Locotenentul Alexandru Gheorghe propunea naiv si euforic: ARMATA SA INSTITUIE STAREA DE URGENTA, SA ORGANIZEZE ALEGERI LIBERE, SA SE PLEBISCITEZE MONARHIA

26-01-2012 2 minute Sublinieri

alexandru-gheorghe

UPDATE: Intre timp, tanarul a anuntat, la un post TV, ca isi retrage propunerea, dand dreptate jurnalistilor care l-au combatut, categoric si decent, (in direct, prin telefon) si recunoscand ca… “are nevoie de o pauza”, nefiind dormit de multe nopti… Credem si noi ca totusi a mers prea departe, furat de valul “eroismului” mediatic si popular irezistibil, creat in urma unui gest curajos. Si nadajduim ca a inteles sau isi va intelege masura sa, respingand ispita de a se juca de acum incolo de-a… “eroul salvator”.


Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, la terminarea programului de lucru, că nu a fost în niciun fel sancționat deocamdată de către conducerea unității din Câmpia Turzii. De asemenea, acesta a arătat că soluția pe care a propus-o, miercuri, pentru aplanarea conflictelor a fost respinsă de către superiori.

Locotenentul a declarat că nu a luat „nici măcar minima sancțiune, nici măcar un avertisment”. „Primul lucru pe care superiorii trebuiau să îl facă, pentru a-și permite să spună la TV că eu sunt cercetat de un consiliu de judecată ei, ar fi fost să mă avertizeze, să îmi dea un avertisment ca primă sancțiune. Dacă eu desconsideram avertismentul, ar fi urmat pasul doi: mustrare verbală sau scrisă. Însă cei care mă pot sancționa cu mustrare trebuie să urmeze o procedură”, a explicat ofițerul.

Potrivit militarului, primul pas ar fi trebuit să fie avertismentul, pasul doi propunerea în scris a comandantului unității pentru trimiterea în fața consiliului de onoare. „Acel consiliu decide dacă se impune în continuare sancționarea mea. Dacă în continuare aș fi încălcat regulamentul militar, atunci aș fi ajuns abia la consiliul de judecată. Asta, dacă membrii consiliului de onoare ar fi luat această decizie”, a mai spus militarul. „Cadrul militar este trimis în fața consiliului de judecată doar dacă a săvârșit abateri grave și repetate, care au afectat grav imaginea Armatei din România sau interesul Armatei. Acest lucru se face doar după ce militarul a fost trecut prin consiliul de onoare”, a adăugat Alexandru Gheorghe.

Alegeri libere supravegheate de Armată

Cererea formulată ieri, pe care militarul a declarat că dorește să o prezinte întregii țări, nu făcea referire la persoana lui. „A fost o solicitare verbală adresată forurilor superioare. Este viziunea mea despre cum s-ar putea detensiona situația în cazul meu și situația socială din România”, a spus ofițerul.

„Am propus ca Armatei să-i fie încredințată pe durata de o lună administrarea acestei țări. Armata să-și ia angajamentul ca într-o lună de zile să organizeze alegeri libere și democratice, supravegheate de presa română liberă”, a declarat tânărul. În opinia sa, Armata ar fi fost potrivită să asigure democrația. „Superiorii m-au întrebat: bun, și ce invocăm? Le-am spus că situația de urgență. Dacă acum, când oamenii sunt în stradă, nu se poate invoca asta, nu știu ce să mai spun”, a mai arătat locotenentul.

Pe buletinele de vot, Alexandru Gheorghe a propus să apară toate partidele politice. „În plus, pe lângă partide, am propus să fie trecută și monarhia constituțională, cu armata alături, ca garant al democrației, cum scrie și în Constituție”, a explicat Alexandru Gheorghe. În opinia sa, nu s-ar fi produs niciun fel de dezechilibru social.

Militarul a reclamat că a fost forțat să semneze, ieri și azi, anumite documente ilegale, printre care un ordin al comandantului prin care el urma să fie trimis în fața consiliului de judecată. „Am comunicat că ordinul este vădit nelegal și am dreptul să nu îl execut. Nu l-am semnat. În ordin se spunea că nu am păstrat eschidistanța politică. Dar așa ceva nu este adevărat”, a mai spus ofițerul.

„Azi, au venit la mine cu o citație. Nu știu de când există oameni care dintr-o dată se transformă în procurori militari. Eram citat în unitatea militară, să dau explicații despre o declarație pe care nu o dădusem. M-am simțit jignit. Să fie lege, dar pentru toți“, a încheiat militarul.


Categorii

1. DIVERSE, Monarhia resuscitata?, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “Locotenentul Alexandru Gheorghe propunea naiv si euforic: ARMATA SA INSTITUIE STAREA DE URGENTA, SA ORGANIZEZE ALEGERI LIBERE, SA SE PLEBISCITEZE MONARHIA

 1. Nu-i de mirare că i s-a permis acestui locotent să iasă şi el în stradă. După lucrurile pe care le scoate din gură e clar că nimeni serios nu-l va băga în seamă.

 2. HAi sa-mi dau si eu cu parerea (se putea?! :)).

  Mie imi place figura locotentului, expresia de bunatate de pe fata sa. Nu pot sa spun altceva ca nu am alte repere. Pur si simplu imi place reactia omului si omul ca atare.

 3. saracul… au inceput sa-l harmuie; deocamdata discret; poate vor incerca intai sa-l discrediteze iar daca nu il pot prinde cu nimic vor incerca sa il cumpere. Cred ca, in toate scenariile posibile, ii va fi f greu: si daca va fi lasat in pace si daca va fi sicanat; chiar de va ajunge vedeta, chiar de va ajunge un paria. Sper din suflet sa aiba un echilibru interior de exceptie pt a face fata unei situatii aproape imposibile. Dumnezeu sa il ajute!

 4. Administrarea tarii de catre armata este periculoasa. In rest nu e rau ce spune. Monarhia este cea mai buna solutie actuala pentru Romania.
  Pe de alta parte e clar ca PDL aflat la guvernare nu va organiza alegeri corecte.

  Dar sa ne rugam neincetat si cred cu tarie ca Dumnezeu va milui poporul nostru !

 5. Ca una care nu am avut curajul lui in fata superiorilor (si miza era infinit mai mica) ii admir curajul. cati dintre cei mari si intelepti avem curajul sa spunem superiorilor nostri ca e legal ce ne cer sa facem/semnam? Idealismul si celelalte care i s-ar putea imputa sun scuzabile la varsta lui.
  Si chiar asa cum spune si petra, parca iti face placere sa privesti la el.

  Un motiv pt instituirea starii de urgenta ar fi “cazul Basescu” 🙂

 6. romania are nevoie de astfel de oameni,de astfel de eroi!

 7. Daca tot il luati drept exemplu de tinuta demna, de ce nu il ajutati, si pe el si pe noi, si sa iesiti in strada. Sa fim mai multi. Atat trebuie sa faceti. Ca din spatele tastaturii nu se poate schimba nimic. Prea multe barfe, si fapte zero. Nu asa se schimba lucrurile. Doamne ajuta.

 8. stam si comentam zelos pe foru-uri,din 4in 4 ani iesim pe la un soroc dupa ce injuram nefericiti si resemnati prabusirea noastra.
  ne sinucidem zilnic prin tacerea si degradarea noastra.
  locotenentul Alexandru a aparut ca un trimis de Dumnezeu,menit sa trezeasca in noi constiinta,credinta,vointa,dar da-i omului 100%adevar si te va ucide.
  in naivitatea si adevarul lui a spus tot ce a gandit si a spus adevarul.
  mass-media si-a ridicat ratingul ,a castigat bani,multi bani cu prezenta si vorbele tanarului locotenent,in timp ce el si-a distrus viitorul,si-a tulburat prezentul.
  va plati dureros prin tacerea si nesimtirea noastra.
  noi suntem infractorii!
  dam din gura,ne vaitam,stam in genunchi si ne jelim,dar privind in sus tavanul devine cer.
  Eminescu spunea:”romanul e lenes,imoral si vicios”,iar P Tutea spunea”Am facut 13 ani de puscarie comunista pt un popor de idioti”.
  pai e altfel??

  v-am intrebat si va intreb:CAND IESIM 100 DE MII IN STRADA PENTRU SALVAREA SPIRITUALA,MORALA A POPORULUI ROMAN?

  DOAMNE AJUTA,DUHUL SAU CE-L SFANT SA NE LUMINEZE,SA NE INTAREASCA,SA NE CALAUZEASCA!

 9. pt CORNELIUS

  ai dreptate!
  eu sunt din Bucuresti,am iesit in fiecare seara la Universitate,dar prea putini tineri au fost.
  aduna oamenii dintr-un singur mall si vei umple piata de la Universitate la Unirea.

 10. euforic…dar mai ales “naiv” …sau o fi chiar “idiotul util”

  se cam contrazice baiatul asta, o data iese in strada cu riscul de a fi sanctionat de catre superiorii institutiei din care face parte-armata, ca apoi sa pledeze pentru aceasta institutie, cum ar fi administrarea tarii de catre armata! pai el de aia iesise in strada? parca nu !

  ce monarhie ? regele e foarte batran …urmasii lui -femei care nu prea cunosc tara, din sentimentalisme nu se poate conduce o tara.

  “sa vina iliescu! armata e cu noi !” va amintiti ? :)))

 11. pt silvia

  din sentimentalisme nu se poate conduce o tara…numai prin hotie!
  nu cumva esti cam basista?

 12. Ciudat se mai schimba “perceptia” despre un militar…in doar cateva zile…, ceva asemanator (numai ca la scara mult mai mica), si cu schimbarea PARERII iudeilor despre Hristos…din ziua de FLORII si pana in Ziua de Vinerea Mare…

  Pentru mine tanarul acesta militar este un militar nu numai curajos si demn, ci si normal si ISTET, spun asta fiindca am observat ca deja au inceput pe forumurile unor ziare on line…niste bascaliosi de comentatori sa-l ia peste picior si sa afirme chiar ca nu-i intreg la minte…!

  Acest tanar A SPALAT OBRAZUL Armatei Romane…si prin vocea lui un val de SIMPATIE fata de militariui romani a inceput din nou sa cuprinda masele de romani…!

  GURA presei daca nu poate strivi in dintii sai un om, se multumeste ca macar sa-l umple de scuipat si batjocora…!

  Cata vreme in Armata Romana vor mai fi inca tineri ca acest OFITER, va fi si IUBIRE DE NEAM si de patrie in randul multor romani…

  Nu sunt de acord cu nici un pret cu ceea ce a scris SILVIA mai devreme…si consider ca a scris ea…euforic si patimas…

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti…!

 13. @pribeag:

  E bine totusi sa nu punem imediat o eticheta pe ceilalti comentatori, mai ales daca nu persista, intr-un mod evident si impotriva argumentelor, intr-o directie propagandistica, ci doar isi expun propriile lor pareri, chiar gresite de ar fi.

 14. “Părintele Mihail

  Da, sunt mai mulți de 7000 de oameni cuminți, care stau ascunși nu numai de ochii internetului și ai mass-mediei, ci și de ochii slujitorilor lui Dumnezeu (cum era și Ilie). Adică Dumnezeu își acoperă oamenii Lui chiar față de un Sfânt Prooroc, văzător de Dumnezeu, cum era Ilie, atenție! Cum ar trebui să ne smerim noi, care nu ne vedem bine păcatele, darămite să-L vedem pe Dumnezeu… Iar acești sfinți ascunși ai lui Dumnezeu bine ar fi ca să stea cât mai ascunși acum, să se roage cu inima blândă și smerită, pentru lume, nu să iasă la iscodirile unor falși îndrumători virtuali (mai mult populari pe net decât înaintea lui Hristos, mai mult plini de isterie decât de isihie) care au misiunea de a deforma credința și a compromite orice autoritate duhovnicească. Duhul Sfânt vine și-i umple de har și de putere pe cei smeriți, pocăiți (în sensul curat), drept-înțelegători și drept-slăvitori ai lui Hristos. Deci, noi să ne păstrăm în Biserică, având nădejdea că Dumnezeu este Cel ce luptă pentru cei ce-L cinstesc și I se închină în Duh și în Adevăr și El apără Biserica Sa până la sfârșitul veacurilor”.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/01/19/mesaj-de-imbarbatare-duhovniceasca-la-inceputul-lui-2011-de-la-ips-teofan-pentru-o-romanie-care-pare-ca-se-scufunda/#comments

 15. @Costel
  Am citit documentul pe site-ul Sindicatului cadrelor militare disponibilizate.Mi s-a parut foarte bine intocmit, cu o extraordinara luciditate.Pacat insa ca l-a publicat sub pseudonim, iar la primul comentariu laudativ, adauga ca are la dispozitie “o tona de documente”.

 16. Doamne, ajută!

  Da, rămâne şi pentru mine acelaşi erou, chiar dacă între timp şi-a pierdut capul în declaraţii, “după două zile şi două nopţi nedormite, dar cu mintea ageră”.. nu îl consider naiv nici idiot ci doar neexperimentat.. ingenuu. Ştiu că un anchetator bun te poate face să declari ce vrei şi ce nu vrei într-o anchetă, iar fraza pe care i-a rostit-o anchetatorul despre starea de necesitate.. “bun.. dar ce invocăm?” pare o tactică numai bună să-l convingi pe un naiv exaltat şi obosit “să-ţi explice” ţie, scepticului, cum ar proceda el (pt infractori, se foloseşte tactica asta când poliţistul mai că se preface convins de poveste.. mă rog.. deraiez.. detalii strict teoretice, care nu acoperă nici 1% din experienţa practică aici )

  Am intervenit de fapt doar să îndemn şi eu la o rugăciune cât de cât constantă pentru acest tânăr, căci din câte îmi dau seama urmează să fie jumulit de tot şi să fie dat drept exemplu, atât militarilor dar şi altor curajoşi. Cred sincer că are mare mare nevoie de rugăciunile noastre întrucât urmează o perioadă de crush landing pentru el, de trezire la realitate, foarte foarte dureroasă. Repet, nu îl consider mai naiv decât alţii la vârsta lui şi ştiu de asemenea cât de uşor îţi poţi pierde capul într-o situaţie de efervescenţă mediatică. Iertaţi-mă. Doamne, ajută!

 17. Alexandru Gheorghe sustine ca nu vrea “dictatura militara”

  Locotenentul Alexandru Gheorghe, cel care a protestat in Bucuresti alaturi de manifestanti, a afirmat ca nu a propus instiuirea unei dictaturi militare.

  Ofiterul de la Campia Turzii a trimis sefului Statului General Major o cerere prin care propunea ca armata sa organizeze alegeri libere in 30 de zile. Alexandru Gheorghe sustine ca presa i-a intors declaratiile. “Pe buletinele de vot vor aparea toate partidele politice fara nicio discriminare. Oamenii vor avea posibilitatea sa aleaga pe cine vor ei, dar in plus fata de partidele politice care reprezinta actuala forma de guvernamant statal a tarii sa fie trecuta si monarhia constitutionala cu armata ca garant al suveranitatii. Deci monarhia ca si simbol al conducerii corecte, iar armata ca garant al democratiei asa cum scrie si in Constitutia actuala.

  Omul s-ar fi dus la vot si ar fi votat. Il vreau pe omul asta, il vreau pe omul asta. Asta a fost pe scurt solicitarea. O luna de zile si cine ar fi iesit nu s-ar fi produs niciun dezechilibru macroeconomic sau social. Dimpotriva. Pentru ca eu vreau sa imi sustin acest manifest al meu si sa arat cum s-ar putea detensiona situatia actuala din tara. Vreau sa il sustin public si mai pe larg. Este pur si simplu vorba de a le da dreptul sa aleaga si o alta forma de conducere a acestei tari. Nu sunt si nu sprijin aceasta forma a monarhiei constitutionale, avand armata ca si garant al ei. Este pur si simplu o propunere pe langa care mai pot veni o suta altele. Dar pe acel buletin de vot omul sa poata decide”, a spus, joi, Alexandru Gheorghe.

  Citeste mai jos, integral, punctul de vedere al locotenentului:

  “Eu, locotenent Alexandru Gheorghe, doresc sa va comunic dumneavoastra, celor din presa romana libera care ati inteles un drept democratic la libera exprimare si la libertatea opiniilor intr-un mod lipsit de obiectivitate si impartialitate, cateva ganduri sub forma unui drept la replica.

  Ati cautat cu o disperata ardoare, in conditiile in care eu, in acest moment, ma lupt pe mai multe fronturi, cea mai mica afirmatie sau fraza scoasa din context pentru a o exploata intr-un mod negativ si chiar meschin impotriva mea, atat ca persoana, cat si ca ofiter.

  V-ati permis, in virtutea aceleiasi libertati de exprimare pe care eu mi-am asumat-o pentru un gest sincer, vazut si simtit ca atare de romanii adevarati, sa faceti acelasi gest, bineinteles sub alta forma, dar pastrand proportiile, pe care fiul senatoarei Placinta si-a permis sa-l faca la adresa unui alt simbol de baza al Romaniei, pe care personal il iubesc, si anume credinta noastra crestina. Vedeti, indiferent de ce mi se va intampla in viitor, profesia de ofiter, care inseamna totul in viata mea, am imbratisat-o din suflet. Sunt liber si ma simt usor, iar constiinta mea este limpede si nu ma mai apasa. M-a apasat multa vreme, crezand ca nu pot face nimic pentru romanii mei de rand, cei pe care-i iubesc pana la sacrificiul propriei mele persoane. Vazand reactia lor de solidaritate pe care o voi exemplifica si povesti pe larg cu alta ocazie, vazand lacrimile de bucurie ale oamenilor simpli, care le curgeau nestavilit in timp ce ma strangeau in brate, senzatia apasatoare ca nu pot face nimic pentru ei a trecut, a disparut cu totul. Minunea dupa care eu alergam sufleteste de mai multi ani s-a implinit.

  Sunt liber, sunt usurat si pentru ca mi-am onorat profesia. Sper ca si voi, cei care ati emis titluri ca “Locotenentul protestatar vrea dictatura militara” si nu ati prezentat obiectiv o solutie inocenta emisa in virtutea increderii manifestate de romani la adresa Armatei atat pana la gestul meu, cat mai ales dupa aceea, va doresc sa fiti sufleteste la fel de liberi ca mine.

  Sper ca modul in care v-ati respectat profesia sa va ofere aceeasi stare de spirit pe care eu am resimtit-o si o resimt la cote inexplicabile prin cuvinte. Acest lucru doar voi il puteti judeca. Se spune despre constiinta ca “este glasul lui Dumnezeu in inima omului” si este perfect adevarat.

  In urma gestului meu, constiinta mea imbatranita sufleteste de framantarile sufletesti pe care le resimteam vazand romanii mei fara speranta a renascut sub forma unui prunc dornic din nou de viata. Romanii mei m-au readus la Viata, la cea adevarata, la bunastarea sufleteasca si nu materiala.

  Tot ce va cer este sa va cercetati propria constiinta atunci cand nu spuneti sau trunchiati adevarul, iar acest drept la replica sa il publicati.

  A respecta acest drept (sau nu) pe care eu vi-l solicit respectuos va spune totul. Eu mi-am ales de partea cui sa fiu si am constiinta limpede. Voi???

  P.S. Tot ceea ce am propus a reprezentat pentru mine o solutie corecta si realizabila”, a scris Alexandru Gheroghe.

  Sursa: http://www.stiridecluj.ro/social/alexandru-gheorghe-sustine-ca-nu-vrea-dictatura-militara-
  ————————————-

  Îmi menţin mesajul de mai sus! Doamne, ajută!

 18. Utzu,
  aveti dreptate, acest tanar (nici nu mai indraznesc sa-i spun copil) si-a castigat dreptul de a fi in rugaciunile crestinilor ortodocsi. Are el nevoie, dar si pentru noi este o datorie. Nu suntem noi vrednici, dar Dumnezeu ne mai descopera pe cate unul din cei placuti ai Sai.
  Gandeam ieri ca acest gest al lui ar putea fi facut sub o mare inraurire a harului dumnezeiesc, iar cei care il judeca intr-un fel sau altul, s-ar putea face vinovati de pacat impotriva Duhului Sfant.

  “Sunt liber si ma simt usor, iar constiinta mea nu ma ami apasa(…)Minunea dupa care alergam sufleteste de mai multi ani s-a implinit.” Aceste cuvinte le poate spune doar cel care din dragoste pentru aproapele este dispus sa-si sacrifice propria persoana.

 19. @ioana:subscriu!

 20. Daca despre aceasta interventie este vorba http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/829698/locotenentul-alexandru-gheorghe-acuzat-printr-un-comunicat-de-presa-emis-de-mna nu mi se pare deloc ca l-ar fi combatut categoric si decent; din contra, faptul ca in ultimele zile cei de la Antena3, ca mai toata mass-media, nu au mai relatat nimic (corect si decent) despre cazul locotentului arata ca presa, poate nu in totalitate, nu slujeste adevarului si dreptatii, ci altor interese. Daca pana la momentul interventiei telefonice de ieri seara A3 parea ca-l sprijina pe militar, lucrurile se pare ca nu stau chiar asa. Alexandru Gheorghe a fost doar un subiect (sau un obiect) numai bun de audienta si de senzational. In momentul in care a venit cu o propunere care nu a mai corespuns intereselor presei “libere” acestia nici macar nu s-au mai sinchisit sa-l dea in direct in momentul in care a explicat care a fost propunerea sa.

  Cine doreste sa vada ce a declarat locotenentul cu privire la solicitarea sa poate urmari aceste inregistrari – http://youtu.be/4gPVtjPCGyw

  http://youtu.be/dwV2ZmstNKg

  La finalul celei de-a doua inregistrari chiar spune ca gestul sau nu a fost un gest de eroism, ci un act de normalitate care a parut o fapta eroica in ochii celor obisnuiti sa nu ia niciun fel de atitudine fata de ce se intampla in jurul lor.

 21. Nu stiu daca ati remarcat dar Alexandru Gheorghe a marturisit dintru inceput cine/ce l-a impins sa faca gestul sau:

  “Nu m-a trimis nimeni decat constiinta mea de om, de crestin”

  Mie mi-a adus aminte de mottoul pe care il avea Parintele Mihail la blogul sau pe cand inca mai avea blog.

 22. @ eu:

  Nu, nu despre aceasta emisiune (de aseara) scriam noi (joi seara), ci de interventia de la Sinteza zilei, cu Cornel Nistorescu prin telefon. Totusi sunt niste propuneri cel putin naive, mai ales in contextul precar in care se afla si in care, asa cum arata si utzu, a fost, foarte probabil, provocat si impins “sa-si rupa gatul”, Chiar nu stia si el prea bine si nu stim si noi in ce pozitie se afla (vanat si incoltit pe fata) si ca abia se asteptau motive mai serioase pentru infundarea sa, fiindca motivul cu mitingul era prea subtire pentru o sanctiune drastica? Sau nu stim cine conduce acum armata, sau nu stia cine ii sunt superiorii carora li se adresa?! Cam ce sanse de a discuta concret despre asa ceva puteau fi?! Si chiar credeti ca armata (armata asta, de acum, la capul ei) este solutia? Dictatura militara ne trebuie? Si forma de guvernamant cine si cum o decide? Prin lovitura de stat? Data de un pusti ofiter sau de cine? Haaaaideti… Sa zicem ca a fost un fel de visare cu ochii deschisi, fara nici cea mai mica aderenta la realitate. Un fel de: domnilor lupi, nu-i asa ca voi iubiti mieluseii si ca impreuna putem sa salvam turma?

  Atata se asteapta din partea Puterii, sa poata acuza cam singurul post care i se opune fara drept de apel (cu toate multe sale pacate, dar macar i se opune) ca vrea sa dea lovitura de stat sau de alte nazbatii care sa discrediteze orice tentativa legitima de contestare a actualului regim.

  Credem ca deja s-a discutat excesiv subiectul. Ceea ce ramane, asa cum s-a zis, este nevoia de a ne ruga pentru mielul ajuns in mijlocul lupilor si care se pregatesc sa-l sfasie in bucatele marunte si sa-l pape tot. Ce daca e fraged? Cu atat mai rau pentru el…:(

  PS: Jalnic contra-amiralul Fratila, care s-a luat la intrecere in file-uri audio cu Valentin Stan! PENIBILUL SUPREM! Si mai da lectii de onoare militara junilor idealisti!

 23. 1000% de acord cu cele spuse de Utzu si Vela Gheorghe.
  Chiar daca entuziasmul tinarului locotenent l-a facut sa aiba si greseli de comunicare, demersul lui este unul demn de respect.
  Eu sunt din Turda, linga garnizoana Flotilei 71. La fel ca si la altii din acea garnizoana care si-au permis sa ridice capul si sa nu taca, si acestui tinar locotenent i s-a fabricat un dosar, cu incalcarea grava a legii sau cu interpretarea ei abuziva in defavoarea celui care trebuie distrus.
  La aceasta masina de tocat destine militare care s-a pornit in garnizoana, presa s-a adaugat cu entuziasm in actiunea de distrugere a lui.
  Poate ne mai amintim ca acest militar a avut cuvinte de lauda la adresa Bisericii Ortodoxe Romane si a semnificatiei acesteia pentru poporul roman. Iar aceste cuvinte au fost rostite pe un post TV ostil Bisericii, de educatie masonica, in cel mai bun caz ecumenist. Nu pot sa uit privirile inghetate ale celor din studiou la momentul cind a terminat. Marea majoritate erau socati. Iar liderul opozitiei, d-nul Crin Antonescu nu a spus absolut nici un cuvint de apreciere sau de sustinere a acestui tinar. Acest politician fatarnic a demonstrat ca el vrea sa fie liderul inimii strazii si ca nu vrea ca altcineva sa-i ia locul in inimile oamenilor.
  Din acel moment am stiut ca tinarul militar o sa fie zdrobit. Mai intii ca imagine, apoi ca profesie, iar, daca va continua sa nu taca… va fi zdrobit de tot.
  Cei care detin aceasta tara nu agreaza modelul propus de Lt. Alexandru. Democratie, suveranitate, Ortodoxie, demnitate pentru toti, sunt cuvinte goale pentru cozile de topor care ne conduc.
  Nici eu nu sunt monarhist. Dar este de bun simt sa fiu de partea unui democrat sincer, iar nu a calailor sai de toate felurile.

 24. In principiu sunt de acord cu ce a spus D-nul locotenent Alexandru Gheorghe. Dar cine poate stii ce ar iesi? Daca nu se respecta termenul de o luna(sau nu e suficient)? Ce oameni conduc Armata Romana in acest moment? Plus ca ue ar inebuni(nu ca mi-ar pasa prea tare)! Oricum ar fi, omul trebuie sustinut…

 25. Scurt: ce s-ar putea face pentru a-l ajuta pe acest om? Adica ce am putea face NOI? Vraeu sa spun: in afara de rugaciuni…
  Sa inteleg ca va fi dat afara din armata? Sau va fi adus in fata tribunalului militar?

  Are familie, sotie, copii?

 26. @ Petra:

  Doar rugaciune.

  Are parinti, frate. Nu e casatorit.

 27. Dumnezeu sa ma ierte, pt.ca am avut indoieli, in ce-l priveste pe tanarul Alexandru. Am citit memoriul adresat sefului de Stat Major si mi-am adus aminte cum erau “facuti” ofiterii si inginerii dupa 1945, cadrele de nadejde ale comunistilor. Antena3 si-a dat arama pe fata cu ocazia mitingului contra exploatarii de la Rosia Montana.
  Sa ne rugam pentru Alexandru si pentru toti cei ca el, nestiuti de noi.

 28. @petra & restul:

  ia sa vedem ce am mai putea face, afar’ de rugaciune, pentru locotenentul nostru, tanar, naiv poate, nelinistit chiar, dar mai roman si mai cu coloana vertebrala decat multi.

  Protestul lui în haine militare l-a costa nu doar slujba, ci îi va scoate şi o sumă imensă din buzunare. Alexandru Gheorghe trebuie să înapoieze statului român aproximativ 500.000 de lei, reprezentând taxele pentru fiecare an de şcolarizare militară, el urmând atât liceul miliatr, cât şi Academia militară.

  După gestul lui de revoltă, acum Alexandru Gheorghe s-a reîntors la proteste, însă, în haine de civil. Apariţia sa în mijlocul prtestatarilor stârneşte şi acum controverse. Are mulţi admiratori, dar există şi voci care susţin că ar fi diversionist.

  “Mă simt exact ca în prima seară când am venit aici. Inima încă îmi bate cu putere. Este o reacţie extraordinară a oamenilor, iar eu mă încarc sufleteşte de fiecare dată”, a declarat locotenentul în rezervă, pentru “Drept la ţintă”, despre revenirea lui în mijlocul protestatarilor.

  Militarul care a protestat în Piaţa Universităţii, exclus in Armată

  Locotenentul Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 din Câmpia Turzii, care a protestat la Bucureşti în uniforma militară, a fost trecut în rezervă printr-un ordin semnat de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, însă avocatul militarului susţine că decizia este ilegală şi o va ataca în instanţă.

  Deci? Idei? Propuneri?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare