VREMURILE LISTELOR NEGRE S-AU INTORS. Propaganda totalitara a euroatlantistilor: CINE NU E CU VESTUL, E CU RUSIA LUI PUTIN SI E TRADATOR!

30-04-2014 3 minute Sublinieri

blacklist

Pentru că vine campania electorală, Traian Băsescu devine tot mai multe lucruri: unionist, monarhist cu jumătate de normă,  adversar al utilizării cianurii la Roşia Montană mai nou, nu m-ar mira spre sfârşitul anului să îşi pună întrebări despre riscurile gazelor de şist. Dar cel mai mult şi mai mult, Traian Băsescu va miza pe cartea apărării Republicii Moldova în fața agresorului potențial Putin: un subiect la care Ponta şi Antonescu par pisoi, iar Băsescu şi candidații săi vor fi lei.

Basescu a declarat miercurea trecută, la Adevarul Live, că socialistii sunt cei care vor face compromisul si pe spinarea Republicii Moldova, si pe spinarea agresivitatii Federatiei Ruse in Europa. Din acest motiv, orice vot dati socialistilor aici, in Romania, este un vot care va consolida o pozitie moderata vizavi de Rusia si nu suntem la momentul la care sa fim moderati in raport cu Rusia, ci trebuie masuri foarte clare, pentru ca Rusia sa inteleaga ca nu poate veni catre Vest“, a spus seful statului roman.

La acest apel au răspuns săptămâna aceasta Daniel Funeriu şi Dan Tapalagă.

Daniel Funeriu posta săptămâna aceasta: 3) Votați oameni care vor Vest, nu trădători care ne duc în Siberia”. Tot săptămâna aceasta Traian Băsescu l-a criticat pe Martin Schulz, preşedintele socialiştilor europeni: “Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt implinit si asta e, si trebuie sa fim linistiti. Probabil o asemenea abordare ar avea si daca se intampla si alte evolutii negative, in defavoarea Romaniei”. Funeriu nu rata ocazia să completeze pe facebook: Eu acum văd că socialistul ăsta (Schulz) chiar nu are bacalaureatul! Nici măcar fără camere, cum era la ei în Germania. Vai viața lui.”    

Shulz  reacționa :  Sunt putin surprins de agresivitatea presedintelui (Traian) Basescu, cu care am cooperat in ultimii ani intotdeauna foarte constructiv. Prin urmare, nu stiu de ce este, dintr-o data, atat de ostil fata de mine. As putea mentiona o lista lunga de convorbiri telefonice, intalniri si schimburi de opinii intre el si mine pentru solutii, de exemplu, pentru aderarea Romaniei la Schengen. El a gasit in mine un sustinator ferm. Prin urmare, sunt putin surprins. Nu inteleg ce se afla in spatele acestui lucru. Interpretarea mea este ca face poate parte din campania electorala

Dan Tapalagă de la hotnews s-a gândit să facă o listă de „idioți” utili lui Putin. Pornind de la un articol din New York Times, a lansat chiar o întrebare cititorilor: cine sunt idioții utili lui Putin, persoanele care într-un fel sau altul critică elementele de extremă dreapta din guvernul ucrainian sau persoanele care au alte poziții cumva favorabile lui Putin? Să facem o listă ! Ce au răspuns cititorii lui Tapalagă?

 1. Mişcarea Uniți Salvăm
 2. Asistații sociali
 3. Uniți Salvăm, partea cu gazele de şist
 4. PSD, Ponta, Geoană, etc.
 5. Voiculescu
 6. Protestatarii din ianuarie 2012, agenți plătiți de ruşi
 7. Cineva constată că în articolul citat de Tapalagă erau înfierați intelectualii Grossman, Cohen şi Blumenthal . O comentatoare surprinde problema: evreii şi bicicliştii.

În laboratoarele Băsescu se coace principala temă de campanie: Republica Moldova, Putin agresor, Ponta, Voiculescu şi Antonescu vânduți ruşilor şi/sau slabi în fața inamicului.Traian Băsescu nu s-a ocupat în nouă ani de mandat de nordul sărac al Moldovei, a preferat privatizări şi închideri în sănătate şi educație, înfierarea “asistaților sociali” care tot în nordul sărac se găsesc, preocupările lui în privința migrației şi problemelor aferente s-au limitat la “aveți libertatea să plecați” şi dintr-o dată Băsescu vrea să ne convingă că îi pasă de populația rurală săracă a Republicii Moldova. Îi pasă, că de acolo vin voturile, pentru cine îl crede mare unionist.

Retorica anti-rusească este probabil apreciată şi la ambasada SUA: un bobîrnac nemților care fac afaceri în continuare cu Putin, întărirea intereselor Chevron în România, ținerea în priză a politicienilor români chemați recent la raport, care vor trebui să demonstreze cât de pro-americani şi anti-ruşi sunt. O precizare în schimb: aveți grijă cu retorica anti-rusească la români, cănd se apucă românii de făcut liste, invariabil evreii ajung în poziții fruntaşe pe listele acelea.

La această temă principală „numai dreapta apără Moldova de Putin” mai adăugăm:

-Protestele din ianuarie 2012 au fost o înscenare. A cui? A lui Voiculescu, a ruşilor, a cuiva. Revista 22 preia recent de pe blogul lui Dan Turturică povestea: „Faptul că Rusia a avut agenți de influență infiltrați printre manifestanții din ianuarie 2012 nu este o surpriză”. De neimaginat ca poporul să se fi săturat de preşedinte şi să iasă în stradă nemulțumit de retorica agresivă, austeritatea bananieră şi de batjocura de la Cotroceni.

-Protestele recente împotriva Roşia Montană sau a gazelor de şist sunt înscenări. Ale cui? Ale ruşilor, ale lui Soroş, ale hipsterilor şi ecoanarhiştilor. În contextul invaziei lui Putin în Ucraina, brusc protestatarii împotriva gazelor de şist îi fac jocul lui Putin.

Nota noastra:

De fapt, nu este o premiera aceasta manipulare ticaloasa in care oricine are o opinie critica pe tema raportului cu Vestul, a gazelor de sist sau a politicii externe a SUA devine automat si fara drept de apel un agent rusofil – fie constient, fie, in cel mai bun caz, “idiot util”. O propaganda pe care, in privinta gazelor de sist, a perpetuat-o si premierul Ponta. Sigur ca alde Tapalaga et comp. nu ne vor explica niciodata cum se face ca, desi impartasesc aceeasi agenda si aceeasi propaganda manipulatorie, Basescu e exponentul Vestului, pe cand Ponta al “Estului”.

Noua este agresivitatea si ideea listelor negre. Lansata initial de un site al unor neoliberali fanatici, ideea listelor negre (pe una din ele aflandu-se si site-ul nostru, de altfel) compusa din noii “dusmani ai poporului”, de fapt, ai Vestului (caci Vestul conteaza, Restul poate sa piara) etichetati ca oameni ai Rusiei a fost reluata, de aceasta data, de un agent mult mai vizibil al propagandei de partid si de stat(i de drepti). Sunt amestecati acolo toti cei care nu sunt pe linia ingusta a intereselor si politicii americane sau/si basiste, oricat de diferiti ideologic, social sau cultural sunt.

Miza este, intr-un prim moment, aplicarea unui stigmat si crearea unei stari de spirit inflamate si isterice care sa permita linsarea mediatica si sa faca imposibila discutia rezonabila. Aici nu mai e vorba doar de intimidare sau de eludare, distorsionare, ci de o forma brutala de propaganda: punerea la index, infierarea, stalpul infamiei. Ti se interzice de la bun inceput orice drept de onorabilitate si esti vinovat grav si definitiv.

Intr-un moment ulterior si intr-un anume context, insa, astfel de liste sunt necesare pentru a se face pasul urmator, acea “curatenie” (epurare) evocata de tot felul de dreptaci neoliberali, adica de cenzurare propriu-zisa si eliminare din spatiul public a tuturor celor care deviaza de la “linie”. Si daca se poate face stigmatizarea/epurarea celor cu opinii independente/incomode prin asimilarea cu tot felul de corupti lipsiti de orice idee proprie in toata viata lor, cu atat mai bine. Doi iepuri dintr-o lovitura si unde mai pui ca respecta intocmai si la virgula tezele comisarilor sov…, scuzati, adjunctilor emisarilor americani. 

img_12

 


Categorii

1. DIVERSE, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Stat politienesc, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “VREMURILE LISTELOR NEGRE S-AU INTORS. Propaganda totalitara a euroatlantistilor: CINE NU E CU VESTUL, E CU RUSIA LUI PUTIN SI E TRADATOR!

 1. Dupa cum se prezinta “lista” de “dusmani ai poporului/progresului” facuta de “somitatile” de la Hotnews, cred ca e incompleta. Si ortodocsii, si cei care au o pozitie impotriva “casatoriilor” gay, plus euroscepticii si altii sunt, by default, “pro-rusi”, in viziunea lor…

 2. Nu este neaparat sa fii rus daca te declari impotriva casatoriilor intre homosexuali si alte rele la la care suntem partasi.

 3. Probabil ca toate asociatiile din reteaua Euro-Magreb, implicate in campania Europa Fara Fracturare vor fi trecute pe lista neagra. Asta e, ne asumam !

  http://stopfracturare.ro/

 4. Poate ar trebui inceput cu o lista mai simpla : cea a Serviciilor de informatii din spatele fiecarui grup mass-media.

  Ar fi mai usor de urmarit, am putea scuti pierderea de timp cu citirea aceleiasi opinii a , sa zicem CIA sau FSB , in mai multe publicatii. Am putea compara opiniile diferitelor Agentii, unele mai pro-romanesti decat altele.

  Am fi si noi mai ordonati, sa traiti !..sau nu.

 5. Pingback: Propaganda de razboi. Ne indreptam catre psihoza “DUSMANULUI DIN INTERIOR”/ Scenariul presedintelui Basescu: ROMANIA, TARA DE FRONTIERA NATO CU ELENA UDREA PRESEDINTE. Si un incredibil acces de grandomanie - Recomandari
 6. Pingback: Analiza Foreign Policy: RAZBOIUL NON-LINEAR sau noile tactici ale KREMLINULUI. Cum a reinventat Putin razboiul si cum va fi contracarat - Recomandari
 7. Pingback: NOUA VANATOARE DE VRAJITOARE: etichetarea si discreditarea ANALIZELOR ALTERNATIVE prin asimilarea lor cu “TEORIA CONSPIRATIEI”/ In varianta romaneasca: CINE COMENTEAZA E CU PUTIN! - Recomandari
 8. Pingback: “MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: “Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si
 9. Pingback: TUDOR GHEORGHE – luat in colimator si linsat public de agentii neo-bolsevici ai TERORISMULUI “CORECTITUDINII”: “Este o puritate agresiva, folosita pe post de ciomag pentru tot ce se incapataneaza sa iasa in afara sistemului. Nu est
 10. Pingback: NOII CAINI DE PAZA AI PUTERII. Tradarea oamenilor de cultura si a jurnalistilor, deveniti PIESE ANGRENATE in STRATEGII DE PUTERE si CONTROL, de LINSAJ AL “DUSMANILOR” si “OCUPARE” a SPATIULUI PUBLIC - Recomandari
 11. Pingback: ROMANIA – “TAMPON” AMERICAN? Amenintarea “omuletilor verzi” – posibil pretext pentru o “VANATOARE DE VRAJITOARE”/ Pana unde va merge Putin?/ Oficial rus: BAZA NATO din Romania e o PROVOCARE GRAVA pentru Rusi
 12. Pingback: “Nu mai avem mult timp”; “Toti sunt sub riscul de a fi trecuti pe lista neagra”. METODELE FOLOSITE DE REGIMUL PUTIN PENTRU A CONTROLA SI CENZURA VOCILE CRITICE PE INTERNET - Recomandari
 13. Pingback: MECANISMELE MANIPULARII ROMANIEI. Cum este practicat astazi RAZBOIUL NEVAZUT impotriva mintilor noastre - Recomandari
 14. Pingback: Revolutia neoliberala a ajuns la FAZA “LIBERTATE DE EXPRIMARE DOAR PENTRU NOI”. LISTE NEGRE CU SITEURI “DE EVITAT”. Printre ele: doxologia.ro, activenews.ro, dar si criticatac.ro sau dcnews.ro | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: STALINISMUL STRUCTURAL al americanofililor români si cum este negata o valoare fundamentala occidentala. Revolutia neoliberala a ajuns la FAZA “LIBERTATE DE EXPRIMARE DOAR PENTRU NOI”. LISTE NEGRE CU SITEURI “DE EVITAT”. Printre e
 16. Pingback: MINERIADA MORALISTILOR CARE NE ARATA “DIRECTIA”. Va experimenta Romania un amestec de ultra-liberalism economic si tiranie biopolitica? | Cuvântul Ortodox
 17. Pingback: COLONIA MILITARISTĂ ROMÂNIA ŞI ACOPERIŢII “STORMTROOPERS”. Adevarul despre ce a ajuns tara noastra, spus verde-n fata de avocatul GHEORGHE PIPEREA: “Visul vechii Securităţi de a ajunge să ne fie din nou frică de ea e deja realita
 18. Pingback: ”EPIDEMIE” DE CONTURI BLOCATE PE FACEBOOK-ul ROMÂNESC. Control social prin cenzura privatizata si raportare selectiva. Utilizatorii suspendati sunt cunoscuti pentru opiniile incorecte politic sau contrare propagandei ”tefeliste”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare