MARS PENTRU SUSTINEREA CAMELIEI SMICALA LA PIATRA NEAMT (Video). Au participat si reprezentantii Bisericii, printre care si staretul Man. Petru Voda, pr. Hariton/ GEORGE ALEXANDER, discurs la Deva

7-05-2017 4 minute Sublinieri

Aproape 100 de persoane, majoritatea oameni reprezentantivi pentru comunitatea din Neamț, au venit, sâmbătă, la Turnul lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț, în semn de solidaritate cu familia doctoriței Camelia Smicală și pentru a condamna, totodată, abuzurile pe care statul finlandez le-ar comite împotriva ei.

După ce s-au adunat într-un cerc în mijocul căruia tineri îmbrăcați în costume populare și cu steaguri în mâini au cântat Imnul Național, oamenii au plecat într-un marș al tăcerii pe principalele bulevarde din oraș.

Printre cei veniți la această acțiune i-am remarcat pe protopopul de Piatra Neamț, Valentin Tofan și starețul Mănăstirii de la Petru-Vodă, părintele Hariton Negrea, dar și alte fețe bisericești.

De asemenea, au venit în calitate de părinți și nu de oameni politici liderul ALDE Neamț și vicepreședinte al CJ Neamț, Ion Asaftei, consilierii locali Cristian Tihenea și Cătălin Misăilă (organizatorii evenimentului), președintele PMP Piatra Neamț, Cristian Sauciuc, consilierul local UNPR Amalia Moisii, consilierul PSD Victorița Păduraru, consilierul PSD Claudia Moroiu, administratorul public al județului, Oana Bulai, directorul Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”, Carmen Nastasă, directorul Casei Corpului Didactic, Florentina Moise.

Tatăl doctoriței Camelia Smicală, doctorul pensionar Radu Smicală a declarat: ”Sunt șocat, nu am crezut după o viață ca medic pediatru, acum pensionar, să ajung clipele astea. Ce vină au doi copii, să fie la pușcărie, așa cum au scris și la ONU. Au cerut să fie dați mamei. Nu știu dacă fiica mea mai rezistă. Fostul ei soț a spus că până nu o termină, nu se lasă. Ultima dată, autoritățile i-au luat copiii pentru că ar fi prea atașați de mamă, auziți ce aberație. Cer autorităților din România să își apere fii, românii. Potrivit normelor europene, copiii pot fi dați rudelor până la gradul patru și am solicitat să ni-i dea nouă, ca bunici, am demonstrat că avem condiții și noi, și celălalt copil al nostru, dar nu vor să respecte aceste norme. Și din această cauză o pedepsește și mai tare pe fiica mea pentru că statul finlandez ar fi fost făcut de râs. Statul român s-a implicat dar prea fin”.

Protopopul de Piatra Neamț, Valentin Tofan: ”Așteptăm să se intre într-o stare de normalitate, românii să fie tratați ca toți oamenii iar copiii să fie lăsați în sânul familiei. Bunicul spunea că cei doi copii au fost luați de autoritățile din Finlanda pentru că sunt prea atașați de mamă, dar oare nu este normal acest lucru? De cine să fie atașați copiii? Este firesc să ieșim mai mulți, măcar familia să simtă că suntem aproape iar autoritățile să își apere oamenii. Lucrurile trebuie să se îndrepte iar copiii să fie redați în sânul familiei”.

Starețul Mănăstirii Petru-Vodă, părintele Hariton Negrea: ”Familia și unitatea familiei este foarte important să se păstreze așa cum a rânduit Dumnezeu și așa cum legiferează statul român. Am considerat că Mănăstirea noastră fiind ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, și fiind și sub patronajul Acoperământul Maicii Domnului, cei doi copii – Mihai și Maria – au o legătură duhovnicească cu mănăstirea noastră. Am venit la acest marș al tăcerii care să amintească chiar popoarelor dezvoltate din Occident că valoarea familiei este foarte importantă și pentru ele”.

Ion Asaftei, președinte ALDE Neamț/vicepreședinte CJ Neamț: ”M-am alăturat acestui protest care vrea să pună capăt pentru totdeauna la o formă de manifestare atât de negativă în ceea ce înseamnă protecția socială în țările nordice. Este o barbarie nordică pentru că a smulge copiii din sânul familiei, a-i despărți și a-i trimite în tot felul de plasamente ciudate, este mai mult decât umilitor. Este o situație care nu face nimic altceva decât să producă traume pentru acești copii, cu consecințe pentru viitorul lor”.

Povestea…

Drama doctoriței Camelia Smicală a început după ce, recăsătorită în Finlanda cu un om de afaceri de acolo, a început să fie bătută de acesta. A divorţat şi a cerut un ordin de restricţie pentru ea, fiica ei (acum de 16 ani dintr-o căsătorie anterioară) şi cei doi copii minori pe care îi are de pe urma mariajului cu cetăţeanul finlandez. În primă fază a primit o locuinţă cu adresă protejată dar în urma unor malversaţiuni, statul finlandez i-a luat cei doi copii, în anul 2015, pe motiv că vrea să se repatrieze în România. Minorii au ajuns în grija tatălului însă nu pentru multă vreme deoarece bărbatul îi bătea constant. Statul finlandez a decis, după ce a mutat copiii într-un centru de plasament, să îi dea din nou în grija mamei însă nu această situaţie nu a durat foarte mult. Însă de această dată, copiii au fost despărţiţi şi mutaţi în centre de plasament diferite.

Între timp, doctoriţa Smicală a fost condamnată la 6 luni de închisoare pentru că, în 2015, când autorităţile au venit să îi ia copiii, aceasta ar fi fost violentă cu o parte din reprezentanţii statului.

De asemenea, femeii i-a fost interzis dreptul de a profesa ca medic şi practic a rămas şi fără surse de venit, astfel că statul finlandez poate argumenta mai uşor că nu are cu ce să îşi întreţină copiii.

Camelia Smicala:

Dragii mei prieteni, poate nu vă surprinde dacă vă spun că de multă vreme plâng in fiecare zi. Voi stiți de ce. Astazi, datorită vouă, am plans și eu si Andreea, dar de fericire. Copiii mei vor vedea luni tot ce ati făcut pentru ei si vor intelege ca nu i-ați uitat iar asta ii va ajuta sa reziste. Se vor simti puternici dar si proitejați. Voi sunteți răspunsul la rugăciunile mele de fiecare zi și pentru asta vă mulțumesc.

 

Am iubit totdeauna Finlanda!… Am admirat-o pentru că a renăscut ca pasărea phoenix din cenuşă, chiar şi atunci când a fost ciopârțită de marile imperii dimprejur…

Chiar şi atunci când disperarea i-a bătut la uşă!

Ceea ce se întâmplă astăzi în Finlanda, însă, este cutremurător…

Cum să te-ncrezi tu în nişte jandarmi care intră abuziv într-o casă, pun la pământ o femeie, o Mamă!, în fața copiilor săi!, îndeplinind nişte directive de la alți birocrați, capete pătrate, care nu fac cinste nimănui, în niciun caz, Finlandei?!

Un om care are tăria morală de a auzi ceea ce i se spune, de a asculta inclusiv vocile critice, este un om puternic, binecuvântat de Dumnezeu. Aşa este şi cu o țară. Ea poate să evolueze prin oamenii săi sau, dimpotrivă, să se transforme încet, dar sigur, într-o dictatură a nepăsării, indiferenței şi a injustiției!, astfel că orice atac la opoziție este, de fapt, un atentat la statul de drept!

Ceea ce s-a întâmplat în cazul Smicală va intra cu siguranță în analele de drept. Cum să condamni tu o Mamă, după ce i-ai luat copiii, după ce le-ai distrus viața tuturor?! Aştepta, oare, Finlanda, recunoştință veşnică din partea Cameliei Smicală şi a statului român pentru gestul făcut?!…

… S-a construit o minciună şi s-au fabricat nişte dosare. S-au terorizat oamenii, iar roboții de la Barnevernet au reuşit să convingă prin elanul lor autoritățile că ei luptă, de fapt, pentru patrie! Pentru ce? Pentru Finlanda însângerată!
În realitate, ei au comis cel mai curat atentat la Drepturile Omului! La Libertatea şi Siguranța statului de drept, Finlanda!

Dincolo de întrebările care se pun, rămâne întrebarea fundamentală… AVEAU, OARE, DREPTUL MIHAI ŞI MARIA SMICALĂ, AU DREPTUL SĂ-ŞI ALEAGĂ PROPRIA VIAȚĂ?

DA!
Aceşti copii nu mai sunt demult bebeluşi! Orice legislație națională, fie ea cât de primitivă şi chiar dacă nu ar ține cont de legile internaționale, prevede DREPTUL DE NECONTESTAT al copiilor de a avea un cuvânt de spus – iar acest cuvânt atârnă greu!- în orice decizie care s-ar lua!

Cum a luat statul finlandez în considerare strigătele disperate ale copiilor, care au ajuns să scrie şi la ONU, cerând ajutor?… Aruncându-i în închisoare? Trimițându-i în casele de copii?
Condamnându-i?
Cu ce sunt ei vinovați?

Finlanda alunecă pe o pantă primejdioasă azi, fiind de nerecunoscut. Ea trebuie să ştie că nu există judecători perfecți. Judecătorii care dau sentințe în cârdăşie cu înverşunații, răzbunătorii, vânătorii de oameni, nu sunt Judecători!
Se va opri Finlanda, oare, de la autodistrugere sau va vedea că răsare soarele atunci când oamenii primesc o şansă în viață, să-şi reclădească visurile?

… Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa este cutremurător… Am iubit totdeauna Europa, dar va şti ea să aibă grijă de copiii săi, să nu-i arunce pe părinți prin tribunale, să nu le ia copiilor săi dreptul de a fi copii?!…


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, George Alexander, Parintele Hariton Negrea, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “MARS PENTRU SUSTINEREA CAMELIEI SMICALA LA PIATRA NEAMT (Video). Au participat si reprezentantii Bisericii, printre care si staretul Man. Petru Voda, pr. Hariton/ GEORGE ALEXANDER, discurs la Deva

  1. Pingback: PROTESTE PENTRU SALVAREA COPIILOR CAMELIEI SMICALA. Demonstratiile vor avea loc la...
  2. Pingback: PROTEST PENTRU FAMILIA CAMELIEI SMICALA. Autoritatile vor sa-i puna diagnostic de ADHD unuia din fratii rapiti, pentru a-i "neutraliza" protestele/ "Oricând se poate întâmpla să ajungem într-o situație similară"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare