IPS TEOFAN de ziua nationala: ”EXISTA MULTA TRADARE, MULTA CONFUZIE SI DERUTA. MULTORA LE PLACE SA PESCUIASCA IN APE TULBURI” (Video)

3-12-2015 1 minut Sublinieri

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a ținut un mic cuvânt de învățătură către oamenii adunați în centrul Iașiului.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat că România este împărțită în două: un grup mic care nu are conștiința apartenenței la această națiune și o majoritate tăcută. Mitropolitul Moldovei speră ca centenarul unirii să aducă Basarabia acasă.

Constatăm acum, la aproape 100 de ani de la Marea Unire, că românii se împart în două: pe de o parte, o mică [parte] dintre ei care nu au conștiința adevărată prin atitudinea și comportamentul lor, la această națiune, pentru că încă există multă trădare, multă confuzie și derută. Multora le place să pescuiască în ape tulburi.

Dar dincolo de această parte de țară, există România cea adevărată: România Mare, România Adâncă, România familiei, a pâinii și vinului câștigate cinstite, România medicului, a ostașului, a universitarului, a țăranului, a muncitorilor, România noastră.

Să ne dea Dumnezeu putere ca prima parte a românilor, amintită și cuprinsă de confuzia vreme, pentru ca România adevărată să primească puterea de a stăpâni, de a-și spune cuvântul, pentru ca cei 100 de ani de la Marea Unire, pentru care începem deja să ne pregătim, să ne regăsească cu Basarabia acasă, cu câți mai români să se întoarcă acasă, ca noi în 2018, să îngenunchem în fața celor peste 1.000.000 de victime care au făcut România Mare și ca noi să fim aici“, a afirmat ÎPS Teofan.


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, IPS Teofan, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video, Ziua nationala

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “IPS TEOFAN de ziua nationala: ”EXISTA MULTA TRADARE, MULTA CONFUZIE SI DERUTA. MULTORA LE PLACE SA PESCUIASCA IN APE TULBURI” (Video)

  1. Chiar o fi mic grupul de romani care nu au constiinta la aceasta natiune ? Sa dea Domnul sa fie asa.

  2. Pingback: HAOS LA CHISINAU. Proteste vehemente impotriva GUVERNULUI OLIGARHIC sustinut de SUA si UE (Video). Limitele “europenizarii” prin RETELE MAFIOTE si incercarea RUSIEI de a provoca propriile “REVOLUTII PORTOCALII”. “Adică mafio
  3. Pingback: PUTIN URMARESTE “IN DETALIU” SITUATIA DIN MOLDOVA/ Unirea – singura solutie? VA FI PRESEDINTELE IOHANNIS CEL CARE VA DA BASARABIA PE MANA RUSILOR?/ Pr. Savatie: “Basarabia rămâne o gubernie nenorocită, cu un popor care există d
  4. Pingback: PREMIERUL MOLDOVEI IN ROMANIA (Video)/ Protestele de la Chisinau intre dezinformari si manipulari/ TELEVIZIUNILE RUSESTI PRETIND CA ROMANIA AR PUTEA ANEXA MILITAR MOLDOVA/ Mesajul Mitropolitului Vladimir | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare