteligente desăre ce strategii de atenuare pot păstra societatea funcțională în timp ce îi ocrotim pe cei mai vulnerabili.”(…)

Asupra strategiei suprimării

CH: „beneficiile strategiei actuale sunt depășite de costuri… Când vine vorba de suprimare, doar virusul poate avea o determinare în așa ceva. Dacă urmezi politica Noii Zeelande de a suprima până la zero (cazurile) și de a închide țara pentru totdeauna, atunci ai o problemă... Virusul e atât de mult afară, încât nu văd o strategie care să facă din suprimarea sa o opțiune viabilă. Strategia ar trebui să fie cum să învățăm să trăim cu virusul.”

Despre răspunsul la virus

TJ: „am supraviețuit patru pandemii și la trei dintre ele nici nu mi-am dat seama că au trecut. Oameni au murit, dar nimic nu s-a schimbat și nimic din țesătura societală nu s-a erodat ca acest răspuns… Văd oare pași luați la nivel european pentru a învăța din greșeli și a schumba politicile? Răspunsul e nu…”

Despre politicile virusului

CH: „ca indivizi suntem parte a problemei pentru că senzaționalismul face ca oamenii să dea click și să citească informația. Așa că e un mare cerc pentru că am creat problema – dacă punem cel mai rău scenariu acolo, ne vom uita de curiozitate. Dacă vrei o soluție, trebuie să încetezi să-i faci pe oameni să dea click pe asemenea lucruri senzaționaliste.”

Despre rata mortalității

CH: „vom ajunge acolo unde am fost cu gripa porcina: în jur de 0,1-0,3% ceea ce este mult mai puțin decât credeam pentru că în acest moment vedem mortalitatea de caz.”

TJ: „dacă privești la întreaga narativă, a fost distorsionată de la bun început prin obsesia cu răceala.”

The Times:

Om de știință: nu se cunoaște vreun caz de profesor care să ia coronavirus de la copii

Nu există în întreaga lume cazuri cunoscute de profesor care să ia coronavirus de la elevi, potrivit unuia din consilierii științifici ai guvernului (UK).

Mark Woolhouse, un epidemiolog de frunte și membru al comitetului Sage, a spus The Times că a fost probabil o greșeală închiderea școlilor în Martie dat fiind rolul limitat al copiiilor în răpândirea virusului.  (…)

Cristian Dogaru:

Ce mai spuneți de Suedia acum?

Au ajuns sub 50 de cazuri de infectați zilnic (in functie de ora raportarii, pot fi si peste 100-150 dar trendul e de scadere in vreme ce România merge spre 800). Și nu accidental, cu o ruptura pe grafic, ci cu o scădere constanta, graduala, uniforma. De ce am avut noi izolare și isterie media, de ce avem telenovele cu Esca și arestări forțate la spital? În Suedia au ajuns la imunizare colectiva dupa mai puțin de 80.000 cazuri și nu au făcut praf economia. Tot acolo vom ajunge si noi dar mult mai lent, dupa restrictii care scad numarul de cazuri si relaxari care le urca la loc. Cu costuri economice si sociale mult mai mari in final. Hai, mai mananca cineva rahat cu Suedia?

PS: Un exemplu de pe la noi. Dinamo are acum 21 de infectati cu coronavirus. Asimptomatici sau cu simptome foarte usoare, asa se explica de ce au fost descoperiti in grup. Tragedie! Oare? Dupa 14 zile nu va mai avea nimeni. Dar daca erau depistati pe rand si toata echipa era pusa la izolare individual, om cu om, cat dura tarasenia?

Intre Suedia si Muntenegru

Romania are acum 1.000 cazuri Covid pe zi (inca mi-e neclar daca aici se adauga cele 370 de teste pozitive ale unor deja bolnavi sau se scad, comunicatul e cam neclar). Asta la aproape 25000 teste. Cam 4% din cei testati in ultima vreme erau pozitivi. In aprilie, la 500 pozitivi se faceau 4-5.000 teste deci erau cam 10% pozitivi dintre cei testati sau chiar mai mult. Asa ca incidenta scade. De ce scade? Pentru ca atunci se testa preponderent in focare iar acum au aparut si alte categorii (excursionistii). Cand testezi in locuri unde probabilitatea de a depisa bolnavi e mare, incidenta e mare. Cand plaja de testare creste, incidenta scade.

Modelele

Modelul suedez, atat de blamat, da roade. La fel cel belarus. Au scazurt spectaculos si decesele zilnice si infectarile. Mai au in jur de 100-150 de cazuri zilnice (in functie de momentul raportarii pot sa apara si sub dar si peste). Retineti insa ideea-unde s-a mers pe imunizare colectiva boala da inapoi. Unde s-a mers pe izolare si restrictii….vedem la noi.

In Muntenegru tara s-a declarat libera de coronavirus la inceputul lui iunie dupa aproape o luna de cazuri zero. Apoi, din 14 iunie au reaparut cazurile si s-a ajuns la masti purtate obligatoriu in spatiile inchise dar si in anumite spatii deschise. Boala nu trece prin izolare doar se retrage pentru o perioada. Apoi revine. De ce nu a revenit in China? Ei, asta e o intrebare de 100 de puncte.

Ce ramane de facut? Sa repetam baletul cu Stati in casa de zeci de ori pana ajungem la imunizarea colectiva sau sa o facem pe repede inainte ca suedezii sau belorusii?Merg pe varianta lor, e mai putin dureroasa pentru restul societatii si mai putin traumatizanta pentru modelul nostru cultural. Grupurile vulnerabile trebuie sa se protejeze iar pentru restul lumii viata sa mearga inainte. De ce Suedia si Belarus? Pentru ca in Suedia exista un epidemiolog-sef care conduce ostilitatile in astfel de cazuri iar baiatul ala a preferat sa aibe dreptate singur decat sa se insele in turma (niciun politician nu ar face asta). Iar Belarus pentru ca e dictatura iar Lukasenko a fost de aceasta data de partea corecta a istoriei.

Medic italian de terapie intensivă: VIRUSUL NU MAI E ÎN STARE SĂ PRODUCĂ O BOALĂ GRAVĂ/ Studiu Oxford: numărul decedaților de coronavirus, SUPRAEVALUAT. „Orice persoană care a fost testată pozitiv și care moare ulterior, INDIFERENT DE CAUZĂ, este inclusă în cifrele deceselor Covid”/ Comentarii și poziții care DEMONTEAZĂ PANICA indusă prin manipularea statisticilor. Cât de adevărat este că Bucureștiul e FOCAR COVID și că nu mai are paturi ATI disponibile?

Interviu cu Denis Rancourt, cercetător, profesor și activist civic din Canada, despre MORTALITATEA Covid-19, declararea PANDEMIEI de către OMS și (in)eficiența MĂȘTILOR. „Când ai o lipsă de date, nu poți aplica o politică draconică”/ „SUNTEM DEJA ÎN PLINĂ DISTOPIE”

MAREA MINCIUNĂ. O propagandă primitivă caută să mențină vie SPAIMA DE COVID-19/ Arafat citează trunchiat un studiu despre ASIMPTOMATICI, care ar fi responsabili pentru jumătate din INFECTĂRI/ Mircea Badea: „De fiecare dată când autoritățile au nevoie de niște argumente reale CREȘTE NUMĂRUL DE INFECTĂRI”

RĂZBOIUL PSIHOLOGIC AL MĂȘTILOR. Un studiu despre EFICIENȚA MĂȘTILOR în stoparea Covid-19 care a stat la baza unor DECIZII PUBLICE este contestat categoric de EPIDEMIOLOGI IMPORTANȚI/ 90% din măștile de protecție verificate de ANPC NU respectă prevederile legale/ DIDIER RAOULT audiat de parlamentarii francezi. „Decizia de a izola oamenii, ca și cea de a purta măști pe stradă NU SE BAZEAZĂ PE DATE ȘTIINȚIFICE STABILITE”

„UNELE PERSOANE CARE NE SPRIJINĂ CU ANALIZE”. Incredibilul răspuns pe care-l dă ARAFAT atunci când e chestionat asupra BAZEI ȘTIINȚIFICE a declarării stării de alertă și epidemiei. PSEUDO-EXPERTIZA și FALSA ȘTIINȚĂ folosită de autorități pentru a impune și prelungi stările de excepție medicală

STUDIU IMPORTANT care demontează nebunia internării asimptomaticilor: O PERSOANĂ INFECTATĂ FĂRĂ SIMPTOME NU TRANSMITE VIRUSUL/ Medic italian: „Ar fi timpul să oprim terorizarea acestei țări”/ RAPORT DEVASTATOR al unui expert guvernamental din Germania: PANDEMIA, O „FALSĂ ALARMĂ GLOBALĂ” care provoacă victime, statul, „unul din cei mai mari producători FAKE NEWS”

ȘI DACĂ MĂȘTILE NU DOAR CĂ NU AJUTĂ, DAR CHIAR DĂUNEAZĂ? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei/ CUM PROCEDEAZĂ ALTE ȚĂRI CU TERMOSCANAREA?

MASCA CHIRURGICALĂ ESTE NEPOTRIVITĂ PENTRU REDUCEREA RISCULUI INFECTĂRII. Studiu din 2016 publicat în Canadian Medical Association Journal. „Oamenii sunt condiționați să își dorească măști pe baza reprezentărilor mass-media ale pandemiei”

MICHAEL LEVITT, profesor de biologie la Stanford și premiat Nobel: Măsurile de izolare socială NEDIFERENȚIATE sunt o GREȘEALĂ IMENSĂ. Răul făcut de închidere va depăși CU MULT orice salvare de vieți (Video)

EXPERT SUEDEZ, consilier al guvernului Suediei și al directorului general al OMS, pentru ”UnHerd”: Strategia privind izolarea totală NU se bazează pe DOVEZI ȘTIINȚIFICE (Video)/ Profesorul suedez polemizează cu „arogantul” NEIL FERGUSON, preconizând o rată a mortalității Covid-19 de doar 0,1%

5 FAPTE ESENȚIALE ignorate de promotorii RESTRICȚIILOR. “The Hill”: Opinia unui profesor de la Hoover Institution, Stanford: “DATELE VORBESC – OPRIȚI PANICA și încetați izolarea totală!”. Factori critici: ÎMPIEDICAREA IMUNIZĂRII POPULAȚIEI, NEGLIJAREA ASISTENȚEI MEDICALE VITALE TUTUROR BOLNAVILOR NON-COVID

OMS NU VREA “RELAXAREA RESTRICȚIILOR prea devreme”, ci „NOUA NORMALITATE” până la vaccin/ Profesor de la OXFORD despre situația din Marea Britanie: RESTRICȚIILE SUNT NE-NECESARE ȘI DĂUNĂTOARE/ Critica modelelor matematice pe care se bazează „lockdown”-ul/ “Cum sunteți manipulați” – IONUȚ APAHIDEANU: ce sunt „ASIMPTOMATICII” și cum numărăm infectații?/ „HIDRA INTERESELOR” COVID

DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

De reflectat la un punct de vedere: UN FIASCO AL SECOLULUI? În lupta contra pandemiei blocăm întreaga lume, riscând o CRIZĂ DE PROPORȚII, fără a avea date fiabile. ANALIZA lui John P.A. Ioannidis, director în cadrul Universității STANFORD


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Studiu THE LANCET: carantina, închiderea granițelor și restricțiile NU SUNT ASOCIATE cu reducerea MORTALITĂȚII sau a cazurilor grave de Covid-19/ Epidemiologi Oxford: STRATEGIA 0 CAZURI NU ESTE VIABILĂ; Nu sunt dovezi că MĂȘTILE ar împiedica circulația virusului/ Mortalitatea generală din mai multe țări europene: NIMIC DEOSEBIT în vremea pandemiei/ The Times: nu e cunoscut NICIUN CAZ de profesor care să se infecteze de la elevi/ Și totuși, MODELUL SUEDEZ pare un succes

 1. ,,Acest studiu(aceste studii adaug eu, Romil) face/fac ca șantajul morbid la care apelează figurile triste ale Covidismului local atunci când culpabilizează populația (vă așteptăm cu lumânări, numărăm morții, ne vedem la cimitir și alte din astea) să fie cu atât mai cinic și grotesc. Fals, mincinos, ticălos.”

  Și mai e ceva :
  ,,Romania are acum 1.000 cazuri Covid pe zi (inca mi-e neclar daca aici se adauga cele 370 de teste pozitive ale unor deja bolnavi sau se scad, comunicatul e cam neclar). Asta la aproape 25000 teste. Cam 4% din cei testati in ultima vreme erau pozitivi. In aprilie, la 500 pozitivi se faceau 4-5.000 teste deci erau cam 10% pozitivi dintre cei testati sau chiar mai mult. Asa ca incidenta scade. De ce scade? Pentru ca atunci se testa preponderent in focare iar acum au aparut si alte categorii (excursionistii).”

  Îmi pare rău, dar dacă este să stăm strâmb și să judecăm drept acest lucru nu este posibil, adică 25.000 de teste/zi… În România sunt 116 centre de testare… Eu am socotit doar la 18.000 de teste efectuate pe zi, rezultă 155 teste/ centru de testare/zi. În opt ore sunt 480 de minute de lucru. 480 minute împărțite la 155 de teste, rezultă că un test se face în trei minute !!! Cum, un test în trei minute ??? Iar la 25.000 de teste/zi, ar veni 215 teste/centru de testare/zi. Iar 480 minute împărțite la 215 teste rezultă 1 test/2 minute !!! Deci, despre ce vorbim aici ??? Un test în două minute ??? Vorba lui Ion Cristoiu :,,Alo, domnilor pe cine încercați să prostiți voi ???”

  Q.E.D, pentru cine are ,,urechi de auzit” !!!

 2. Romil,
  Cum pe cine incearca sa prosteasca? Pe cei PRUDENTI/atenti, caci pe cei PROSTI i-au prostit de mult timp. Iti sta mintea in loc daca incerci sa intelegi ce este in capul lor…

 3. @Romil,
  Vad ca de ceva vreme , la noi dar nu numai , unii tot au impresia (si sustin clar si raspicat) ca “lumea s-a desteptat” . Mie unul mi se pare ca sunt din ce in ce mai multi țugurlani care fug dupa orice fenta si cum fentele au o tendinta de radicalizare maxima , in capul bietilor oameni este un vortex atat de puternic incat ii poate oricand transforma in arme letale. BLM-ul este doar una din multele gaselnite transformate in drog social. Pana cand nu va face fiecare dintre noi efortul de a filtra informatia cu propriul creieras , totul e in zadar… Altfel , doar preiau ciorbe incalzite de altii si le sorb dupa cum bate vantul…

  …într-adevar , “…PENTRU CINE ARE URECHI DE AUZIT…”

  Doamne , ajută!

 4. Pingback: În toiul verii, „autoritățile” introduc noi „măsuri”: EXTINDEREA PURTATULUI OBLIGATORIU AL MĂȘTILOR ȘI ÎN SPAȚIILE DESCHISE, în anumite condiții
 5. Pingback: Olanda a decis să NU recomande sau să impună PURTAREA MĂȘTILOR cu excepția mijloacelor de transport. Oficialii și experții în sănătate olandezi consideră că „EFICIENȚA MĂȘTILOR NU E DOVEDITĂ”. „Nu există niciun beneficiu și chiar
 6. Pingback: „Mascarea lipsei de dovezi prin politici.” Doi epidemiologi de la Oxford prezintă STADIUL (LIPSEI) DOVEZILOR CLINICE privind EFICIENȚA MĂȘTILOR în combaterea pandemiei. De ce nu sunt relevante corelațiile geografice și ce cercetări sunt derula
 7. Pingback: TIRANIE POLIȚIENEASCĂ în Meblourne, Australia, după instituirea CARANTINEI TOTALE (Video, Foto). Cu armata pe străzi și panouri orwelliene: „A rămâne separați ne ține împreună!”
 8. Pingback: SEMNE CĂ NE ÎNDREPTĂM SPRE VALUL DOI... AL CARANTINELOR TOTALE. Experți și epidemiologi care promovează lockdown-ul extrem, promovați de massmedia/ ISRAEL, prima țară care reintroduce carantina, Madridul cheamă armata pentru impunerea închideri
 9. Pingback: SEMNE CĂ NE ÎNDREPTĂM SPRE VALUL DOI... AL CARANTINELOR TOTALE. Experți și epidemiologi care promovează lockdown-ul extrem, promovați de massmedia/ ISRAEL, prima țară care reintroduce carantina, Madridul cheamă armata pentru impunerea închideri
 10. Pingback: „SFÂRȘITUL DEMOCRAȚIEI?” Mai mulți cercetători și profesori universitari belgieni critică STAREA DE URGENȚĂ și AUTORITARISMUL în numele Coronavirusului. „Noua telenovelă a cursei dintre vaccinare și răspândirea de noi tulpini e făcut
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare