SOLIDARIZARE CU CAMELIA SMICALA. Proteste in cateva orase pentru mama românca ce a pierdut si procesul intentat impotriva ei de statul finlandez

6-05-2017 2 minute Sublinieri

CAMELIA SMICALA

După cum am aflat cu adâncă tristețe, tragedia prin care trece doamna Camelia-Mihaela Smicală se adâncește prin sentința recentă a justiției finlandeze, prin care a fost condamnată la șase luni de închisoare. Iată, așadar, cum se adaugă încercare la încercare: ca și cum nu era de ajuns pierderea copiilor, sora noastră din Finlanda se confruntă cu o pedeapsă care va însemna, totodată, și excluderea sa socială.

Consider că datori suntem cu toții, oameni simpli și autorități, să ne solidarizăm cu Camelia-Mihaela Smicală, să îi arătăm că nu este singură în durerile sale și că nu trebuie abandonată cauza sa. Chem, așadar, la rugăciune stăruitoare pentru luminarea, ajutorul și izbăvirea Cameliei-Mihaela și a copiilor săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra și pentru luminarea și îmblânzirea celor care participă la procesul ei. Suntem alături de toți cei care se implică și se vor implica în acest caz și vom ajuta, ca și până acum, cu rugăciunea și cu fapta.

+Părintele Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

Cauza medicului român Camelia Smicală, condamnată în Finlanda la 6 luni de închisoare cu suspendare, va susţinută prin acţiuni de stradă.

Sâmbătă, 6 mai, în două oraşe din România sunt programate marşuri de protest faţă de cazul femeii care acuză autorităţile finlandeze de abuz, pentru că nu îi permit să-şi crească cei doi copii minori, aflaţi în centre de plasament.

Un „marş al tăcerii” va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Piatra Neamţ, în oraşul natal al Cameliei Smicală, acţiunea fiind iniţiată de consilierii locali Cătălin Misăilă şi Cristian Tihenea pentru „susţinerea drepturilor şi libertăţii unor concetăţeni din afara ţării”, după cum se arată în cererea de autorizare a adunării publice depuse la primărie pe 3 mai.

„Am văzut în presă abuzurile inimaginabile la care sunt supuşi copiii şi mama lor. Am văzut şi protestul mamei Cameliei. Camelia Smicală este într-o ţară străină şi are nevoie de ajutorul nostru. Este o româncă şi o pietreancă de a noastră. Nu putem abandona acolo o româncă şi trei copii. Nu pot asista impasibil la acest gen de drame”, a declarat Misăilă.

Pentru această acţiune este estimată participare a circa 100 de persoane care se vor întâlni la Turnul lui Ştefan cel Mare şi vor porni în marş, pe bulevardele din centrul oraşului Piatra Neamţ pe traseul: Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – Turnul lui Ştefan.

O manifestaţie de protest „pentru susţinerea dr. Camelia Smicală în faţa abuzurilor comise de autorităţile finlandeze, precum şi a tuturor părinţilor cărora le-au fost luaţi copiii“ va avea loc sâmbătă, 6 mai, de la ora 16.00 în faţa Primăriei Deva, iniţiatori fiind asociaţiile Pro Întregirea familiei şi Asociaţia pentru Protecţia Copiilor şi Familiei „George Alexander“.

„Vor participa reprezentanţi ai administraţiei locale, pastori, preoţi, reprezentanţi ai PRO Reîntregirea Familiei (Melinda Keseru) şi scriitorul George Alexander, alături de mulţi alţi oameni de bine care, printr-un protest paşnic, doresc rezolvarea situaţiei dramatice în care se află această mamă şi cei doi copii ai săi. Îi rugăm pe cât mai mulţi să se alăture acestui protest în semn de solidaritate şi să-şi exprime părerea!“, se arată în anunţul oficial al acţiunii.

Şi Primăria Cluj Napoca a autorizat o acţiune de acest gen, iniţiată tot de Asociaţia pentru Protecţia Copiilor şi Familiei „George Alexander“. Protestul va avea loc pe 21 mai, între orele 13.00 şi 15.00, pe platoul pietonal din faţa statuii lui Avram Iancu. Este estimată participarea a 500 de persoane.

Mai multe materiale despre initiativele de solidarizare cu Camelia Smicala pot fi accesate aici: https://www.facebook.com/Suport-pentru-Dr-Camelia-Smicala-si-copiii-ei-129440004138571/ 


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, PS Macarie Dragoi, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “SOLIDARIZARE CU CAMELIA SMICALA. Proteste in cateva orase pentru mama românca ce a pierdut si procesul intentat impotriva ei de statul finlandez

  1. Pingback: MARS PENTRU SUSTINEREA CAMELIEI SMICALA LA PIATRA NEAMT (Video). Au participat si reprezentantii Bisericii, printre care si staretul Man. Petru Voda, pr. Hariton
  2. Ce face Guvernul Romaniei ?
    Ce face Parlamentul Romaniei ?
    Ce face Presedintele Romaniei ?

  3. Pingback: PROTESTE PENTRU SALVAREA COPIILOR CAMELIEI SMICALA. Demonstratiile vor avea loc la...
  4. Pingback: PROTEST PENTRU FAMILIA CAMELIEI SMICALA. Autoritatile vor sa-i puna diagnostic de ADHD unuia din fratii rapiti, pentru a-i "neutraliza" protestele/ "Oricând se poate întâmpla să ajungem într-o situație similară"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare