LINSAJ MEDIATIC SI MANIPULARE GROSOLANA MARCA ASUR & Comp. Scandalul profesorului de religie care ar fi impartit elevilor brosura cu mesajul “HOMOSEXUALII SUNT VREDNICI DE MOARTE”

28-04-2015 8 minute Sublinieri

religie-scoala

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului susţin că vor face o anchetă în cazul profesorului de Religie care le-a distribuit elevilor materiale care instigă la homofobie. Patriarhia a refuzat să facă orice declaraţii pe motiv că BOR este o instituţie descentralizată. Cazul profesorului de Religie Dorel Chiriţă de la Colegiul „Nicolae Titulescu“ din Braşov, care le-a distribuit elevilor o broşură în care se arată că homosexualitatea este o „fărădelege”, o „boală” şi o „ameninţare a civilizaţiei” va fi anchetat şi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi de către Arhiepiscopia Sibiului. Asta însă după ce şcoala va finaliza ancheta internă. Până una alta, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului, de care ţine şi Braşovul, spun că ei nu cred că profesorul de Religie Chiriţă a dorit să „împroaşte cu noroi o minoritate sexuală“.

Mai exact, inspectorul şcolar de Religie Sorin Joantă, reprezentantul Arhiepiscopiei pe probleme şcolare, a explicat că cel mai probabil Chiriţă a vrut să dezbată la clasă teme de interes în societatea actuală, însă nu se poate şti exact cum s-a folosit de materialele didactice, până nu sunt publicate rezultatele anchetei inspectoratului şcolar. „Nu cred că a dorit să fie o împroşcare cu noroi asupra unui grup minoritar cu o altă orientare sexuală. În momentul de faţă nu facem o anchetă externă a acestui caz, dar Biserica are o anumită poziţie pe care am mai precizat-o în trecut, şi anume aceea de toleranţă maximă. Vom avea o atitudine când vom şti exact cum s-au derulat lucrurile“, a spus Joantă. Reprezentanţii Patriarhiei au refuzat să comenteze atitudinea dascălului. Contactat de „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al BOR, părintele Constantin Stoica, a spus că decizia vizavi de profesorul de Religie va fi luată, dacă este cazul, de către Arhiepiscopia Sibiului care ţine de Mitropolia Ardealului, BOR fiind o „instituţie descentralizată“. […]

Nota noastra:

A se observa ca, sub presiunea mediatica, reprezentantii BOR tind sa faca greseala imensa de a se raporta la subiect asa cum a fost el manipulat de ASUR si tovarasii din presa. Reprezentantii Bisericii ar trebui, in primul rand, sa respinga drept manipulare prezentarea citatului din Epistola Sf. Ap. Pavel drept indemn la moarte. Pur si simplu nu exista acest indemn la moarte, subiectul este inventat, fals! 

Limbajul reprezentantului Arhiepiscopiei Sibiului este total aiuristic: ”orientari sexuale” si ”toleranta maxima”?! Biserica este toleranta fata de persoana, insa NICIODATA fata de pacat! Si asta trebuie sa arate ferm si categoric Arhiepiscopia, reiterand, cu toata dragostea, invatatura Bisericii pe tema homosexualitatii.

Altfel, daca reprezentantii Bisericii vor adopta o atitudine sumisiva, spasita, raul pe care-l vor face va fi mult mai mare decat cel de lasitate si de sanctionare a propriului lor om, ci de validare a CENZURARII CUVINTELOR BIBLIEI. Pentru ca, daca prin reactia lor, vor da dreptate catusi de putin manipularilor asuriste, reprezentantii BOR se vor face vinovati ei insisi de punerea la index a citatelor scripturistice care incrimineaza homosexualitatea. 

Poate, totusi, se va gasi un cap limpede la Arhiepiscopia Sibiului?!

Asociatia Secular-Umanista din Romania anunta ca a fost sesizata de catre mai multi elevi de la un liceu din Brasov ca, in cadrul orei de Religie, profesorul le-a distribuit o brosura intitulata “Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane”. ASUR cere Ministerului Educatiei sa elaboreze politici educationale care sa previna “infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli” si “propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor”. Contactata de HotNews.ro, directoarea Colegiului “Nicolae Titulescu” din Brasov, Sandica Josu, a declarat ca actiunea profesorului de Religie nu a avut acordul scolii, ca nu este de acord cu astfel de manifestari si ca a demarat deja o ancheta in acest caz.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca a fost sesizata de catre mai multi elevi de la un liceu din Brasov “cu privire la discursul intolerant, discriminatoriu si homofob al profesorului de religie“.

Luni, 20 aprilie, in cadrul orei de religie, dl. DC a distribuit elevilor o brosura intitulata Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane, editata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), in care homosexualitatea este prezentata drept o ‘faradelege’, o ‘boala’, un ‘stigmat’, o ‘amenintare a civilizatiei’. Prezentand drept ‘argumente’ o insiruire stupefianta de falsuri, rastalmaciri si opinii personale demne de procesele Inchizitiei, brosura legitimeaza discriminarea oamenilor in functie de orientarea sexuala si incita la actiuni violente: ‘cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac‘”, informeaza Asociatia Secular-Umanista din Romania.

ASUR precizeaza ca a solicitat conducerii liceului si Inspectoratului Scolar Brasov “sa demareze de urgenta o ancheta pentru a se face lumina asupra activitatilor dl. DC“. “De asemeni, solicitam Ministerului Educatiei sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli pentru a preveni propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor“, se arata in comunicatul ASUR.

Toma Patrascu, presedintele ASUR, afirma ca “Biserica si asociatiile religioase se opun vehement orelor de educatie sexuala, dar distribuie copiilor de clasa a X-a cartulii in care se vorbeste despre ‘sexul fecal’! Este inacceptabil ca in sistemul de invatamant, sub obladuirea autoritatilor de stat, sa fie tolerate sau chiar incurajate astfel de atitudini. Este inacceptabila demonizarea unor grupuri de oameni; este inacceptabila incitarea la violenta“, potrivit comunicatului.

Directorul Colegiului, Sandica Josu: Nu suntem de acord cu astfel de manifestari, am demarat deja ancheta interna

Contactata de HotNews.ro, directoarea Colegiului “Nicolae Titulescu” din Brasov, Sandica Josu, a declarat ca actiunea profesorului de Religie Dorel Chirita de a distribui in timpul orei aceasta brosura nu are “in niciun caz” acordul scolii.

Cum ar putea sa aiba acordul scolii? Este o intrebare tendentioasa. Cum sa aiba acordul scolii? Eu am demarat deja ancheta interna, am vorbit deja cu profesorul, iar colegul mi-a spus ca nu citise acea brosura. Urmeaza ancheta, este in curs, comisia de profil din scoala isi va face treaba“, a afirmat pentru HotNews.ro directorul Colegiului “Nicolae Titulescu” din Brasov.

Sandica Josu a intarit ca “in niciun caz nu s-a facut cu aprobarea scolii” distribuirea brosurii in timpul orei de Religie si a precizat ca nu au mai fost manifestari similare, “este un caz izolat, iar ancheta este in curs“. Potrivit estimarilor conducerii Colegiului, ancheta va dura o saptamana, iar profesorul de Religie are ore aici “doar lunea”.

El este la ore, cu atentionarea pe care a primit-o vineri si cu ideea ca ancheta va merge inainte“, a declarat pentru HotNews.ro directoarea Colegiului “Nicolae Titulescu” din Brasov, Sandica Josu.

Intrebata care este pozitia sa referitor la demersul profesorului de a le imparti elevilor aceasta brosura, directoarea Sandica Josu a afirmat pentru HotNews.ro: “Nu sunt de acord cu asa ceva, asta este motivul pentru care vineri am avut discutia respectiva cu colegul. Nu m-am asteptat ca elevii sa continue actiunea. Nu sunt vinovati copiii, ei au adus la cunostinta directorului adjunct, de acolo am aflat. Nu suntem de acord cu astfel de manifestari“.

In ceea ce priveste optiunile elevilor pentru ora de Religie, conducerea Colegiului a declarat ca “ei si-au exprimat optiunea conform precizarilor de la Inspectorat; in general, numarul este cam acelasi si nu cred ca acest incident izolat ii va determina sa isi schimbe optiunea“.

Titlu din presa românească: “Învăţăturile unui profesor de Religie pentru elevii săi de liceu: „Homosexualii sunt vrednici de moarte” (titlul apartine adevarul.ro)

În articol citim următoarele: „Cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac”, se arată în broşură, editată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR).”

Ceea ce nu se mai arată însă în articolul din Adevărul (măsluit) este faptul că respectivul citat din broșură este de fapt un citat din capitolul 1 al Epistolei către Romani a Sfântului Apostol Pavel. Deci nu este învățătura acelui profesor (mă refer strict la citatul respectiv, nu discut restul broșurii) ci învățătura lui Pavel.

Și nu este un îndemn la omor ci un îndemn la pocăință și o reiterare a concepției creștine conform căreia plata păcatului este moartea. În fine, Pavel nu se referă doar la diversele perversiuni sexuale, ci la toate păcatele ce existau în lumea greco-romană ca și în cea contemporană, începând cu idolatria și terminând cu bârfa, neascultarea de părinți și lipsa de milă.

Deci, din acest punct de vedere, homosexualii nu au de ce să se simtă discriminați, cel puțin nu de către Pavel, care se referă la o multitudine de categorii de păcătoși. Iar dacă ar avea de gând să-i omoare pe toți n-ar mai rămâne nimeni în viață. Nu știu dacă autorii broșurii au scos citatul din context, dar e clar că, fie datorită semidoctismului, fie datorită carențelor deontologice, ziariștii de la Adevărul nu l-au pus în context. Așa că le dau o mână de ajutor. Iată citatul complet:

“18. Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea şi peste toată nedreptatea oamenilor care ţin nedreptatea drept adevăr.
19. Pentru că ceea ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înţelegându-se din făpturi, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, aşa ca ei să fie fără cuvânt de apărare,
21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.” (Romani 1, 18-32).

Ieri, Asociaţia Secular-Umanistă din România a lansat un comunicat de presă în care acuză un profesor de religie din Braşov de discriminare,homofobie şi intoleranţă, pentru că a prezentat elevilor o broşură intitulată „Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane”.

În comunicatul ASUR se precizează că „drept “argumente” o înșiruire stupefiantă de falsuri, răstălmăciri și opinii personale demne de procesele Inchiziției, broșura legitimează discriminarea oamenilor în funcție de orientarea sexuală și incită la acțiuni violente: ‘cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac’.

Preşedintele ASUR, Toma Pătraşcu, el însuşi promotor al violenţei în limbaj şi ameninţărilor la adresa oponenţilor( EXEMPLE AICI), spune că Este inacceptabilă demonizarea unor grupuri de oameni; este inacceptabilă incitarea la violență ”.

Dar ce scrie de fapt, în broşura respectivă? Pasajul incriminat cu mânie umanistă de către ASUR este de fapt din Biblie, mai precis din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 1 (Vezi AICI). Mai mult decât atât, el este scos din context.

Conform textului biblic complet, Sf.Apostol Pavel îi îndeamnă pe toţi păcătoşii să se pocăiască, ceea ce exclude din start discriminarea. Incitarea la violenţă nu poate fi decât în capetele celor de la ASUR, de vreme ce, conform textului, asta ar fi însemnat ca după cuvântul Sf. Ap.Pavel să se fi declanşat o adevărată baie de sânge împotriva „păcătoşilor”. Dar nici vorbă de aşa ceva. De fapt, explicaţia pentru acel pasaj este simplă: conform concepţiei creştine, urmarea păcatului este moartea.

Broşura începe chiar cu această pagină, dar cei de la ASUR se fac că nu o văd. Miza este simplă: dacă s-ar fi menţionat asta, atunci Pătraşcu&Co puteau fi acuzaţi de limitarea libertăţii religioase a cultelor. Libertate garantată prin stat şi pentru care s-a murit în 1989.

În schimb, folosind exprimarea ambiguă din comunicat, ASUR cere Ministerului Educaţieisă elaboreze și să implementeze un set de politici educaționale destinate a preveni infiltrarea grupărilor religioase fundamentaliste în școli”.

Cu alte cuvinte, ASUR zice aşa: dacă nu putem scoate religia din şcoli, atunci măcar să o cenzurăm în funcţie de agenda noastră, astfel încât să devină o şuetă comodă şi deci irelevantă. Exact preluarea calapodului folosit de comunişti după ce au observat că oamenii nu renunţă la „opiul popoarelor”.

Domnul Toma Pătraşcu spune că „această broşură frizează patologicul; numai o minte bolnavă poate să ia în serios astfel de aberații”. Tot el, mai sus: „este o înşiruire stupefiantă de falsuri, răstălmăciri și opinii personale demne de procesele Inchiziției”.

O simplă parcurgere a broşurii ne arată cui aparţin „falsurile şi opiniile personale” care „frizează patologicul”: avocat Emil Popescu, avocat Ion Predescu (Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului din vremea respectivă), medic primar psihiatru Rodica Năstase (doctor în ştiinţe medicale), Dr. Edward Fields (SUA), AcademicianProf. Univ.Dr. Ilie Bădescu (sociolog). Din partea societăţii civile scriu inginerul Ioan Cătălin Iamandi din Galaţi şi americanul Billy Desloge. Din partea Bisericii, scrie Părintele Constantin Galeriu, preot şi profesor de Teologie, considerat unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai Ortodoxiei româneşti din ultimii 50 de ani şi participant în stradă la evenimentele din 1989.

Ceea ce este cu adevărat de subliniat este că textul avocatului Ion Predescu, ce analizează homosexualitatea din perspectivă juridică, este preluat chiar din Monitorul Oficial al României. Să judecăm singuri cine frizează patologicul, cine minte şi cine aberează.

Ce doresc domnii de la ASUR şi cei care pretind că-i apără pe homosexuali? Nici mai mult, nici mai puţin, decât ca despre acest subiect să nu vorbească decât ei sau cei agreaţi de ei. Doresc cenzurarea şi eliminarea părerilor care nu le convin. După cum s-a văzut şi în cazul Mihaelei Rădulescu sau al cărţii „Faţa nevăzută a homosexualităţii„, ei nu-şi doresc dezbateri pe subiect sau prezentarea sutelor de studii care demonstrează ceea ce nu le convine.

Ce facem, nu mai suntem Charlie?

Homosexualitatea – propaganda a degenerarii umane (small)

Scandalul creat este in linia celor descrise aici: 

Tactica este cea a guerillei instituționale – neavând amploarea, magnitudinea unei instituții sociale ca BOR, se bazează pe:+

 • acțiuni de hărțuire repetată (plângeri, sesizări, procese), de presiune asupra instituțiilor vizate+
 • ”ambuscade” artificiale (crearea de scandaluri prin popularizarea tendențioasă, repetată, manipulatorie a unor fapte ”scandaloase”, reale sau exagerate – vezi cazurile cu manualele religioase, cu teatrul creștin etc.), precum și pe+
 • acțiuni de ”intimidare” (bully) cât se poate de clasice (copii religioși sunt ”tembeli”, ”idioți” etc.).+
 • acțiuni de legitimare pentru publicul larg: uneori, aceste asociații se implică în cauze conexe pentru a părea ca au o paletă mai largă de preocupări (vezi cazul asociației lui Emil Moise, implicată într-o chestiune socială legată de statutul profesorilor din rural).+
 • acțiuni coordonate ”în lanț”. Deși nu sunt parte a unei structuri formale centralizate, asociațiile enumerate mai sus acționează întotdeauna coordonat.

Vezi si:


Categorii

Alexandru Racu, Homosexualitate, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

44 Commentarii la “LINSAJ MEDIATIC SI MANIPULARE GROSOLANA MARCA ASUR & Comp. Scandalul profesorului de religie care ar fi impartit elevilor brosura cu mesajul “HOMOSEXUALII SUNT VREDNICI DE MOARTE”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. HRISTOS A INVIAT @constantin!+++

  Sincer, multumesc foarte frumos pentru raspunsul acordat! Aveti mare dreptate in tot ce ati scris! Oh, NU contest ca acel profesor s-ar fi rugat Domnului+ mai inainte, sa-i ajute sa distribuie brosurile si cel mai important, sa explice, marturiseasca exact MESAJUL DUHOVNICESC ca atare… Cred acest lucru!! Eu am scris doar intr-un context ipotetic, de relativa necunostinta de cauza.. Personal, daca fac o afirmatie ori o marturisire.., sigur, o trec mai intai prin “filtrul propriului cuget si suflet”, prin experientele traite chiar personal vis-a-vis de cate se mai intampla acum in aceasta lume, ca atare, sunt “eu” cea se exprima si nu intodeauna stilul meu, se poate sincroniza, armoniza cu cei din jur si pot fi lesne judecata gresit… Unii se exprima mai detaliat, altii mai lapidar, altii mai clar, altii mai cetos, altii mai haios, etc… ; de aici si diferentele care se pot ridica intre noi dar asta nu ar trebui sa excluda respectul intre noi, daca exista asa ceva…; si va asigur ca NU m-am suparat pe nimeni din jur pentru-ca, eu recunosc, uneori trebuie sa fac uz de o mai mare “disciplina a gurii -gandurilor- sentimentelor preaplinului sufletesc”…, si, nu neaparat sa ma las “dusa de val” sa scriu tot ce-mi trece atunci prin minte ori despre ce s-a “mai oprit in gat sa ma sufoce”…Cred ca se intelege bine ce vreau sa spun….Dar ma repet, fiecare cu stilul lui in cele din urma desi, mai intai trebuie sa lucram la propriile patimi si mai apoi sa ne-avantam asupra altora..
  Multumesc si pentru exemplul cu CNA, acum, inteleg…; adevarat, eu am pornit din start cu mare indoiala aici.
  Apoi, sa va spun ceva foarte REAL! NU NUMAI in tarile non civilizate se petrec lucruri foarte brutale, de a fi chestionati si bagati in inchisori oameni complet nevinovati, ba, chiar foarte bine intentionati si placuti crestineste fiind!!! Se intampla daca vreti, si in USA!!! Eu personal, am fost martora sau, mai mult daca vreti…, la “rapiri de pasari albe si gratioase” de “ghearele cainilor turbati” (exact ca in imaginea de mai sus! -daca ma pot exprima mai mult plastic…), deci, AM VAZUT SI SIMTIT INDEAJUNS incat, sa stiu despre ce marturisesc adeseori direct ori colateral in mesajele mele….DIN NEFERICIRE, am vazut si simtit.., si mai stiu ca DUMNEZEU DORESTE CU DISPERARE SA MARTURISIM SI NOI, FIECARE, LA MASURA LUI, ATAT CAT CUNOASTEM SI PUTEM DARUI IN JUR CU DRAGOSTE SI INTELEPCIUNE….sigur, dragostea si intelepciunea tot de la DOMNUL VENIND.., ca nu poate fi nimic de capul nostru fara EL+
  Si imi cer iertare pentru toate repetitiile din mesajele anterioare expuse pe acest site.
  Pentru mine un lucru este SFANT: ies din casa, fac SEMNUL SFINTEI CRUCI+ si spun Doamne ajuta!, vin acasa, “multumesc Tie Doamne+”, (adevarat ca tot Domnului ii cer sa-mi daruiasca sa fiu asa cum vrea El..), incep un lucru, orice fel de lucru: Doamne ajuta!+, lumineaza-ma sa fac lucrul bun, cel placut Tie+, s.a.m.d…..si astfel, dobandesc seninatate, usuratate, iar starile grele si perfide de culpa se duc.., si simt cum Domnul lucreaza si mi le aranjeaza absolut pe toate! Si, chiar daca unele lucruri ma contrariaza.., imi spun: STIE DOMNUL CE STIE!+, eu habar n-am de nimic, punct! In sfarsit, multi dintre voi stiti bine lucrurile astea, iertare ca nu aduc nimic nou aici…lol..
  Citeam undeva ca dupa Sfantul Grigore de Palamas, TACEREA (atunci cand trebuie sa marturisesti!) este o a treia forma de ateism… Personal, n-as vrea sa ajung aici, desi, ma rog Domnului sa-mi daruiasca “tacerea ziditoare” ca de aceasta, recunosc, am mare nevoie…

  DOAMNE AJUTA!+++

 2. Pingback: Anticlericalismul si prostia fac casa buna. FOTOGRAFIE CU MESAJ FALS ATRIBUIT BISERICII DISTRIBUITA DE ACEIASI PROFESORI CARE L-AU PREMIAT PE “ETICIANUL” SINGER | Cuvântul Ortodox
 3. Pingback: Anticlericalismul si manipularea fac casa buna. FOTOGRAFIE CU MESAJ FALS ATRIBUIT BISERICII DISTRIBUITA DE ACEIASI PROFESORI CARE L-AU PREMIAT PE “ETICIANUL” SINGER | Cuvântul Ortodox
 4. Pingback: CAZUL PREOTULUI DE LA BARANCA (jud. Botosani) - INSCENARE SI EXECUTIE PUBLICA? Profesorul de religie acuzat ca ar fi batut "pana la sange" un copil de etnie roma – AGRESOR SAU VICTIMA? Mitropolia Moldovei acuza: "S-a INTOXICAT opinia publ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare