Marea Unire – România, la 100 de ani (film documentar)

1-12-2018 26 secunde Sublinieri

“Marea Unire – România, la 100 de ani” nu este o lecţie seacă de istorie, ci un documentar video bazat pe oameni şi mărturiile acestora. Fricile, bucuriile şi speranţele lor însoţesc spectatorul pe parcursul celor 80 de minute, transformate într-o călătorie provocatoare pentru cei care vor să simtă emoţia. Documentarul prezintă atât momentul Marii Uniri, pus în contextul internaţional, dar evaluat şi de fiecare individ care are legătură cu ce s-a întâmplat în 1918. România, la 100 de ani, înseamnă şi suferinţa celor care au fost despărţiţi de familiilor lor şi deportaţi. Finalul, deschis, invită la meditaţie, prin dorinţele exprimate de românii din Basarabia şi Bucovina de Nord despre ce mai pot aştepta din partea României.


Categorii

1. DIVERSE, Sarbatori, comemorari, sfinti

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Marea Unire – România, la 100 de ani (film documentar)

 1. Pingback: COMEMORAREA CENTENARULUI MARII UNIRI. Mărturii și Evocări (Video)/ Patriarhul Daniel: "Suntem chemați să păstrăm şi să cultivăm darul libertății şi unităţii naţionale" / IOAN-AUREL POP demontand principalele teze anti-centenar si
 2. Doamne ajuta!
  Poate sa ajute cineva? Uitati, filmul postat de dvs mai sus, si de semena linkurile de mai jos:
  https://www.youtube.com/watch?v=V42d4AKnpWg
  https://www.youtube.com/watch?v=l1By-n0OvNQ
  https://www.youtube.com/watch?v=Bpq2j6FyTcg
  contin niste documentare pe care vreu sa le inregistrez ca sa le arat la copii si mai tîrziu… (si cu siguranta nu doar eu…). Numai ca, le poti doar vedea dar nu si inregistra, iar de pe youtube astea vor dispare poate repede… si pentru cei din afara, e important ca sa le poti arata copiilor din cînd în cînd… Poate cineva sa ajute sa dea linkuri de unde se pot inregistra intr-un format decent?

 3. Romania era in cel mai intunecat moment al istoriei in decembrie 1916 si in cel mai luminoas moment, doi ani mai tarziu.
  Asta este marea lectie: sa nu deznadajduim, sa ne regasim increderea si curajul, oricat de mari sunt adversitatile, pierderile si suferintele.

 4. Am urmarit azi, cu familia, documentarul. A fost un dar frumos, fiecare clipa a meritat.

  Multumim!

 5. Pingback: ZIUA ROMÂNILOR, ZIUA UNIRII. Cuvinte strapungatoare de inima despre IUBIREA CARE NE UNESTE, plecarea in masa in strainatate si primejdia CADERII SI PIERII NEAMULUI. “Ne bucuram ca Sfantul Andrei este ocrotitorul nostru, al românilor, insa ce insea
 6. Multumesc mult, Lucian Octavian Anghel!
  Unirile au mers, documentarul de mai sus inca nu merge
  https://www.youtube.com/watch?v=tGFL9LwAEqQ
  da impresia ca situl este blocat…
  Iulian

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare