Isarescu sta de garda: LAUDA GAZELE DE SIST SI CRITICA ”MILIARDELE” CHINEZILOR

29-11-2013 1 minut Sublinieri

mugur-isarescu-1_size1

 

Statele care exploatează gaze de şist vor câştiga puternic competitivitate, ca urmare a avantajului unor resurse energetice ieftine, a declarat, la Sinaia, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Şeful băncii centrale a remarcat că există deja un avans extraordinar al unor ţări în această privinţă. 

“În Statele Unite ale Americii, spre exemplu, au transformat deja terminalele de import de gaze în terminale de export. SUA devine exportator de gaze lichefiate”, spune Isărescu, apreciind că ţările cu gaze de şist au şansa de a câştiga un avantaj competitiv extraordinar.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a vorbit, joi, despre banii chinezilor, acuzand ca noi nu luam nici banii pe care ii pune la dispozitie Uniunea Europeana.

“Toata presa este plina de stiri ca vin chinezii si ne aduc 8 miliarde de euro, dar uitam ca nu am absorbit miliardele de euro care ne-au fost puse la dispozitie de Uniunea Europeana”, a declarat, la Sinaia, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat deCapital.

Seful bancii centrale este de parere ca fondurile europene sunt sansa de dezvoltare a Romaniei.

“Banii europeni au avantajul la nivel microeconomic, dar si macroeconomic, pentru ca nu isi apar la datoria publica”, a mai spus Isarescu.


Categorii

1. DIVERSE, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, China, Gazele de sist, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Isarescu sta de garda: LAUDA GAZELE DE SIST SI CRITICA ”MILIARDELE” CHINEZILOR

  1. Pingback: NOUA RELATIE CHINA – ROMANIA. Ipocrizie occidentala si oportunism asiatic. Opinii de Mircea Platon, George Damian si Iulian Capsali - Recomandari
  2. In general vegheaza baietii de la BNR. Spre exemplu vegheaza la felul in care CEC acorda credite si confirma ca totul e ok.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16096027-adrian-vasilescu-citit-contractul-ioanei-basescu-cred-toate-lucrurile-sunt-spiritul-litera-legii.htm

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare