ITSY BITSY, radio pentru copii al familiei TATARU: emisiuni de parenting despre ORIENTARI SEXUALE “DIFERITE” care trebuie acceptate drept FIRESTI (!) si “beneficiile” MASTURBARII. Si asta nu e totul: SUPERTEACH, “mentalitatea deschisă” și… Mitropolia Moldovei?

19-03-2018 4 minute Sublinieri

Mai multi ascultatori ai radioului pentru copii Itsy Bitsy au sesizat, scandalizati, promovarea in cadrul unei emisiuni a “beneficiilor” masturbarii. De asemenea, pe siteul aceluiasi radio era promovata o postare despre acceptarea orientarilor sexuale “diferite”. Daca in privinta ideilor despre educatie sexuala in sens progresist nu e chiar ceva surprinzator, avand in vedere obiectivul declarat de a scapa de “stigmatizarea” acestei discipline, in privinta acceptarii orientarilor sexuale diferite asistam la o reala depasire a tuturor asteptarilor pesimiste imaginabile.

In acest moment, dupa ce mai multi ascultatori si cititori ai radioului si ai siteului Itsi Bitsy s-au sesizat si au reactionat critic, atat inregistrarea emisiunii, cat si postarile au fost retrase. Raman, insa, comentariile indignate de pe Facebook:

Pe postul de radio pentru copii “Itsy Bitsy”, deținut de marele om de afaceri creștin Felix Tătaru și soția sa Nadia, se face propagandă diverselor orientări sexuale pe care ar trebui să le acceptăm noi în familie.

Ceea ce arată că Statul Paralel (al cărui fan este), face casă bună cu propaganda LGBT. Interesant este că propagandistul #rezist este un cucernic absolvent de seminar teologic, iar soția sa este membră în comitetul de inițiativă al CpF.

“Pentru sanatatea sa psihologica, este foarte important sa ii acceptam copilului orientarea, oricare ar fi ea, sa nu il ostracizam, sa nu il respingem si sa nu ii pedepsim felul de a fi”.

Ionela Blaj 

Nici noi nu mai ascultăm “Itsy Bitsy” după ce zilele trecute am avut un șoc, se discuta despre masturbare, autosatisfacere..

Le spunea copiilor cat este de benefică și normală; nu mă miră că au întins coarda…

Mircea Puscasu 

Am gasit o emisiune a acestui post perfid in care o psiholoaga explica cat de normala este masturbarea la copii, adolescenti si adulti. Insistand pe segmentul 2-7 ani. Nu am putut rezista sa ascult mai mult de 2 minute…

Continutul postarii a fost preluat, critic, si de siteul Solidaritate Europeana. Descoperim aici ca face parte dintr-o serie de “meditatii” acordate parintilor in cadrul unui “masterclass” de parenting, unde, la Modulul 14, se abordeaza tema Relatia parinte-copil in cazul familiilor in care exista membrii LGBT.

Sa vedem, insa, cum sunt meditati parintii de Itsy Bitsy intru orientari sexuale diferite:

Acceptarea diferitelor orientari sexuale

Exista mai multe tipuri de orientari sexuale. Nicio forma nu este o alegere, o boala sau o dereglare fizica si este nevoie sa le acceptam pe toate ca fiind ceva firesc. La Meditatii pentru parinti, iti vorbim despre formele pe care le poate imbraca sexualitatea.

„Orientarea sexuala nu este ceva ce individul alege. Orientarea sexuala e ceva ce individul, de regula, descopera”, explica psihoterapeutul Gaspar Gyorgy. „Sunt foarte multe studii recente care arata ca aproximativ 35% din orientarea noastra sexuala are legatura cu genele noastre. Restul de 65% sunt tot factori biologici si in niciun caz psihologici sau emotionali.”

Desi cei mai multi oameni sunt heterosexuali, adica atrasi de sexul opus, mai exista si alte orientari sexuale:

 • homosexualitate – atractia fata de acelasi sex;
 • bisexualitate – atractia atat fata de sexul opus, cat si fata de acelasi sex;
 • asexualitate – lipsa de atractie fata de oricare sex;
 • pansexualitate – atractia fata de persoane indiferent de sex.

Parentingul si educatia nu au nicio legatura cu orientarea noastra sexuala”, mai explica Gaspar Gyorgy.

Pe de alta parte, educatia sexuala il va ajuta pe copil sa isi accepte sexualitatea ca pe ceva natural, simtindu-se bine in pielea sa. Pentru sanatatea sa psihologica, este foarte important sa ii acceptam orientarea, oricare ar fi ea, sa nu il ostracizam, sa nu il respingem si sa nu ii pedepsim felul de a fi.

Mai multe despre orientarea sexuala iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

https://youtu.be/O0HPxzoXhPA

Pansexualitate? Oare unde am auzit acest termen? Ah, la activistul transgen de la FocsaniDeci radioul pentru copii al familiei de crestini evlaviosi Tataru, legati strans de manastirea Sihastria Putnei si de Arhiepiscopia Iasilor, ne spune acelasi lucru ca un activist transgender? Oh, mare bucurie in familie

Felix Tataru este unul dintre cei mai importanti oameni de comunicare (advertising) din Romania. A fost implicat la nivel inalt in toate campaniile prezidentiale din 2004 incoace, ajutand, astfel, sa ajunga presedinti oameni (si agende) ca Traian Basescu si Klaus Iohannis. Unele surse il considera drept implicat, deja, in pregatirea urmatoarei campanii prezidentiale pentru Iohannis, presedintele care si-a exprimat public dispretul pentru “fanaticii religiosi” care vor sa modifice Constitutia prin referendum. S-a remarcat si prin implicarea sa activa in miscarea #rezist, careia i-a dat o glazura oportuna national(ist)a (culorile diferite ale telefoanelor ale multimilor din Piata Victoriei care sa alcatuiasca un drapel pare a fi o idee ce-i apartine).

Totodata, Felix Tataru, prin sotia sa, Nadia, e implicat si in prima etapa a demersului Coalitiei pentru Familie. Acest lucru a atras, de altfel, asupra lui, o adevarata furtuna din partea celorlalti publicitari romani, care l-au pus la zid pentru “homofobia” de a comenta pozitiv, pe FB, despre demersul CpF. 

Unul din proiectele de suflet ale sotiei sale, Nadia, este tocmai radioul pentru copii Itsy Bitsy. Ce se intampla insa si ce vor, pana la urma, sotii Tataru, prin astfel de proiecte? Retragerea de pe Youtube si site a materialelor criticate nu este deloc o retractare. De altfel, asa cum am mentionat, educatia sexuala a devenit un obiectiv asumat al radioului, care vrea sa o faca acceptabila unui public roman prea reticent.

Legaturile familiei Tataru cu Biserica, in special Mitropolia Moldovei, sunt foarte puternice. Exista mai multe proiecte in care sunt implicati, legate inclusiv de educatie, dar si de “business”. Intr-un astfel de proiect obiectivul, asumat si promovat inclusiv pe portalul Mitropoliei, Doxologia!!, este raspandirea unei asa-zise “mentalitati deschise”:

Iașul surclasează Bucureștiul: interes crescut în rândul profesorilor pentru conferința SuperTeach

SuperTeach este o inițiativă care își propune să schimbe sistemul de învățământ din interior, sprijinindu-i pe profesori să devină factori ai schimbării prin programe de formare în schimbarea mentalității proprii și a celor din jur.

Proiectul SuperTeach este demarat de Fundația Romanian Business Leaders, cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Inițiatorii proiectului sunt Dragoș Anastasiu, Felix Tataru, Alexandru Ghiță, Cristina Gheorghe.

Susținătorii conferinței de la Iași sunt: Eurolines, GMP Group, Galaxy Design și Școala Varlaam.

Practic, este vorba despre un mumbo jumbo cu dezvoltare personala, motivationale si filosofii pedagogice liberal-progresiste, de scheme preluate de la alte centre de training dedicate in special profesorilor, dar nu numai. E oricum dragut ca initiatorii s-au gandit sa puna drept coach pentru profesori inclusiv speakeri care urasc religia (Oana Moraru, Fondator Școala Helikon). Cine stie, poate spera sa determine o reactie inversa de deschidere a mentalitatilor? Dar nu acest lucru este cel mai important. Important este ca vedem si aici, la lucru, o agenda de modificare (ca sa nu folosim termeni mai duri) a scolii si a gandirii profesorilor. Nu se poate sa modifici scoala dupa scheme si concepte pe care le imprumuti (nici macar practicate) de la altii care le dezvolta in alt context si cu alte finalitati. Nu trebuie sa fii un geniu pedagogic sa iti dai seama de asta. Aceeasi marota cu “schimbarea mentalitatilor”, la nesfarsit. Pai ce sa schimbam, ca nici macar nu le pricepem pe ale noastre?! Si pana unde le schimbam? Pana la acceptarea educatiei sexuale si a orientarilor sexuale diferite?!

Ieri am văzut un live transmis din Mall Vitan, „Love is Fun” (cam simplificat conceptul, după gustul meu). Se vorba despre educația copiilor iar psihologul Gaspar Gyorgy, cunoscut pentru conferințele de parenting, a avut-o ca invitată pe Oana Moraru, prezentată de el ca expertul nr.1 în educație din România.

Bun, lucruri interesante, de popularizare, până când a picat o întrebarea legată de ora de religie. Unde m-au făcut praf.
Pe lângă amestecul de energii, chakre și alte concepte esoterice, m-a deranjat apelul la ideea că „o nouă revoluție tehnologică implică o nouă revoluție spirituală” iar „religia îndoctrinează prin ritual și condiționare”. Păi ritual este și Sfânta Liturghie care adună creștinii în fiecare duminică de 2.000 de ani și ceva, și rugăciunea Tatăl Nostru spusă pentru binecuvântarea mesei în familie.

Gaspar spune în discuție că ora de religie ar fi de fapt o temă comună bullying-ul. Părerea mea este că agresiunea este exact inversă, subliminal se transmite mesajul că a participa la o oră de religie confesională, a fi membru al Bisericii este nașpa, dar a fi conectat la nu-știu-ce energii spirituale anoste este „cool”. Ca teolog remarc fără echivoc faptul că cei doi influenceri propuneau de fapt new-age, o amestecătură ce s-ar dori religia viitorului, remodelare confortabilă a lui Dumnezeu livrată omul fără tradiție. Evident new-age nu are nicio legătură cu biserica lui Hristos, venirea Fiului lui Dumnezeu fiind una dintre ficțiunile religioase ale istoriei.

Ce să mai zic, că tot a fost vorba, cred că nu există revoluție spirituală decât în măsura în care îl întâlnim pe Dumnezeu iar acesta este același în istorie, nu trebuie să îl „reformulăm” noi. Am predat ore de religie și cred că este loc de mai bine în acest discurs dar totodată este cu mult folos pentru copii.

Sub conceptul de life-style se poate ascunde manipularea fină a conștiințelor noastre, asezonarea unor concepții cu care poate nu am fi de acord dacă ar fi prezentate frust, în nuditatea lor spirituală.


Categorii

1. DIVERSE, Educatia sexuala, Homosexualitate, Opinii, analize, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “ITSY BITSY, radio pentru copii al familiei TATARU: emisiuni de parenting despre ORIENTARI SEXUALE “DIFERITE” care trebuie acceptate drept FIRESTI (!) si “beneficiile” MASTURBARII. Si asta nu e totul: SUPERTEACH, “mentalitatea deschisă” și… Mitropolia Moldovei?

 1. Ca o adevărata vedeta duhovniceasca, pr Constantin Necula își lărgește aria de acțiune si de câștigare de noi fani. Trist!

 2. Nu ma mira, cu ceva timp in urma la asa zisul post de radio, ascultam o invitata ce vorbea de ”deschiderea chakrelor in yoga” Trist este ca au fost promovati si de ”Familia Ortodoxa” Sa le de Dumnezeu intelepciune…

 3. Au loc multe evenimente care vehiculeaza mesaje contestabile si acestea se vor inmulti din ce in ce mai mult.
  Asa incat as fi rezervat in a aplica principiul vinovatiei prin asociere.
  Care ar fi alternativa? Refugierea in spatele unei pozitii percepute ca rigide si care blocheaza orice dialog? Cel putin prezenta crestina la evenimente moderat contestabile lasa posibilitatea formularii unei pozitii crestine si poate cine are dispozitie de auzit va auzi.
  Alta este situatia in cazul evenimentelor grave ca de exemplu gay pride.

 4. Coaliția pentru Familie ar trebui să-și precizeze clar poziția fața de d-na Nadia Tătaru. Nu ar mai avea ce să caute acolo. E destul de clar ca s-a infiltrat în această organizație Mai sunt și alții? De asemenea, lucrurile par să miroase foarte urât la Mitropolia Moldovei. Cine sunt acolo cei care slujesc agenda LGBT și cât sunt de sus?

 5. Propun desfintarea acestui post de radio! Fara drept de a mai avea vreo liceenta vreodata.

 6. “Am gasit o emisiune a acestui post perfid in care o psiholoaga explica cat de normala este masturbarea la copii, adolescenti si adulti. Insistand pe segmentul 2-7 ani. Nu am putut rezista sa ascult mai mult de 2 minute”

  Psiholoaga ratata si feminista “empowered by masturbation”.
  Masturbarea este foarte populara in randul feministelor.

  https://www.bustle.com/articles/81994-13-reasons-masturbation-is-a-feminist-act
  https://everydayfeminism.com/2016/01/myths-women-masturbation/
  http://www.upworthy.com/what-does-masturbation-have-to-do-with-feminism-ill-let-her-explain

 7. @daniela
  Dacă situația cu episcopul Corneliu al Hușilor a fost reală atunci cei care slujesc conștient sau nu agenda sodomită sunt destul de sus!

 8. Referitor la soții Tătaru! Cazul lor se poate să fie exemplar pentru spoiala unora care se numesc creștini dar creștină e doar spoiala, gen declarații, poze cu stareți la mănăstire și altele. Chiar dacă nu sunt rău intenționați nu au rădăcină creștină solidă. Apoi situația lor este una emblematică pentru cei care, declarat sau practicant creștini, au afaceri! Poziția unui creștin în mediul de afaceri este deja o problemă într-un stat, zis democratic, ca SUA și nu m-aș mira ca problema aceasta să înceapă să o aibă și oamenii de la noi din România! Adică li se va cere ori să promoveze politica momentului, sodomită, bineînțeles, ori dispar de pe piață! Se cunoaște reacția mediului de afaceri la susținerea demersului CpF de către soții Tătaru și nu m-ar mira ca ei să fi cedat la presiuni sau la dorința de a păstra statutul prosper și abonarea la niște bani care stau să vină!

 9. Sotii Tătaru ca sotii Tătaru… Dar cum rămâne cu monahii si preoții care se pozează cu ei sau participa la evenimente contestabile. Asta mi se pare îngrijorător. Nu își dau seama ce joc fac?

 10. AnaR
  Poi nu is vânzători cu duhul . De unde știm noi ca aproapele nostru care i miere , are pelin ? Probabil ca încet , încet se vor îndepărta văzând roadele acestui pom …
  Duhul lumii a pătruns adânc in Biserica si Mănăstiri . Sa ne rugam ..

 11. @ AnaR:

  Cred ca e mai bine ca unele lucruri nici macar sa nu le aflam sau sa le cunoastem in detaliu, fiindca nu e usor de rezistat smintelii. Da, duhul lumii, ispite felurite… Donatiile consistente, lingusirea mestesugita, basca insuficienta trezviei si discernamantului duhovnicesc… Sunt lucruri pe care unii le vedeau inca de acum cativa ani, dar atunci nimeni nu i-ar fi crezut. Din pacate nici acum multi nu concep, nu accepta, se fac foc si para! Sa ne mai miram ca din zona aceasta, legata de Mitropolia Moldovei s-au bagat strambe impotriva conducerii CpF si a Referendumului? Ce sa facem… Sa ne doara si sa ne plangem pacatele. Sa nu ne punem nadejdea in fiii oamenilor.

 12. Admin, subscriu.

  “Acum vine vremea lor, iar vremurile bune se sfarsesc (27 martie 1987). Vor amagi poporul si se vor arata cu degetul unul pe altul.”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/din-cuvintele-prorocesti-ale-cuvioasei-schimonahii-macaria-curand-toate-vor-veni-una-dupa-alta-domnul-stie-cum-sa-i-ascunda-pe-ai-sai/

 13. Victoria partiala obtinuta impotriva legii vaccinarii imi da nadejde, depinde si de noi daca va mai amana Parintele Ceresc deznodamantul.

  Centrul Social Mama şi Copilul din judeţul Constanţa a primit documentele finale de la autorităţile locale Târguşor şi Judeţene, privind săvârşirea lucrărilor la clădirea respectivă. Multumim tuturor pentru implicare, gând bun, dar mai ales pentru rugăciune!
  Este un aşezământ PROVITA pentru copii (însoţiţi de părinte sau tutore – în speţă de către mamă) având 14 camere cu băi proprii, salon de recepţie, sală de mese, bucătărie, beci, loc de recreere, oficiu pentru rugăciune, balcon, seră. Cu ajutorul Domnului şi din mare mila Sa, după
  o perioadă destul de anevoioasă, s-a ridicat acest obiectiv social în apropierea a 2 mânăstiri dobrogene: Sf Ioan Casian – 2,5 km şi Sf. Dionisie cel Smerit – 2 km, fiind la 30 Km de oraşul Constanţa. Intenţionăm să organizăm o recepţie oficială a clădirii imediat după Paşti, cu invitaţi din cercul Bisericii, Provita, Instituţiilor Publice, ONG-urilor. Oricine dintre voi, este binevenit atât la deschidere, cât şi la nevoie. Suntem la final cu finisajele, avem toate utilităţile (printr-o lucrare cerească) dar urmează mobilatul, echipatul camerelor, amenajarea saloanelor, a curţii şi a accesului aleilor pietonal-rutiere. Precum veţi observa şi în imagini, complicatul a trecut şi urmează… greul.

  SCOPUL PRINCIPAL AL ACESTEI INFORMĂRI ÎL CONSTITUIE FAPTUL CĂ DACĂ AVEŢI SOLICITĂRI DE ORIUNDE DIN ŢARĂ, PRIVIND MAME CU COPII SAU GRAVIDE ÎN DIFICULTATE, ÎNCERCĂM SĂ LE RĂSPUNDEM CU BRAŢELE DESCHISE TUTUROR:
  “-BINE AŢI VENIT” – PÂNĂ LA UN TIMP, SAU PÂNĂ LA SFÂRŞIT!

 14. sunt de acord cu Mircea. Fiecare om – ce sa mai vorbim de preoti! – daca e sa fie judecat tr judecat dupa faptele si vorbele lui. Pana una alta eu nu am gasit in cuvintele parintelui Necula ceva inadecvat duhovniceste.

 15. Ce sa mai zic despre ratacitii astia….Mie mi se pare ca persoana imbracata in albastru in prima poza a materialului, face semnul satanic “mano cornuta”.

 16. Admin , nu știu la care Elena răspundeți , eu nu văd nici o Elena . Sau vb dv între voi si noi nu știm ? Sau încurcați din cauza … bătrâneților pe Ana cu Elena ?

 17. @ Petru:

  Corect! Batranetea e de vina, asa e! 🙂 Iertare!

 18. @Moca
  Nu face semnul acela, dar manusile de pe mainile stangi ale ambelor “extraterestre” sunt croite special pentru a tine impreuna inelarul si degetul mijlociu. Pacat ca nu le-au dat sa tina si cate un smartphone in maini, ca asa se poarta acum.

 19. @RobertCr
  Cu mai multă precizie! Când anume, după Paști?

 20. @Mihail
  Te pot pune in legatura cu un membru activ Pro Vita Constanta, de la care primesc e-mailurile, pentru a afla data exacta. Daca esti interesat trimite-mi un e-mail: pirvulescustefanrobert@yahoo.com

 21. Pingback: Ministerul Educatiei vrea sa instituie CURSURI DE EDUCATIE PARENTALA OBLIGATORIE. Printre altele, documentul critica parintii atasati VALORILOR TRADITIONALE si mentioneaza REPREZENTANTII BISERICII printre cei responsabili de scaderea vaccinarilor
 22. Pingback: SUPERTEACH pentru ”MENTALITATE DESCHISĂ” în Educație - între Fundația/Școala VARLAAM, Institutul de dezvoltare personală al MORMONILOR AMERICANI și activiștii #REZIST anti-ortodocși
 23. Pingback: Pericolul SuperTeach. Scrisoare deschisă – MAGAZIN CRITIC
 24. Pingback: Pericolul SuperTeach. Scrisoare deschisă – Alianta Parintilor
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare