Inca un MACOVIST-SOROSIST pe langa premierul Cioloş: CRISTIAN GHINEA

3-12-2015 4 minute Sublinieri

ghinea_g6tc0w4qyj

UPDATE:

Cătălin Tolontan scrie despre ce bine e că intra oameni în mecanismul de stat, referindu-se la noua functie primita de Cristian Ghinea. E bine, sigur. Numai că e imprecis.

Ghinea reprezintă şi el o aripă a puterii vopsită civic-jurnalistic. A lucrat tot timpul în anii aceştia cu statul, a primit bani şi însărcinări strategice, şi în tot acest timp a avut o singură grijă, cum să mai demonizăm orice critică a austerităţii, a unui stat şi a unor puteri politice care ignoră chestiuni sociale grave.

Nu e o putere misterioasă, secretă, nu ştiu ce, e pur şi simplu acel discurs care nu vede peste tot decît soluţii simple indiferent de consecinţe sociale: liberalizări în forţă, parteneriat strategic fără nuanţe, pro-deciziile Troicăi în orice condiţii, mai bine PPE decît orice, plus ceva percepţie macoveistă asupra justiţiei (şi credinţelor în politici sociale dure, implicit) etc.

M-am plictisit să denunţ ipocrizia unor comentatori neutri care în timp ce cer tot soiul de tăieri din cheltuieli publice, încasează din subcontractări civice rente de “independenţă”.

V-aţi întrebat vreodată de ce România e un stat sărac unde nu există critică socială? Răspunsul meu e simplu: exact din acest motiv, pentru că avem o gamă completă de oportunism intelectual, se extrag bani din toate sursele publice în schimbul unui discurs foarte pro-Troică, pro-americanism din ăla redneck, neocon pînă-n măduvă etc.

Pentru comentarii de substanţă puteţi intra într-un text mai vechi de-al meu despre astfel de think-tankişti care execută idei cum execută alţii privatizări:

CRPE (Centrul Român de Politici Europene) a fost un partener important pentru Ministerul Român de Externe, iar fondurile primite în 2012 şi 2013 au fost de 170.000 de euro

Cristian Ghinea a fost numit consilier al premierului Dacian Cioloş. Editorialist la „Dilema veche” cu tatuajul „Băse” pe suflet, membru în conducerea ONG-ului CRPE, finanţat de George Soros, Cristian Ghinea va rămîne în topul evenimentelor penibile cu această scenă în care o pupă cu foc pe Monica Macovei!

Înainte de a spune un cuvînt despre Cristian Ghinea, merită să revedeţi acel clip de susţinere pentru Monica Macovei la alegerile prezidenţiale de anul trecut, în care Cristian Ghinea spune: Monica, dă-mi voie să te pup. Vreau să mă vadă mama că m-am pupat cu Monica Macovei”! Clipul poate fi vizionat la adresa https://www.youtube.com/watch?v=HkwVC67THqA. Dacă v-aţi oprit din rîs, să vedem cine este Cristian Ghinea şi care sînt motivele (dacă sînt) pentru care Dacian Cioloş l-a ales pentru a fi Consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului.

Cristian Ghinea este editorialist la „Dilema veche” a lui Andrei Pleşu, fiind, evident, un băsist feroce. A terminat SNSPA, după care a făcut un master la London School of Economics. În legătură cu acesta, iată ce scrie pe pagina lui de Wikipedia: bursa care îi finanţase acest studiu prevedea întoarcerea sa în România şi implicarea pentru o perioadă minimă de timp în activităţi ale sectorului civic”! Cu alte cuvinte, cei care i-au finanţat bursa i-au pus şi condiţia să se implice în problemele societăţii civile, ceea ce Cristian Ghinea a şi făcut, activînd în Centrul Român de Politici Europene, de unde acum a fost extras pentru a deveni Consilier de stat în Cancelaria Guvernului.

Anterior, Cristian Ghinea activase în mai multe ONG-uri: Societatea Academică din România, APADOR-CH, Freedom House – România şi Centrul pentru Jurnalism Independent, toate finanţate de Fundaţia Soros! De la SAR, Alina Mungiu l-a dat afară odată cu Sorin Ioniţă. Iată pagina Centrului Român de Politici Europene (CRPE), unde se vede foarte clar că Fundaţia Soros este finanţator al acestui ONG:

Poziţia publică a lui Cristian Ghinea a fost totdeauna ostilă PNL şi tocmai de aceea surprinde pe toată lumea faptul că, deşi Klaus Iohannis a devenit preşedintele României din postura de lider al PNL, se înregistrează de un an de zile încoace o mişcare continuă pentru aducerea la Putere a susţinătorilor lui Traian Băsescu şi ai PDL-ului acestuia. Cristian Ghinea acorda în aprilie 2007, la prima suspendare a lui Băsescu, un interviu pentru Hotnews, în care spunea: „Cred că PNL va deveni un partid minuscul după următoarele alegeri”!

Cristian Ghinea a fost dintotdeauna un fel de copil de suflet al Monicăi Macovei, aşa cum a fost şi Laura Ştefan. Iată-i împreună la un simpozion:

Din biografia lui Cristian Ghinea nu rezultă că ar avea vreo competenţă în legătură cu noua sa funcţie de consilier de stat pe afaceri europene şi se pare că singurul motiv pentru care a fost desemnat este campania incredibilă a lui Klaus Iohannis de aducere în sfera de Putere a oamenilor care au lucrat sub poala Monicăi Macovei, în special a celor care au activat în ONG-urile finanţate de-a lungul anilor de Fundaţia Soros!

În acest sens, reamintim că Sandra Pralong, reprezentanta personală a lui George Soros în România, este consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis, Laura Ştefan, de la „Expert Forum”, ONG finanţat de Fundaţia Soros, a fost prima nominalizare neoficială pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Cristina Guseth, de la „Freedom House”, ONG finanţat de Fndaţia Soros, a fost desemnată pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi retrasă în ultimul moment. Ca să nu mai spunem de Mihai Răzvan Ungureanu, adus mai întîi în funcţia de consilier prezidenţial şi numit apoi din nou şef al SIE. Însuşi premierul Dacian Cioloş face parte din „Friends of Europe”, organizaţie finanţată de acelaşi George Soros!

Cu alte cuvinte, numirea lui CRISTIAN GHINEA în funcţia de Consilier de stat pentru afaceri europene nu are legătură cu competenţele sale, ci doar cu apartenenţa lui la acest grup coordonat de Monica Macovei şi finanţat de George Soros! De altfel, cea mai notabilă prezenţă a sa în spaţiul public este acel clip de susţinere pentru Monica Macovei la Preşedinţia României, din care am făcut şi capturile acestea antologice.

După Gigolo-ul de la Ministerul Sănătăţii, jalnica Cristina Guseth de la Justiţie, Apud Petre Tobă de la Interne, premierul Dacian Cioloş poate să-l treacă şi pe Cristian Ghinea între vectorii de imagine ai Guvernului său. Sau, mă rog, al „Guvernului Meu”!

Cititi si:

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Razboiul impotriva Romaniei, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Inca un MACOVIST-SOROSIST pe langa premierul Cioloş: CRISTIAN GHINEA

  1. L-am cunoscut cand scria articole tendentioase in “Gazeta de Sud”,cu care prilejuri l-am admonestat putin, insa n-a avut nici o reactie, adoptand tehnica “in coceni”. Vladucu Mixich a raspuns civilizat la anumite atentionari, insa Danut, nu. Nu stiam atunci ca este fruntas sorosist, insa articolele lui putzeau. Am ramas uimit acum auzind de saltarea lui la Guvern pe spezele lui Panda si propulsat de diploma sorosista.
    Daca nu se ia atitudine de respingere impotriva acestor larve clocite la scoala odioasei tarantule planetare care este acest Schwartz, alias Soros(practica obisnuita la ei cu schimbarea numelor),Romania va fi supta pana moare.

  2. Pingback: DELIRUL LUI MACOVEI sau… acei MITOMANI PATOLOGICI care ne-au condus si care inca ne mai conduc, din umbra… | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: SOROSLEAKS. Hackerii au spart siteurile FUNDATIEI PENTRU O SOCIETATE DESCHISA a influentului GEORGE SOROS. Influentarea dezbaterilor electorale, manipularea temelor migrantilor si a crizei financiare din Europa, “consilierea” mai marilor lumii
  4. Pingback: OAMENII LUI SOROS STRANG RANDURILE: Nicusor Dan (USR) vrea sa defileze mai departe cu CIOLOS, GHINEA si toti tehnocratii “in civil”/ SORIN DUMITRESCU: “Grupările Soros AU IMPLEMENTAT VALORI STRAINE, AU DISTRUS ROMÂNIA şi au acaparat i
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare