IPS NICOLAE, MITROPOLITUL GREC de Mesogaía si Lavreotikí, CONFERENTIAZA LA IASI, la invitatia IPS Teofan

30-10-2013 1 minut Sublinieri

conferinta-IPS-Nicolaos-2013octombrie31-02-e1383117553879

Joi, 31 octombrie, Înaltpreasfinţitul Nicolae, Mitropolit de Mesogaía şi Lavreotikí, va susţine două conferinţe la Iaşi, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Prima conferinţă va avea loc de la ora 12:00 în sala „Studium” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi. Mitropolitul Nicolae le va vorbi studenţilor teologi despre Problemele bioetice contemporane şi Biserica Ortodoxă.

De la ora 18:30, în Aula Magna „Mihai Eminescu” din Corpul A al Universității „Al. I. Cuza” din Iași va avea loc cea dea doua conferinţă a Înaltpreasfinţitului Nicolae – Cum (re)devenim tineri? (Tinerețea mesajului creștin). Gazdă la acest eveniment va fi Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași. Alături de IPS Nicolae, la manifestare va fi prezent și IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Mitropolitul Nicolae Hadzinikoláou s-a născut în 1954 în Grecia. A absolvit Facultatea de Fizică din Thessalonic, iar după satisfacerea serviciului militar a făcut masteratul şi doctoratul în fizică la Harvard, unde mai târziu a fost profesor. Iniţial a fost preocupat de invenţia unor aparate medicale, colaborând cu mai multe universităţi de medicină din lume, după care a fost cercetător la NASA. Tot în SUA a studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Boston, iar la întoarcerea în Grecia a susţinut la Thessalonic teza de doctorat în Teologie. În 1989 este tuns în monahism şi hirotonit preot, slujind la metocul Mănăstirii Simonos Petras din Athena. În 2004 este ales şi hirotonit mitropolit în Biserica Autocefală a Greciei.

IPS Nicolae este director al „Centrului de Etică și Deontologie Biomedicală” din Atena și președintele Comisiei de Bioetică din Sinodul Bisericii Ortodoxe al Greciei.

Intrarea va fi liberă la ambele evenimente.

Aici puteţi citi mai multe articole semnate de IPS Nicolae de Mesogaía şi Lavreotikí:

http://www.pemptousia.ro/author/nicolae-mitropolit-de-mesogaias-si-lavreotikis/

conferinta-IPS-Nicolaos-2013octombrie31-01-e1383117702605

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, anunturi, Mitropolitul Nikolaos Mesogaias

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare